View Full Version : Transfer de €uroni
emule-ro
13-03-2008, 15:42
Salut,
asi avea nevoie de sfaturile voastre. Eu am un Online Shop in Germania, si mai trimit marfa si in Romania.
Am in Romania un cont in valuta la RAIFFEISEN BANK S.A. , clientii sa achite ex: 210€ le cere Banka un comision de 17 €.
Ce modalitati de plata in Valuta mai sunt. Nu conteaza daca pe un cont din Romania sau Germania, principalul e sa fie un comision cit mai mic.
Daca trimit de aici in Romania pe un cont de valuta, trage banca din Romania 1-2 % si asta e OK.
Multumesc si astept pareri si sfaturi
Posta Romana are un serviciu numit Eurogiro. Comisionul e de doar 3% dar banii ajung in circa 5-8 zile(asta e dejavantajul). Nu stiu daca se poate trimite si catre firme, eu am trimis la persoana fizica. Mai e apoi la Atlassib o metoda sigura de transfer cu 5% comision. Nu stiu daca ii livreaza "acasa" sau trebuie sa mergi la ei sa-i ridici. WesternUnion si altii de genul lor au comisioane f mari. Am mai platit in Germania la magazine online foarte lejer cu Taifun (Mastercard) card de debit in lei de la BancPost. Comision 0%. Din cate stiu si cu card de debit Visa de la BCR se poate plati, asta in urma unei cereri catre banca spre a autoriza plati online.
emule-ro
13-03-2008, 17:05
Posta Romana are un serviciu numit Eurogiro. Comisionul e de doar 3% dar banii ajung in circa 5-8 zile(asta e dejavantajul). Nu stiu daca se poate trimite si catre firme, eu am trimis la persoana fizica.
Mersi,
pai contul de valuta din Romania e pe persoana fizica. Tu te referi in 5-8 zile ptr Romania sau contul din strainatate ?
E vorba de contul din strainatate. Se duce la un oficiu postal care are Eurogiro, depune cash valuta(de peferat bancnote cat mai mari caci trebuie scrise seriile pe un formular) iar apoi ii calculeaza comisionul de 3% in lei. Transferul pana in Germania dureaza cam 5-8 zile.
HarryE2007
10-04-2008, 10:32
Fa-ti un cont la Reiffeisen in Germania. Transferul intre conturile aceleiasi banci ar trebui sa fie cu comision 0. Dar intreaba intii la banca.
emule-ro
11-04-2008, 20:48
Fa-ti un cont la Reiffeisen in Germania. Transferul intre conturile aceleiasi banci ar trebui sa fie cu comision 0. Dar intreaba intii la banca.
Poti sa uiti, Romanii nu fac nika fara comision
aproape 0
este de 50 cent pentru cel care trimite din tara UE si cam tot atat pentru cel care primeste banii in contul din romania
treba este verificatä de mine
;)
emule-ro
12-04-2008, 08:47
aproape 0
este de 50 cent pentru cel care trimite din tara UE si cam tot atat pentru cel care primeste banii in contul din romania
treba este verificatä de mine
;)
Sa ne intelegem. In cazul tau, ar trebuii sa aiba ambii parteneri conturi la Reiffeisen ? Adica cel din Germania(eu) si cei din Romania(clientii) ???
Mersi
17 euro comision ? Pai e bine. La ING ca sa transfer de la INGB la ING Belgia de ex mi se ia minim 70 euro comision. Pentru orice suma. Era sa pic cind mi-a explicat tanti aia nervoasa de la un fel de relatii clienti (?) din Kisellef. Deci la 150 euro cit trebuia sa-i trimit lu sora-mea, aia imi lua comision jumate. Ori is prosti ori is prosti. Prefer sa merg cu banu in buzunar pina acolo sa-i dau decit sa dau atit la zapacitii aia.
Eu mi-am dat si datele de card pe net, insa s-a schimbat si contul si cardul de atunci si nu o mai fac. Desi cind am facut-o a fost bine. Si-au tras banul fix cit au spus si mi-a venit marfa la usa. Dar nu e safe asa.
Pe linga Paypal mai e si moneybookers.com. Pe care il folosesc ca sa imi reincarc contul la skype si la poker :P Din cind in cind.
Deci, dupa ce am citit si eu postul cu intrebarea, ramin si eu la recomandarile de mai sus. Pay Pal si MoneyBookers. Solutii foarte ok, mai ales pentru sume pina 500 euro.
