Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Solutia optima

  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sighetu-Marmatiei
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default Solutia optima

    A venit momentul sa pun in practica o instalatie de receptie satelit mai complexa si asta pentru prima data ,cele de pana acum fiind simple ..motorizate s-au nu .Se da la pornire o antena offset de 1.2m , un motor H to H si 6 televizoare [in 6 camere ]Am gasit o documentatie in revista Info Satelit Nr1/2008 la pagina 11 ,articolul Sisteme de receptie prin satelit cu o retea unica de distributie semnat de Adrian Andrei ,..ce parere aveti ? Daca cineva dintre dvs.a mai dat viata unei asemenea instalatii rog consiliere ,ori ce idee ar fii bine venita in vederea studiului .
    offset 1.2 ,HtoH ,srt4355 evo,srt4402+maxdth-75 est--30vest ,athlon 64,skystar2.DM 500S

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by meblisto View Post
    A venit momentul sa pun in practica o instalatie de receptie satelit mai complexa si asta pentru prima data ,cele de pana acum fiind simple ..motorizate s-au nu .Se da la pornire o antena offset de 1.2m , un motor H to H si 6 televizoare [in 6 camere ]Am gasit o documentatie in revista Info Satelit Nr1/2008 la pagina 11 ,articolul Sisteme de receptie prin satelit cu o retea unica de distributie semnat de Adrian Andrei ,..ce parere aveti ? Daca cineva dintre dvs.a mai dat viata unei asemenea instalatii rog consiliere ,ori ce idee ar fii bine venita in vederea studiului .
    Salut,
    Daca pui 6 televizoare la ce-ti mai trebuie un motor? Cine sa il controleze?
    Sau poate vrei za vezi pe toate acelasi satelit....
    Eu am o instalatie cu o antena de 1m motorizata (pt un singur TV, cu DM800) si una mica fixa care deserveste alte 4 televizoare pe un provider local care foloseste o singura polarizare, asa incat folosesc un amp de linie si apoi un spliter care paseaza alimentarea pe o singura intrare. Unul dintre cele 4 receptoare (DM500) este pornit in permanentra pentru a asigura alimentarea LNB-ului. IN acest mod nu trebuie sa am 4 cabluri pana la antena ci unul singur.
    In plus, daca e vorba de 4 camere ale aceleiasi familii, din experienta iti spun ca nu ai nevoie de "full access" decat pe un singur TV.

    Trebuie sa te hotarasti mai intai unde vrei sa ajungi..

    P.S. NU am revista deci nu pot citi articolul...

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate e folositor :
    http://www.info-satelit.ro/

  4. #4
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sighetu-Marmatiei
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdanro View Post
    Salut,
    Daca pui 6 televizoare la ce-ti mai trebuie un motor? Cine sa il controleze?
    Sau poate vrei za vezi pe toate acelasi satelit....
    Eu am o instalatie cu o antena de 1m motorizata (pt un singur TV, cu DM800) si una mica fixa care deserveste alte 4 televizoare pe un provider local care foloseste o singura polarizare, asa incat folosesc un amp de linie si apoi un spliter care paseaza alimentarea pe o singura intrare. Unul dintre cele 4 receptoare (DM500) este pornit in permanentra pentru a asigura alimentarea LNB-ului. IN acest mod nu trebuie sa am 4 cabluri pana la antena ci unul singur.
    In plus, daca e vorba de 4 camere ale aceleiasi familii, din experienta iti spun ca nu ai nevoie de "full access" decat pe un singur TV.

    Trebuie sa te hotarasti mai intai unde vrei sa ajungi..

