Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Smile Help! - DIGI TV pentru 6 TV

    Salut.
    Sunt un actual viitor fost client BOOM. Adica dupa vreo 2 ani jumate o sa reziliez contractul, pentru ca nu se mai justifica pretul. Am inceput cu o paranteza, sa trec la subiect:

    In curtea in care am domiciliul, pe langa casa veche in care stau deocamdata a fost ridicata o alta casa (acum e "la rosu").

    In noua casa preconizez ca voi avea 5 TV, plus 1 TV in casa veche, ar veni 6 TV. Independente.
    Pentru ca acum este perioada in care se trag toate firele & stuff, acum ar fi momentul sa realizez arhitectura pentru cele 5 TV din costructia noua.

    Am mai multe nelamuriri:

    1. La DIGI este posibila urmatoarea solutie: trag un fir de la antena intr-o caseta cu un fel de multiswitch, si de acolo, cabluri independente pentru fiecare camera in parte?
    2. Tip-ul de la ghiseul RDS mi-a recomandat sa iau "decodoare duble". Asta ar presupune sa trag prin pereti cumva si cablu pentru acel receiver infrarosu in camerele care nu vor avea propriul receiver? Nu ar fi mai comod sa iau 5, 6 receivere simple decat cele duble?

    3. Cu ce fel de LNB trebuie echipata antena?
    Am mai auzit povesti cum ca daca iti iei o antena mai mare 1.1 - 1.2 m, s-ar vedea mai bine si nu mai pica semnalul la fel de des ca la antena din kit.

    4. Cam cat ar putea sa ma coste un echipament format din : antena offset de 1.1-1.2m, H-H, motor si LNB pentru cele 6 TV ale mele?
    5. In ideea in care as achizitiona asa ceva exista vreo problema de incompatibilitate cu DIGI?

    As fi recunoscator pentru sfaturi legate de de posibilele solutii tehnice pentru nevoile mele (DIGI TV, 5 TV in casa noua, 1 TV in casa veche, 3 m distanta intre cele doua case).
    De asemenea, daca m-ar putea ajuta cineva cu o semnare contract nou DIGI & instarare rapida (zona Militari - Str- Cetatea de Balta). Pentru moment voi avea nevoie de 1 receiver dublu, urmand ca atunci cand ma voi muta in cealalta (la anul, probabil) sa achizitionez si restul de receivere.

    Cam multe intrebari pentru un prim post din partea mea, dar sper sa aiba cineva rabdare sa citeasca si eventual sa ma ajute cu un raspuns.

    Multumesc anticipat.

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    3 : E bine pentru confort sa fie o antena de 1.1-1.2 m
    4 : Pentru ce ai nevoie de motor H-H ? E inutil in cazul de fata .


    Bine ai venit .


    P.S. Faci o confuzie : H-H si motor e acelasi lucru , dar nu ai nevoie de el la Digi .
    P.S.2 Daca esti inca , client la Boom , atentie , te vor suna si te vor teroriza incercand sa te imbarlige sa ramai client la ei . Sunt disperati acum si pot sa iti propuna cine stie ce .

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Era o curiozitate a mea...

    Nu stiu. Doar pentru Digi, stiu ca nu am nevoie.
    Ma gandeam ca poate ma mai apuca nebunia cateodata sa mai caut diverse canale FTA pe alti sateliti...

    Fiti intelegator cu mine, sunt destul de novice in domeniu...

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca muti antena si cauti de nebun alte canale pe alti sateliti , inseamna ca toate celelalte camere nu vor mai vedea Digi , si atunci sa vezi scandal . Cusca câinelui e spatioasa ?

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    P.S.2 Daca esti inca , cluent la Boom , atentie , te vor suna si te vor teroriza incercand sa te imbarlige sa ramai client la ei . Sunt disperati acum si pot sa iti propuna cine stie ce .

    Daca muti antena si cauti de nebun alte canale pe alti sateliti , inseamna ca toate celelalte camere nu vor mai vedea Digi , si atunci sa vezi scandal . Cusca câinelui e spatioasa ?
    Pai deja trebuie sa sun a treia oara.
    Ideea e ca nu consider urgenta rezilierea atata timp cat nu am instalat inca DIGI (si nu stiu cat dureaza).
    Ce-o sa patesc, le mai platesc hotomanilor inca o luna, asta este. Oricum renunt la serviciile lor.

