Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucureşti
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default Dolce mă disperă

    Bine v-am găsit ! E primul meu post, n ncercarea de a găsi o soluţie. nainte de a mă nscrie, am citit ndelung posturile voastre, constatnd că există cţiva membri care ştiu serios carte cu privire la satelit şi transmisiile TV prin el. De aici a apărut şi speranţa că mă poate ajuta şi pe mine cineva. De multe săptămni, apar stop-cadre şi ngheţarea imaginii, prituri n sunet şi dispariţia lui. Se petrec la 2-3 minute, pe toate canalele, urmăritul emisiunii fiind imposibil. Toate relele dispar n jurul orei 20:00, cnd totul merge perfect, strălucit. Asta mi arată că instalaţia e făcută corect şi elementele liniei merg bine (instalarea s-a făcut pe peretele casei, s-a săpat n izolaţie pnă la beton, absolut profesional, de o echipă de meserie). S-ar părea că interferează ceva... Defectul apare şi n zile meteo perfecte (nu vorbim de ploaie, cnd cad toate DTH-urile). Am ncercat tot ce-am putut din soft: am schimbat pe toţi 4 HELLAS; La Configurare LNB am pus şi Ton şi Nici unul, am pus Bandă de frecvenţa joasă şi naltă; am ncercat să schimb frecvenţa oscilatorului local (era 09600, am pus 08000 şi 10000; apropo, ntre ce limite se poate pune frecvenţa oscilatorului local ? Mă gndesc că, poate, perturbatorul e n zona asta de frecvenţă); am schimbat Inversiune Spectru şi pe Normal şi pe Inversat); am schimbat canalul de ieşire UHF (din 24, am pus 32, 50, 69 - gndul meu a fost că poate sursa perturbatoare acţionează pe tunerul TV şi nu pe receiver-ul Dolce). Am scos receiverul din priză, pentru resetare completă. Noi avem 2 receivere (cu un singur LNB), la care totul se petrece identic, ceea ce exclude defectul la receiver. Dacă s-ar putea să ajute o schimbare de soft, poate mă puteţi ghida, cum se face. Pe aparat scrie Made by Coship şi, cred, că e bine cunoscut de specialişti. Fiţi buni şi ajutaţi-mă, dacă puteţi, ţinnd cont că sunt tămie n materie. Ca să zic aşa, ştiu care e plusul la multimetru...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema ta nu e in receptor.
    Incepe de la antena in jos.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Evident e semnal insuficient rezultat din montarea antenei. Ca sa te convingi incearca, in timpul cit face acele macroblocuri, sa misti usurel antena - fara sa-i slabesti suruburile - si o sa vezi ca sint pozitii in care merge perfect.
    SHALOM

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucureşti
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mulţumesc foarte mult pentru răspunsul rapid ! nţeleg că acuzi linia de cablu. Aici, am uitat să scriu n primul post, că am scos cablurile din LNB şi din receivere, am curăţat contactele şi am dat cu spray pentru contacte Philips. Cablurile nu sunt ciupite, prinse n ceva etc - sunt absolut cum au fost instalate. Şi... dacă ele ar fi cauza, cum dispare totul pe la 8 seara şi totul intră n normal ? Mulţumesc foarte mult pentru sugestia cu modificarea poziţiei antenei ! Nu m-am gndit pentru că aveau un Satfinder ct o servietă diplomat şi mi-era foarte greu să cred că l bat eu cu un patent şi-o cheie. Dar, deşi montura e extrem de solidă, se poate să se fi modificat puţin poziţia n timp. Mă mai gndesc şi la o anumită dilatare n timpul zilei, care, ncetnd noaptea, aduce antena pe poziţia bună. E posibil aşa ceva ?
    Last edited by DolceDesperate; 15th August 2009 at 18:28.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    323
    Posts Thanks / Likes

    Default putere semnal

    cit ai semnal pe menu in receptor?
    dolce are printre cele mai puternice semnale la dth romania!am reglat la un prieten la mm tot si facea probleme cu semnal calitate 85-89!
    rezolvarea a fost ciudata sa nu mai faca macroblocuri care stiam sint date de semnal slab la calitate sub 50!au venit de la firma au vazut semnalul mare de 95 la calitate facea macroblocuri au plecat si...au adus alt receiver cu cartela si merge perfect........

