Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme motor hh

    De ceva vreme am niste probleme cu motorul hh care este comandat de un dreambox 500 ,problema consta in faptul ca motorul ramane blocat la limite adica pe 39E si 30W trebuie sa opresc dreamul pt.putin timp ca ulterior sa pot reveni pe un alt satelit apropiat ,am auzit ca prin marirea voltajului pe lnb se poate rezolva problema asta numai ca nu stiu de unde fac asta pe o imagine nabilo darkstar si daca nu are vreo influenta negativa asupra lnb-ului sau a dreamului.
    Multumesc de orice informatie.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit si eu ceva similar pe Pli Jade 3 iar dupa citeva zile s-a ars sursa...

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tre pus un alimentator cu amperaj mai mare ,ex 3 sau 4 amp
    350 kg de scule!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Unde gasesc un alimentator mai mare si cam la ce pret .

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi la vitacom!
    nu stiu ce pret are,suna la ei.
    sa fie tot de 12 V,dar cu amp mai mare ca cel care il are dreambox!
    350 kg de scule!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok,mersi de informatie
    cel original de la dream are 12V-3A ,daca iau unul de 12V -4A ma gandesc ca ar trebui sa fie bun.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de aici http://www.tehnoelectric.ro/home.htm...category_id=40

    pt DM 500 surse de 1,5 si 2 A am testat eu..functioneaza identic cu cea originala de 0,6 (cu monturi HH )

    din cand in cand mai restarteaza aparatul cu img Gemini... mai des ca sursa originala..

    poate fi si treaba cu amperajul un mit..

  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa-ti verifici motorul. Poate s-a intarit unsoarea pe angrenajele dintate si la extremitati deja trage greu.
    Verifica si cu alt receptor.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa nu mai deschid alt topic, postez si eu aici problema mea legata de motor, sper ca todut nu se supara. Cand pornesc dreamul ( 500s ) de cele mai multe ori, gasesc antena miscata deobicei spre vest. Credeti ca am aceeasi problema ? Sa-mi cumpar alt alimentator ? Alimentatorul meu e 12V-2A.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    120
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si care sursa ziceti sa o aleg ca cea originala este de 12V-2A ,oare cea de 12V-3A o fi suficienta.
    Pt. Chronos vezi sa nu ai activata din meniu functia "startup service"pe un satelit mai estic si la fiecare restartare motorul se duce pe acel satelit.

  11. #11
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu ce dreamboxuri aveti voi dar clonele au sursa de 12V/2A (si iar inclin sa cred ca o clona e mai buna decat un original) si merg perfect ca si alte receptoare FTA care nu au surse mai mari de 1A.

    Eu va recomand sa alimentati Dreamboxul dintr-o baterie de masina 12V/55Ah.

    De ce nu intelegeti ca nu e problema de sursa sau de imagine?
    E o problema de motor sau de cablu.

    @chronos. Presupun ca intre timp ai mai bagat si alt receptor pe motorul H-H. Vezi ca datele penru sateliti prin protocolul diseq1.2 se stocheaza si in motor . Daca bagi alt receptor peste setarile initiale...poti sa incepi sa cauti iar satelitii.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default H-H

    Si eu am DM 500s ( clona) si montura H-H Opticum DM-2800, am folosit toate imaginile posibile pe functia goto xx dar sincer sunt foarte multumit de rezultate, si nu cred ca ar fii sursa din DM.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top