    Ai dreptate. Stiu a fost o idee proasta cu motorul, renunt la ea.
    Pai si atunci imi este suficienta antena din kit-ul lor sa ar fi mai bine sa imi cumpar ceva mai "de calitate"?

    Legat de Boom - sa fie sanatosi, eu nu le mai finantez afacerile.
    Raportul pret/continut este cel mai dezavantajos de pe piata.
    Calitatea receptiei e ok, nu am ce sa le reprosez. De asemenea si service-ul prompt.
    Poate daca as fi ramas la un singur TV, maximum 2, poate as fi ramas la ei din comoditate (reziliere, contract provider nou, alta instalare etc...).
    Dar pentru viitor chiar nu mai este o optiune. Le-am si spus. Nu (mai) au niciun avantaj competitiv real fata de cncurenta.
    Last edited by nick2k; 26th August 2009 at 14:00.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Esti unul din cei multi , care renunta la Boom .

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default Solution

    Quote Originally Posted by nick2k View Post
    Salut.
    Am mai multe nelamuriri:...........

    ........sa ma ajute cu un raspuns.

    Multumesc anticipat.

    1. La DIGI este posibila urmatoarea solutie: trag un fir de la antena intr-o caseta cu un fel de multiswitch, si de acolo, cabluri independente pentru fiecare camera in parte?

    - trebuie sa-ti tragi cabluri in toate camerele - coaxial RG6 din cel mai bun care gasesti
    - vei avea nevoie de un multiswitch cu mai multe intrari de satelit si 8 sau mai multe iesiri
    - lnb cu iesiri independente H si V pentru intrare in multiswitch

    2. Tip-ul de la ghiseul RDS mi-a recomandat sa iau "decodoare duble". Asta ar presupune sa trag prin pereti cumva si cablu pentru acel receiver infrarosu in camerele care nu vor avea propriul receiver? Nu ar fi mai comod sa iau 5, 6 receivere simple decat cele duble?

    - solutia de la DigiTV e proprietara cu firul infrarosu - nu e neaparat nevoie sa tragi acel fir
    - mai comod este cu 5 decodoare simple - it recomand 1x dm 800 + 5 x dm500

    3. Cu ce fel de LNB trebuie echipata antena?
    - lnb cu iesiri independente H + V Lo - Hi pentru multiswitch
    Am mai auzit povesti cum ca daca iti iei o antena mai mare 1.1 - 1.2 m, s-ar vedea mai bine si nu mai pica semnalul la fel de des ca la antena din kit.
    - povestile incep si termina cand cade uplink-ul de la Digi spre satelit - respectiv ploaie sau furtuna puternica

    4. Cam cat ar putea sa ma coste un echipament format din : antena offset de 1.1-1.2m, H-H, motor si LNB pentru cele 6 TV ale mele?

    - pentru tine un motor nu e solutia cea mai buna - pentru antena de 1grad West Digi trebuie sa fie fixa - i-ati un triax de 0,9 sau 1,1 - imagineaza-ti ca ai pe ea motor si toata familia vizioneaza "telenovela" preferata x 5 receptoare si tie iti vine ideea sa muti antena pe 19e sa vezi altceva - o sa fie mai rau ca la cinema pe vremuri - fluieraturi etc.

    5. In ideea in care as achizitiona asa ceva exista vreo problema de incompatibilitate cu DIGI?

    - a-ti cabla casa prin pereti etc nu e un lucru rau poti sa folosesti infrastructura mai tarziu pentru orice - net -iptv cablu etc
    Restul...nu stiu

    Iti recomand un prieten "antecu"

    "www.antech.ro"

    Suna si vorbeste cu el o sa-ti dea cea mai buna solutie design si echipament.

    Daca esti cu casa "la rosu" mai ai nevoie de multa "rabdare" si "perseverenta" pana o sa fie gata sa pui berea in pahare si dai
    drumul la cele 6 receptoare + o plasma probabil si sa zici vizionare
    placuta - asta din proprie experienta.
    Iti urez success.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspunsuri, voi vorbi cu "antecu".

