Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor pentru DigiTV in Italia

    Am un abonamentDigi si un decodor dublu Hyundai.
    Nu reusec sa vad programeledigitv.am gasit intelsat 1002 dar cind ma uit de exemplu la digitv info sau digitv sport imaginea sare.adica vad/nu vad.Pecind alte canale din grila digi nimic.
    Am gasit de la un prieten un decodor universal si efectuind scanarea vad digitv info foarte bine(si inca canalul U),nu am nicio saritura de imagine.
    Ma intreb e ceva cu decodorul de la Digi sau ce poate sa fie?
    Daca e decodorul de la digi atunci de ce si alte canale din grila nu le vad cu imaginea ce sare?Poate nu sint pe intelsat 1002 dar ceva prin aproape?Nici nustiu la ce sa ma gindesc.
    Apropo sunt in provincia di reggio emilia.
    Cine poate sami dea veun sfat

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Rulex View Post
    Am un abonamentDigi si un decodor dublu Hyundai.
    Nu reusec sa vad programeledigitv.am gasit intelsat 1002 dar cind ma uit de exemplu la digitv info sau digitv sport imaginea sare.adica vad/nu vad.Pecind alte canale din grila digi nimic.
    Am gasit de la un prieten un decodor universal si efectuind scanarea vad digitv info foarte bine(si inca canalul U),nu am nicio saritura de imagine.
    Ma intreb e ceva cu decodorul de la Digi sau ce poate sa fie?
    Daca e decodorul de la digi atunci de ce si alte canale din grila nu le vad cu imaginea ce sare?Poate nu sint pe intelsat 1002 dar ceva prin aproape?Nici nustiu la ce sa ma gindesc.
    Apropo sunt in provincia di reggio emilia.
    Cine poate sami dea veun sfat
    Umbla usor la elevatia antenei,antena nu e pozitionata corect!

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    adica miscari pe verticala?
    acum e ceva 36-38 grade

  4. #4
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Rulex View Post
    adica miscari pe verticala?
    acum e ceva 36-38 grade
    incearca sa o pui la 32 de grade in torino am suta la suta semnal

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am niste copaci in fata mea,nu prea in fata dar cred ca putin virfurile lor stau in directia semnalului.Poate ar fi asta problema?
    Straniu (pentru ca cu decodorul universal vad digiTV info si celelalte chiar si la cele codificate e bun nivelul semnalului) dar oricum mine pun o bara in inaltime de 1.5m pentru a imbunatati calitatea.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    padova, Italia
    Posts
    136
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut. incearca si o reglare din LNB, cum stai in fata antenei roteste-l la ora 5

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gusti_padova View Post
    ...cum stai in fata antenei roteste-l la ora 5
    La ora 5 este cam dimineata pentru el, eu zic sa incerce la ora 17.
    @Rulex
    Elevatia satelitului este undeva pe la 31-32°, daca poti sa duci o dreapta de la baza antenei pana la virful copacului si unghiul fata de orizontala este mai mare de 32°, e bine (nu te lua dupa gradatia de pe antena, este aproximativa). Roaga pe cineva sa se uite la calitatea semnalului in timp ce tu misti usor antena (inca nu slabesti nici un surub, doar apuci antena din spate cu ambele maini si o misti usor stanga-dreapta sus-jos, ca sa-ti dai seama de tendinta, adica in ce directie vrea sa creasca semnalul - ma refer la calitatea lui). Apoi marchezi pozitia actuala cu un marker fin si incepi sa slabesti usor suruburile. Daca transponderul este prea slab, poti sa incerci mai intai pe 11.785H care este foarte puternic, apoi dupa ce ai obtinut maximumul aici treci pe alti transponderi mai slabi.
    Referitor la nedumeririle tale, nu toate receiverele sunt la fel de sensibile, de aceea pe unul vezi si pe altul nu. Dar atat timp cat vezi Digi Info, esti pe satelitul care trebuie si doar antena trebuie foarte putin reglata (sau chiar inaltata, din cauza copacilor).

  8. #8
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    La ora 5 este cam dimineata pentru el, eu zic sa incerce la ora 17.
    BUNA ASTAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    padova, Italia
    Posts
    136
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma refeream sa roteasca LNB in sensul invers acelor de ceasornic. Ma da repede stiti sa luati lumea peste picior.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A fost o gluma idioata, daca te-a deranjat imi cer scuze. Eu nu iau pe nimeni peste picior.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    padova, Italia
    Posts
    136
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scuze acceptate

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Rulex View Post
    Am un abonamentDigi si un decodor dublu Hyundai.
    Nu reusec sa vad programeledigitv.am gasit intelsat 1002 dar cind ma uit de exemplu la digitv info sau digitv sport imaginea sare.adica vad/nu vad.Pecind alte canale din grila digi nimic.
    Am gasit de la un prieten un decodor universal si efectuind scanarea vad digitv info foarte bine(si inca canalul U),nu am nicio saritura de imagine.
    Ma intreb e ceva cu decodorul de la Digi sau ce poate sa fie?
    Daca e decodorul de la digi atunci de ce si alte canale din grila nu le vad cu imaginea ce sare?Poate nu sint pe intelsat 1002 dar ceva prin aproape?Nici nustiu la ce sa ma gindesc.
    Apropo sunt in provincia di reggio emilia.
    Cine poate sami dea veun sfat
    @rulex tu ai o problema de conectica sau o problema cu televizorul.faptul ca sare imaginea cand folosesti decodorul dublu iar aceasta se vede normal cu alt decodor ma duce cu gandul ca decodorul digi are o problema pe iesirea scart.conecteaza tv pe iesirea rf sau pe cea rca.aici e problema.inca o intrebare:face la fel pe ambele tv ?
    boy2good

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La al doilea tv inca nu lam unit.
    Am incercat si prin rca dar acelasi lucru.
    Am ridicat de 1 metru parabola dar efect 0.
    Cred ca problema sunt virful copacilor.Locuesc la etajul trei dar cred ca virful copacilor ma incurca putin + si decodorul de la digi este ceva mai slab.Ma duc sa schimb locul antenei in cea lalta parte a casei unde nu sunt copaci.
    Multumesc la toti pentru sfaturi.
    P.S.Poate e in software problema ca ultimul e din 2007?

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atata timp cat receptionezi digi info si in meniu la setarea antenei ai nivelul de semnal bun(mare)nu are rost sa mai umbli la antena pt ca nu acolo e problema.daca zici ca si pe rca face la fel conecteaza tv prin cablu rf la borna de antena a televizorului.mie dupa ce ai spus tu ca iti sare imaginea na gandesc la un defect de desincronizare a imaginii
    boy2good

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut la toti.
    Multumesc la toti pentru sfaturi.Am rezolvat problema duminica schimbinb pozitia antenei.Copacii erau de vina pentru decodorul Digi.Am ridicat cu mult si am iesit din pozitia copacilor,iarLNB am lasat pozitia initiala.la ora 12.(nu la 5 seara cum miau s...uit unii)Si timp de 1 ora am reglata cu mina

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top