View Full Version : Ajutor avocado
KingBlana
22-01-2008, 16:31
Cer ajutor :
De unde se poate cumpara din Cluj , avocado care sa nu fie din Israel .
Am incercat la Carrefour , la Plus , erau din Israel ...
Sp@rtacus
22-01-2008, 16:43
Cer ajutor :
Wehehe.... credca exclusiv din Israel se aduc.. le-ai impus embargo? :whistle:
KingBlana
22-01-2008, 16:48
Eu nu cumpar produse din Israel.(precum nici produse Masterfoods (Masterfoods nici nu mananc)) Stiu ca sunt avocado din Spania , dar nu stiu unde gasesc asa ceva .
Pentru clujeni : daca treceti pe la Metro , Cora , Auchan , Kaufland , Profi , da-ti un ochi pe la raionul de legume-fructe .. :) Mersi
Pina oi gasi de Spania ti se lungesc urechile de pofta...
Immmm ce bune sint. :gathering:
KingBlana
22-01-2008, 16:58
Da , sunt bune cu maioneza , da , daca sunt din Israel , imi pun pofta in cui , astept inca cateva saptamani si pot cumpara kosher , adica de Spania sau orice altceva decat Israel .
garlic_dog
22-01-2008, 17:56
Cer ajutor :
Da' ce-au bre alea de la juzi? Că eu mănânc o tonă pe an cu sare...unt vegetal nu alta!
KingBlana
22-01-2008, 18:03
E o poveste lunga ...
kingule, asa din cand in cand cate-un Carmel mai golesti? :D
KingBlana
23-01-2008, 02:43
Carmel da , pentru ca ala il primesc de la cineva , nu dau bani pe el , deci le fac paguba ca nu platesc :)
Am zis doar ca nu cumpar produse din Israel .
satenicu
23-01-2008, 13:55
Baga si tu o reteta cu avogado ca ma uit la ele prin magazine si nu stiu ce sa fac cu ele
garlic_dog
23-01-2008, 14:26
http://www.gradinamea.ro/Pentru_un_apartament_exotic__arborele_de_avocado_4 879_580_1.html
satenicu
23-01-2008, 14:34
aha deci d-aia ai dat link-ul catre reteta aia,pentru ca,contine 2 garlic dogs :-)
holly guacamoly!!!!
KingBlana
23-01-2008, 14:51
Iei avocado , original verde inchis , il lasi acasa cateva zile pana se face coaja neagra si el se mai inmoaie un pic , il tai si il mananci cu maioneza :)
later edit : sau le pui in chiloti sa lasi impresia ca ai niste c**** extrem de imense . :)
satenicu
23-01-2008, 15:03
Am inteles.Da sa nu fie jidanesc :-)
garlic_dog
23-01-2008, 15:47
aha deci d-aia ai dat link-ul catre reteta aia,pentru ca,contine 2 garlic dogs :-)
holly guacamoly!!!!
...fraţii mei!...şi cu var-mea guacamola....
dinu_paturica
23-01-2008, 16:16
cei mai buni avocado sunt din mexic, ca doar acolo s-a "inventat" guacamole. aici poti comanda avocado mexicani :
http://www.buyavocados.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=5
In seara asta am vazut la Cora. Pe cutie era scris Granada - Espana. E bun?
KingBlana
23-01-2008, 23:57
Beton , mersi .
Poate ma pui pe drumuri de-a-p*** pana la Cora .....
Daca nu gasesti acolo te duci la selgros, de acolo la selgros dupa care verifici la Auchan si daca nici acolo nu gasesti dai o fuga la billa.
Daca gasesti la Billa sigur nu mai astepti sa se inegreasca.
satenicu
24-01-2008, 13:30
@nrares
De ce nu specifici ca le-ai vazut la Cora Pantelimon :-)
KingBlana
24-01-2008, 14:13
Gata . Multumiri berarului , a fost corect . Luat avocado Made in Spain de la Cora .
Baga si tu o reteta cu avogado ca ma uit la ele prin magazine si nu stiu ce sa fac cu ele
Se curata, se scoate samburele, se taie cubulete, se stropeste cu lamaie si putin piper proaspat rasnit si gata masa... Sau pur si simplu adaugi cubuletele de avocado la salata. Nimeni nu poate spune daca avocado este fruct sau leguma, dar e foarte sanatos, contine multe grasimi nesaturate.
Gata . Multumiri berarului , a fost corect . Luat avocado Made in Spain de la Cora .
blano, ti-a facut Rares figura, s-a dus la Cora si a lipit pe ele etichete Made in Spain :D. de fapt sunt din Israel :D.
