Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default sugestie DigiTV via fanta/spartacus

    salutare!

    Daca tot are digi probleme cu semnalul cand ploua, as sugera mutarea DigiSport-urilor si tvr1, protv, pe acelasi tp cu GSPTV1, sau alt tp asemnator ca putere cu semnal cu cel putin 3-4 db mai bun decat tp urile actuale pt digisport, tvr1, protv.

    nu cred ca ar fi o mare probleme, dar macar cand ploua/ninge vom putea urmari macar canalele pt care ne abonam in prlimul rand.

    Astept cat mai multi sustinatori.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default Down Time?

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    Daca tot are digi probleme cu semnalul cand ploua...
    O intrebare am la tine, de cate ori ti-a picat semnalul in ultimele 24 luni?
    Iarna - Vara - Toamna?Pe DiGi.
    Sunt curios ca eu nu am avut semnal o singura data parca la o furtuna
    puternica in Buc cand pana si pe postul public tvr1 la stiri prezentatoarea si-a cerut scuze pentru ca "datorita furtunii puternice uplinkul spre eut 16e nu s-a putut face in conditii tehnice bune si transmisia a fost intrerupta"

    Si apropoo...cand e furtuna fulgere, trasnete etc nu stiu cine se uita la tv
    satelit antena terestra etc.E un risc mare pentru cateva ore sau chiar minute - iti poti praji tot lantul de la ant pana la tv.

  3. #3
    Moderator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Undeva in Bucuresti
    Posts
    109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    la o furtuna
    puternica in Buc cand pana si pe postul public tvr1 la stiri prezentatoarea si-a cerut scuze pentru ca "datorita furtunii puternice uplinkul spre eut 16e nu s-a putut face in conditii tehnice bune si transmisia a fost intrerupta"
    Operatorii de cablu/DTH seriosi preiau semanlul de la televiziuni pe FO iar receptia de satelit o folosesc pentru backup.
    Niciodata nu te certa cu un idiot
    Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Talking atenuare

    Quote Originally Posted by nic_v View Post
    Operatorii de cablu/DTH seriosi preiau semanlul de la televiziuni pe FO iar receptia de satelit o folosesc pentru backup.
    Asa este. Mi-aduc aminte ca in timpul furtunii pe transponderele de Astra
    pe care am un snr 18 db pentru cateva minute am avut zero - maxim 2 db
    datorita atenuarii puternice introduse de plafonul de nori incarcat de electricitate.
    Probabil ca atenuarea spatiului a fost foarte mare atunci peste 20 - 25 db.
    In mod normal o ploaie "englezeasca" ca sa spunem asa introduce o atenuare de 4 - 5 db de unde la un snr de 15 db care este tipc pentru Zona Euro 50 dbw cu o antena de 60 - 80 cm in diametru rezulta un snr de 8 - 10 db care este foarte bun pentru o receptie constanta 99% din an.

    Cu toata stima @nic_v in acel moment de furtuna puternica cred ca a fost
    foarte greu pentru toti operatorii sa aiba uplink spre satelit deci a fost numai o observatie si nu o critica.

    Vizionare placuta.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In ultime vreme am avut probleme numai cand a fost furtuna in Bucuresti. Local n-am avut probleme de muult.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bucale
    Posts
    254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    nu cred ca ar fi o mare probleme, dar macar cand ploua/ninge vom putea urmari macar canalele pt care ne abonam in prlimul rand.
    Faza e ca dpdv DigiTV, ei au de 2x mai multi abonati pe cablu decat pe satelit, si aia au internet, telefon etc deci mai valorosi si nici n-au "probleme" cu semnalul (majoritatea de la antene prost reglate)

  7. #7
    Moderator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Undeva in Bucuresti
    Posts
    109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    in acel moment de furtuna puternica cred ca a fost
    foarte greu pentru toti operatorii sa aiba uplink spre satelit deci a fost numai o observatie si nu o critica.
    Eu da dat-o ca informatie. Oricum cu ceva vreme in urma, tot pe o furtuna, receptia propriului uplink al unei televiziuni ce emitea de pe langa biscuitele ala de la intrarea in parcul herastrau nu se putea facea pe o antena de 7 m dar pe undeva aproape de Mihai Voievod 79 mergea bine mersi cu un offset de 0.9. Norul nu a ajuns in zona.
    Niciodata nu te certa cu un idiot
    Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    O intrebare am la tine, de cate ori ti-a picat semnalul in ultimele 24 luni?
    Iarna - Vara - Toamna?Pe DiGi.
    Sunt curios ca eu nu am avut semnal o singura data parca la o furtuna
    puternica in Buc cand pana si pe postul public tvr1 la stiri prezentatoarea si-a cerut scuze pentru ca "datorita furtunii puternice uplinkul spre eut 16e nu s-a putut face in conditii tehnice bune si transmisia a fost intrerupta"

    Si apropoo...cand e furtuna fulgere, trasnete etc nu stiu cine se uita la tv
    satelit antena terestra etc.E un risc mare pentru cateva ore sau chiar minute - iti poti praji tot lantul de la ant pana la tv.
    la mine e problematic pt ca 1w e departe de centru de la toroidala 19e.

    si la alta locatie, cu 5e centru, 1w in lateral, intra la limita 5.5 db, tp ul cu digisport, fata de 9db cel cu gsptv1.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema de receptie e de la tine, numai cand este furtuna foarte puternica in Bucuresti poti (eventual) da vine pe ei.
    Daca vrei sa nu mai ai probleme, reconsidera pozitionarea LNB-urilor pe toroidala iar daca asta nu e posibil, atunci mai pune o antena, separata, pentru 1W.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici la sibiu nu e receptia buna la digi cand ploua cade semalul circa 15 minute apoi isi revine si antena e reglata foarte bine si lnb sunt cumparate de un an si sunt performante ar trebui lucrat de digi si la semnal asta e realitatea

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bucale
    Posts
    254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cand e un strat gros de nori cu precipitatii nu are nimeni ce sa-i faca. Vorbim aici de frecvente f. inalte cu atenuari mari.. asta e televiziunea prin satelit. Mare lucru nu e pana la urma.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate , cineva , acolo " sus " , citeste ...
    TV 5 Europe are filmele si unele emisiuni subtitrate in limba romana .
    Acea subtitrare a existat la inceput , dar in prezent e data uitarii.
    Isi asuma cineva raspunderea de a reseta un receiver ce preia programul respectiv cu subtitrare ?
    Last edited by Satlink; 21st September 2009 at 22:30.

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vassy2000 View Post
    nici la sibiu nu e receptia buna la digi cand ploua cade semalul circa 15 minute apoi isi revine si antena e reglata foarte bine si lnb sunt cumparate de un an si sunt performante ar trebui lucrat de digi si la semnal asta e realitatea
    Ce dimensiuni are antena?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    salutare!

    Daca tot are digi probleme cu semnalul cand ploua, as sugera mutarea DigiSport-urilor si tvr1, protv, pe acelasi tp cu GSPTV1, sau alt tp asemnator ca putere cu semnal cu cel putin 3-4 db mai bun decat tp urile actuale pt digisport, tvr1, protv.

    nu cred ca ar fi o mare probleme, dar macar cand ploua/ninge vom putea urmari macar canalele pt care ne abonam in prlimul rand.

    Astept cat mai multi sustinatori.
    o sugestie mai realista?
    te gandesti ca poate nu e la toti la fel?
    sau de unde aceasta concluzie?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vassy2000 View Post
    nici la sibiu nu e receptia buna la digi cand ploua cade semalul circa 15 minute apoi isi revine si antena e reglata foarte bine si lnb sunt cumparate de un an si sunt performante ar trebui lucrat de digi si la semnal asta e realitatea
    frateee suna la "instalatorul tau" sau la 0369.400.444 si nu mai plange ca m-am udat la piciore...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top