Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default Digi TV pe un iacht ?

    Ma poate informa si pe mine cineva daca este posibil ....bine inteles nu cu antena oferita de RCS!
    Un tip care are un iacht la marea neagra ma rugat sa i montez un digi tv pe un iacht si i-am spus ca nu se poate ,din cate stiu eu!
    Am auzit ceva zvonuri mai demult ca ar exista ceva antene satelit pt "mobil" !
    Exista vre-o posibilitate?Sunt curios
    Multumesc
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ethereal
    Posts
    324
    Posts Thanks / Likes

    Default digi mobil

    daca reusesti sa-l faci sa nu se miste (iahtul) da :P

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cumva se poate . Pe malurile Senei erau zeci de vaporase cu antene montate .

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/Paris/QuaiDeLaSeineSat1.jpg[/img]
    [img]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/Paris/QuaiDeLaSeineSat2.jpg[/img]

    P.S. Ar fii culmea sa functioneze antena din ultima poza.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ethereal
    Posts
    324
    Posts Thanks / Likes

    Default yacht

    se poate in 2 moduri :
    1.in cazul cind barca e folosita pe un riu si ancorata la un doc sau la mal , deci e "stabila"
    2.cu antene speciale care au autocompensare in timp real , cerinta mult mai greu de indeplinit
    ambele situatii sunt folosibile doar in cazul unui densitati de cimp f mare (gen tps/nova/polsat )
    in plus trebuie folosite antene relativ mici , deci doar in cazul spotului puternic , ptr ca au lobul de radiatie mai mare , deci sufera mai putin de erorile de pozitionare
    ultima chestie e legata de montura si tipul de rotire al ei ; rotirea efectiva trebuie sa fie de 360 grade si sa aiba si compensare de elevatie
    succes!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Andromeda
    Posts
    228
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Solutia de antena exista (http://www.raymarine.com/raymarine/D...=1053&Parent=2 de exemplu).
    Problema este cu receptorul digi si alimentarea lui de la 12V. Trebuie folosit un convertizor de tensiune. Cred ca este preferabil sa incerci cu MaxTv si un CAM. In acest caz oricare dintre receptoarele cu CI dedicate acestui scop poate face acest serviciu.
    Oricum solutii de acest gen le gasesti cel mai ieftin in SUA.

    O zi buna.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany
    Posts
    171
    Posts Thanks / Likes

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    P.S. Ar fii culmea sa functioneze antena din ultima poza.
    Si de ce sa nu functioneze?
    SHALOM

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antenele alea sunt puse c*r in c*r pentru ca vaporul prinde cu cea din dreapta cand merge inainte si cu cea din stanga cand merge inapoi .
    Acum, pe bune, e foarte posibil ca cele doua antene sa nu fie pentru satelit. Am vazut niste antene motorola pentru transmisii terestre wi-fi (2,4Ghz) care aratau exact ca offset-urile si chiar se montau aproximativ perpendicular pe sol.
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sint puse cur in cur pt. ca nu se stie cu ce bord sta vaporul lipt la cheu. In functie de asta folosesc una sau cealalta antena.
    SHALOM

  10. #10
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Erau 100% de satelit (CanalPlus)

    Quote Originally Posted by isr2002
    Si de ce sa nu functioneze?
    Pentru ca vaporul acela era in miscare si avea o viteza destul de mare .

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    Erau 100% de satelit (CanalPlus)

    Quote Originally Posted by isr2002
    Si de ce sa nu functioneze?
    Pentru ca vaporul acela era in miscare si avea o viteza destul de mare .
    Sa stii ca si legat la cheu vaporul se misca. Mai ales o barcuta ca aia. Asa ca daca nu are un sistem special de urmarit nu merge nici acolo. Din cite stiu exista,dar nu am vazut niciodata. Eu am fost navigator si am vazut parabolice pe alte vapoare. Dar nici atunci nu imi explicam cum merg. Un sistem trebuie sa existe pentru ca nu imi inchipui ca o folosesc doar ca sa o monteze pe uscat, linga vapor, doar in port.
    SHALOM

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stabilizator giroscopic ; foloseau germani in '44 pt expedieri spre Londra

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici vorba de stabilizator giroscopic, este prea scump, sistemele noi analizeaza semnalul iar la o scadere a lui reactioneaza foarte rapid. De aceea trebuie antene foarte mici, de regula intre 40 si 60 cm, dar am vazut si de 80 cm. Ca sa nu fie influentate de vant, sunt de regula situate sub o cupola. Mai toate vasele pentru pasageri pe Dunare au asa ceva.

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa este...
    Cateva explicatii sunt in link-ul postat de @pely66
    http://www.raymarine.com/raymarine/P...roduct_id=3311

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Ireland
    Posts
    226
    Posts Thanks / Likes
    VuSolo2...VU+duo. digi/upc ..si instalez antene in Dublin..
    http://www.adverts.ie/showproduct.ph...=75301&cat=500

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top