Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default Spliter Power Pass

    Cine imi spune si mie cum functioneaza un Splitter Power Pass. ( 2 receivere la un singur LNB)
    Nu vreau sa mearga simultan ambele receivere !

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiver1 (cel care e legat la canalul cu power-pass) alimenteaza LNB (13/18V), roteste motor(daca ai). Celalalt(Rec2) doar primeste semnal de la LNB.
    - Daca Rec1 e scos din priza, nu poti vedea cu Rec2 nimic deoarece nu e alimentat LNB.
    - Daca Rec1 e pe un canal cu polarizare H, pe Rec2 poti vedea doar canalele cu aceeasi polarizare(valabil si daca Rec1 e pe V).

    Cam asa sta treaba pe scurt.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista splitere care au doar pe una dintre intrari power pass si altele pe toate. Daca al tau este doar cu una atunci cel de al doile este la cheremul primului. In al doilea caz cand toate sunt power pass atunci care are "muschii" mai tari ala decide. Adica H are intaitate fata de V si High Band fata de Low Band sau altel spus cine da mai mult castiga
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gasit unul la Elstar care are 4 iesiri. Din nefericire nu stiu cate au power pass.
    Am nevoie de power pass macar pe doua iesiri alfel l-am comandat degeaba.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am nevoie de el pentru a lega unSS2 si un receiver la o antena motorizata.
    Ar fi fost foarte simplu daca functiona Loop Out-ul receiverului dar in urma unei furtuni receiverul meu chiar si cand e in Stand By alimenteaza LNB-ul si evident prin loop pot folosi doar sfertul de bana pe care e ramas receiverul.(ultimul canal). Daca scot receiverul din priza s-a dus de tot Loop Out-ul.
    Vreau sa prind SS2-ul + receiverul in spliter apoi in pozitioner si in final LNB. Sper sa mearga.
    Am incercat varianta cu un comutator pe 12V dirijat de receiver dar nu am reusit sa gasesc asa ceva la nici un magazin din tara.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca SS2 are prostul obicei sa trimita 13V sau 18V chiar dupa ce inchizi programul (pana sa-l deschizi se comporta normal, adica nu scoate nimic) si daca a ramas pe un canal orizontal cand l-ai inchis, iti da peste cap celalalt receiver, adica il forteaza in orizontal.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu SS2-ul nu-s probleme. Inainte imi taia tensiunea doar cand stingeam calculatorul dar mai nou vad ca e de treaba si e suficient sa incid Progdvb-ul si stinge LNB-ul. Se vede usor lucrul asta la pozitioner care intra in Stand By daca nu are tensiune pe fir.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aha, nu am mai verificat de mult, acum am cablu separat la SS2.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default eu am asa ceva

    Asa e dupa ce pornesti calcul SS2 trimite tensiune fapt ce porneste pozitionerul si ca sa nu incurce treaba se porneste si se opreste ProgDVB atunci dispare tensiunea.
    Eu am cumparat un "3-way splitter de la 5-2450 Mhz CE 3-2510" cu 3 Power Pass astea scrie pe el si merge super cazul meu SkyStar 2, receptor digital si receptor analogic iar digitalul comanda pozitionerul dar trebuie sa fie singurul ce da tensiune ca sa mearga diseqc apoi poti porni pe toate si comanda acela care da tensiunea mai mare, iar la semnal totul e ok nu are pierderi vizibile.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    102
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: eu am asa ceva

    Quote Originally Posted by mike77
    Asa e dupa ce pornesti calcul SS2 trimite tensiune fapt ce porneste pozitionerul si ca sa nu incurce treaba se porneste si se opreste ProgDVB atunci dispare tensiunea.
    Eu am cumparat un "3-way splitter de la 5-2450 Mhz CE 3-2510" cu 3 Power Pass astea scrie pe el si merge super cazul meu SkyStar 2, receptor digital si receptor analogic iar digitalul comanda pozitionerul dar trebuie sa fie singurul ce da tensiune ca sa mearga diseqc apoi poti porni pe toate si comanda acela care da tensiunea mai mare, iar la semnal totul e ok nu are pierderi vizibile.
    Salut Cristi
    ceea ce tu vrei sa faci eu m-am jucat cu un spliter care avea 2 iesiri, insa am skystar1. atentie mare aici: tu nu doresti sa le folosesti amandoua ricivere simultan? caci daca DA cu aceste tipuri de splitere ai probleme la schimbarea canlelor in ceea ce priveste frecvenza; apoi trebuie sa fii atent daca SS2 care o ai tu suporta motorizarea care o suporta si ricevitorul (poate ca aici o sa ai nevoi de un minipozitionometru MP02, depinde de MOTOR). daca vrei asa cauta un LNB si ai rezolvat problema, daca stai bine cu nervii atunci treci la treaba ca sa vezi diferenta de la teorie la practica Tine cont si de banii care vrei sa-i cheltuiesti si pentru ce? raportul calitate-pret si utiliatea

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am nevoie de ele simultan. Pozitionerul merge pe amandoua (SS2 si receiver) fara probleme. M-am saturat sa tot invart cablurile de cate ori trec de la unul la celalalt. Sper sa rezolve power pass-ul problema. Oricum saptamana viitoare cand o sa primesc spliterul o sa va comunic aici rezultatele.

    Iata schema actuala.
    LNB----->Pozitioner ------>()------->Receiver
    ()------->SS2

    La paranteza am o mufa si tot schimb manual cablurile. Acolo vreau sa pun un Power Pass.
    Schimbatul cablurilor e destul de periculos fiindca sunt o groaza de aparate conectate si tensiunile ce vin prin fire pot praji ceva. (La TV e firma de cablu, la Calc firul de la retea....)

    P.S. SS2 se descurca surprinzator de bine la schimbatul satelitilor. E suficient sa trec pe unul din canalele unui satelit si a si mutat antena. Sunt vreo 50 memorati si nu a facut deloc figuri.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    L-am montat si merge exact cum a spus @epy. Am power pas pe toate iesirile.
    Este exact ce imi trebuia.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spliter+2 receivere
    By Jymy in forum RDI - Satelit
    Replies: 12
    Last Post: 15th May 2006, 07:27
  2. spliter 8 iesiri
    By cabletech in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 5th February 2006, 14:31
  3. card spliter
    By jim in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 24th January 2006, 20:16
  4. Card Spliter
    By picieri in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 4th October 2005, 00:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top