Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2
  Posts Thanks / Likes

  Default receptie feed-uri

  As dori cateva lamuriri din parte celor care cunosc.M-ar interesa sa pot receptiona feed-urile de pe care se preiau transmisiunile sportive de catre televiziunile de sport.Ce aparatura e necesara pentru acest lucru?
  Multumesc anticipat!

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2005
  Location
  Pitesti
  Posts
  289
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Aparatura care-ti e necesara pentru a prinde orice post fta. Problema e sa stii satelitul, frecventa si celelalte date de receptie. Si nu in ultimul rand, am observat ca feed-urile au putere mai mica decat tp-urile cu programe obisnuite, astfel incat uneori ai nevoie de antena mai mare si mai bine reglata. Mai e o chestie cu tipul de transmisie (ceva cu 4:2:2 si 4:2:0), dar ma depaseste problema. Am auzit ca unele receptoare nu stiu unul din aceste formate.
  KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

 3. #3
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Orobpa
  Posts
  1,967
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Iti trebuie un receptor HD cu functia blindscan .
  In God I trust . All others pay cash .

 4. #4
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2006
  Location
  Banie
  Posts
  85
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Receiverele HD,dreamboxul 800 de exemplu,pot vedea programe in format 4:2:2 ?
  ROMANI prin nastere,OLTENI prin gratie divina!

 5. #5
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Location
  Iasi / SE UK
  Posts
  1,046
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din cate stiu eu nu , singurul receptor pentru mase care poate scana 4-2-2 mpeg2 si mpeg4 hd e azbox . Si cum majoritatea feedurilor sunt mpeg4 ...... Doar ca nu are blind scan ... deocamdata ...

 6. #6
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  cluj-napoca
  Posts
  3,411
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gynoco
  As dori cateva lamuriri din parte celor care cunosc.M-ar interesa sa pot receptiona feed-urile de pe care se preiau transmisiunile sportive de catre televiziunile de sport.Ce aparatura e necesara pentru acest lucru?
  k-mel a spus in mare cam ce-ti trebuie;valerica recomanda un tip de receptor;Cra10veanu are indoieli in privinta receptorului potrivit,gindindu-se,probabil,ca receptorul ce-l are,un Dreambox,ar putea avea si posibilitatea receptiei in 4:2:2,la care mariust ii da un raspuns indirect,adica ca numai Azbox-ul are aceasta calitate.
  Dar pentru a receptiona feed-urile indiferent ce transmit{sport,spectacole,stiri,etc} si/sau tipul de transmisiuni{format 4:2:0,4:2:2} ,iti trebuie ceea ce fiecare din cei enumerati mai sus au incercat sa-ti spuna:adica o antena cit mai mare,de preferinta una simetrica{Prima Focus},un actuator,daca ai o astfel de antena,iar in caz ca vrei una ofset de 1.1m,atunci o montura H-H,un lnb de marca{Inverto,Titanum,Invacom},un cablu coaxial RG6,un receptor digital performant{tuner sensibil,posibilitatea receptiei in format 4:2:2,BlinScan,etc}.Aceste conditii minimale indeplinite,poti sa purcezi la scanarea fiecarui satelit care transmite astfel de emisiuni.Cei mai cunoscuti pentru feed-uri in zona Europei,ar fi de la est la vest:Intelsat 12-45E,Turksat-42E,Eutelsat Sesat-36E,Eutelsat W2-16E,Eutelsat W2A-10E,Eutelsat W3A-7E,Sirius-4.8E,Thor/Intelsat 10.02-1W,AtlanticBird3-5W,AtlanticBird2-8W,AtlanticBird-1-12.5W,NSS 7-22W,Intelsat 905-24.5W,Intelsat 903-34.5W,Intelsat 3R-43W.Trebuie sa precizez ca nu am mentionat satelitii de la est de 45 grade din evidentul motiv ca ei nu sint folositi pentru ceea ce te intereseaza.
  In privinta tipului de receptor cel mai potrivit pentru feed-uri,sint pareri si pareri;unii recomanda Az-box-ul{cel mai cunoscut la noi in tara}intrucit are posibilitatea receptiei in 4:2:2,altii recomanda receptorul Quali TV QS 1080R,care nu numai ca stie acest format dar a fost primul care a fost inzestrat cu aceasta posibilitate,insa pentru feedhunters,care au trecut de faza amatorismului,se recomanda un receptor profesional,Tandberg Alteia.Mai sint de luat in calcul si receptoarele Fortec si Manhattan,fiecare cu o particularitate buna pentru a receptiona transponerii de feed-uri.
  Dar pentru a nu-ti complica dilemele in privinta alegeri unui receptor cit mai bun si pentru a reduce cit mai mult costurile,cel mai bun "receptor" este o placa DVB-S HD,pe care o pui in calculator.Ea ar fi buna pentru tot tipul de transmisiuni si totodata ai acces la multe programe.Nu intru in amanunte.In orice caz cu un sistem de receptie{antena,lnv,cablu si o instalare corecta} si o placa DVB-S ai sanse sa receptionezi cam tot ce vrei.
  Dar pentru a fi sigur ca nu-ti scapa ceva important,iti mai trebuie si,vai,...timp.Daca il ai din belsug,vei descoperii nu numai feed-uri de sport,dar si multe evenimente interesante{Event Live,Show-uri,etc},care vor face caduce multele posturi tv pe care le zapezi ca sa dai peste un program interesant.Vei descoperi,probabil,ca feed-urile sint adevaratele programe ce le cautai de mult dar nu stiai de ele.La drept vorbind,multe{majoritatea} posturi tv se alimenteaza prin feed-uri!E suficient cit ti-am spus.
  satelescu

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top