Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: 2 senzori

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 senzori

    Oare daca as lega 2 senzori la acelasi decodor (printr-o bifurcatie) as putea schimba programul din doua camere diferite , adica daca ziua stau la bucatarie sa schimb de acolo si noaptea sa ma mut cu telecomanada in dormitor . Asta la un HSS 7160 , daca s-ar putea , pentru ca am 3 televizoare , sau macar alta solutie daca aveti . Multumesc !

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    92
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Functioneaza cu siguranta!

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Tirgu Lapus
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Oare daca as lega 2 senzori la acelasi decodor (printr-o bifurcatie) as putea schimba programul din doua camere diferite , adica daca ziua stau la bucatarie sa schimb de acolo si noaptea sa ma mut cu telecomanada in dormitor . Asta la un HSS 7160 , daca s-ar putea , pentru ca am 3 televizoare , sau macar alta solutie daca aveti . Multumesc !
    In mod sigur poti , 'bifurcatia' poti s-o cumperi din magazin.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Rosenau
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raymond View Post
    In mod sigur poti , 'bifurcatia' poti s-o cumperi din magazin.
    Si de unde luam al doilea senzor? ca ma gandesc ca n-o fii un simplu led sau...

  5. #5
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default furtun optic...

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    Daca pui 2 senzori in paralel, se modifica parametrii si nu o sa mai mearga nici o telecomanda.

    Mai bine iti construiesti un furtun optic, care sa aiba pe interior un strat de oglinda, si vei putea schimba cu telecomanda de la capatul furtunului.
    si la capat sa aiba o pilnie,bineinteles tot cu un strat de oglinda.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by palink View Post
    Si de unde luam al doilea senzor? ca ma gandesc ca n-o fii un simplu led sau...
    Nu ai nevoie de 2 senzori.
    Faci ca in desenul de mai jos, si muti senzorul din bucatarie in camera .
    Firele am intels ca's de telefon (eu nu am asa ceva, nici macar nu am vazut, doar am citi pe acilea), le tragi mascate frumos, pui numai prizele la indemana, si cand doresti sa ai comanda intr-un loc, bagi senzorul in acea priza, seara, muti senzorul in dormitor. Si basta.



    P.S. Daca, conteaza polaritatea faci semn sa stii cum bagi senzorul in priza.
    .

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu folosesc un sistem de genul:

    http://pda-shop.net/product_info.php?products_id=13126

    pot schimba postul tv din 2 camere diferite.

  8. #8
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default Mda

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    Nu e buna pilnia.

    Eu fac treaba cu furtunul la fumat, am doua furtune trase in afara geamului, la capatul din afara imi montez o tigara si stau pe canapea si trag din ea.
    Fumul il dau pe celalalt furtun.
    interesant sistemul,dar eu m as incurca,in atitea furtunuri.mai simplu era cu o hota...

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Rosenau
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Nu ai nevoie de 2 senzori.
    Faci ca in desenul de mai jos, si muti senzorul din bucatarie in camera .
    Firele am intels ca's de telefon (eu nu am asa ceva, nici macar nu am vazut, doar am citi pe acilea), le tragi mascate frumos, pui numai prizele la indemana, si cand doresti sa ai comanda intr-un loc, bagi senzorul in acea priza, seara, muti senzorul in dormitor. Si basta.



    P.S. Daca, conteaza polaritatea faci semn sa stii cum bagi senzorul in priza.
    Mersi dar totusi m-ar interesa un al doilea senzor, nu se gaseste de cumparat?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut asa ceva si merge sigur.Pui o mufa de prelungire de telefon care are 2 iesiri si garantat merge.Daca nu ai al 2-lea sensor poti sa-l muti dintr-o camera in alta.sensori nu gasesti de cumparat in magazine.Ia legatura cu baietii de la service poate te pot ajuta.Bafta

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Oare daca as lega 2 senzori la acelasi decodor (printr-o bifurcatie) as putea schimba programul din doua camere diferite , adica daca ziua stau la bucatarie sa schimb de acolo si noaptea sa ma mut cu telecomanada in dormitor . Asta la un HSS 7160 , daca s-ar putea , pentru ca am 3 televizoare , sau macar alta solutie daca aveti . Multumesc !
    se poate. am avut eu facut. al doilea IR l-am luat de la service. am legat ambii senzori in paralel. sistemul funtioneaza. momentan nu mai folsoesc deoarece am schimbat si al doilea reciver cu unul dublu si am peste tot fiecare tv cu telecomanda lui.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe mine ma interesa mai mult daca decodorul poate alimenta 2 senzori (ca sa nu stau mereu sa schimb mufele) , adica daca ajunge suficient curent la fiecare pentru a executa comenzi asta avand in vedere faptul ca la utilizarea unui cablu de calitate proasta (care nu conduce suficient curent la senzor) senzorul nu preia comenzile decat de la sub un metru distanta . Al doilea senzor il am si nu m-as apuca sa tai firele pentru experimente insa daca nu a mai facut nimeni , ma bag eu la inaintare si va spun rezultatul.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    la bloc
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus patru senzori pe un digi dublu si merge fara probleme.am taiat cablurile (cabluri normale de telefon) le-am legat pe toate in acelasi loc (imediat dupa mufa de iesire din receptor) si functioneaza foarte bine.unul din cabluri are peste 20m,alte 2 vreo 15m iar cel mai apropiat 8m.deci incercati fara frica ca nu sunt probleme .

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc , atat vroiam sa stiu .
    Acum as fi curios cand se uita cineva la toate cele 4 televizoare ce nebunie este daca toti vor sa vada programul preferat

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top