PDA

View Full Version : Hota

fabian23
23-12-2007, 21:09
Trebuie sa achizitionez o hota de bucatarie. Insa, nu stiu nimic despre ele. Abea acum am inceput sa ma documentez. Cateva sfaturi legate de ce ar trebui sa am in vedere la achizitionarea ei, ar fi binevenite.

Multam'

Kroky
24-12-2007, 00:50
Singurele hote eficiente sunt alea cu tirajul afara. Cele de interior, cu filtre, se imbacsesc dupa o vreme si au eficienta zero.

ursul baloo
24-12-2007, 01:59
Salutare,

Acum vreo 2 ani, eram disperat sa montez hota la bucatarie. Dupa o indelunga studiere a pietei am ales varianta pe care o recomanda si Kroky, anume cea cu evacuare exterioara, printr-un tub de aluminiu, la mine de 120 mm. Din (ne)fericire nu am mai montat hota fiindca trebuia sa sparg peretele si intre timp m-am mutat la o alta adresa si asa am ramas cu hota in cutie !

Hota nu e de marca (este italiana) dar parca are doua motoare cu un debit destul de mare.

dan de burgh
24-12-2007, 11:03
O hota cu evacuare in exterior si filtru metalic ( arata ca o plasa).

KingBlana
24-12-2007, 13:38
Eu nu iti recomand o hota romaneasca , era mov parca , care dupa vreo 5 ani , pe la 3 dimineata , a cazut pe aragaz , un zgomot de am crezut ca e bomba .

ruk22
24-12-2007, 16:31
O hota cu evacuare in exterior si filtru metalic ( arata ca o plasa).

Corect, asta e, iar in caz ca nu poti pune evacuarea la exterior atunci ia neaparat filtru cu carbon (in vatelina din ea sunt bilute negre) astfel vor fi neutralizate mirosurile (cel putin teoretic)

Bafta

drgroza
25-12-2007, 09:42
Oricum o vei arunca peste 2,3 ani...
-se imbacseste(motorul) de n-ai ce sa-i mai faci.
-te saturi de ea ca-i demodata.
-face un zgomot tot mai puternic.
Si nu le-am enumerat pe toate(motivele).
Eu am aruncat vreo 3 deja.
Totusi ia-ti o marca consacrata...Whirpool de exemplu,cu site de metal si utilizeaza evacuarea exterioara.E foarte important tirajul adica testeaza inaltimea fata de plita.

cu stima,
PS.Ia-ti cu 2 motoare.

unuldinei
08-03-2008, 17:08
Ma bag si eu .. de vreo doi ani montez hote industriale , daca ai bani , poti sa-ti iei ceva cu palet metalic la ventilator , daca nu , consider-o ca de "unica folosinta" .
- Hota trebuie sa scoata aerul din incapere, deci conteaza pe ce debit (metri cubi de aer pe ora) te orientezi , cam de 3 ori cubajul incaperii pe ora .
- Evacuarea in exterior si cu tubulatura patrata , fara tub de aluminiu (se imbacseste cu ulei si se obtureaza, sau mai rau pica inapoi in mancare...iahhhh!!!).Cea mai buna din tabla de inox.Nu trebuie sa traga aer fals!
- Motorul in exterior te scapa de galagie..
- Variator de turatie sau macar trepte de viteza, ca sa nu innebuneasca bucatarul in timp(...)
- Filtre metalice gen labirint , fara carbuni sau hartii, le tii un pic in soda si speli usor dupa aia .
- Ce sa mai zic , prinsa serios in perete!!!
- Incaperea trebuie sa asigure flux de aer cat de mic ca sa "traga" ceva.
- Montata la cat zic specificatiile tehnice. Adica 50cm deasupra oalei cu ciorba. :)
Acuma..na ! Hota nu trebuie sa fie prea buna pentru ca altfel cum ti-ar mai fi pofta de sarmale daca nu miroase pana in sufragerie ...

sote
12-03-2008, 11:22
excelenta specificare.
Am avut 2 hote pana acuma gen wirpul sau alte bazaconii si am ajuns la concluzia ca sunt doar de decor si sa faca zgomot.

Acum ma mut si am renuntat la ideea de hota, dar dupa ce scrii ma mai gandesc.
POti sa imi dai niste exemple de sisteme eventual preturi?
thanks