Sau mai poti face cum au facut si altii pe aici. Un contract cu o firma care face plati online. Cum e cu myticket.ro de exemplu. Ei se ocupa de toate si (probabil pentru un mic comision) iti dau banii. Tot ceva in genul paypal pina la urma.
Sa ne intelegem. In cazul tau, ar trebuii sa aiba ambii parteneri conturi la Reiffeisen ? Adica cel din Germania(eu) si cei din Romania(clientii) ???
Mersi
salut
nu conteazä la ce bancä este unul sau altul
deci tu imi dai mie IBAN si BIC ( SWIFT ) si asta a fost
PS: Pentru cine nu stie:
Toate transactiunile bancare in UE sant gratis, se pläteste numai taxa bancare a transactiuni ( ca. 50-60 cent depinde de bancä )
Bine inteles cu conditia ca fiecare sä fie posesorul unui cont bancar si sä fie in posesia datelor IBAN si BIC ( SWIFT )
Stiu cheastia acesta pentru cä sotia mea lucreazä la bancä in AT si eu am trimis deja de cateva ori bani in felul acesta in RO
ultima data cand am trimis bani, taxa bancarä a celui din RO a fost de 62 cent
costinitalia
12-04-2008, 19:20
lasati banii la un prieten/ruda in romania si vara/iarna cand veniti in tara ii consumati :D
asa nu se pierde nici un comision
o solutie ar fii ca, clientul sa aibe paypal si sa-ti trimita in contul tau banii. In modul asta platiti amandoi comision el ca scoate de pe card sii tii trimite tie si tu ca ii scoti de pe cont
emule-ro
12-04-2008, 21:16
salut
nu conteazä la ce bancä este unul sau altul
deci tu imi dai mie IBAN si BIC ( SWIFT ) si asta a fost
PS: Pentru cine nu stie:
Toate transactiunile bancare in UE sant gratis, se pläteste numai taxa bancare a transactiuni ( ca. 50-60 cent depinde de bancä )
Bine inteles cu conditia ca fiecare sä fie posesorul unui cont bancar si sä fie in posesia datelor IBAN si BIC ( SWIFT )
Stiu cheastia acesta pentru cä sotia mea lucreazä la bancä in AT si eu am trimis deja de cateva ori bani in felul acesta in RO
ultima data cand am trimis bani, taxa bancarä a celui din RO a fost de 62 cent
Asta e fix pix ce povestesti tu. Acuma 2 zile m-ia transferat cineva din Romania 140€ si a platit un comision de 25€. Omul avea si cont de valuta.
Si daca sotia ta lucreaza la banca, trebuie sa stie ca orice cont are un BIC si IBAN.
Asta e fix pix ce povestesti tu. Acuma 2 zile m-ia transferat cineva din Romania 140€ si a platit un comision de 25€. Omul avea si cont de valuta.
Si daca sotia ta lucreaza la banca, trebuie sa stie ca orice cont are un BIC si IBAN.
cum sä fie fix pix ?
santeti voi fraeri si asa vä trag bancile romanesti in piept
nevasta mea mi-a confirmat cä pe mine mä costä 50 cent sä trimit bani din austria in fiecare tarä din eu
si cel din romania mi-a confirmat cä a plätit pentru suma de 160€ plätitä 62 de centi
deci dacä tu ai luat teapä imi pare räu pentru tine
in ce priveste faza cu iban si bic m-am referit sä pot sä trimit bani prin bancä direct ( deci numai cu numele si numärul de cont ) si atunci te rupe comisionul
cu iban si bic este asa cum am zis
capito ?
ps: ori nu stiu eu sä scriu ori nu stii tu sä citesti
@emule-ro
esti rautacios, @Hidric a incercat sa ajute
eu stiu ca din Germania in Romania costa cca "50 cent" transferul
normal e ca in interiorul EU sa fie la fel dar cred ca fiecare banca are politica ei interna
nu este räutäcios
nu stie omul
si acum ii este ciudä cä i-au dat äia teapä
eu ce sä-le fac
prostia se pläteste tot timpul
cum sä fie fix pix ?
nevasta mea mi-a confirmat cä pe mine mä costä 50 cent sä trimit bani din austria in fiecare tarä din eu
si cel din romania mi-a confirmat cä a plätit pentru suma de 160€ plätitä 62 de centi
in ce priveste faza cu iban si bic m-am referit sä pot sä trimit bani prin bancä direct ( deci numai cu numele si numärul de cont ) si atunci te rupe comisionul
capito ?
Scuza-ma te rog ca ma bag si eu insa nu inteleg.
