PDA

View Full Version : Dreambox 800 setari optimaleruk22
29th June 2008, 15:14
Salutare tuturor, acum ca e aparut "Super-piticul" de ceva vreme si cred ca ar fi timpul sa apara un sticky cu diferite chichite pina va apare un how-to detaliat, caci cred ca multi care il au nu stiu tot ce poate (nu ca as sti eu) si asa sa isi expuna fiecare descoperirile lui, sa-l putem cunoaste toti cit mai bine. Ideea mi-a venit citind postul acesta (http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=69338) unde am raspuns, insa azi avind timp mai mult am gasit ceva si mai confortabil.

Deci, pt cei ce aveti nelamuriri cu derularea pe Hd (si nu numai) care normal ca e greoaie din cauza fisierelor enorme, se poate totul simplifica prin setarea de "jump" care e mai confortabila decit derularea. Derularea se face din tastele albastru->inainte si rosu-<inapoi asa cum e aratat pe telecomanda; dar piticul ofera mai mult, mult mai mult si anume toate tastele telecomenzii se pot folosi pt jump, cele din stinga (1,4,7) inapoi iar cele din dreapta (3,6,9) inainte. Initial e setat asa:
- tastele 1-3 = 15 sec
- tastele 4-6 = 60 sec (1 minut)
- tastele 7-9 = 300 sec (5 minute)
- sagetile de sub tastele 7 si 9 sar direct la inceputul repectiv sfirsitul filmului/inregistrarii
Aceste valori insa nu sunt fixe ele putind fi modificate la preferinta fiecaruia in functie de necesitati, o alegere interesanta fiind de exemplu 8 sau 10 minute astfel ca la inceperea unei reclame sa se sara direct dupa; deci asa se seteaza (la cei cu limba germana) :
Menu -> Einstellungen -> System -> Anpassen (( aici se alege din sagetile stinga-dreapta "Benutzermodus: Experte" )) -> Gewünschte Sprungzeit für '1'/'3' tasten (la fel si pt celelalte taste respectiv 4-6 si 7-9)
De asemenea in acest meniu se mai pot seta o gramada de chestii interesante si foarte folositoare ca de exemplu ce sa faca boxul la sfirsitul vizionarii unui film de pe Harddisk (standard e sa intrebe utilizatorul dar se pot seta urmatoarele optiuni: inapoi la lista cu filme, inapoi la ultimul canal vizionat, sau sa ramina pe pauza la sfirsitul filmului)
De asemenea probabil ati observat ca din cind in cind apare meniul ca si cind ati apasa tasta ok aparent fara motiv; sa stiti ca nu e vre-un bug ci se semnalizeaza astfel sfirsitul unei emisiuni si inceputul alteia. Daca va deranjeaza puteti totusi din acelasi meniu de mai sus sa dezactivati asta de la "Zeige Infobar beim Sendungswechsel -> Nein"

Or mai fi destule chestii dar ii las si pe altii sa mai butoneze si sa ne expuna "descoperirile" lor.

Aa, si nu in ultimul rind, cei ce au avut inainte un Dm500 si le mai au inca, pot inregistra cu el pe hardul lui DM800 si viziona de pe hardul lui chiar si filmele trase cu DM800, bineinteles nu cele HD. Pentru asta instalati pur si simplu plugin-ul "samba server" din Blue-Panel, apoi "mount-ati" DM 500-le ca "cifs", "Server Directory -> harddisk, User Name -> root, Password -> nimic, IP -> Ip-ul lui DM800. Succes!


Bafta