Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default la inceput... ca la inceput

    Salut,

    Sunt la inceput cu cestiile legate de satelit si am nevoie de ceva ajutor. Din ce am gasit/inteles eu pana acum imi trebuie/pot permite: o antena cu 3/4 lnc-uri, un dm 800 (probabil cu un card akta basic).

    Acum intrebarile In general cam am idee ce imi trebuie dar ca sa aleg un producator anume, nu ma pot hotara. Si echipamentele sa fie bune dar nici exagerat de scumpe.

    Si raspunsuri partiale sunt binevenite.

    1. Ce marime sa iau antena? Ce material? (Stau la casa si chiar si 1m nu ar fi problema)

    2. Ma gandeam la 3 lnc-uri Astra, Hotbird si Eutelsat W2, mai e ceva interesant incat sa merite al 4-lea? (Stiu eu gen dolce, akta, etc care sunt pe alt satelit?)

    3. Ce LNC-uri sa iau? (imi trebuie pentru 2 receivere) si sa incapa toate 4 unul langa altul.

    4. Exista suporturi pentru 4 lnc-uri pe la noi? (sunt de pe langa Timisoara)

    5. Am inteles ca trebuie si un switch bun gen 4 in 1

    6. Dreambox 800 e cam max cemi pot permite. E ok? Exista altceva ce mi-ati recomanda?

    7. ce fel de cabluri sa folosesc? Sunt diferite de cele normale de cablu TV?

    Multumesc mult,
    krs
    Last edited by krs__; 30th September 2009 at 15:04.

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu ce vrei tu se poate ...si DM 800 e ok . Eu nu ti-as recomanda satelitii care ii vrei tu in totalitate ...mai bine pui 1 W, 5 E ,13 E si 19,2 E ...astfel ai DIGI , FOCUS , AKTA si straineze: D+ SKY IT,SKY D,CANAL DIGITAL SAMD....antena de 1 m e ok pt tm.Abonamente la akta focus si dolce merg fara probleme pe dream dar dolce e pe 39 E deci daca te hotarasti pt dolce iti trebuie mai o antena.

    bafta

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    In principiu ce vrei tu se poate ...si DM 800 e ok . Eu nu ti-as recomanda satelitii care ii vrei tu in totalitate ...mai bine pui 1 W, 5 E ,13 E si 19,2 E ...astfel ai DIGI , FOCUS , AKTA si straineze: D+ SKY IT,SKY D,CANAL DIGITAL SAMD....antena de 1 m e ok pt tm.Abonamente la akta focus si dolce merg fara probleme pe dream dar dolce e pe 39 E deci daca te hotarasti pt dolce iti trebuie mai o antena.

    bafta
    In legatura cu satelitii ce ii recomanzi... ma poti trimite catre un site care sa imi arate ce se prinde pe ce satelit? Eu folosesc lyngsat si sincer 1W si 5E nu am gasit. EDIT: ok cred ca te referi la Intelsat si Sirius 4. Intelsat e trebut la zona atlantica... se prinde in timisoara? trebuie conditii speciale? EDIT 2: hmmm tebuie sa merga in toata romania... daca n-ar merge nu le-ar pune acolo... da o confirmare nu strica.

    In legatura cu dolce... deci chiar daca "sacrific" un alt satelit nu-l pot pune pe 39E? E fizic limitat sau nu am inteles eu?

    M-ar ajuta foarte mult cateva nume de marci de produse care se gasesc pe la noi. Sa am de unde sa incep sa caut.

    Mersi inca odata
    krs
    Last edited by krs__; 30th September 2009 at 15:45.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai bine ia un motor h-h gen dm 2800 sau 3800 sau stab sau strong si vei avea ce satelit doresti rapid si fara batai de cap
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    mai bine ia un motor h-h gen dm 2800 sau 3800 sau stab sau strong si vei avea ce satelit doresti rapid si fara batai de cap
    teoretic am nevoie doar de 4 sateliti. Ma gandeam ca merge cu 4 lnc si o antena.

    Acum intrearea este: pot prinde orice sateliti vreau eu cu cel 4 lnc? Eu as vrea sa prind:

    1W , 5E, 19E, 39E

    Se poate configuratia asta?

    krs

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cite tv-uri ai ?

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    cite tv-uri ai ?
    Momentan 1 dar vor fi 2 mai mult ca sigur.

    Deci stie cineva de merge cu 4 lnc pe aceiasi antena

    1W , 5E, 13E , 19E?
    Last edited by krs__; 30th September 2009 at 18:33.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    teoretic am nevoie doar de 4 sateliti. Ma gandeam ca merge cu 4 lnc si o antena.

