PDA

View Full Version : DIGI TV problemi

lazar*
18-02-2007, 10:17
Da vas pozdravim sve na forumu ovo mi je prvo javljanje. Zeleo bi da u ovoj temi iznesete svoja iskustva sa DIGI TV paketom ili nekim drugim.
Ja sam se prijavio za uvodjenje paketa pre vise od 2 meseca 11.12.2006. i jos uvek mi nije montirana oprema. Kod nas je to islo ako imas vezu kod distributera opremu dobijas za 4-5 dana a ako nemas onda cekas kao ja. Inace ja znam jos par ljudi koji su prijavljeni pre nove godine koji nisu dobili opremu a znam i one koji su je dobili preko veze. Jednom prijatelju sam rekao da se prijavi u call centar posto nismo znali ko je zastupnik u njegovom mestu i on je dobio opremu za 5 dana ali meni su rekli da ne mogu da se prijavim kod njih posto sam vec prijavljen kod distributera, tako da je moja preporuka da se prijavljujete preko call centra 0700701701 jer kod njih nema dobijanja opreme preko veze vec montazeri moraju da montiraju opremu za one ljude koji su na redu po spisku. Kada je proradio lokalni sajt u Srbiji ja sam odmah poslao mejl pre vise od mesec dana i dobio sam odgovor da oni tu nista ne mogu (a ko onda moze) i da su distributeri "upozoreni". Kada odem kod distributera odgovor je prvo bio bice za par dana ali uvek su preci bili neki rodjaci prijatelji kumovi..., a u poslednje vreme se vade da ne dobijaju opremu i da neznaju kada ce biti montaze mada i dalje primaju prijavu za montazu.
Sa druge strane nije mi jasno zasto se na ovom sajtu u spisku kanala od pocetka nalaze Sport klub i film + kada ih u paketu nema. U call centru su mi govorili da ce ovih kanala sigurno biti kada prodje promo period od 01.02.2007. ali sada kada ih nazoves kazu da neznaju kada ce ubaciti te kanale sto u svakom slucaju nije fer da dva meseca pricaju da ce tih kanala biti (to su po mom misljenju dva najatraktivnija kanala u paketu) a kada si vec potpisao ugovor na dve godine i dolazi ti pretplata onda izvinite ali tih kanala nema ali vi morate placati pretplatu dve godine. Takodje na forumu sport kluba na odgovoru na jedan post iz decembra www.sportklub.info/forum/index.php?board=26.0 pise da sport klub nema sanse da ide na DIGI TV paketu i optuzuju DIGI TV da je polupiratska djubretarska platforma ali kada sam nasao ovaj sajt pomislio sam da je DIGI TV ozbiljna firma koja ima sport klub i film+ u paketima za neke druge zemlje ali posle svega sto sam doziveo ne znam sta da mislim i da li da odustanem od paketa.
Iz mog iskustva i onoga sto vidim u svojoj okolini barem sto se tice poslovanja u Srbiji DIGI TV postupa krajnje neprofesionalno i sto se tice montaze sistema i ponude kanala.

Zamoli bih nekog sa foruma ako moze da mi ovaj post prevede na rumunski ili engleski i posalje nekom od nadleznih u Rumuniji i da mi prevede odgovor ako je to moguce.

Vole bih da cujem kakva su iskustva sa DIGI TV drugih posebno u Hrvatskoj posto se za sada samo jos tamo distribuira od svih bivsih republika SFRJ.
U Srbiji se distribuira jos i TOTAL TV ali je skup i nema ni jedan strani kanal sa crtanim filmovima koji mi treba za klinca posebno CN.