    P.S. NU am revista deci nu pot citi articolul...
    Salut tdanro ..uite la ce m-am gandit : LNB-ul cu 2 iesiri iar receptorul sat cel mai aproape [ca distanta ,lungime cablu ] sa comande motorul iar celelalte 5 receptoare conectate liber la LNB prin iesirea unui sumator sau amplificator la a doua iesire a LNB.dublu .
    offset 1.2 ,HtoH ,srt4355 evo,srt4402+maxdth-75 est--30vest ,athlon 64,skystar2.DM 500S

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by meblisto View Post
    Salut tdanro ..uite la ce m-am gandit : LNB-ul cu 2 iesiri iar receptorul sat cel mai aproape [ca distanta ,lungime cablu ] sa comande motorul iar celelalte 5 receptoare conectate liber la LNB prin iesirea unui sumator sau amplificator la a doua iesire a LNB.dublu .
    Este o solutie plauzibila.
    Ar mai fi varianta cu lnb quatro pentru a avea unul fixat pe H si celalalt pe V ca sa poti face o distributie independent de polarizare la toate cele 5 receptoare.

    Eu raman la ideea ca cea mai eficienta cale este ca pentru cele 5 sa pui o antena fixa separata pe un singur provider.
    Altfel cand cel cu control la motor "se joaca" cu antena, ceilalti sunt complet in ceata ca nu stiu unde sa caute programele..

  6. #6
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sighetu-Marmatiei
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdanro View Post
    Este o solutie plauzibila.
    Ar mai fi varianta cu lnb quatro pentru a avea unul fixat pe H si celalalt pe V ca sa poti face o distributie independent de polarizare la toate cele 5 receptoare.

    Eu raman la ideea ca cea mai eficienta cale este ca pentru cele 5 sa pui o antena fixa separata pe un singur provider.
    Altfel cand cel cu control la motor "se joaca" cu antena, ceilalti sunt complet in ceata ca nu stiu unde sa caute programele..
    Am optat pentru solutia cu motor deoarece programele Romanesti sunt impartite pe circa 5 sateliti si cel care va butona jucariile va sti sa comute celelalte receptoare pe satelitul ales ,si mai pun la socoteala nesiguranta ca va alege un pachet DTH.
    offset 1.2 ,HtoH ,srt4355 evo,srt4402+maxdth-75 est--30vest ,athlon 64,skystar2.DM 500S

  7. #7
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sighetu-Marmatiei
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by meblisto View Post
    Am optat pentru solutia cu motor deoarece programele Romanesti sunt impartite pe circa 5 sateliti si cel care va butona jucariile va sti sa comute celelalte receptoare pe satelitul ales ,si mai pun la socoteala nesiguranta ca va alege un pachet DTH.
    Avand un pic de timp liber am citit cateva posturi de la aceasta sectiune si iata ce am gasit http://www.satlex.ro/ro/8participant...p_1s_octo.html . Ce parere aveti avand in vedere ca vor folosi doar 6 receptoare ,doua iesiri de la LNB vor fii libere pentru ori ce eventualitate .In felul acesta vor putea folosi si motorul comandat de unul dintre receptoare bine inteles ca la celelalte 5 sa fie setat satelitul respectiv .
    offset 1.2 ,HtoH ,srt4355 evo,srt4402+maxdth-75 est--30vest ,athlon 64,skystar2.DM 500S

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by meblisto View Post
    Avand un pic de timp liber am citit cateva posturi de la aceasta sectiune si iata ce am gasit http://www.satlex.ro/ro/8participant...p_1s_octo.html . Ce parere aveti avand in vedere ca vor folosi doar 6 receptoare ,doua iesiri de la LNB vor fii libere pentru ori ce eventualitate .In felul acesta vor putea folosi si motorul comandat de unul dintre receptoare bine inteles ca la celelalte 5 sa fie setat satelitul respectiv .
    Eu totusi nu cred ca utilizarea unui motor pe o asemenea arhitectura (de altfel cea mai simpla posibila) este un lucru bun. Toti ceilalti 5 trebuie sa se "sincronizeze" cu utilizatorul de la receptorul principal, cea cea in multe situati este destul de neplacut.
    Oricum, depinde foarte mult de situatia concreta pe care o ai tu,

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top