Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default antena 1,4 aluminiu & Sky UK & DM800

    Salutare.

    Am o antena de 1.4 m Aluminiu , cu motoras . Ma rog din acela cu brat nu H-H.

    Problema este ca mi-am luat un DM 800 si sky UK nu prea imi intra . Adica pe unele transpondere am semnal pe altele nu . Iar HD intra din an in paste. Dupa ce ca era cel mai omenesc DTH in limba engleza nici nu intra cum trebuie.

    Este normal ?
    Adica trebuie antena mai mare pt SKY in special HD sau este la mine problema.?

    Restul merg perfect de la 1W la 38E numai cu 28 asta am probleme.
    Exista vre-un LNB mai "fin" care ma poate ajuta ? Eu am unul normal nimic deosebit .

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Salutare.

    Am o antena de 1.4 m Aluminiu , cu motoras . Ma rog din acela cu brat nu H-H.

    Problema este ca mi-am luat un DM 800 si sky UK nu prea imi intra . Adica pe unele transpondere am semnal pe altele nu . Iar HD intra din an in paste. Dupa ce ca era cel mai omenesc DTH in limba engleza nici nu intra cum trebuie.

    Este normal ?
    Adica trebuie antena mai mare pt SKY in special HD sau este la mine problema.?

    Restul merg perfect de la 1W la 38E numai cu 28 asta am probleme.
    Exista vre-un LNB mai "fin" care ma poate ajuta ? Eu am unul normal nimic deosebit .
    daca ne spui locatia ta........si ce lnb folosesti.......

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Salutare.

    Am o antena de 1.4 m Aluminiu , cu motoras . Ma rog din acela cu brat nu H-H.

    ......
    Restul merg perfect de la 1W la 38E numai cu 28 asta am probleme.
    Exista vre-un LNB mai "fin" care ma poate ajuta ? Eu am unul normal nimic deosebit .
    Eu receptionez in Bucuresti perfect aproape toate HD-urile de pe 28.2 cu un Mascom de 1.1 offset, LNB Inverto Red classic (IDLR-SINL40-CLASC-OPP), DM800. CHiar si cu o antena Echolite de 60cm imi intrau la limita HD-urile mai tari. Dupa un upgrade de lnb la Inverto Black Ultra, S/N a crescut in medie cu 10% (imagine Nabilosat Blackhole 0.11).

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BADE View Post
    daca ne spui locatia ta........si ce lnb folosesti.......
    locatia este bucuresti. LNB nu stiu .
    o fi de la cablu .... habar nu am . Problema este ca am aproape zero pe tansponderele alea.....m-am uitat pe kingofsat si da sunt pe alt satelit.
    Ma urc la antena si ma uit si la LNB inteleg ca trebuiau sa mearga BEC cu 1,4 . deci ia sa vedem cablul si lnb...

  5. #5
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    sky uk nu-i chiar asa usor de receptionat in romania te ai uitat aici? http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=32861 succes !

  6. #6
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariuss View Post
    sky uk nu-i chiar asa usor de receptionat in romania...
    ...in special spotul 2D...
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariuss View Post
    sky uk nu-i chiar asa usor de receptionat in romania te ai uitat aici? http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=32861 succes !
    Nu pot fi de acord cu afirmatia asta. In Bucuresti intra multe dintre programe si cu antena de 60cm. Doar de 1D trebuie sa uiti dar nici nu cred ca merita efortul.
    BBC HD intra beton pe 1W.
    Cu o antena de 90cm si un LNB de calitate intra perfect toate HD-uri;din Sky UK.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci ce am constatat.
    M-am jucat cu satinder-ul fix pe transponderele cu pricina si am constatat ca desi aveam semnal pe alte transpondere pe astea nu aveam.
    Bun.
    Am miscat anena 1 pozitie din VboxII si voila semnal. Deci bag de seama ca aceaste transpondere sut mai greu de prins si trebuia sa aliniez atena dupa ele.,

    Acum am intre 5 si 7 dB pe fiecare canal se vede perfet HD ul ma rog mai intrerupe rar din cauza semnaluui.

    Ca sa nu mai am probleme probbil am sa caut un LNB mai fitos si astfel mai castig poate 0,5 dB si nu mai am probleme.