tule_kac ja bih ti rado pomogao u vezi prevoda posto govorim oba jezika (srpsko/rumunski) ali brate ti nisi stedeo tastaturu...mnogo je za prevodjenje.
Sto se tvoga nezadovoljstva tice u vezi sa DIGI TV (srpskim) paketom,mogu ti samo reci da nisi jedini koji je razocaran njihovom uslugom.u situaciji sam da uporedim njihove usluge na rumunskom trzistu i na nasem i mogu ti reci da je razlika ogromna.Kod njih to funkcionise tako sto u realnih 4-5 dana dodju i nameste ti opremu ili ima slucajeva u kojima preuzimas svu potrebnu opremu i sam namestis ako ti se bas zuri.E sad kod nas dileri naplacuju montazu 25 evra (tako je u mom kraju) dok je kod njih sve besplatno kako stoji i u ugovoru.U osnovnom paketu koji kosta otprilike isto kao kod nas ima dosta kvalitetnih (rumunskih) programa za razliku od naseg gde gotovo da i nemas sta gledati od nasih.
Sve mi se cini da se tako ponasaju kod nas zato sto su videli da nemaju odgovarajucu konkurenciju pa su skontali da cemo mi biti zadovoljni i sa onim malo sto nam se nudi.
TOTAL TV jednostavno nije za obicne ljude,izracunaj koliko bi te kostao kompletan paket...to niko kod nas ne moze da plati jedino mozda onaj Zeljko Mitrovic.

P.S.
ako bas zelis da se obratis rumunima probaj neku kracu varijantu i ja cu ti rado pomoci oko prevoda

Evo kopije mail-a koji im je poslao jedan nezadovoljan korisnik:

''Poštovani,

Pored podnete reklamacije Vašem Call centru usmenim putem, hteo bih da uložim reklamaciju na Vašeg distributera i pismenim putem.

Naime, meseca decembra, prijavio sam se za DIGI TV kod Vašeg distributera La Sat iz Novog Sada, sa svim podacima, kako bih dobio svoj paket sa satelitskom antenom i risiverom. Operater iz La Sat-a mi je rekao da ću, zbog novogodišnjih praznika, morati da se strpim dve nedelje umesto jedne nedelje roka za instalaciju opreme. Danas je 2. februar, i mene još niko nije kontaktirao, i pored toga što sam se dodatno prijavio i Vašem Call centru, kako bih bio vidljiv i ostalim distributerima. Sve ovo ne bi bilo toliko čudno, jer sam navikao na neažurnost i aljkavost firmi kod nas, da mi kolega sa posla nije javio da su mu instalirali paket u toku januara, iako se prijavio znatno posle mene, i čekao je SAMO nedelju dana.

Voleo bih da znam koji su to kriterijumi za ugradnju i koji su standardi koje Vaši distributeri moraju da ispune u odnosu sa klijentima, s obzirom da su na telefonu, kada sam ih danas pozvao, bili jako neljubazni, rekavši mi da imaju 4000 korisnika na čekanju i da im ja, kao pojedinac, nisam uopšte bitan, te da im kasni isporuka opreme 15 dana,. Kako dosta putujem po inostranstvu, jako dobro znam da se svaka firma bori za svakog korisnika, što nije slučaj sa Vašim distributerom.

Mene definitivno ne treba da zanima šta je i kako problem Vašem distributeru, jer je on tu samo da izvrši uslugu ugradnje za koju od Vas dobija novac. Ovakvo nekorektno ponašanje Vama kao firmi ni malo ne ide u korist. Ukoliko mi se neko ne bude javio u toku dana da mi objasni po čemu sam ja manje bitan od ostalih korisnika, ja ću povući zahtev za ugradnju, otići ću u SBB da uzmem Total TV paket, ali ću, gde god budem bio u prilici, govoriti kako sam prošao sa Vama i Vašim distributerom, da drugi potencijalni korisnici, a moji prijatelji, ne bi došli u istu situaciju kao ja.

Nadam se pozitivnom rešenju moje reklamacije uz srdačan pozdrav.''

