Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13

Thread: Motor H-H

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default Motor H-H

    Salutare tuturor.

    Am de circa un an un motor H-H Opticum DM2400 care a inceput sa aiba un joc mult prea mare si as dori sa-l schimb cu unul nou.
    Antena este un Mascom de Al de 1.1m.

    Ce imi recomandati intre modelele urmatoare, care sunt la acelasi pret:
    Clarke-Tech DiSEqC Motor HH390
    Clarke-Tech SaTracer 3 SW DiseqC Motor
    DiSEqC H-H Motor Geotrac SG2100 A
    sau ceva mai ieftinul
    Opticum MOTOR H-H DM 3800

    Sincer Opticum m-a cam dezamagit, deoarece nu a avut parte de conditii extreme de functionare...

    Multumesc.

  2. #2
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    sibiu
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu sunt interesat de o montura H-H si m-am orientat spre un OPTICUM DM 3800. Din specificatii s-ar spune ca ar avea mecanismul din metal si ar avea o precizie marita... Daca tu spui ca nu ar fi ok as cauta altceva... dar ce ? nu prea cunosc producatorii acestei game si nu prea stiu ce sa aleg... pretul nu e neaparat un criteriu...

    L.E. Mai cautam ceva pe net acum si am vazut specificatii diferite pentru opticum dm 3800 la distribuitori diferiti... unii spun ca accepta antene de max 140 cm diametru altii doar 100 ?
    Si mai am o intrebare... Opticum sau Strong in materie de monturi HH.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    56
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va salut.
    Eu am un H-H Strong de aproape 4 ani cu o antena de Fe de 1,2 m si merge foarte bine fara sa mai fac ceva la el. Am cumparat H-H-ul de la Prosat Cluj.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdanro View Post
    Salutare tuturor.

    Am de circa un an un motor H-H Opticum DM2400 care a inceput sa aiba un joc mult prea mare si as dori sa-l schimb cu unul nou.
    Antena este un Mascom de Al de 1.1m.

    Ce imi recomandati intre modelele urmatoare, care sunt la acelasi pret:
    Clarke-Tech DiSEqC Motor HH390
    Clarke-Tech SaTracer 3 SW DiseqC Motor
    DiSEqC H-H Motor Geotrac SG2100 A
    sau ceva mai ieftinul
    Opticum MOTOR H-H DM 3800

    Sincer Opticum m-a cam dezamagit, deoarece nu a avut parte de conditii extreme de functionare...

    Multumesc.
    Nici unul din lista de mai sus, cauta un Stab HH120.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut, recomand STAB 120 . BAFTA .

    http://www.satmedia.ro/Motoare-pozit...or-120-cm.html

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Nici unul din lista de mai sus, cauta un Stab HH120.
    Ce ofera acest STAB120 in plus astfel incat sa justifice un pret dublu fata de Opticum 3800? Design mai compact? (cel putin din poza asa pare).
    Platesti brand-ul sau chiar si-a dovedit fiabilitatea dubla in decursul timpului?

    Ma intereseaza impresia celor care chiar l-au folosit cel putin 2-3 ani.

    Multumesc.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HomeSat View Post
    Va salut.
    Eu am un H-H Strong de aproape 4 ani cu o antena de Fe de 1,2 m si merge foarte bine fara sa mai fac ceva la el. Am cumparat H-H-ul de la Prosat Cluj.
    Nici eu nu as fi remarcat problema daca nu ma apucam sa schimb LNB-ul si am dat jos antena....

    Am si un Stong H-H de vreo 4 ani cu o antena Fe de 0.9, dar nu e un etalon pentru ca a fost folosit numai sporadic in weekend-uri..

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atentie pentru cine opteza pentru monturile HH Opticum....acestea nu sunt compatibile diseqc 1.2 cu placa skaystar2....adica nu poti misca hh-ul cu placa..
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HomeSat View Post
    Va salut.
    Eu am un H-H Strong de aproape 4 ani cu o antena de Fe de 1,2 m si merge foarte bine fara sa mai fac ceva la el. Am cumparat H-H-ul de la Prosat Cluj.
    Si eu am asa ceva dar cu o antena de Al de 1,1m. Eu il am de 4 ani si jumatate. Ii urez La multi ani!