KingBlana
25-01-2008, 23:17
Nicicum , am verificat toate lazile . Erau ladite stantate cu numele si adresa producatorului , nu aveau etichete de hartie .
de parca nu are beraru mercendaisari sa rezolve problema :D
Bai instigatorilor, ia vedeti-va de treaba. In laditele alea de fapt nu era avocado, erau coaie de avocat ungur (de-aia is verzi) si ele nu erau din Granada-Espana, ci erau ambalate la o fabrica de grenade apartinand ETA, in Spania.
KingBlana
26-01-2008, 10:43
Sunt puse la maturat , intr-un cos deja . Astept sa se mai inmoaie .
sotea , n-ai mai fost alergat de mult ? :)
Mayerling
27-01-2008, 16:47
Ia vedeti aici o reteta cu Avocado :http://www.kochen-und-geniessen.de/wochenendmenue/index.html
Am luat aseara, (ca mi-a facut KB pofta). As fi vrut sa iau israeliane, da' n-aveau decit din Africa de sud, asa ca mi-am calcat pe inima si am luat.
Si in Auchan din Cluj este avocado din Spania
KingBlana
28-01-2008, 12:07
isr nu mai vorbesc cu tine :)
satenicu
01-02-2008, 01:26
Ba,inca n-am ajuns sa cumpar.Trimite-mi si mie o bucata ca mi-ai facut pofta.
Apropo.Hai sa bagam si retete culinare.Adica fiecare ce stie sa pregateasca cel mai bine.Bineinteles nu oua ochiuri,cartofi prajiti sau clatite :-).
Uite,eu fac cea mai buna salata bulgareasca.Apropo,la Albena asta vara nu am gasit salata bulgareasca.
satenicu
01-02-2008, 01:29
@king
Ce poze frumoase cu bandwith exceeded ne pui.Pe satelit daca depasesti latimea de banda te ard aia de nu te vezi(mai ales daca intri peste altii,si daca sunt si DTH,poti sa-ti faci sepuku)
:-) :-)
Mayerling
05-02-2008, 02:07
Am uitat sa zic,aseara am papat salata de avocado.Prima impresie,bune,vedem dimineata ca mai am o portie.Si eu pana acuma treceam pe langa ele ca prin via culeasa !.Maine (adica azi) mai revin cu impresii papilare.
de care ai luat? din israel, sau spania? :)
Mayerling
05-02-2008, 10:24
de care ai luat? din israel, sau spania? :)
Cred ca Spania,ca pe ladita era scrisul normal,daca erau din Israel avea(banuiesc)alt scris din ala imbarligat.N-am avut ochelarii la mine,dar conform acestui tread m-am uitat pe ambalaj desi eu nu prea fac asa ceva.Am sa mai iua oricum si ma uit special,de data asta cu ochelarii.Ca si moda asta cu scris asa de mic o fac probabil de rusine sau ce naiba,ca pe unele produse trebuie sa citesti cu lupa.
KingBlana
05-02-2008, 11:53
Incearca cu maionezaaaaa .
...ca pe unele produse trebuie sa citesti cu lupa.
Mi-am dat si eu cu maioneza pe ochi, dar mai bine se vede cu lupa.
Mayerling
05-02-2008, 14:41
Gata,am mai luat,sunt din Spania si incerc si cu maioneza.(In salata,nu pe ochi,cum se mai sugereaza !)
KingBlana
05-02-2008, 20:54
Da tre sa le lasi cateva zile sa fie moale miezul . Cand le cumperi e destul de tare .
kingblana, vad ca le ai cu exotismele, daca ai timp scrie-mi reteta cum prepari avocado. am luat din Real, sunt din Israel. sper sa fie bune. :)
KingBlana
06-02-2008, 14:03
Nu ofer consultanta pentru produse din Israel . Stati-ar in gat :)
@niros: ti-ai facut-o cu mina ta; nu puteai sa-i zici ca e din Is...landa?
Nu ofer consultanta pentru produse din Israel . Stati-ar in gat :)
merci la fel :D. o sa-ti fac figura o data. dupa ce mananci iti arat eticheta :D.
@niros: ti-ai facut-o cu mina ta; nu puteai sa-i zici ca e din Is...landa?
nu mai zic nici ca nevasta-mea spala numai cu detergent Sano si in bucatarie foloseste numai solutii de curatat vesela si aragazul tot de la Sano. :D iar din Kaufland cumpara pomelo si pepeni numai din Israel. :D
c_teodor
07-02-2008, 11:11
nu mai zic nici ca nevasta-mea spala numai cu detergent Sano si in bucatarie foloseste numai solutii de curatat vesela si aragazul tot de la Sano. :D iar din Kaufland cumpara pomelo si pepeni numai din Israel. :D
detergentul Sano chiar e bun :) bate multe chestii de la noi de pe piata
Si la mine la fel, tot ce tine de bucatarie si baie. :rdiband: Uite dovada:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=140493&view=findpost&p=1633006
Sint sigur ca si KB foloseste dar ii este rusine sa spuna.