DA LI MISLITE DA SU MI SE JAVILI NAKON OVE PORUKE? NISU, NARAVNO

Naravno da nisam ni mislio da prevodis ceo post vec da im prepricas ukratko o cemu sam pisao a to se moze svesti u dva pitanja:
1. Da li su upoznati da u Srbiji ljudi cekaju jos uvek na instalaciju paketa mada su se prijavili u prvih nedelju dana prodaje a da ljudi koji imaju vezu dobijaju preko reda za samo 5-6 dana.
2.Zbog cega na ovom sajtu stoji da u Srbiji DIGI TV ima u osnovnom paketu Sport klub i Film+ mada ga zapravo nemaju i u call centru su do sada govorili da ce tih programa sigurno biti od februara a sada se prave blesavi mada su ta dva kanala razlog sto je dosta ljudi uzelo taj paket i potpisalo ugovor koji sad ne mogu da raskinu. I da od njih dobijes odgovor da li ce biti tih kanala uskoro u paketu.
Ovo ne moras da prevodis:
Inace kod nas (ja sam u Kacu to je 5km od Novog Sada) montazu stvarno nisu nikom naplatili a koliko sam cuo naplacuju je od DIGI-a 30evra. Ja sam svestan da oni imaju veliku guzvu ali mi nije jasno kako nemaju neki objedinjeni spisak jer ljudi nisu ljuti sto cekaju na montazu vec zato sto neki dobijaju preko reda. Ako je verovati podacima sa sajta oni su montirali 31000 prikljucaka za manje od dva meseca sto znaci oko 4000 kompleta nedeljno tako da ta lista cekanja i nije tako velika ali koliko je to onda montirano preko veze kada ja koji sam se prijavio 11.decembra jos nisam dosao na red. Imam utisak da na 10 onih preko veze dolazi jedan redovan.
Da je to barem 1 preko veze jedan redovno ja sam morao dobiti komplet dosta pre nove godine. Posto sada stvarno nemaju opreme 10-tak dana opet ce se nakupiti rodjaka i prijatelja tako da se i ne nadam skoroj montazi.Svestan sam ja da sto bude vise korisnika program ce biti bolji kao sto je i u drugim zemljama u okruzenju a da cena ne bi trebalo da se menja puno. Ta cifra od 4000 na cekanju je sigurno 5-6 puta veca kod zastupnika jer samo u mom mestu kod ovog mog zastupnika ima preko 500 na cekanju a oni i nisu jedini zastupnici (kada sam se ja prijavljivao bili su).
Sto se tice TOTAL TV-a za skoro 10 evra (750 din) dobija se svega 10 stranih kanala i gomila domacih koji me ne zanimaju a kada se pogleda ponuda DIGI TV-a u okolnim zemljama vidi se da za manje pare imaju stvarno dobar izbor. Inace od nove godine u Novom Sadu korisnicima kablovske KDS su ubaculi dosta dobrih kanala (doduse podigli su cenu na 650 din) medju kojima su : SPORT KLUB, CINEMANIJA, FILM PLUS, EUROSPORT 2 a ostali su im i hrvatski kanali (HRT1 i 2. RTL) i jos gomila drugih.

Nadam se da ti ovo nece biti problem da prevedes i ne moras to bas od reci do reci. Mislim da vidis sta treba da bude poenta pitanja. Malo je komplikovano da im ja saljem mejl pa da ga opet stavljam na forum da bi ga ti opet prevodio.
Zamisli kakvu bi tek guzvu imali kada bi se reklamirali kao TOTAL
Sve u svemu pozdrav i nadam se da ce jos nekog biti ovde da iznese svoja iskustva.
:cheers:

Uradicu kako si predlozio ali pre toga (pre nego ih napadnemo) samo da neke stvari pojasnimo.Ti se neprestano pozivas na informaciju sa ovoga sajta o Sport Klubu,moje pitanje je gde si tacno procitao tu informaciju ? Nije li to ovde? http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=42238 jer ako ti je to jedini izvor informacije onda ti moram reci da sam ja to napisao prenoseci citiram:"Po informacijama sa sajtova i foruma posvecenih satelitskoj TV" To je bila neoficijelna informacija iz nezvanicnih izvora (lepo pise tamo) pre zvanicnog pustanja DIGI TV-a.U toj istoj temi dalje dole mozes videti trenutnu listu kanala koji imaju u ponudi i samo je to njihova zvanicna ponuda.

