TVR cere licente digitale pentru posturile sale si vrea Radiocom ca operator

Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicita acordarea de licente audiovizuale digitale pentru 11 posturi TV, printre care TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR Info, potrivit unei cereri trimise catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA). SRTV cere de asemenea ca operatorul multiplexelor digitale pe care vor fi transmise aceste programe sa fie Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom).

SRTV a cerut pe 22 iulie in acest an, de la CNA, acordarea licentelor audiovizuale digitale pentru urmatoarele programe: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Targu-Mures, TVR HD. "Societatea Romana de Televiziune (SRTV) solicita desemnarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii ca operator pentru multiplexele digitale pe care vor fi transmise aceste programe si solicita Consiliului National al Audiovizualului consemnarea acestei societati in licenta audiovizuala in vederea acordarii de catre ANCOM a licentei de emisie catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii", se arata in cererea SRTV.

Societatea mai mentioneaza ca, "in conformitate cu legea 504/202 articolul 52, licentele audiovizuale digitale pentru serviciile publice de radiodifuziune si televiziune se elibereaza fara concurs". (Hotnews)