Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Problema H-H

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti pe stanga
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema H-H

    Salut

    Am o problema cu sistemul din semnatura. Motorul sg 2100 A a ramas blocat pe 16 E. Am incercat sa ii dau soft reset din setarile de pe dm. Am reinstalat imaginea pe dm si nimic. Am incercat sa refac setarile si pentru alti sateliti dar nu o ia din loc. Sta blocata pe 16 E.
    Am observat sa semnalul pe anumite transpondere care pare ar fi mai mic. Antena a fost setata corect si a mers brici timp de aproape 2 ani.
    Inca nu stiu ce sa ii fac. Maine cred ca o sa ma sui pe bloc si o sa ii dau un reset la motor.
    Ati mai intalnit asa ceva. Ce ar putea fi? Lnb-ul sau motorul?

    Multumesc
    DM7020HD (Gbox git 800) + Toroidala T90 (5-4W,1W,4.8E,7E,9-10E,13E,16E,19E,23.5E,26E,31.5E,39E)+1 Antena fixa 1m 30W+1 Antena fixa 1.2m 28 E.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,
    posibil sa se fi lasat din lagar, si atunci s-a stricat unghiul de receptie, cat despre mutat incearca cu un reset de la motor, si incearca sa-l multi din butoanele hardware.

    posibil sa fie si cablul ? distanta prea lunga? sa fie oare vorba si de vro infiltratie pe cablu?

    vezi cum se comporta motorul direct de pe bloc intai.
    vezi ca daca are joc!

    LE : ce motor H-H e? model + marca

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti pe stanga
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Motorul este SG 2100 A. Iar lungime cablului este cam de vreo 25 de metri.
    Din cate vad acuma nu mai merge deloc. Deodata sa a picat semnalul brusc.
    O sa incerc maine sa ma sui pe bloc.
    Mie sa nu fie ceva de la dm.

    Acuma nu mai merge deloc.
    Last edited by sandilau; 13th September 2009 at 13:16. Reason: New Info
    DM7020HD (Gbox git 800) + Toroidala T90 (5-4W,1W,4.8E,7E,9-10E,13E,16E,19E,23.5E,26E,31.5E,39E)+1 Antena fixa 1m 30W+1 Antena fixa 1.2m 28 E.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am avut un sg 2100 si eu
    si la 2 ani s-a lasat din lagar cu 4 grade, a trebuit sa compensez din elevatie.
    posibil sa se fi intamplat si la tine acelasi lucru... totusi arunca un ochi inainte sa te apuci sa faci ceva la DM

    LE : acum am vazut ce antena ai 1.2, este maxim pentru acel motor... 80% sunt convins ca e vb de lagar-ul motorului.

    astept sa ne spui verdictul
    Last edited by oddyutza; 13th September 2009 at 14:31.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sandilau View Post
    Salut

    Am o problema cu sistemul din semnatura. Motorul sg 2100 A a ramas blocat pe 16 E. Am incercat sa ii dau soft reset din setarile de pe dm. Am reinstalat imaginea pe dm si nimic. Am incercat sa refac setarile si pentru alti sateliti dar nu o ia din loc. Sta blocata pe 16 E.
    Am observat sa semnalul pe anumite transpondere care pare ar fi mai mic. Antena a fost setata corect si a mers brici timp de aproape 2 ani.
    Inca nu stiu ce sa ii fac. Maine cred ca o sa ma sui pe bloc si o sa ii dau un reset la motor.
    Ati mai intalnit asa ceva. Ce ar putea fi? Lnb-ul sau motorul?

    Multumesc
    Ce receptor folosesti?

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti pe stanga
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Z0ltan View Post
    Ce receptor folosesti?
    Dream box 500 s.
    DM7020HD (Gbox git 800) + Toroidala T90 (5-4W,1W,4.8E,7E,9-10E,13E,16E,19E,23.5E,26E,31.5E,39E)+1 Antena fixa 1m 30W+1 Antena fixa 1.2m 28 E.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sandilau View Post
    Dream box 500 s.
    Sa vezi cum am patit eu, poate te ajuta. La inceput se tot blocase, dupa reset si go to 0 isi revenea, apoi dupa un timp nu s-a mai miscat deloc,nu raspundea la nici o comanda, am schimbat alimentatorul dreamului cu unul de 12V/3A si acum merge perfect.

