Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default Schimbare port 22 pentru acces remote in Dreambox

    Dupa cate am mai citit pe net trebuie modificat fisierul "services"
    .....
    ssh 22/tcp # SSH Remote Login Protocol
    ssh 22/udp # SSH Remote Login Protocol
    ....
    Desi am editat si salvat acest fisier pentru modificarea portului 22 in altul, la o noua deschidere a fisierului apar iar valorile default 22.

    Unde trebuie sa umblu sa am acces prin ssh pe alt port de exemplu 22223?
    Multumesc.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    413
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu la ce te ajuta aceasta modificare.
    dar poti seta din router ca orice cerere de pe portul 22223 sa fie redirectionat catre portul 22 la ip-ul dreamului.

    asa din exterior intri pe alt port catre dream.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ecokey View Post
    Nu stiu la ce te ajuta aceasta modificare.
    dar poti seta din router ca orice cerere de pe portul 22223 sa fie redirectionat catre portul 22 la ip-ul dreamului.

    asa din exterior intri pe alt port catre dream.


    Exact.


    Uite la router Speedtouch de la clicknet cum am setat:


    Protocol Port Range Translate To ...

    TCP 1021 - 1021 21 - 21
    TCP 8080 - 8080 80 - 80
    TCP 1023 - 1023 23 - 23

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Treaba e in felul urmator.
    Routerul pe care-l am e mai primitiv si nu-mi permite multe setari. Asa de exemplu ca sa pot da drumul la portul cccam a trebuit sa bag IP-ul serverului in DMZ. Sincer va zic ca m-am jucat cu destule tipuri de routere si nu ar fi probleme la setare.

    Teava de net vine dintr-un switch legat direct in serverul providerului de internet si asa ca am porturile 21,22 inchise(adica are acces la ele doar patronul) iar colac peste pupaza routerul este vazut in reteaua lui prin MAC (deci nu pot sa-l schimb decat cu altul care permite clonarea MAC-ului).

    Am si un serverlinuxPC la care prin modificarea unor fisiere am reusit sa realoc porturile 21, 22 dar la DREAMBOX nu reusesc.
    Multumesc oricum pentru raspunsuri.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pitoane, da' server SSH ai in Dream? PLi Jade3, de ex., nu are (in asta am belit ochii acu'). Poate fi instalat, dar trebuie schimbate cam multe pe acolo.
    Ia da matale o geana p'acilea.
    Daca modifici ceva in fisierul /etc/services (sper ca acolo ai incercat), modificarea ramane si dupa reboot, /etc/ nu este folder volatil.

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu stiam ca SSH e un protocol care merge pe portul 22.
    Zici ca mai trebuie ceva...Hmmmm...ne apucam de citit...

    Da sa stii ca fisierul ala n-am reusit sa-l modific
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SatWien........... putin ajutor....

    Am avut ceva timp liber azi si am rezolvat cu serverul SSH. L-am instalat si verificat. Apare o eroare pe acolo,... dar vad ca lucreaza pe portul 22.

    Bun.
    Am nevoie de putin ajutor pentru modificarea portului 22 in dreambox.
    Fisierul /etc/services este intradevar fisier sistem si nu ma lasa sa-l modific.

    Exista alta modalitate sa schimb portul in DM sau cum pot fenta sa editez fisierul "services"?

    (Nu ma trimiteti iar la router)
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top