Cafea Elita? Lapte Tnuva? Prigat?:whistle:
compania Pepsi se stie ca e condusa de evrei. :) cine e amator de produse Pepsi? eu numai asa ceva beau, Coca Cola nu-mi place.
Mayerling
08-02-2008, 19:21
compania Pepsi se stie ca e condusa de evrei. :) cine e amator de produse Pepsi? eu numai asa ceva beau, Coca Cola nu-mi place.
Eu Pepsi nu beau ca nu-mi place,prefer Coca Cola Light,in schimb Prigaturile,eheee alea i-mi plac.
P.S.Pe duminica sper sa fie deja bune Avocado-le care le-am luat,asa ca duminica incerc si cu maio.
KingBlana
08-02-2008, 21:43
Nu folosesc produse jiudovesti nici pêntru a-mi curata buda , pentru ca se pare c& mai mult de atat nu ii duce mintea sa faca .
Am vazut in Romania marca asta Tnuva si am zis pe loc : astia is jidani , e nume jidanesc . Am ajuns acasa , am cautat pe net si avusesem dreptate .
Pepsi nu beau din start , Prigat nici atat . Cafea Elita ? Cand Nestle e sponsor la McLaren , cum sa beau altceva ?
Aici astia se respecta in magazine si pun marfa serioasa nu rebuturi din Israel .
P.S. IOIIIIIIIIIIII Acum vad ca in consiliul de administratie de la Nestle e si ..... Kudelski . De maine schimb cafeaua , clar .
blana, iti recomand Elita, e o cafea buna. :)
KingBlana
09-02-2008, 17:36
Stick it in your ....
Apropo de Elita si Kude : stiti de ce au evreii nasul mare ?
Pentru ca aerul inca e gratis si trebuie sa profite de asta :)
Blana, tu ce parere ai, Kudelsky nu e de-al poporului sfant? numele lui pare a fi de evreu din tari slave (ma refer la Polonia).
Mayerling
14-02-2008, 00:34
Ingrediente,
2 Linguri Otet din Vin alb
1 Lingura ridichie rasa
Sare,Piper
1 Priza zahar,3 Linguri ulei
1 Ceapa mijlocie
1 Frisee Salat (cca 400gr.) nu stiu sa traduc,uitati-va la foto
100-125 gr.Somon afumat feliat
1 Avocado bine copt
2 Linguri Zeama Lamaie
Preparare,
Sosul : Otetul,ridichea,sarea,piperul si zaharul se amesteca.Se adauga uleiul.Ceapa se curata si se toaca marunt si se amesteca.
Salata : 2 salate frisee se curata se spala si destrama buchetul.Somonul se taie in felii.Avocado se taie in doua se scoate samburele si se decojeste ,se taie felii si se stropeste cu zeama de lamaie.
Salata astfel pregatita se pune pe un platou si se toarna sosul
Ca bautura se serveste Rosewein
http://img229.imageshack.us/img229/3285/avocadoqv1.jpg (http://imageshack.us)
@Mayerling, iti propun sa ne asociem si sa deschidem un restaurant :)
Mayerling
16-02-2008, 11:00
@Mayerling, iti propun sa ne asociem si sa deschidem un restaurant :)
Ar fi bine,dar din pacate eu nu ma pricep decat la consumat,retetele le tot gasesc de pe http://www.kochen-und-geniessen.de/home/index.html,
tot iau de acolo (aproape zilnic) pentru a batrana,eu procur cele necesare si ea le realizeaza.
Da , sunt bune cu maioneza , da , daca sunt din Israel , imi pun pofta in cui , astept inca cateva saptamani si pot cumpara kosher , adica de Spania sau orice altceva decat Israel .
Se vede ca ai fost in Franta. Cred ca acolo te-ai molipsit cel putin eu da.Cand nu erau carfururi in tara aduceam in ro dar nu prea eram luat in seama cu ele, fiind comparate la gust cu miezul de nuca verde.Intr-adevar tot farmecul e cu maioneza dar nu de aia fara colesterol, ci din aia mustind de colesterol.
KingBlana
23-02-2008, 14:27
Hehehhe :) Numai aici poti incerca tot felul de alimente bizare . Cine vrea un melc , etc ?
Hehehhe :) Numai aici poti incerca tot felul de alimente bizare . Cine vrea un melc , etc ?
satenicu vrea; si nu numai ca vrea dar si are! http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=62953
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.