Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Talking Receptia HD cu ATI RADEON HD si SS2 HD, ALT DVB, PC neperformant - Iata o solutie!

    ATI RADEON HD si SS2 HD, ALT DVB, PC neperformant - Iata o solutie!

    Stiu ca nu toti au un PC ultima generatie. Va dau solutia care mie mi-a functionat perfect pentru receptia programelor Full HD 1080 cu placa SS2 HD, pe un calculator cu procesor neperformant. Precizezez ca acest semnal 1080 il scot chiar Full hd, pe un TV LCD Full HD, cu intrare HDMI.
    Conexiunea intre placa video ATI RADEON si TV LCD este realizata cu un cablu DVI-HDMI (asa l-am cumparat, gata facut, nu cu adaptoare si alte artificii home-made).

    Configuratia mea este: Pentium 4 - 2,4 ghz single core - 2gb RAM, placa video ATI RADEON 2600 Pro AGP 4x ( ultimul driver 9.8 ATI RADEON instalat la placa video - daca aveti AGP si nu stiti cum se adapteaza driverul de pe PCI-Express pe AGP - nu se mai scot drivere noi AGP pentru unele placi video ATI RADEON 2x00 HD, vedeti tutorialul de aici http://www.youtube.com/watch?v=1CJVlJr8Y9E ).

    Pentru vizionare am folosit ALT DVB 2.2, cu codec Cyberlink (PDVD9)(cu DVXA-accelerarea video activata pentru placa video) , in mod Video Mixing Render 7 sau 9, iar la audio FFDshow Audio Decoder.

    Daca setam la tvlcd rezolutia 720 (din placa video), aveam consum de procesor cam 80-90%. Deci era ok in mare parte.

    Daca setam la tvlcd rezolutia 1080 (full hd), aveam consum procesor 100% si imaginea si sunetul mergeau foarte sacadat.

    Pana acum v-am prezentat problemele.

    Care a fost solutia pe care am gasit-o?

    Un tweaker care deblocheaza intreaga putere a placii video
    (se pare ca cei care vand placile video le mai blocheaza din putere cand le vand, sau poate fi alta cauza) care poate fi downloadat de aici:

    http://exdeus.home.comcast.net/~exdeus/ati-hd2x00/


    Dupa ce am instalat acest tweaker (la mine fara ultimele 2 optiuni, nu stiu cum e la voi), am obtinut urmatoarele rezultate:

    Daca setez la tvlcd rezolutia 720 (din placa video), am acum consum de procesor cam 10-15%. Deci perfect.

    Daca setez la tvlcd rezolutia 1080 (full hd), am consum procesor 20-30% si imaginea si sunetul merg perfect

    La mine a functionat perfect aceasta metoda. Oricum, eram pregatit sa imi cumpar alt calculator, cand m-a trezit cu aceasta solutie neasteptat de binevenita! Daca aveti o placa video ATI RADEON HD prin PC-ul vostru, incercati si voi! Daca nu va functiona, nu ma , eu v-am dat o idee, care la mine a functionat si sper sa functioneze si la voi!

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dragonlexus View Post
    ATI RADEON HD si SS2 HD, ALT DVB, PC neperformant - Iata o solutie!

    Stiu ca nu toti au un PC ultima generatie. Va dau solutia care mie mi-a functionat perfect pentru receptia programelor Full HD 1080 cu placa SS2 HD, pe un calculator cu procesor neperformant. Precizezez ca acest semnal 1080 il scot chiar Full hd, pe un TV LCD Full HD, cu intrare HDMI.
    Conexiunea intre placa video ATI RADEON si TV LCD este realizata cu un cablu DVI-HDMI (asa l-am cumparat, gata facut, nu cu adaptoare si alte artificii home-made).

    Configuratia mea este: Pentium 4 - 2,4 ghz single core - 2gb RAM, placa video ATI RADEON 2600 Pro AGP 4x ( ultimul driver 9.8 ATI RADEON instalat la placa video - daca aveti AGP si nu stiti cum se adapteaza driverul de pe PCI-Express pe AGP - nu se mai scot drivere noi AGP pentru unele placi video ATI RADEON 2x00 HD, vedeti tutorialul de aici http://www.youtube.com/watch?v=1CJVlJr8Y9E ).

