PDA

View Full Version : E-skip reception via romania TV !

garlic_dog
06-02-2008, 19:56
o noua lovitura pentru romania , inventie belea .. receptie cu filtre de 150khz "unu dupa altul" .. aduag ca sa reusit pana acu sa se faca o ingustare atat de mare , ca in centrul buc se lua 106.7 atat de ingust ca iti venea sa razi . adica 106.65 ---106.75 .. pe langa asta nu stie omul ce a "putut receptiona pe 106.9 din bulgaria" dar luat de propagare ca nu era stabil de nici o culoare dar se auzeau cica bulgarii!
deci .. fac o paralela

EU CU RDS pentru emisie de fm prin internet cu semnal idem cu 57khz .. si care nu intelege mai nimeni deoarece este "prea incurcat"
si asta cu 4 de 150khz unu dupa altu sa rezulte cica pe la 120khz o "opera de arta" .. ! :o .. hai ca mergem bine~!

Bei, nea Vārtosule, poate găseşti şi pentru mine un tuner de unde scurte, 2-5 Mhz, că taaaaare ţipă măseaua-n mine!
Dobro utre! Spasiba...

niros
08-02-2008, 18:47
daca esti incepator fa-ti o superreactie si merge bine pe unde scurte. eu pe asa ceva ascultam europa libera in casti si avea sensibilitate buna. dar sa faci bobina pe o carcasa cu diametru mare, ca sa ai factorul de calitate Q bun.

niros
09-02-2008, 10:31
zvartosule, baga filtre de 10,7 mhz pe f.i. din statiile care le folosea militia pe vremuri, din acelea bulgaresti, faci legaturile cat mai scurt posibil la cablaj. inainte de mixer schimba amplificatorul de rf cu unul pe mosfet (bf 960) ca sa fie zgomotul amplificatorului mai mic. eu in deva ascult un program de radio din bulgaria (pe 101,8 mhz cred, ca folosesc un Blaupunkt cu variometru, nu e cu sinteza de frecventa). nu stiu ce statie radio e, ca mai mult dau vorbarie decat muzica. ca sa receptionezi un post de radio bulgaresc peste carpati, eu zic ca totusi e un dx bun. pana acum n-am dat importanta la asa ceva, dar ti-am citit posturile de aici si-a dat microbul in mine :).

niros
09-02-2008, 12:59
in deva am luat romania actualitati de la cluj, slab guerilla cluj, insa cele din sibiu vin destul de bine ca au pe releul de la paltinis emitatoarele. ma refer la pro fm, info pro, romantic sibiu, antena sibiului. in alba iulia astea le aud cu o sarma de un metru pusa la intrarea radioreceptorului. in deva folosesc un dipol vertical pe canalul 4 tv, cu asta iau cam tot ce misca in zona din timis pana in cluj si sibiu. daca il pun orizontal iau bine radiourile societatii romane de radiodifuziune, semnalul e polarizat orizontal. mi-a intrat bine si emitatorul srr de la cosevita, de la intrare in judetul timis. radiourile private sunt polarizate vertical. asta e dezavantajul de a lucra cu dipol, trebuie intors in functie de polarizarea semnalului si de directia lui. o sa incerc cu dipolul de la o antena quagi, ca asta ia ambele polarizari fara sa mai fie rotit la 90 de grade. daca ai avea unde sa lucrezi in afara orasului, in camp deschis, ar fi ideal pt dx-uri, in orase stii ce bruiaj este. cea mai mare sursa de bruiaj e televiziunea prin cablu. :)

niros
04-03-2008, 08:18
cu dx-uri europene mai greu, trebuie sa fie propagare. vara ai avea sanse sa receptionezi ceva, dar daca te trezesti dimineata. :)

garlic_dog
14-04-2008, 12:27
Dar o antena de unde scurte pe 180 de metri cine imi recomanda?

Sa fie relativ mica cca 10-15 metri.

niros
15-04-2008, 02:39
maestre, vrei scula ca lumea pentru dx, ia de la ICOM sau YAESU. si Kenwood sunt bune. despre Alinco am o parere ca sunt asa si asa. cu radiouri de buzunar nu faci dx-uri adevarate niciodata.

isr2002
15-04-2008, 09:37
...... deci sangean - 0 receptie , parapitzupichiste cu 9v degeaba ! pai la 9V hai 10.5 bagam un la1140 AGC si aratam lumi ce inseamna dx ....
Ce Sangean cu 9V ai testat?

isr2002
15-04-2008, 14:41
??? Cred ca ma confunzi.

nicnec
20-05-2008, 12:34
Cum se intra in meniul keylor la acest receptor?
Scuze nu stiu cum a ajuns aici!

nicnec
20-05-2008, 12:59
Gata am gasit!

KingBlana
10-06-2008, 18:04
NRK este postul de stat din Norvegia . Te rugam nu mai pune linkuri spre boompedia .

ionut2x
12-06-2008, 20:41
7 Tv poate fi de la rusi sau ceva baltici, prima probabil de la cehi

pytonu
13-06-2008, 09:33
Presupun ca nu se intampla de mult timp, mai exact de cand s-a facut cald afara.
Ce receptionezi pe FM nu sunt posturi SW ci tot FM sau armonici receptionate de la distante mari. Nu stiu exact dar e ceva legat de ionizarea atmosferei.
De exemplu in Constanta, vara , cu greu mai receptionezi posturile radio fm locale sau programele TV din UIF din cauza suprapunerii cu posturi transmise de turci.

In legatura cu statia de amplificare, am patit ceva asemanator cu o statie BENTOR-spania, si anume:statia legata de un receptor satelit prin mufe RCA si receptorul legat la TV prin Euroscart. In configuratia asta receptoionam un post rusesc chiar daca TV si Receptorul erau oprite. In momentul in care scoteam mufa EUROSCART postul de radio receptionat de statie disparea.