Eu am mers la banca cu ibanul in mina, SWIFT-ul (pe care trebuie sa-l caut eu ca aia is mai dobitoci asa si nici bancile nu prea il au pe site-urile lor) si numele titularului de cont si mi-a spus scurt ca comisionul este de 70 de euro. Indiferent ca transfer de la ING RO la ING BE sau de la ING RO la Volksbank AT.
Sa inteleg ca BIC ala e mai special sau cum ?
Sau e vorba de vreun cuvint magic pe care trebuie sa-l spun celui de la banca din Romania prin care il bag in transa si el se conformeaza ? (scuze, insa mie mi se pare cel mult amuzat la modul lugubru faza cu 50 de eurocenti).
emule-ro
12-04-2008, 23:10
cum sä fie fix pix ?
capito ?
Tu ori nu sti sa citesti, ori nu intelegi.
Si eu daca trimit bani din Germania in orice tara UE prin IBAN si BIC nu platesc nici un cent, iar cel din Romania plateste un comision de 2-3 €. Capito ?
Daca cineva vrea sa trimita din Romanika in alta tara UE tot prin IBAN si BIC plateste comision mare.
Nu stiu de la ce banca ti-a trimis tie din Romania in Austria 160€ si a platit doar 62 Centi.
emule-ro
12-04-2008, 23:13
@emule-ro
esti rautacios, @Hidric a incercat sa ajute
eu stiu ca din Germania in Romania costa cca "50 cent" transferul
normal e ca in interiorul EU sa fie la fel dar cred ca fiecare banca are politica ei interna
Da Luki, si eu traiesc in Germania, si trimit Bani de aici, intrebarea acestui Topic este exact inversa, adica Transfer Romania->Germania.
Nu am fost rautacios, dar am impresia ca unii citesc doar printre rinduri
emule-ro
12-04-2008, 23:19
BIC este legat de IBAN, deci nu merge unul fara altul, si aia de la Bancile din Romania mai au mult de invatat.
Asta vara m-am dus la un Volksbank din Resita si am vrut sa scot tot de pe contul meu de Volksbank 1000€ si dupa ce a incercat ala sa vorbeasca cu mine Germana de balta, l-am rugat pe Romaneste sa-mi dea banii, si cica nu are nici o legatura Volksbank Romanesc cu cel german si nu se poate.. ce sa mai inteleg ??
costinitalia
12-04-2008, 23:38
pana va certati voi poate incearca cineva sa faca un transfer romania-germania/italia sa vedem cum e treaba:notworthy:
si eu am primit dar nu din romania si nu mi-au luat nimic sau nu mi-am dat seama dar aici la italieni daca trimiti bani din contul tau in altuia platesti de la 3 la 8euro taxa fixa asa zisul bonifico bancario
daca gasiti ceva economic romania- afara sa ma anuntati si pe mine:lolsign:
codul swift il cereti la callcenter :book:
deci incä o datä
transferurile in EU trebuie sä coste ca. 50 cent pt. transactiune
aste este taxarea de baza a unei banci din EU din care face parte si romania
dacä bäncile din romania nu vor sä respecte aceastä treabä fac un lucru foarte räu
uitati aici:
http://de.wikipedia.org/wiki/EU-%C3%9Cberweisung
traduc in mare textul acesta:
Sie dürfen für Kunden seit dem 1. Juli 2003 laut EU-Verordnung 2560/2001 nicht teurer sein als innerstaatliche Überweisungen.
NU AU VOIE SÄ FIE MAI SCUMPE PENTRU CLIENTI ( 1. Juli 2003 laut EU-Verordnung 2560/2001 ) DECAT CELE FÄCUTE DIN INTERN
si aici lista tärilor despre care este vorba:
http://www.zahlungsverkehrsfragen.de/beitrittslaender.html
deci cat costä sä trimit din ro in ro ?
asta nu stiu, dar sigur nu sumele mentionate de voi si probabil tot ca. 50 cent
altä intrebare care trebuie lämuritä:
este vorba de transfer lei >> euro sau euro >> euro ?
cea ce spun eu se refererä la transferuri euro >> euro
deci cetäteanul roman trebuie sä detinä un cont de euro in RO
in caz de vrea sä trimitä lei >> euro atunci mea culpa dar nu a fost nicäeri specificat sau am citit printre randuri
:D
ca fapt divers altä chestie:
bancomatele
taxele de ridicare a banilor cu bancomatul sant la fel de scumpe in toatä UE si costä exact 0 €
in caz cä cineva plätesti bänci taxe in plus pentru cä a ridicat bani in altä tarä este TEAPÄ
Scuza-ma te rog ca ma bag si eu insa nu inteleg.