  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdanro View Post
    Ce ofera acest STAB120 in plus astfel incat sa justifice un pret dublu fata de Opticum 3800? Design mai compact? (cel putin din poza asa pare).
    Platesti brand-ul sau chiar si-a dovedit fiabilitatea dubla in decursul timpului?

    Ma intereseaza impresia celor care chiar l-au folosit cel putin 2-3 ani.

    Multumesc.
    Este foarte precis, foarte fiabil si in plus, are autotuning. Chiar daca reglarea nu s-a facut la micron sau daca antena s-a miscat putin in suport, motorul se opreste acolo unde are semnal maxim, nu neaparat exact acolo unde a fost programat. Am incercat si Opticum, dupa 2 luni l-am aruncat de pe bloc (nu e gluma) si am revenit la Stab.
    Stab-ul pe care il am acum e pus de vreo 3 ani cu o antena Gibertini de 140 si cu toate ca au trecut peste el furtuni, ger, canicula, ploi torentiale etc etc, merge ca in prima zi fara ca macar sa ma uit la el.
    Din cauza asta costa dublu, dar merita! Mai departe, decizia iti apartine.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Este foarte precis, foarte fiabil si in plus, are autotuning. Chiar daca reglarea nu s-a facut la micron sau daca antena s-a miscat putin in suport, motorul se opreste acolo unde are semnal maxim, nu neaparat exact acolo unde a fost programat. Am incercat si Opticum, dupa 2 luni l-am aruncat de pe bloc (nu e gluma) si am revenit la Stab.
    Stab-ul pe care il am acum e pus de vreo 3 ani cu o antena Gibertini de 140 si cu toate ca au trecut peste el furtuni, ger, canicula, ploi torentiale etc etc, merge ca in prima zi fara ca macar sa ma uit la el.
    Din cauza asta costa dublu, dar merita! Mai departe, decizia iti apartine.
    M-ai convins ...
    Si totusi...autotuningul nu tine de softul din receptor si atunci mearge cu oricare motor H-H? Cum ar putea sa stie motorul cand e semnalul maxim?
    Multumesc.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Este foarte precis, foarte fiabil si in plus, are autotuning. Chiar daca reglarea nu s-a facut la micron sau daca antena s-a miscat putin in suport, motorul se opreste acolo unde are semnal maxim, nu neaparat exact acolo unde a fost programat. Am incercat si Opticum, dupa 2 luni l-am aruncat de pe bloc (nu e gluma) si am revenit la Stab.
    Stab-ul pe care il am acum e pus de vreo 3 ani cu o antena Gibertini de 140 si cu toate ca au trecut peste el furtuni, ger, canicula, ploi torentiale etc etc, merge ca in prima zi fara ca macar sa ma uit la el.
    Din cauza asta costa dublu, dar merita! Mai departe, decizia iti apartine.
    Am si eu un STAB 120 de 5 ani, odata aveam o probleme in timpul garantiei, dar au schimbat(era luat de la Peruvision).Insa eu nu am auzit, nici nu am observat ca are autoruning.
    Nu as zice ca este mai bun decat un opticum 3800, care are un sistem de autoreglare a jocului.Eu, ca instalator la clienti montez Opticum 3800, sau 2800(la modelul asta in timp a aparut un joc, dar se poate elimina prin suruburile laterale). pana acuma am montat in 3 ani de zile vreo 60 bucati, si pana acuma NU! s-a defectat nici unu.

  13. #13
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sighetu-Marmatiei
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by FERI View Post
    Am si eu un STAB 120 de 5 ani, odata aveam o probleme in timpul garantiei, dar au schimbat(era luat de la Peruvision).Insa eu nu am auzit, nici nu am observat ca are autoruning.
    Nu as zice ca este mai bun decat un opticum 3800, care are un sistem de autoreglare a jocului.Eu, ca instalator la clienti montez Opticum 3800, sau 2800(la modelul asta in timp a aparut un joc, dar se poate elimina prin suruburile laterale). pana acuma am montat in 3 ani de zile vreo 60 bucati, si pana acuma NU! s-a defectat nici unu.
    Salut Lafel ca si vasilis si tdanro am un motor Strong DM 120 pe o antena de AL 1,2 de circa 4 ani frecat destul de bine la vanatoare de feed-uri si inca nu da semna de oboseala .
    offset 1.2 ,HtoH ,srt4355 evo,srt4402+maxdth-75 est--30vest ,athlon 64,skystar2.DM 500S

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top