View Full Version : Intrebare de incepator !
ursul baloo
15-01-2008, 08:46
Poate parea rusinos dar asta e !
Ce inseamna urmatorii termeni:
1. bulk ?
2. retail ?
3. oem ?
4. bundle ?
Respect,
Mayerling
15-01-2008, 08:58
1. bulk ?
2. retail ?
3. oem ?
4. bundle ?
Respect,
Cred ca nu o fi rusinos,nici eu nu stiu si astept explicatiile cunoscatorilor,cu multumiri,Mayerling
1. bulk ?
2. retail ?
3. oem ?
4. bundle ?
Respect,
1.Cand cumperi ceva componenta in curu gol( fara manual, fara drivere fara alte stuffuri)
2.Inversul lui bulk. Produsul in varianta retail are tot ce trebuie la el.
3. Beside referring to manufacturers, OEM can be used as an adjective to describe software licensed only for a particular system. OEM software is purchased along side a system or hardware parts. Certain OEM programs have limited functionality, but most do not. OEM software is often cheaper than the full versions but not as cheap as academic (http://en.wikipedia.org/wiki/Academically_priced_software) or student editions.
4. habar nu am.
Oem este software cu functionalitate full dar vanduta cu hardware(majoritatea computerelor au software oem) si binentzeles mai ieftina(apropo se vinde intre timp si numai software cu toate ca lui microsoft nui convine (official).
Bundle este de ex cand cumperi un dvd-burn cu nero bundle(adica merge numai cu marca asta de dvd).
din cate stiu, OEM reprezinta licenta de soft, mai ieftina decat cea "normala", (retail), insa este obligatoriu ca respectiva licenta sa fie cumparata impreuna cu o componenta hardware (de la magazin la magazin aceasta componenta poate fi mai scumpa sau nu...am auzit ca la unele magzine se vine licenta de windows oem si daca cumperi doar un mouse)...
bundele reprezinta cand se formeaza un pachet din maimulte chestii...
de ex.
- cumperi o placa video
1. Bulk: ai doar placa video in punga, daca ai noroc mai ai si vreun cablu
2. retail: placa este ambalat frumos intr-o cutie de carton, are cabluri, suruburi de prindere, cd cu drivere, manual
3. Bundle: placa ambalata frumos ca la retail plus 1, 2, 3 jocuri la preturi mai mici decat in mod normal...
de la caz la caz, software-ul din bundle poate fi oferit ca bonus...
daca am gresit, nu dati cu pietre :)
Mayerling
15-01-2008, 18:30
din cate stiu, OEM reprezinta licenta de soft, mai ieftina decat cea "normala", (retail), insa este obligatoriu ca respectiva licenta sa fie cumparata impreuna cu o componenta hardware (de la magazin la magazin aceasta componenta poate fi mai scumpa sau nu...am auzit ca la unele magzine se vine licenta de windows oem si daca cumperi doar un mouse)...
bundele reprezinta cand se formeaza un pachet din maimulte chestii...
de ex.
- cumperi o placa video
1. Bulk: ai doar placa video in punga, daca ai noroc mai ai si vreun cablu
2. retail: placa este ambalat frumos intr-o cutie de carton, are cabluri, suruburi de prindere, cd cu drivere, manual
3. Bundle: placa ambalata frumos ca la retail plus 1, 2, 3 jocuri la preturi mai mici decat in mod normal...
de la caz la caz, software-ul din bundle poate fi oferit ca bonus...
daca am gresit, nu dati cu pietre :)
Clar ca lumina zilei,mii de multumiri.
ursul baloo
16-01-2008, 08:17
@all, multam de info. Acu' vin si io cu o intrebare, cam anapoda: am cumparat un dvd-rw asus in cutie, cu cd, probabil manualul si soft-ul de instalare si niste suruburi, ca sa il inlocuiesc pe cel bulit. Cabluri pauza ! Oare cablurile de la celalalt sa se potriveasca la asta ? Atit cel bulit cit si asta nou sint ide.
@all, multam de info. Acu' vin si io cu o intrebare, cam anapoda: am cumparat un dvd-rw asus in cutie, cu cd, probabil manualul si soft-ul de instalare si niste suruburi, ca sa il inlocuiesc pe cel bulit. Cabluri pauza ! Oare cablurile de la celalalt sa se potriveasca la asta ? Atit cel bulit cit si asta nou sint ide.
Päi dacä amandouä sant IDE tu ce zici ?
Eu zic 100%.
ursul baloo
16-01-2008, 09:17
Päi dacä amandouä sant IDE tu ce zici ?
Eu zic 100%.
Da, asa ma gindeam si io. Da' ma mai gindeam ca daca reusesc sa schimb dvd-rw-ul bulit cu altul (este in garantie) nu maiam cu ce sa-leg si alimentez. Ar trebui sa iau alte cabluri sau sint suficiente cele existente ?
Da, asa ma gindeam si io. Da' ma mai gindeam ca daca reusesc sa schimb dvd-rw-ul bulit cu altul (este in garantie) nu maiam cu ce sa-leg si alimentez. Ar trebui sa iau alte cabluri sau sint suficiente cele existente ?
merge orice cablu ide(de cablu 2 aparate), ar trebui sa ai cel putin 2 cabluri deci pana la 4 aparate(inclusiv Harddisk)
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.