Mislio sam na spisak sa sajta www.rdi-digitv.com. Ja ne zmam ciji je to zvanicno sajt ni kako funkcionise ali sa tog sajta sam i nasao ovaj forum pa sam mislio da je on sastavni deo sajta. Evo i sada tu stoji kao 11 i 12 kanal Film + i Sport Klub (www.rdi-digitv.com/providerinfo.php?p=5). Tu i stoji da imaju 31000 pretplatnika do 29-01-2007. Ovaj sajt se retko azurira pa me zanima da li je to njihov zvanicni sajt kako mi i izgleda. A bez obzira na to kod kuce imam flajer sa reklamom za DIGI TV u kome su ovi programi (cak mi se cini i B92 ali njega su izbacili) a u call centru su sve do februara govorili da ce ih biti cim pocne zvanicno emitovanje i pocnu naplacivati pretplatu(od 1. februara). Cak je jedan zastupnik iz Novog Sada(cini mi se firma Antena) napravio sajt samo za prijave za Digi i tu je bio isti spisak ali su ga brzo ugasili zbog velikog interesovanja (pretrazivac pogodak je na pojam Digi Tv izbacivao prvo njih). I na kraju da li mi mozes reci da li je sajt www.rdi-digitv.com njihov zvanicni sajt.
Pozdrav :cheers:

Gotovo,uradio sam to samo da ti odmah kazem da je politika ovoga sajta da na kritike (pogotovu na adresu digi tv-a) ne gledaju blagonaklono tako da cu sigurno zbog ovoga dobiti po nosu.

Pozdrav

SVAKA CAST.nego reci mi dali si im poslao i mejl na njihovu adresu u Rumuniji digitv@rsc.ro ili si samo okacio temu na forum. Ako im nisi poslao mogao bi ja da im posaljem ali opet bi mi ti morao prevoditi. Sve jedno ako dobijes odgovor a ne budu ti dali da okacis na forum posalji mi ga na mejl tulem@NSpoint.net ili Savica.Djurdjev@rns-nis.co.yu.

Pozdrav :cheers:

Prijatelju ja sam sa svoje strane uradio sve sto sam mogao,postavio sam to ovde http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=45060 jer je to jedino mesto gde sam siguran da ga niko nece obrisati.Najverovatnije da te niko nece udostojiti bilo kakvim odgovorom,jednostavno ce ignorisati tvoju poruku.
Ako zelis da saljes mail na njihovu adresu mozes iskopirati upravo taj post i iskoristiti za tu svrhu, meni svaka dalja saradnja sa tobom na ovu temu moze doneti velike neprijatnosti.
Izvini ali ces dalje morati sam,pozdrav i nema ljutnje.

Vidim da si se posteno iznervirao i da su zakljucali tvoju temu na rumunskom. Sta si im napisao u drugom postu. Ko je zakljucao temu i zasto. Nisi mi odgovorio jel ovo zvanican sajt DIGI TV-a. Ne znam u kom si smislu mogao imati problema ili si ti njihov zastupnik ili zato sto si modeator sajta.
Inace ja sam kopirao tvoj prevod i poslao sam im na mejl u Rumuniju (to je onaj koji mi daju kada otvorim pocetnu stranicu rdi-digitv.com pa odem na rumunsku stranicu ne znam da li imaju neki drugi). Meni su u petak(01.03.) trebali doci neki tipovi da montiraju koje je nasao moj brat i to i meni i njemu mada on nije uopste prijavljen na listu cekanja bilo gde!!! Za to moram da platim 10evra jer se od 01.03. to svima naplacuje za montazu. Inace to mi je vec treca "veza" za instalaciju i kod prve dve jos pre mesec dana su mi govorili da dobijam paket sigurno za par dana ali nista od toga tako da sam siguran da i njima ovi iz DIGITV obecavaju svasta ali to ne ispunjavaju.
Sve u svemu na kraju cu ja koji sam se prijavio 11.12.2007. morati da platim montazu 800din i ostao sam uskracen za 3 meseca besplatnog gledanja (posto ovima kojima su instalirali opremu oko nove godine nisu dobili uplatnicu za februar).
Jos jednom da ponovim meni nije krivo sto se ceka mesec, dva ili tri nego sto sam mislio da su prosla ta vremena kada ti je trebala veza za sve (kao devedesetih da ti ostave u prodavnici veknu hleba i litru mleka a o seceru i ulju da i ne govorimo). Da su lepo imali objedinjeni spisak garantujem da niko ne bi cekao vise od mesec dana na ugradnju.
Meni taj paket treba prvenstveno zbog crtanih na engleskom (po malo i na madjarskom posto mi je zena madjarica) a sada imam analognu satelitsku na kojoj idu samo nemci pa mi je dete skroz zbunjeno kada pored srpskog madjarskog i engleskog kojeg uci i u zabavistu gleda crtane na nemackom.
Ja ce da potrazim na internetu forume gde se prica o DIGITV-u pa cu ih tamo pljuvati i stavljati link ka ovoj temi ovde.
POZDRAV:cheers:

