Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default Trabantul se renaşte cu propulsie electrică

  Trabantul, maşina-simbol a Germaniei de Est, va renaşte, la aproape 20 de ani de cnd ultimul model produs, unul roz, a ieşit pe de poarta fabricii VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau din Saxonia, informează AFP. Mai mult, noul Trabant, denumit Trabant NT, va fi o maşină electrică. Consorţiul de companii germane care va produce noua versiune a maşinii va prezenta un prototip la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie.

  n timp ce vechiul model era puţin fiabil, neatractiv ca design, iar motorul său cu doi cilindri era zgomotos şi elimina mult fum, Trabantul NT va fi o maşină electrică, mult mai silenţioasă, fără un aspectul său exterior retro.  "Noul variantă va fi o maşină electrică cu un panou solar pe acoperiş, construită pentru mersul n oraş sau n deplasări scurte", a declarat Ronald Gerschewski, şeful de la IndiKar, producătorul originar al Trabantului, care acum i plănuieşte ntoarcerea. "Noua maşină va fi echipată la interior cu o conexiune pentru navigaţie prin satelit, telefon mobil sau iPod", a dezvăluit Gerschewski.

  Fără ndoială, germanii sunt ncă ataşaţi de Trabant, deşi maşina a ieşit din fabricaţie n urmă cu 18 ani. Cnd a fost propusă pentru prima oară ideea relansării Trabantului, n 2007, la Salonul auto de la Frankfurt, peste 90% din cei 11.500 de oameni ntrebaţi s-au arătat ncntaţi, iar mulţi au spus că sunt dispuşi să cumpere unul.

  Ideea a plecat de la succesul nregistrat de machetele de Tranbant produse de Harpa, un partener al IndiKar, care s-au vndut cu sutele de mii.

  n prezent, entuziaştii mărcii participă la ntruniri, iar la Berlin, turiştii vizitează partea estică a Berlinului la bordul unui Trabant.

  Locuitorii din Germania de Est aşteptau ani de zile pentru a obţine un Trabant n perioada comunistă, iar singurele culori disponibile erau galben, roz sau verde.

  Caroseria era fabricată dintr-un amestec de plastic şi hrtie, geamurile din spate nu se deschideau, iar viteza maximă care putea fi atinsă cu o astfel de maşină era de aproape 120/km pe oră.

  Ultimul Trabant, de culoare roz, a ieşit pe poarta fabricii din Saxonia n 1991. Aproape 3 milioane au fost vndute n cei 34 de ani de existenţă.

  Deşi va fi noua imagine a unei maşini cu tradiţie, Tranbantul NT nu poate fi considerat un succes garantat, iar IndiKar şi Harpa, firmele care intenţionează să-l producă la nivel de serie din 2012, caută parteneri interesaţi să investească n proiect. (Gandul.ro)


 2. #2
  mesterul Mentor
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  California
  Posts
  619
  Posts Thanks / Likes

  Default

  wow ,misto am si uitat de el,,


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top