Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default help - montura H-H SG2100

    Salutare,
    Am o montura HH cu un SG-2100 , antena este pe bloc, eu stau la 4/8.
    Am achizitionat un DM800HD Pvr recent, si am urmatoarea problema.
    Antena nu mai vrea sa se miste cum trebuie, adica, cu satfinder se misca doar un step cu search&move west/east tot un step catre directia selectata din DM.
    Am dat un reset la motor, l-am curatat, reset i-am dat pe puctul zero.
    a functionat pentru 3 sateliti, iar a ramas blocata in ultima pozitie.

    Mentionez :
    SNR pentru Acasa tv pe dolce este la 93% (14.5DB)
    Antena : offset 0.9 NETA (antena e curata), cand functioneaza pe motorizare, toti satelitii intra cum trebuie. nu este pe langa satelit.

    Am observat urmatoarele:
    daca ii dau reset motorului, si ma joc cu el functioneaza perfect, 10- 15 sateliti , maxim est, maxim vest. daca il las o perioada mai indelungata de timp intr-o singura pozitie, ramane blocat.
    El se muta doar un step, est/west. si ramane asa.

    Am incercat si cu un alt DM800, aceleasi simptome

    Recomandari? Help? Daca ar fi sa schimb motorul ce imi recomandati? De preferinta daca se gaseste in Bucuresti.

    Multumesc anticipat!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default ???

    Quote Originally Posted by oddyutza View Post
    ...Am o montura HH cu un SG-2100 , antena este ....Am achizitionat un DM800HD Pvr recent, si am urmatoarea problema.
    Antena nu mai vrea sa se miste cum trebuie, adica, cu satfinder se misca doar un step cu search&move west/east tot un step catre directia selectata din DM.
    Am dat un reset la motor, l-am curatat, reset i-am dat pe puctul zero.
    a functionat pentru 3 sateliti, iar a ramas blocata in ultima pozitie.
    ..... Antena : offset 0.9 NETA (antena e curata), cand functioneaza pe motorizare, toti satelitii intra cum trebuie. nu este pe langa satelit.
    ......
    daca ii dau reset motorului, si ma joc cu el functioneaza perfect, 10- 15 sateliti , maxim est, maxim vest. daca il las o perioada mai indelungata de timp intr-o singura pozitie, ramane blocat.
    El se muta doar un step, est/west. si ramane asa....
    N-am inteles prea bine - antena iti ramane blocata pe un satelit?
    Nu ai spus ce setari folosesti pentru antena - si ce lista de sateliti.
    Sterge toata lista de canale, pune la setarile din tuner functia usals si da coordonatele locului apoi fa o memorare scanare manuala pe fiecare satelit in parte si vezi daca itit merge.
    Am inteles ca antena e reglata bine deci nu ar trebui sa umbli la ea.
    Vezi ca daca modifici sau inlocuiesti fisierul xml de sateliti si ai o lista de canale deja nu o sa-ti mai mearga motorul.
    Pune un fisier nou de sateliti xml si apoi scaneaza de la zero manual toti satelitii.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    motorul vrea sa se miste, merge doar un step(pas), si ramane blocat

    Nu am umblat la sat.xml
    setarile sunt simple cu coordonatele introduse longitude si latitude (26.10 respectiv 44.23, luate prin GPS langa antena).
    nu am modificat lista de canale, este standard nabilo 0.11
    daca pun antena pe 0 grade, dau reset la motor, se va mishca pe ce satelit vreau eu, dar sa nu ii las prea multa pauza intre mutari, de exemplu doar cat scaneaza hotbird e suficient, daca de exemplu sta mai mult de 1 ora pe un satelit, nu se mai misca. fara a umbla la configuratia DM-ului.
    am folosit doar satfinder. pentru a muta antena. nu cu lista de canale!

    am gasit un Opticum DM-3800 la teledigital in buc! pret 250 ron

    daca e necesar sa imi schimb motorul vechi, merita acesta?

    multumesc frumos

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default last one

    Quote Originally Posted by oddyutza View Post
    motorul vrea sa se miste, merge doar un step(pas), si ramane blocat
    ......
    nu am modificat lista de canale, este standard nabilo 0.11
    daca pun antena pe 0 grade, dau reset la motor, se va mishca pe ce satelit vreau eu,
    ..
    Nu as vrea sa te pun sa muncesti inutil dar eu as mai face o incercare.
    Pune din flash de la zero o imagine GP4.40 sau 4.30 si vezi daca se manifesta la fel.Eu asa as face.Nu am folosit nabilo deci nu stiu cum merge si nici nu spun ca e proasta sau altceva.
    Incearc-o ca ultima alternativa inainte de a schimba motorul.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am testat doua receptoare Dm800 al meu cu nabilo, si al unui prieten cu gp, aman2 au acelasi comportament.

    problema e ca nu m-am lovit cu astfel de simptome ale motoarelor hh

    merci frumos


    LE : dupa ce isi revine mizeria de net de acasa, pun si 2-3 ss-uri din dm cu setarile
    Last edited by oddyutza; 27th August 2009 at 12:53.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut, eu am acest motor ( http://www.satmedia.ro/Motoare-pozit...or-120-cm.html ) de ccca 3 ani si nu m am atins de el , merge perfect de la 62 est pana la 15 west ( coltul unei cladiri , nu ma lasa mai departe ) . cand se va defecta , tot STAB 120 voi folosi . bafta .

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    4/8 = etaj 4 din 8 , am spus acest detaliu pentru a scoate in evidenta distanta de cablu ~ 35 metri.

    multumesc pentru ajutorul tau ... nu cred ca era necesar un offtopic

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    -problema ta e ori la cablu ori la motor;
    -stab e un motor care isi merita pe deplin toti banii, parerea mea e sa te feresti de motoarele Opticum, dar daca chiar vrei mai ieftin gasesti la tehnic b http://www.tehnicb.ro/actionare_fixare.htm.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi daca poti da comanda "go to reference",mutare la pozitia 0 etc
    Cu asta ar trebui sa revina la pozitia de referinta, deci sa se roteasca si invers!
    Last edited by ardu67; 27th August 2009 at 15:54.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am primit cadou un opticum 3800

    il schimb in seara asta.. sper

  11. #11
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ideal, inainte sa-l pui in functiune fa-i de vreo 2-3 ori reset si apoi pune-l la treaba.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum sa ii fac un rest? .. cand este pe zero ? si dupa ce am bagat toate cablurile in el?

  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    crezi ca poti sa-i faci reset fara cablul de la receiver ?

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca da... se alimenteaza separat la 12V prin cablu coaxial, si se face reset!

    PWNED!

  15. #15
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de data asta vorbim despre acelasi lucru cu exceptia ca tensiunea pe cablul coaxial poate fi 13 sau 18 volti in functie de polaritate.
    apropo, cit de vechi e cablul coaxial si cit e de bun calitativ ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top