Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  dacianova Teacher
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Iasi
  Posts
  152
  Posts Thanks / Likes

  Default DDTV, amendat cu 50.000

  Postul DDTV nu are dreptul sa difuzeze filme din portofoliul Warner Bros, potrivit concluziilor Consiliului National al Audiovizualului si ale Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor. Drept urmare, CNA a decis marti sa aplice postului lui Dan Diaconescu o amenda de 50.000 de lei, cu precizarea ca filmele vizate sa fie oprite imediat de la difuzare. DDTV a inceput sa difuzeze filme in urma relansarii postului, la sfarsitul lunii august.

  DDTV a explicat ca a difuzat filme pe baza unui precontract cu SC Sistem Cable SRL Romania, companie care la randul sau spune ca a obtinut drepturile pentru 2000 de filme de la o companie americana, Echelon Studios. Reprezentantul Sistem Cable, Florin Miclaus, spune, insa, ca a fost tras pe sfoara in relatia cu firma americana si ca "imi asum intreaga vina, trebuia sa verific".

  Florin Miclaus a declarat ca isi asuma sa plateasca amenda incasata de DDTV, iar Doru Iuga, director programe OTV-DDTV, a spus ca DDTV nu va mai difuza programele respective si va notifica CNA in legatura cu o noua grila.

  Amenda CNA a fost luata in baza articolului 26 din Legea Audiovizualului, potrivit caruia "difuzarea unei opere cinematografice se poate face numai in perioadele anume prevazute in contractele incheiate cu detinatorii drepturilor de autor."

  ORDA a decis ca modalitatea de utilizare a programelor de catre DDTV, reclamata de Warner Bros, nu se regaseste in contractul prezentat de Sistem Cable si ca era necesara o autorizare distincta din partea titularului de drepturi, fapt pentru care sesizarea formulata de Warner Bros este intemeiata.

  In notificarea Warner Bros se arata ca aceasta companie detine in mod exclusiv "toate drepturile de autor asupra distributiei mondiale, toate drepturile conexe si marcile de comert asupra programelor si ca acestea nu pot fi difuzate public sau exploatate in orice alt mod pe teritoriul Romaniei, prin orice mijloace, fara a avea acordul scris al companiei Warner. Warner nu a incheiat niciun acord care sa permita difuzarea programelor in Romania de catre DDTV si astfel difuzarea acestor programe de catre DDTV a incalcat acordul exclusiv de cesiune a drepturilor de difuzare incheiat intre Warner si un alt radiodifuzor din Romania".

  Saptamana trecuta, Sorina Big, directorul de achizitii al Pro TV, declara pentru Mediafax ca Pro TV este detinatorul de licenta pentru difuzarea TV, in Romania, a produselor Warner Bros.

  La sedinta de marti au fost si reprezentanti National TV si Prima TV, care au sustinut ca DDTV a difuzat filme pentru care aceste posturi detin drepturile de difuzare.

  Mai multi membri CNA au atras atentia, in timpul sedintei, ca este ceea ce a facut DDTV este o fapta foarte grava, ce poate avea consecinte penale. De altfel, Warner Bros atrage atentia, in sesizarea sa, ca va trage la raspundere DDTV pentru costurile, pierderile sau alte pagube suferite de aceasta companie sau companiile licentiate de ea, ca rezultat al exploatarii neautorizate a programelor de catre postul lui Dan Diaconescu.

  Sursa: Hotnews.ro

 2. #2
  zzzzzzzzzzzzz Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  rdi
  Posts
  4,387
  Posts Thanks / Likes

  Default

  toti au drepturi si nimeni nu le exploateaza


 3. #3
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2006
  Location
  Germany
  Posts
  65
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Atunci ProTV-ul sa se stearga cu ele undeva . Daca tot detine aceste drepturi de ce au programul de rahat?

 4. #4
  dacianova Teacher
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Iasi
  Posts
  152
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mihail View Post
  Atunci ProTV-ul sa se stearga cu ele undeva . Daca tot detine aceste drepturi de ce au programul de rahat?
  Eu unul chiar nu inteleg la ce se mai uita lumea la Pro TV. numai filme rasuflate au. Si unde mai pui ca le dau si de cate 3-4 ori in reluare!

 5. #5
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default Dan Diaconescu, "denunţat" la Parchet de CNA

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat n şedinţa de astăzi că va sesiza Parchetul n legătură cu postul DDTV care, deşi a fost sancţionat pentru piratarea filmelor Warner Bros a căror transmitere a fost interzisă de Consiuliu, a continuat difuzarea acestor producţii.


  Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, a declarat astăzi, citat de Agerpres, că cea de-a doua televiziune a lui Dan Diaconescu a continuat să transmită o serie de filme artistice pentru care nu avea drept de difuzare, ca urmare Consiliul a decis să sesizeze Parchetul.

  CNA a amendat marţi DDTV cu 50.000 de lei (aproape 12.000 de euro) pentru că a difuzat ilegal filme din portofoliul unor mari companii, printre care Warner Bros. şi Universal Pictures. Mai mult, membrii Consiliului au interzis difuzarea de către DDTV a filmelor pentru care nu deţine drepturi TV.


  Deşi Doru Iuga, reprezentantul DDTV, a promis la şedinţa de marţi că postul va opri transmiterea acestor producţii, Cristina Trepcea a afirmat că televiziunea a continuat să difuzeze astfel de filme, cum ar fi "Dansnd cu lupii", de miercuri seara. n replică, Iuga a spus că filmul nu face parte dintre cele achiziţionate de la compania Sistem Cable (care a vndut ilegal aceste producţii), ci că are alte contracte cu societatea Neptun Media.
  Inteligenţă de Caracal.


 6. #6
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Smile

  Quote Originally Posted by dacianova View Post
  Eu unul chiar nu inteleg la ce se mai uita lumea la Pro TV. numai filme rasuflate au. Si unde mai pui ca le dau si de cate 3-4 ori in reluare!
  eh si tu,e criza dom-le,nu stii

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top