Danas sam konacno dobio paket DIGI TV naravno preko veze zajedno sa burazerom koji je i nasao coveka za instalaciju (ugradio je i burazeru mada on nije ni bio na spisku cekanja bilo gde).
Potpuno si u pravu da se sa balkancima ne moze lepo. Slao sam im par postova gde sam bio kulturan ali su mi stizali sablonski odgovori "guzva je","nema dovoljno opreme","cinimo sve sto mozemo" itd.
Zadnji mejl koji sam im poslao bio je pun uvreda i pretnji da cu na svim forumima otvoriti temu o njima i da cu ih svuda pljuvati i odmah mmi je stigao ovakav odgovor:

Jako nam je zao sto jos uvek, nakon toliko cekanja niste dobili nas paket Digi TV. Od samog poce**a naseg rada, suoceni smo sa jako velikim interesovanjem za nasom uslugom. Svi nasi ovlasceni instalateri imaju uputstvo da korisnike instaliraju po redu prijavljivanja. Molimo Vas da nam posaljete Vase licne poda**e (Vas JMBG) kako bismo ovaj slucaj ispitali i o**rili krivca za Vase dugo cekanje na instalaciju. Preduzece koje ste naveli nije nas ovlasceni diler, vec verovatno ima saradnju sa nekim od nasih ovlascenih dilera.

Zelimo da vas obavestimo da cete nakon instalacije nase opreme imati prilike da nas program pratite besplatno u mesecu u kom je oprema instalirana, kao i u narednom mesecu. Promotivni period se uvek odnosio na besplatno pracenje programa u mesecu instalacije, kao i u narednom mesecu, a ne na besplatnu instalaciju opreme i nikada u javnosti to nismo iznosili na taj nacin.

Jedini zvanicni sajt Digi TV-a Srbija je www.digitv.co.yu i tu se mozete informisati o trenutnoj listi kanala koje nudimo kao i o drugim novitetima vezanim za Digi Tv.

Digi TV je uvek otvoren za sugestije i predloge korisnika, i nastojimo da nasu uslugu poboljsamo po pitanju kanala koje nudimo i u svakom drugom pogledu.
Srdacno,

Nikola Mavrović
CC Supervisor
FXB Consulting doo
member of RCS&RDS group
Franše d'Eperea 88
11000 Belgrade

Sada i sam ne znam sta da radim ako im posaljem svoje poda**e mozda moze da nadrlja covek koji nam je montirao opremu (meni i burazeru) ali ipak mislim da cu im odgovoriti jer znam jos barem dva coveka koji cekaju opremu od pre nove godine.
POZDRAV

Ako vam i dalje nesto nije jasno u vezi s ovim slobodno se meni obratite

Branko
11-03-2007, 19:34
Od pre par dana sam postao "sretni" korisnik DIGI TV-a.Napominjem da digitalni satelitski risiver imam vec 8 godina i da uz pomoc Disecq motora pratim preko 30 satelita.Vec par meseci sam i korisnik Total TV paketa.
Odmah moram da kazem da sam ponudom DIGI TV paketa potpuno razocaran,i to pre svega u odnosu sta on nudi u Hrvatskoj!!!Ponuda u Srbiji je veoma siromasna i ukoliko se u narednih par meseci ne poboljsa sasvim sigurno cu vise vremena provoditi uz Total TV i druge satelitske kanale!!!
Jedina prednost je risiver.Kvalitetan je(radi se o HUMAX-u),kontrolise i rad motora,slika i zvuk su odlicni!!!
Vlasnicima DIGI TV bih toplo preporucio da provere ko im vodi call centar u Beogradu!!!TO JE SRAMOTA!!!

lazar*
11-10-2008, 13:59
Posto je greskom postojeci originalni Thread premesten moracu ovako.

Moje izvinjenje autoru tule_kac :ooops: