Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: UPC Digital

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default UPC Digital

    Domnilor,
    Am postat aici deoarece nu am gasit un topic despre cablu tv.
    Problema mea e urmatoarea: sunt tot batut la cap de cei de la UPC sa trec pe UPC digital eu fiind in prezent pe analogic. Le-am spus ca nu mi se pare diferenta de calitate pe un televizor normal(CRT) eu avand si antena de satelit, pe care le-am spus ca toate canalele sunt digitale. Lamuriti-ma si pe mine daca am receptor digital ce fel de receptie am: digitala sau analogica, deoarece cei de la UPC(din Bucuresti) mi-au spus ca tot analogic receptionez (sa zicem pachetul DIGI).

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa fii convins ca cei de la UPC cu care ai vorbit erau de la deparamentul comercial.
    Tu receptionezi digital; asta e clar. Insa la un moment-dat se face conversia semnalului digial (streamul DVB) in analogic (video-compozit) ca sa-l poti vedea pe tv-ul tau CRT. Chiar si daca ai avea tv full-hd si conexiune hdmi intre receptor si tv, tot s-ar transforma din digital in analogic in momentul afisarii pe display.
    Indiferent de sistemul de receptie, semnalul tot trebuie transformat undeva in analogic pentru ca oamenii, prin 'constructie', nu au capacitatea de a decoda un semnal digital. Cu cat acest traseu al semnalului analogic e mai scurt, cu atat mai putini paraziti apar pentru tine, ca spectator.
    In concluzie, pentru Digi, receptionezi digital pe o distanta de 38000km si analogic pe o distanta de 5m (2m intre receptor si tv si 3m intre tine si ecranul tv).
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  3. #3
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    5,075
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am trecut eu pe upc digital
    calitatea semnalului este foarte buna,au mai adus ceva canale ...
    alte diferente notabile nu exista doar faptul ca al doilea tv din casa merge tot pe analog ca sa nu mai dau 15 lei lunar chirie pe un alt box de-al lor.
    personal voi renunta spre sfarsitul anului la acest serviciu raminind doar pe sat (dupa calculele mele,doua dreamuri s-ar amortiza in vre-o 4 ani)

  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stal View Post
    am trecut eu pe upc digital
    calitatea semnalului este foarte buna,au mai adus ceva canale ...
    alte diferente notabile nu exista doar faptul ca al doilea tv din casa merge tot pe analog ca sa nu mai dau 15 lei lunar chirie pe un alt box de-al lor.
    personal voi renunta spre sfarsitul anului la acest serviciu raminind doar pe sat (dupa calculele mele,doua dreamuri s-ar amortiza in vre-o 4 ani)
    La RSC unde se doreste extra optiune ti se da un receptor digital si nu vezi decat intr-o camera

    cel putin in Sibiu

    din ce spui tu inteleg ca la UPC poti sa vezi analogic si in alta camera tot pachetul digital sau ...doar cel analogic


    de unde iti vine semnalul analogic ? de la receptorul digital...un fel de loop ? sau prin cablul de la UPC?

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    La RSC unde se doreste extra optiune ti se da un receptor digital si nu vezi decat intr-o camera

    cel putin in Sibiu

    din ce spui tu inteleg ca la UPC poti sa vezi analogic si in alta camera tot pachetul digital sau ...doar cel analogic


    de unde iti vine semnalul analogic ? de la receptorul digital...un fel de loop ? sau prin cablul de la UPC?
    Din cate stiu eu primesti un DVR cu care zic ei receptionezi digital si poti inregistra emisiunile timp de cateva zeci de ore(poti sa pleci si apoi sa vezi emisiunea la intoarcere) in rest pe celalalt televizor vezi tot analogic. Cum fac ei cu DVR-ul sa vezui "digital" nu pricep. Eu am 3 tv-uri si deci numai pe unul as putea vedea "digital" deci ma lasa rece digitalul lor si in plus dintre canalele in plus doar cateva sunt mai de doamne-ajuta(si acelea le pot vedea pe satelit) in rest sunt de umplutura (la numar). Intrebarea e : ce face DVR-ul in plus fata de Dream ca sa se vada mai bine?

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  6. #6
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la RSC ...digital cablu ma refeream ..ca e putin incorect pt faptul ca extra optiunea se vede doar pe cel digital ...nu si pe alte televizoare ....



    la UPC receptorul e mai bun cred si intrebam daca acele programe in plus se vad si la alte televizoare din locuinta sau doar pe cel digital

    dar din ce spui tu pe analogic nu se vad alte canale in plus

  7. #7
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Din cate stiu eu primesti un DVR cu care zic ei receptionezi digital si poti inregistra emisiunile timp de cateva zeci de ore(poti sa pleci si apoi sa vezi emisiunea la intoarcere) in rest pe celalalt televizor vezi tot analogic. Cum fac ei cu DVR-ul sa vezui "digital" nu pricep. Eu am 3 tv-uri si deci numai pe unul as putea vedea "digital" deci ma lasa rece digitalul lor si in plus dintre canalele in plus doar cateva sunt mai de doamne-ajuta(si acelea le pot vedea pe satelit) in rest sunt de umplutura (la numar). Intrebarea e : ce face DVR-ul in plus fata de Dream ca sa se vada mai bine?
    Deci esenta esentei explicatiei. Ai cablu analogic, ceea ce inseamna ca semnalul este modulat Pal/Secam si selectorul TV-ului iti memoreaza tot. La cablu digital canalele se impart altfel, ai nevoie de un "box", o cutie care serveste drept selector pentru canalele pe care le receptionezi. Ordinea lor va fi diferita. Box-ul poate servi si drept DVR (digital video rec), cred ca asta in cazul in care vine dotat cu un harddisc. Canalele le schimbi de acolo, nu din televizor. Acelasi box are si posibilitatea de a decoda canalele transmise criptat prin cablu.
    Relativ la ceea ce ai spus mai sus: Si DVR-ul si Dream-ul au posibilitatea de a-ti scoate semnalul pe 2 cai - calea analogica (mufe RGB, S-Video, cablu coaxial clasic) si calea digitala (mufe DVI / HDMI - nu stiu ce sa zic de DVR, cert este ca Dream-ul n-are iesire HDMI, dar DVI are).
    Ceea ce iese pe calea analogica este adaptabil tuturor televizoarelor. Ceea ce iese pe calea digitala este destinat doar televizioarelor dotate cu intrari specifice (HDMI, DVI).
    Calitatea nu este semnificativ diferita, la rezolutii mici e cam tot un drac, vorba romanului. La rezolutii mari, merita sa ai un LCD sau o plasma la care sa te benoclezi.
    Daca pe cablu, actualmente, nu ai programe HDTV, nu cistigi la numarul de canale si nu te intereseaza sa faci recording sau timeshifting, n-are sens sa mergi pe versiunea digitala a cablului. Probabil ti se va percepe lunar o garantie pentru box-ul respectiv, iar canalele vor fi in esenta cam tot aceleasi.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    deci esenta esentei explicatiei. Ai cablu analogic, ceea ce inseamna ca semnalul este modulat pal/secam si selectorul tv-ului iti memoreaza tot. La cablu digital canalele se impart altfel, ai nevoie de un "box", o cutie care serveste drept selector pentru canalele pe care le receptionezi. Ordinea lor va fi diferita. Box-ul poate servi si drept dvr (digital video rec), cred ca asta in cazul in care vine dotat cu un harddisc. Canalele le schimbi de acolo, nu din televizor. Acelasi box are si posibilitatea de a decoda canalele transmise criptat prin cablu.
    Relativ la ceea ce ai spus mai sus: Si dvr-ul si dream-ul au posibilitatea de a-ti scoate semnalul pe 2 cai - calea analogica (mufe rgb, s-video, cablu coaxial clasic) si calea digitala (mufe dvi / hdmi - nu stiu ce sa zic de dvr, cert este ca dream-ul n-are iesire hdmi, dar dvi are).
    Ceea ce iese pe calea analogica este adaptabil tuturor televizoarelor. Ceea ce iese pe calea digitala este destinat doar televizioarelor dotate cu intrari specifice (hdmi, dvi).
    Calitatea nu este semnificativ diferita, la rezolutii mici e cam tot un drac, vorba romanului. La rezolutii mari, merita sa ai un lcd sau o plasma la care sa te benoclezi.
    Daca pe cablu, actualmente, nu ai programe hdtv, nu cistigi la numarul de canale si nu te intereseaza sa faci recording sau timeshifting, n-are sens sa mergi pe versiunea digitala a cablului. Probabil ti se va percepe lunar o garantie pentru box-ul respectiv, iar canalele vor fi in esenta cam tot aceleasi.
    adevarat graiesti.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebari CAM/card UPC

    ca sa reincalzesc discutia: am un TV samsung LE52B750 cu slot pt. CAM. Provider de cablu UPC, cu abonamentul digital, cu mediabox-ul la un alt TV. I-am facut TV-ului upgrade la soft si am vazut ca la scanare imi gaseste si canalele digitale (nu o facea inainte de upgrade) dar ca ele apar, normal, "scrambled".
    Cei de la UPC nu ofera posibiitatea de a lua un CAM cu card (http://www.upc.ro/relatii-clienti/fa.../20918237.html).
    Intrebari: are cineva experienta cu utilizarea in sistem CAM + card (luat de la un mediabox nefolosit, de ex.)? Ce sistem folosesc cei de la UPC, Nagra? Stie cineva ce CAM Nagra ar merita folosit?
    Multumesc mult!
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabi View Post
    ca sa reincalzesc discutia: am un TV samsung LE52B750 cu slot pt. CAM. Provider de cablu UPC, cu abonamentul digital, cu mediabox-ul la un alt TV. I-am facut TV-ului upgrade la soft si am vazut ca la scanare imi gaseste si canalele digitale (nu o facea inainte de upgrade) dar ca ele apar, normal, "scrambled".
    Cei de la UPC nu ofera posibiitatea de a lua un CAM cu card (http://www.upc.ro/relatii-clienti/fa.../20918237.html).
    Intrebari: are cineva experienta cu utilizarea in sistem CAM + card (luat de la un mediabox nefolosit, de ex.)? Ce sistem folosesc cei de la UPC, Nagra? Stie cineva ce CAM Nagra ar merita folosit?
    Multumesc mult!

    Am intreabat si eu mai demult pe aici pe undeva, se pare ca folosesc un soi de nagra modificat. Cam-uri nu cred ca o sa dea vreodata si nici prin alte metode nu stiu daca va merge si aici ma refer la impartzeala desigur(ar trebui scoase BK si RSA daca e nagra imperecheat ca la digi).
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by k-mel View Post
    ... [] ...Chiar si daca ai avea tv full-hd si conexiune hdmi intre receptor si tv, tot s-ar transforma din digital in analogic in momentul afisarii pe display.
    Indiferent de sistemul de receptie, semnalul tot trebuie transformat undeva in analogic pentru ca oamenii, prin 'constructie, nu au capacitatea de a decoda un semnal digital. Cu cat acest traseu al semnalului analogic e mai scurt, cu atat mai putini paraziti apar pentru tine, ca spectator.
    ...[]...
    Voi sunteti sanatosi la cap?

    Blana, cred c-ar trebui sa stergi tampenia asta.
    FAbian23

  12. #12
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ei ...draci e buna.... e teoria conspiratiei..

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default RDS analogic + UPC digital

    Salut, sunt un novice in materie, asa ca va rog sa aveti rabdare cu mine si sa nu ma certati pt ce am sa va intreb..

    Am cablu de la RDS si un receptor digital de la UPC (cu card, valabil) Evident, combinate, nu merg, imi apare mesaj ca nu am semnal... Credeti ca pot face ceva in privinta asta? Receiverul e Toshiba, iar modelul cred ca e DCI 52 UPC.

  14. #14
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by RadrianO View Post
    Salut, sunt un novice in materie, asa ca va rog sa aveti rabdare cu mine si sa nu ma certati pt ce am sa va intreb..

    Am cablu de la RDS si un receptor digital de la UPC (cu card, valabil) Evident, combinate, nu merg, imi apare mesaj ca nu am semnal... Credeti ca pot face ceva in privinta asta? Receiverul e Toshiba, iar modelul cred ca e DCI 52 UPC.
    Il bagi in doua prize, sigur se incinge si calci ceva rufe cu el.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by RadrianO View Post
    Salut, sunt un novice in materie, asa ca va rog sa aveti rabdare cu mine si sa nu ma certati pt ce am sa va intreb..

    Am cablu de la RDS si un receptor digital de la UPC (cu card, valabil) Evident, combinate, nu merg, imi apare mesaj ca nu am semnal... Credeti ca pot face ceva in privinta asta? Receiverul e Toshiba, iar modelul cred ca e DCI 52 UPC.
    Nu, nu ai ce face pentru ca sistemele de codare UPC si Digi sunt diferite.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top