Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR cere licente digitale pentru posturile sale si vrea Radiocom ca operator

  TVR cere licente digitale pentru posturile sale si vrea Radiocom ca operator

  de Adrian Vasilache HotNews.ro
  Marţi, 18 august 2009, 12:51 Economie | Telecom


  Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicita acordarea de licente audiovizuale digitale pentru 11 posturi TV, printre care TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR Info, potrivit unei cereri trimise catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA). SRTV cere de asemenea ca operatorul multiplexelor digitale pe care vor fi transmise aceste programe sa fie Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom).

  SRTV a cerut pe 22 iulie in acest an, de la CNA, acordarea licentelor audiovizuale digitale pentru urmatoarele programe: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Targu-Mures, TVR HD. "Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicita desemnarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii ca operator pentru multiplexele digitale pe care vor fi transmise aceste programe si solicita Consiliului National al Audiovizualului consemnarea acestei societati in licenta audiovizuala in vederea acordarii de catre ANCOM a licentei de emisie catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii", se arata in cererea SRTV.

  Societatea mai mentioneaza ca, "in conformitate cu legea 504/202 articolul 52, licentele audiovizuale digitale pentru serviciile publice de radiodifuziune si televiziune se elibereaza fara concurs".
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2009
  Posts
  14
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Continuarea articolului de mai sus :

  "Fara strategie de trecere la televiziunea digitala si fara operatori desemnati pentru difuzarea posturilor TV

  "Cred ca, momentan, din discutiile pe care le-am avut si cu ANCOM, putem fi de acord cu acordarea de licente digitale pentru posturile de interes public si cu acoperire nationala TVR 1 si TVR 2, urmand ca intr-o etapa ulterioara sa acordam si celorlalte posturi TV licente", a declarat marti Rasvan Popescu, presedintele CNA.

  CNA a fost de acord pe 23 iulie cu proiectul de hotarare de guvern de aprobare a strategiei privind trecerea la televiziunea digitala, cu un amendament: ca documentul sa prevada procedura de acordare a multiplexelor digitale. Practic, in acest moment, un radiodifuzor si-a ales un operator de multiplex, fara a exista o strategie nationala de trecere la televiziunea digitala si fara sa se stie exact cum se vor acorda multiplexele cu posturile TV.

  Gelu Trandafir, membru CNA si-a arat surprinderea in legatura cu faptul ca se acorda niste licente fara o strategie nationala aprobata si fara desemnarea unor operatori multiplex.

  "Nu punem cumva carul inaintea boilor?", a semnalat Gelu Trandafir, membru CNA.

  "Potrivit Ordonantei 181/2008, art. 52, all. 3, nu suntem tinuti in loc de existenta unei strategii si putem acorda licente digitale. Radiodifuzorul poate opta pentru operatorul de multiplex in termen de 6 luni, iar nominalizarea operatorului este treaba ANCOM-ului", a declarat Ioan Onisei, vicepresedintele CNA.

  CNA a decis sa acorde licente digitale doar pentru posturile TVR 1 si TVR 2, care au acoperire nationala, urmand ca ulterior sa acorde licente si altor posturi ale SRTV. CNA a precizat de asemenea ca sarcina desemnarii operatorilor de multiplex va reveni Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicati (ANCOM)."

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top