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    undeva in bahamas ... as vrea eu
    Posts
    828
    Posts Thanks / Likes

    Default lnb dublu

    daca tot a deschis colegul topicul intreb si eu aici:

    am receiver dublu digi si lnb cu 4 iesiri ......... una doar e folosita care vine la receiver cu un singur cablu ....
    ce imi tb sau cum fac sa vad si canalele de pe verticala ma intereseaza RTS .... nici nu stiu daca mai transmite pe lyngsat nu l-am gasit ...........
    deci care e solutia tehnica cum vin cu cablurile din lnb ul quatro pe care il am .....
    merci

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nick2k View Post
    Salut.
    2. Tip-ul de la ghiseul RDS mi-a recomandat sa iau "decodoare duble". Asta ar presupune sa trag prin pereti cumva si cablu pentru acel receiver infrarosu in camerele care nu vor avea propriul receiver? Nu ar fi mai comod sa iau 5, 6 receivere simple decat cele duble?
    - pentru 6 tv iei 3 recivere duble ( 250 ron / bucata ) si platesti 3 abonamente.
    - daca iei 5 sau 6 duble ( 150 ron /bucata ) iesi si mai scump la pret si platesti si 5 respectiv 6 abonamente.

    Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    daca tot a deschis colegul topicul intreb si eu aici:

    am receiver dublu digi si lnb cu 4 iesiri ......... una doar e folosita care vine la receiver cu un singur cablu ....
    ce imi tb sau cum fac sa vad si canalele de pe verticala ma intereseaza RTS .... nici nu stiu daca mai transmite pe lyngsat nu l-am gasit ...........
    deci care e solutia tehnica cum vin cu cablurile din lnb ul quatro pe care il am .....
    merci
    mai pleci cu un cablu coaxial din lnb pana la reciver. scoti puntea facuta acuma intre "room1 loop out" si "room2 lnb input" si bagi cablul nou tras de la lnb in "room2 lnb input"
    Last edited by maistoru; 26th August 2009 at 14:50.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    - mai comod este cu 5 decodoare simple - it recomand 1x dm 800 + 5 x dm500
    Merge cartela de Digi in DM 800?

    Aveti idee cam cat mai este perioada de asteptare pentru instalare in Bucuresti?
    Last edited by nick2k; 26th August 2009 at 15:23.

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default raspuns la op

    Cum as face eu , simplu si eficient , in cazul de fata , antena triax de 0.9 , lnb cu 8 iesiri ( octo ) si sase receptoare simple digi . Sau duble ca ar fi mai ieftin dar e aiurea , cabluri peste tot . Pui antena fixa . Raman 2 iesiri libere in cazul ce vor aparea receptoare hd pvr . Poti trage 2 cabluri de pe acum . Daca vrei motor , inca o antena triax 1.1 sau altceva de calitate si cu cat mai mare cu atat mai bine poate in gradina pe un stalp cu receptor separat . Job done .

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    daca tot a deschis colegul topicul intreb si eu aici:

    am receiver dublu digi si lnb cu 4 iesiri ......... una doar e folosita care vine la receiver cu un singur cablu ....
    ce imi tb sau cum fac sa vad si canalele de pe verticala ma intereseaza RTS .... nici nu stiu daca mai transmite pe lyngsat nu l-am gasit ...........
    deci care e solutia tehnica cum vin cu cablurile din lnb ul quatro pe care il am .....
    merci
    Mai tragi un cablu de la lnb la receptor si-l conectezi la lnb in care e liber .

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default care cartela?

    Quote Originally Posted by nick2k View Post
    Merge cartela de Digi in DM 800?...
    A zis cineva ca ai nevoie de vreo catela in configuratia 1 dm(hd) + 5 x dm(sd)?
    Ai nevoie numai de net.

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nick2k View Post
    Merge cartela de Digi in DM 800?
    Nu te baza pe o astfel de solutie, nu se stie cat timp va mai merge.
    Oricum, intre cele doua variante exista o singura diferenta majora, daca mergi pe varianta cu DM-uri iti trebuie si internet pentru fiecare receptor, nu numai semnal de la satelit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top