    Pentru vizionare am folosit ALT DVB 2.2, cu codec Cyberlink (PDVD9)(cu DVXA-accelerarea video activata pentru placa video) , in mod Video Mixing Render 7 sau 9, iar la audio FFDshow Audio Decoder.

    Daca setam la tvlcd rezolutia 720 (din placa video), aveam consum de procesor cam 80-90%. Deci era ok in mare parte.

    Daca setam la tvlcd rezolutia 1080 (full hd), aveam consum procesor 100% si imaginea si sunetul mergeau foarte sacadat.

    Pana acum v-am prezentat problemele.

    Care a fost solutia pe care am gasit-o?

    Un tweaker care deblocheaza intreaga putere a placii video
    (se pare ca cei care vand placile video le mai blocheaza din putere cand le vand, sau poate fi alta cauza) care poate fi downloadat de aici:

    http://exdeus.home.comcast.net/~exdeus/ati-hd2x00/


    Dupa ce am instalat acest tweaker (la mine fara ultimele 2 optiuni, nu stiu cum e la voi), am obtinut urmatoarele rezultate:

    Daca setez la tvlcd rezolutia 720 (din placa video), am acum consum de procesor cam 10-15%. Deci perfect.

    Daca setez la tvlcd rezolutia 1080 (full hd), am consum procesor 20-30% si imaginea si sunetul merg perfect

    La mine a functionat perfect aceasta metoda. Oricum, eram pregatit sa imi cumpar alt calculator, cand m-a trezit cu aceasta solutie neasteptat de binevenita! Daca aveti o placa video ATI RADEON HD prin PC-ul vostru, incercati si voi! Daca nu va functiona, nu ma , eu v-am dat o idee, care la mine a functionat si sper sa functioneze si la voi!
    Daca ai fi folosit DvbViewer + cyberlink + overlay mixer( video render) ai fi observat ca procesorul nu se incarca mai mult de 10-15 % fara nici un tweaker.
    P.S.: Oricum e interesanta metoda ta, am incercato si eu acum pe dvbdream si se pare ca e ok si cu placa ATI radeon 3650 HD.

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dragonlexus incearca si RivaTuner .

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...nu ma prea pricep..dar poti face asta chiar din aplicatia/driverul placii...sapphire are suport actual si pentru AGP...


    ..si eu folosesc o placa video Asus AH3650...cu drivere de la sapphire....pt ca desteptii de la Asus scot produse si uita de suportul pentru ele...(la fel am patit si cu GPS-ul Asus R700)...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  5. #5
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc tuturor pentru sugestii.

    Acest Tweaker insa nu face overcloking deloc la placa video,
    m-am facut gresit inteles.
    Driverele pentru placile video ATI vin cu o serie de limitari intentionate.
    Acest tweaker anuleaza anumite functii foarte putin folositoare pentru receptia HD si activeaza altele foarte utile receptiei si afisarii imaginii in format Full HD..

    Deci, sunt anulate functii inutile pentru receptia HD 1080p, iar puterea placii video, care era consumata pentru aceste functii, este folosita (FARA OVERCLOKING) pentru alte functii si accelerari hardware utile receptie si redarii full HD pe TVLCD cu rezolutia activa de 1080. Aceste functii nu se deblocheaza prin overcloking, chiar dus la extrem, pentru placa video, fara acest Tweaker.

    De exemplu:
    - Enables HD MPEG2 decoding
    - Enables fullscreen decoding for 1080p displays
    - Enables use of consistent colorspaces for HD and SD
    - Enables H.264 decoding with dual displays
    - Enables VC-1 decoding with dual displays
    - Enables decoding for various framerates etc.


    In privinta metodei DvbViewer + cyberlink + overlay mixer (multumesc pentru sugestie), aceasta functioneaza cu consum redus de procesor (maxim 20 %) doar cand trimit informatie video de la programe tv full hd la tvlcd la rezolutia setata pe 720. Cand setez tv lcd la rezoltia full HD 1080 (setand din Control Center - interfata driverului placii video), atunci prin aceasta metoda am consum 100% la procesor (reamintesc ca procesor meu are peste 5 ani, fiind doar un Pentium 4 la 2,4 neoverclockat, nicidecum dual core sau core 2 duo, nici macar la 3 ghz single core).