Eu am mers la banca cu ibanul in mina, SWIFT-ul (pe care trebuie sa-l caut eu ca aia is mai dobitoci asa si nici bancile nu prea il au pe site-urile lor) si numele titularului de cont si mi-a spus scurt ca comisionul este de 70 de euro. Indiferent ca transfer de la ING RO la ING BE sau de la ING RO la Volksbank AT.
Sau e vorba de vreun cuvint magic pe care trebuie sa-l spun celui de la banca din Romania prin care il bag in transa si el se conformeaza ? (scuze, insa mie mi se pare cel mult amuzat la modul lugubru faza cu 50 de eurocenti).
nu este bicul mai special
BIC ( Swift ) este un cod ca si ibanul si se refera la datele de indentificare ale bäncilor
Asta vara m-am dus la un Volksbank din Resita si am vrut sa scot tot de pe contul meu de Volksbank 1000€ si dupa ce a incercat ala sa vorbeasca cu mine Germana de balta, l-am rugat pe Romaneste sa-mi dea banii, si cica nu are nici o legatura Volksbank Romanesc cu cel german si nu se poate.. ce sa mai inteleg ??[/QUOTE]
lucrul acesta este foarte adevärat
sant filiale care se autogestioneazä singure si nu au treaba una cu cealaltä
sant numai sub acelasi nume
nici mäcar in aceiasi tarä
de ex. o filialä de Sparkasse din Viena nu are nimic de a face cu una din Tirol
deci pot sä scot bani mei in Tirol ( sä zicem cä eu stau in Viena ) de la Raffeisen la aceleasi taxe de Sparkasse dar in rest nimic
emule-ro
13-04-2008, 10:19
Mersi de raspunsuri, si linkuri.
Am trimis Linkurile traduse la 2 clienti care mi-au trimis saptamina trecuta € cu toate ca aveau cont de valuta,(l-ea luat comisioane mari) sa se duca la banca sa le arate. Sunt curios ce spun aia
Mersi de raspunsuri, si linkuri.
Am trimis Linkurile traduse la 2 clienti care mi-au trimis saptamina trecuta € cu toate ca aveau cont de valuta,(l-ea luat comisioane mari) sa se duca la banca sa le arate. Sunt curios ce spun aia
iti spun eu ce o sä zicä:
päi noi nu stim pt. cä asa ne vine de sus...bla, bla, bla
si dacä intelegi germanä cred cä ti-e totul clar din linkul de la Wikipedia
:)
acum vreo 15 ani am vrut sä cumpär actiuni la o bancä din RO
deci banca avea actiuni de vanzare....teoretic
practic erau deja toate cumpärate de toti muistii bancii care fäceau pe prostii si zicea cä banca nu are actiune de vanzare cu toate cä lucrul acesta era expus in fiecare ziar
am primit un tip de la un insider din aceea bancä care mi-a explicat cum este procedura in RO:
citez: ne pare räu dar din päcate nu au ajuns aceste actiuni nici mäcar la noi care lucräm cu ele
odatä ce au fost scoaze la vanzare au fost cumpärate in totalitate de sefii bancii
dupä mine nu numai de sefii bancii ci si de alti banditi din RO
normal ar trebui sä mergi cu äla de manä la brussel si sä mai povesteascä odatä cum merge treaba in RO
tepe la tot coltul
Hidric: acum ceva ani a fost uptin scandal legat de comisioanele in interiorul UE. S-a rezolvat intr-un fel, in genul ca s-a ajuns la un compromis in privinta taxelor. Era dat ca exemplu un parinte din Franta care trimite copilului din Germnia bani ca sa isi plateasca taxele universitare in valoare de 4000 euro teoretic. Si comisioanele ii ajungeau IMENS de mult. De genul 700 euro minim la asa o suma.
Deci sa inteleg ca daca am cont in euro si trimit euro lu sora-mea in UE din contul meu cu ibanul meu in contul ei cu ibanul ei, comisionul este ala mic mic mic ?
Am stat sa ma gindesc putin si parca imi aintesc eu ceva legat de RON in euro si aia parca ma taxau cu nesimtire majora rau de tot la schimbul valutar, insa parca nici comisionul de transfer nu era de ala mic, ci doar mare.