  8. #8
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca ai fost/nu pe bloc inca dar poate ca a iesit cablul din mufa metalica de pe motor.Eu asa am patit odata.Motorul nu mai raspundea la comenzi nici din Dreambox nici de la butoane.La o cercetare mai atenta mi-am dat seama ca iesise cablul din mufa de pe motor datorita pozitiei in tensiune a cablului(vina mea).
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  9. #9
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Esti sandilau daca nu te urci pe bloc sa vezi daca nu a coclit firul care intra in H-H
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti pe stanga
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am fost pe bloc si motorul cred ca este ars. Ledul nu se aprinde. Nu schiteaza nimika. Am incercat sa il misc din butonul sau si nu facea nimika.
    Am verificat tensiunea de pe cablu la intrare in motor si era de 17.87 volti (Dm-ul era setat pe polaritate H), ceea ce este ok. Lnb-ul era alimentat si el la 3.44 volti, ceea ce inseamna ca prin motor trece curent dar nu mai invarte.
    Asadar ar trebui sa imi inlocuiesc echipamentul.
    Nenea care mi-a instalat antena acum vreo 2 ani mi-a recomandat pentru antena mea un actuator cu un positioner, in loc de inca un motor h-h, sau o alta antena de aluminiu de aceasi dimensiune.
    Asadar intru la cheltuaiala.
    Ce imi recomandati?
    Care ar fi avantajele sau dejavantajele unui actuator cu positioner?
    Se merita un al motor H-H, avand in vedere ca in fiecare seara fataiam antena de la 1 W la 19 E?
    Ce alte ideii mai aveti?
    In cazul in care alegeti vreuna din variante puteti sa imi recomandati ce echipament este mai bun.

    Va multumesc
    Last edited by sandilau; 14th September 2009 at 20:16. Reason: recomandare hardware?
    DM7020HD (Gbox git 800) + Toroidala T90 (5-4W,1W,4.8E,7E,9-10E,13E,16E,19E,23.5E,26E,31.5E,39E)+1 Antena fixa 1m 30W+1 Antena fixa 1.2m 28 E.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut, recomandarea mea , ceva de calitate ,
    Stab Diseque 1.2 Motor for 120 cm


    http://www.satmedia.ro/Motoare-pozit...or-120-cm.html

    BAFTA .

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut.Incearca daca poti si cu alt receptor sau incearca DM500S si pe alta antena cu motor H-H,sa fii sigur ca nu e vreo problrma cu DM500S.Am avut si eu un receptor care avea tensiunea de lnb in gol 14V sau 18V iar in sarcina tensiunea scadea sub 10V.E o idee,poti incerca.
    Last edited by Dan70; 14th September 2009 at 22:24.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Location
    bucuresti
    Posts
    180
    Posts Thanks / Likes

    Default h-h

    Quote Originally Posted by sandilau View Post
    Am fost pe bloc si motorul cred ca este ars. Ledul nu se aprinde. Nu schiteaza nimika. Am incercat sa il misc din butonul sau si nu facea nimika.
    Am verificat tensiunea de pe cablu la intrare in motor si era de 17.87 volti (Dm-ul era setat pe polaritate H), ceea ce este ok. Lnb-ul era alimentat si el la 3.44 volti, ceea ce inseamna ca prin motor trece curent dar nu mai invarte.
    Asadar ar trebui sa imi inlocuiesc echipamentul.
    Nenea care mi-a instalat antena acum vreo 2 ani mi-a recomandat pentru antena mea un actuator cu un positioner, in loc de inca un motor h-h, sau o alta antena de aluminiu de aceasi dimensiune.
    Asadar intru la cheltuaiala.
    Ce imi recomandati?
    Care ar fi avantajele sau dejavantajele unui actuator cu positioner?
    Se merita un al motor H-H, avand in vedere ca in fiecare seara fataiam antena de la 1 W la 19 E?
    Ce alte ideii mai aveti?
    In cazul in care alegeti vreuna din variante puteti sa imi recomandati ce echipament este mai bun.

    Va multumesc
    toroidala.

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti pe stanga
    Posts
    80
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca un sandilau ce sunt, va intreb:
    Motorul stab este complet din metal sau este din plastic pe afara si doar mecanismul din interior este din metal?
    Din cate am vazut opticom 3800 pare ar fi din metal, sau cel putin mecanismul din interior ar trebui sa fie.

    Va intreb solutia cu actuator si positioner se merita sau mai bine imi iau un al motor H-H?
    DM7020HD (Gbox git 800) + Toroidala T90 (5-4W,1W,4.8E,7E,9-10E,13E,16E,19E,23.5E,26E,31.5E,39E)+1 Antena fixa 1m 30W+1 Antena fixa 1.2m 28 E.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut , da , motorul Stab este complet din metal .

    ps : doresti putine batai de cap ? cumpara produse de calitate .

    bafta .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top