    De aceea am incercat sa prezint aceasta metoda care functioneaza performant in configuratia Altdvb 2.2 - Cyberlink - Video Mixing Render 7, pe sisteme oarecum neperformante, la rezolutia afisata in mod real de 1080 pe monitor.

    Ma bucur de asemenea ca metoda a avut efecte pozitive si pe Dvbdream, asa cum a confirmat Ovidiumarius.

    Ca idee finala, va arat un program care verifica daca sunt toate accelerarile video activate la placa dvs. video (inclusiv pe codecuri si rezolutii) si daca mai este sau nu necesar sa aplicati acest Tweaker de mai sus.

    http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/d...er_2.0.2.1.zip

    Acest ultim program va permite sa activati sau sa dezactivati si mai multe optiuni in driverul placii dvs video (dati dublu click pe unul din rezultatele care apare), dar eu personal nu le-am incercat, fiindca nu sunt sigur ce fac toate acele optiuni.

    Daca veti gasi ceva interesant la acest ultim program si care da rezultate bune, va rog sa postati aici.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa 3 zile de teste pe o placa Ati radeon 3650 HD careia i-am aplicat tweaker-ul de mai sus am ajuns la concluzia ca miai mult face rau decat bine.
    In teste am folosit dvbviewer cu cyberlink 9 pe canale hd si sd , astfel dupa butonarea pe mai multe canale aplicatia ramea agatata fiind nevoi de task manager pentru a putea fi oprita. La fel face si daca se foloseste pe canale SD iar uneori agata chiar si cand stationa mai mult de 5-10 minute pe orice canal.
    Singura rezolvare a fost reinstalarea driverelor pentru placa video.

  7. #7
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, multumesc pentru testele cu ultima aplicatie.
    Cert este ca doar cu primul tweaker si cu ALTDVB, asa cum am precizat,
    nu si cu alte dvbviewere, la mine functioneaza PERFECT, pe programe HD. Am testat 7 ore fara intrerupere. Cu DVBVIEWER nu am spus ca functioneaza, chiar am testat si da erori grave, trebuie sa restartez calculatorul din butonul de RESET. Deci, cine doreste sa faca teste sa incerce doar cu ALTDVB, nu si cu alte dvbviewere. Cu ALTDVB 2.2 garantez ca rezultatele si stabilitatea sunt uimitoare, cu primul Tweaker, pe programele HD. Oricum, nu se poate intampla rau nimic daca ceva nu merge bine, doar reinstalati driverul video si totul revine la normal.

    Oricum, multumesc pentru teste si sfaturi tuturor.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dragonlexus View Post
    Ok, multumesc pentru testele cu ultima aplicatie.
    Cert este ca doar cu primul tweaker si cu ALTDVB, asa cum am precizat,
    nu si cu alte dvbviewere, la mine functioneaza PERFECT, pe programe HD. Am testat 7 ore fara intrerupere. Cu DVBVIEWER nu am spus ca functioneaza, chiar am testat si da erori grave, trebuie sa restartez calculatorul din butonul de RESET. Deci, cine doreste sa faca teste sa incerce doar cu ALTDVB, nu si cu alte dvbviewere. Cu ALTDVB 2.2 garantez ca rezultatele si stabilitatea sunt uimitoare, cu primul Tweaker, pe programele HD. Oricum, nu se poate intampla rau nimic daca ceva nu merge bine, doar reinstalati driverul video si totul revine la normal.

    Oricum, multumesc pentru teste si sfaturi tuturor.
    Singura diferenta e ca dvbviewer e peste orice alt player existent pe piata in momentul de fata. Dvbviewer transforma calculatorul pe care ruleaza placa dvb intr-un HTPC adevarat, nici macar cu un receptor HD gen dm800 sau dm8000 nu poti face ceea ce faci cu o placa dvb-s2 + dvbviewer pe un calculator bun.
    In ceea ce priveste AltDvb nu stiu cum functioneaza, nu cred ca a mfolosit AltDvb mai mult de 5 minute vreodata.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top