View Full Version : demontare obiectiv canon ef
rusudanion
24-01-2008, 01:33
salut am cumparat un obiectiv canon ef 28-80mm
din pacate e cam plin de praf prin interior si merge cam greu zoomul.
stie cineva cum pot rezlva fara sa-l desfac?
sau vreun manual de demontare pt obiective canon.
multzumesc
Nu ti-as recomanda sa-l desfaci! O sa-l decalibrezi si o sa ai probabil Front- sau BackFocus dupa ce o reasamblezi. Dar t-i se vede praful un poze? Poate daca folosesti diafragma cea mai inchisa, dar in rest, nu cred sa se vada. Poate daca are pete mari pe sticla din afara. Ti-as recomanda mai degraba un service. Din pacate la noi doar Chris Professional e service Canon oficial. Dar din cate stiu este in ungaria si aia sunt ok.
rusudanion
24-01-2008, 18:16
Nu ti-as recomanda sa-l desfaci! O sa-l decalibrezi si o sa ai probabil Front- sau BackFocus dupa ce o reasamblezi. Dar t-i se vede praful un poze? Poate daca folosesti diafragma cea mai inchisa, dar in rest, nu cred sa se vada. Poate daca are pete mari pe sticla din afara. Ti-as recomanda mai degraba un service. Din pacate la noi doar Chris Professional e service Canon oficial. Dar din cate stiu este in ungaria si aia sunt ok.
prea tarziu deja la bulit :mad:.
lam demontat tot pana am ajuns la lentila de focus.acolo am bulit diafragma aia si sanatate.
80 de euro aruncatzi pe geam.
asta e data viitoare nu ma bag unde nu imi fierbe oala.
mda...pacat!
In ce sens ai bulit diafragma? Daca n-ai rupt nimic, ci doar nu mai poti sa le asamblezi, incearca la un service foto...poate ti-l asambleaza careva.
rusudanion
25-01-2008, 13:29
mda...pacat!
In ce sens ai bulit diafragma? Daca n-ai rupt nimic, ci doar nu mai poti sa le asamblezi, incearca la un service foto...poate ti-l asambleaza careva.
nu e rupt firul(ala plat cu 5-6 piste) care actzioneaza diafragma.si in plus sa mai stricat si alceva.
dal incolo
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.