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai un singur receiver sau ai cumva 2 receptoare cu semnal de la antena adus printr-un spliter ? Intreb pentru ca mai nou se monteaza Dolce la 2 receivere nu cu LNB Twin ci folosind un spliter cu LNC simplu si de aici pot aparea probleme.

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucureşti
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Putere Semnal: sunt galbene cifrele 80 şi 100 (sunt albastre primele 4 linii de sus); Nivel Semnal: 214; Calitate semnal: sunt albastre liniile de la 00 la 100 (uneori, se şterg cele de jos, dar sunt albastre permanent 40-100); BER: 3,3-1,3-1,9-2,4-9,4E-3 (fluctuează). Scuze, că le-am scris pe toate, dar neştiind ce semnificaţie au... Astea, pe HELLAS SAT EP 3. Am LNB Twin cu 2 ieşiri.
    Last edited by DolceDesperate; 15th August 2009 at 19:00.

  8. #8
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pare ca antena nu e reglata foarte bine

    spune daca LNB e putin inclinat catre dreapta cum stai in fata antenei , poate de aici apare problema

    daca e perfect perpendicular nu e bine , ai umblat cum va acolo?

    multi dintr clientii mai intrepinzatori umbla acolo ca vad ca e putin stranb si apoi se plang ca nu le merge bine
    el trebuie sa fie putin inclinat pt ca altfel acel BER de care ai amintit oscileaza

    nu prea trebuie sa oscileze si ar trebui sa fie in jur de 1,07 ...nu cum spui tu ca apare si 3,....


    Mai exista o posibilitate si anume sa fie LNB_ul defect si de aici apare problema


    uneori acest tip de defect apare doar pe o iesire al LNB-ului , daca ai posibilitatea sa incerci si cu al LNB poate gasesti si raspunsul...ori LNB defect si nepozitionat corect , ori antena e prost orientata, reglata mai bine spus

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am urmatoarele indicatoare sau indicative si merge bine 24 din 24 de ore:

    indicatoarele de nivel: 2-3 linii libere sus (in rest completate cu alb)
    nivel semnal: 242
    BER: 1E-0.7


  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai legate 2 televizoare si ai un singur cablu care vine din antena, iar acel cablu are spliter iti recomand schimbarea lui (de fapt scoaterea lui). Eu am avut aceeasi problema chiar mai grava... din cauza lui aparea frecvent P35 sau 25 nu mai tin minte. Din momentul scoaterii lui nu au mai fost probleme.
    Totusi este interesant ca problemele apar seara.
    Se poate sa fie si din antena sau chiar ea sa fie defecta.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucureşti
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB e nclinat. N-am umblat la el şi la nici un element de modificare a poziţiei antenei.

    LNB se manifestă identic pe ambele ieşiri (nu cred să fie defecte ambele).

    @avumit Ce nseamnă P35 sau 25 ? Da, am cte 2 TV pe fiecare receiver, cu splitter. E posibil ca ambele splittere să se defecteze odată ?
    Problemele nu apar seara, dispar.

    @ia_ro, mă ngrijorează nivelul semnalului tău: 242. La mine, nu trece de 216 !

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    @DolceDesperate
    solutia este un telefon la 1930 . o sa vina cei de la service si o sa rezolve problema - reglare antena . e gratis si apelul de pe un tel fix RTC si service-ul.

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Atunci cand l-au scos tipul de la instlare mi-a spus ca au avut numeroase probleme din cauza lor (inclusiv in privinta calitatii semnalului). Cert este ca avand spliter oscilam intre 200-207, acum am peste 220.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucureşti
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Evident e semnal insuficient rezultat din montarea antenei. Ca sa te convingi incearca, in timpul cit face acele macroblocuri, sa misti usurel antena - fara sa-i slabesti suruburile - si o sa vezi ca sint pozitii in care merge perfect.

    Asta era !
    nvingătooooor la puncte: isr2002 !
    Mulţumesc cu mult respect tuturor care au ncercat să mă ajute !

    Am mişcat puţin antena n plan orizontal şi... minunea s-a produs.
    Dar, nu m-ar fi dus mintea fără voi...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top