    Acum intrearea este: pot prinde orice sateliti vreau eu cu cel 4 lnc? Eu as vrea sa prind:

    1W , 5E, 19E, 39E

    Se poate configuratia asta?

    krs
    Pentru receptionarea acestor sateliti, iti recomand un: T90 Wavefrontier.
    Dm800 in combinatie cu un comutator diseqc spaun 4/1.

    Avantaj: Poti monta pana la 16 lnb, dupa preferinte, cu diseqc 8/1, 10/1 sau 16/1.


    Pentru acesti sat: 1W , 5E, 13E, 19E
    este suficient un multifocus, triax, sau gibertini 100-110cm.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    Pentru receptionarea acestor sateliti, iti recomand un: T90 Wavefrontier.
    Dm800 in combinatie cu un comutator diseqc spaun 4/1.
    wow Wavefrontier .... de asa ceva am nevoie datorita lui 39E?

    Daca renunt la 39E si aleg in schimb 13E e ok?

    1W , 5E, 13E, 19E

    krs

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ce zice @ovidiumarius aici http://www.rdi-board.com/showpost.ph...5&postcount=37 si aici http://www.rdi-board.com/showpost.ph...7&postcount=53
    Posturi nemtesti bune si pe 23,5E .
    Pentru 39E ( recomandat pt share ) poti pune ( in + ) un offset de 0,6m ( vezi sa ai suficiente intrari in switchul diseqC )

  11. #11
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    wow Wavefrontier .... de asa ceva am nevoie datorita lui 39E?

    Daca renunt la 39E si aleg in schimb 13E e ok?

    1W , 5E, 13E, 19E

    krs

    cumperi o antena triax de 110 cm de la www.catec.ro si o sa iti mearga fara probleme ce vrei tu

    daca vrei si 39e atunci pune un motor H-H
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    wow Wavefrontier .... de asa ceva am nevoie datorita lui 39E?

    Daca renunt la 39E si aleg in schimb 13E e ok?

    1W , 5E, 13E, 19E

    krs
    La configuratia asta, garantez ca vei prinde fara probleme cu sistemul Triax 110 TDS http://shop.catec.ro/receptie-sateli...t/tds-110.html cu suport multifocus http://shop.catec.ro/receptie-sateli...ultiblock.html cu focalizarea pe 9e si extreme 1w si 19,2e. Pentru 39e iti recomand asta: http://shop.catec.ro/receptie-sateli...at/tds-64.html .Poti folosi aproape orice comutator diseqc 8+1 pe DM800 ( eu folosesc Centauri 8+1 si merge bine). Apropo, unde vrei sa instalezi antena? Eu am cofiguratia din semnatura in Caras-Severin.
    DM 800;VU+UNO/TRIAX TDS 110 MULTIFEED 5W/4W-0.8W/1W-4.8E-7E/9E-13E-16E-19.2E + TRIAX TDS 64 - 39E

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    wow Wavefrontier .... de asa ceva am nevoie datorita lui 39E?

    Daca renunt la 39E si aleg in schimb 13E e ok?

    1W , 5E, 13E, 19E

    krs
    mergi la peruvision Timisoara si iei o antena de la ei pt astea 4 LNB-uri !saptama trecuta am pus una la un client si functioneaza f bine!
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentyn0_sat View Post
    mergi la peruvision Timisoara si iei o antena de la ei pt astea 4 LNB-uri !saptama trecuta am pus una la un client si functioneaza f bine!
    Mda... poate nu m-am prins eu dar care sunt "astea 4 LNB-uri"?.

    Nu vreau sa fac reclama proasta dar la Peruvision am fost azi. Mi-au raspuns la intrebari, nu zic nu, dar ceva de genul... Scartz/Scartz, se poate ce vrei tu da tre sa ai grija, semnal slab, suport de 4 lnb nu avem, numa daca iti faci tu, lnb twin destul de mici sa le pui unul langa altul... nu avem, ALPS n-au vazut de ceva ani... Pe scurt pe mine unu inafara de o lista de preturi nu m-au ajutat mai de loc.

    Intr-un final o sa ma gidez dupa posturile de mai sus care mi-au fost de mult mai mult folos.

    krs

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    vezi ce zice @ovidiumarius aici http://www.rdi-board.com/showpost.ph...5&postcount=37 si aici http://www.rdi-board.com/showpost.ph...7&postcount=53
    Posturi nemtesti bune si pe 23,5E .
    Pentru 39E ( recomandat pt share ) poti pune ( in + ) un offset de 0,6m ( vezi sa ai suficiente intrari in switchul diseqC )
    Mersi frumos de raspuns, pentru moment raman fara 39E, dar m-ai pus pe ganduri cum sa fac sa prind si 23.5E. Si nu, inca nu vreau motor . Mi-au raspuns mai multi oameni, o sa incerc sa continui discutia pe un post mai jos.

    krs

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top