    Recomandari ceva ?

    Insa nu imi vine sa cred ca este atit de sensibil semalul la o ditamaia antena.

    Bine ca nu am toroidala t ca probabil imi taiam venele.... Acum imi pare rau ca nu am luat antena de 1,8M si felicitari celor ce m-au sfatuit sa nu merg ub 1,4M

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    ...
    Recomandari ceva ?

    Insa nu imi vine sa cred ca este atit de sensibil semalul la o ditamaia antena.

    Bine ca nu am toroidala t ca probabil imi taiam venele.... Acum imi pare rau ca nu am luat antena de 1,8M si felicitari celor ce m-au sfatuit sa nu merg ub 1,4M
    Cred ca ai o problema... ori antena nu e buna ori LNB-ul defect.
    Cu o antena de 1-1.1m de calitate (de ex. Triax, Mascom, etc) nu ai nici o problema cu transponderele HD (cu exceptia celor de pe 1D care oricum nu intra).
    Ca LNB, dupa ce am schimbat pana acum vreo 10 de la firme diferite, de departe cel mai bun a fost Inverto Ultra Black.
    http://www.inverto.tv/products/produ...ection=1&id=57

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asa este,cu un triax 1,1 si lnb inverto ultra black este semnal mai mult decat suficient,peste 6 db pe toate tp-urile,evident cu exceptia astra 2d
    daca ai 1,4 al....ar trebui sa ai semnal mult mai bun....deci e clar ca antena nu e ok reglata si ca tre sa schimbi lnb-ul!

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default hmmm ciudat

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    asa este,cu un triax 1,1 si lnb inverto ultra black este semnal mai mult decat suficient,peste 6 db pe toate tp-urile,evident cu exceptia astra 2d
    daca ai 1,4 al....ar trebui sa ai semnal mult mai bun....deci e clar ca antena nu e ok reglata si ca tre sa schimbi lnb-ul!
    daca antena era nasoala sau prost reglata , respectiv LNB ul praf nu trebuia sa am probleme cu toti satelitii ? Asta e singurul care este la limita.

    Pot fi multe ma gindesc la cablu, antena in sine, chiar tunerul din DM800 .... incep sa ma gindesc la tuner.... in fine un LNB am sa cumpar sa vedem unde gasesc Inverto ultra black.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut, lnb INVERTO BLACK ULTRA : http://www.satmedia.ro/LNB-/Inverto/...-40mm-LNB.html

    bafta .

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    salut, lnb INVERTO BLACK ULTRA : http://www.satmedia.ro/LNB-/Inverto/...-40mm-LNB.html

    bafta .
    salut!

    care aveti deja lnb invertro, NU dati bani pe BLACK ULTRA.

    nu e nici o diferenta, testat pe triax 110 otel. nici macar 0.5 db.

    In schimb e un castig de 1,5-2 db fata de lnb uri gen Globo, etc..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    salut!

    care aveti deja lnb invertro, NU dati bani pe BLACK ULTRA.

    nu e nici o diferenta, testat pe triax 110 otel. nici macar 0.5 db.

    In schimb e un castig de 1,5-2 db fata de lnb uri gen Globo, etc..
    Nu stunt de acord.
    Tocmai am schimbat un Inverto Red cu un Ultra pe un Mascom de 1.1m (Al) si SNR-ul a crescut peste tot in medie cu 10%....

  15. #15
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdanro View Post
    Nu pot fi de acord cu afirmatia asta. In Bucuresti intra multe dintre programe si cu antena de 60cm. Doar de 1D trebuie sa uiti dar nici nu cred ca merita efortul.
    BBC HD intra beton pe 1W.
    Cu o antena de 90cm si un LNB de calitate intra perfect toate HD-uri;din Sky UK.
    te ai uitat si tu la link-ul ala care l-am dat eu ? oare oamenii aia sa fie ei asa de nestiutori de flosesc ei antene mari ca 1.4 -2 metri sa receptioneze ASTRA 2D la 28E satelit pe care emite sky uk,eu nu am incercat sa receptionez astra 2d in bucuresti,recunosc,dar m-am uitat pe aria de acoperire a satelitului in cauza si opinia mea personala e ca ai nevoie de o antena mai mare de 60cm ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top