Ceea ce spui tu se afla si aici (in engleza): http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fde.wikipedia.org%2Fwiki%2 FEU-%25C3%259Cberweisung&langpair=de%7Cen&hl=en&ie=UTF8
incä o datä si pentru ultima datä:
deci dacä eu cumpär azi ceva din UE ex. germania ( ebay, magazine online etc, etc ) omul sau magazinul imi trimite iban si bic eu ii trimit banii
si pe fiecare il costä taxele 50 cent.
mai existä si posibilitatea ca unul dintre noi noi sä accepte toate taxele si atunci plätesc ori numai eu ori numai el
verificat 100%
@korrgis
Deci sa inteleg ca daca am cont in euro si trimit euro lu sora-mea in UE din contul meu cu ibanul meu in contul ei cu ibanul ei, comisionul este ala mic mic mic ?
corect asa trebuie sä fie doar ai tu ai tradus textul
:D
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fde.wikipedia.org%2Fwiki%2 FEU-%25C3%259Cberweisung&langpair=de%7Cen&hl=en&ie=UTF8[/QUOTE]
linkul este super
in ce priveste transferul lei >> euro nu pot sä-ti spun nimic pt. cä nu stiu nimic exact
tot ce stiu este cä-i scump, dar cat de scump habar nu am
ca fapt divers
chiar acum am trimis niste bani din AT in UK
Anglia nu face parte din EU
deci cu toate cä nu este membru al EU, ( avand IBAN/BIC ) si pt. cä am inpärtit taxele nu costä mai mult de 50 cent pentru mine
( aceasta inträ incä la categoria transactiune standard a UE )
dacä as fi preluat eu toate taxele ar fi costat 5,80€ pt. mine
( aceasta este o transactinune standard europeanä )
ca fapt divers
chiar acum am trimis niste bani din AT in UK
Anglia nu face parte din EU
deci cu toate cä nu este membru al EU, ( avand IBAN/BIC ) si pt. cä am inpärtit taxele nu costä mai mult de 50 cent pentru mine
( aceasta inträ incä la categoria transactiune standard a UE )
dacä as fi preluat eu toate taxele ar fi costat 5,80€ pt. mine
( aceasta este o transactinune standard europeanä )
pardon am incurcat putin ( bine de tot ) borcanele
UK face parte die EU dar nu are € ( am vrut sä zic ) si totusi merge cu taxe minime
acum este bine
costinitalia
14-04-2008, 23:51
bine dar noi vrem Romania-Europa transfer euro-euro
romania nu e oare in Europa sau doar pe hartie??
faza cu anglia era numai ca fapt divers
dupä cum se vede nici mäcar pe hartie nu santem
la noi ca la nimeni...
costinitalia
15-04-2008, 00:10
bine ca suntem in zona geografica....ca sa stie lumea unde e romania...
tu:de unde esti?
eu:Romania
tu:Unde este romania
eu:In Europa
ps: totusi in europa suntem sau nu e oare motivul asta??
ieri am fost sa-l votez pe primarul din comuna mea(fiind cu carte in regula)
sa fie asta un motiv? roman,european,drept de vot comunal
in seara asta vad ca o dau pe offtopic:tomato:
HarryE2007
15-04-2008, 11:50
Bancile din Ro nu catadicsesc sa se conformeze cu legislatia europeana.
Un tranfer Euro-Euro din RO in UE AR TREBUI sa coste la fel cit costa sa transferi din RO in RO, prin internet banking, o suma in EURO.
Dar cine sa-i intrebe de sanatate? Isarescu? E tata lor...
Pina s-o gasi cineva mai relaxat sa le ceara daune la vre-un tribunal international, platim comisioane grase.
In Belgia platesti comision mai mare de 0.5 EUR doar daca nu stii BIC-ul de destinatie si trebuie sa se deranjeze banca sa il caute pt. tine. Destul de corect.
Se incalca
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32001R2560:EN:HTML
Dar cine sa-i intrebe de sanatate? Isarescu? E tata lor...[/URL]
Aia cu steaua in cinci colturi e tata lor.
RADUSOVA
20-04-2008, 08:20
salve
metoda de trimis bani a mea italia-romania
se merge la poste italiene se cere un card ricaricabil postepay,sau chiar mai multe pentru ca limita de a scoate este de 250 pe zi parca de pe fiecare,apoi se ancarca cardul ptr fiecare ancarcare nu conteaza suma se percepe 1 euron,an ro pentru 250 se ia taxa 5 euroni pentru ca e tara unde moneda nu e euro,an cazul tarilor cu moneda euro taxa e 2.50
metoda o folosesc personal de 2 ani
bafta
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.