View Full Version : Ce camera video recomandati?
As vrea s asriu ce camera video recomandati la un pret accesibil ? Sunt bune cele cu mini Dv? Se gasesc mini Dv-uri?Astept parerea cunoscatorilor..
Daca ar fi sa-mi iau acu, as opta pt una care:
- e cu HDD
- are sensibilitate mare la lumina (zero lux sau cat mai aproape)
- are zuuum maree cu stabilizare optica
- are display luminos si poate touchscreen
- se incadreaza in bugetul alocat :)
@dannic - probabil vrei sa spui mini DVD-uri ca mini DV sunt celelalte, de camerele VHS-C nici nu poate fi vorba. Deci cele mini DV (cele uzuale sunt foarte bune (cu caseta). Cu camerele mini DVD n-am nici un fel de experienta, dar daca mi-as lua o camera acum as lua una AVCHD cu HDD (AVCHD se poate edita cu Pinnacle Studio 11, dar merge destul de greu), oricum calitatea imaginilor este foarte buna.
Cum pot reda imaginile video ? Se conecteaza direct la TV pribn cablu? E mai usor sa ai mini DVD-uri?
camerele cu casete Mini Dv sau Dv.. sunt la ora actuala cele mai bune.
iti recomand . Sony Fx 1. O am si sunt foarte multumit de ea.
P.S sa nu faci greseala sa iti iei camera cu Hdd. sau pe Dvd direct.
Imi poti da un link cu camera video Sony,mini dvd?
http://www.vasst.com/HDV/FX-1_images.htm
este format Dv = Digital Video. se capteaza prin port Ie 1994 si este cea mai clara imagine. care se poate inregistra cu o camera video pana in prezent. compresia o faci apoi. de retinut ca 60 de minute este echivalentul a 13 Gb spatiu ocupat pe Hdd
Nu cumpara JVC au avut o gramada de probleme cu senzorii optici.
Dar cea mai buna camera HD si daca se poate si cu HDD,pe care o recomandati? Sint in dubiu de care sa-mi iau.Multumesc
chiar care e cea mai buna de pe piata nu se poate sti, tot timpul intervin revizii si concurenta nu doarme. am vazut azi pe un website prezentarea modelului Panasonic HDC-SX5. inregistreaza si pe hdd, si pe dvd. rezolutie 1920 x 1080. pret $1119.99.
http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-SX5-Camcorder-Review-33503.htm
vezi aici cateva pareri ale celor care au postat comentarii.
aici ai un model full hd de la JVC, cu inregistrare pe hdd.
http://www.camcorderinfo.com/content/JVC-GZ-HD7-Camcorder-Review.htm
acum depinde si ce faci cu camera. cu hdd nu ti-as recomanda sa iei. informatia de pe Hdd nu este sigura. se pot intampla multe.. mai ales la o camera. banda este sfanta. orice camera pe care o gasesti 3CCD sau 1Cmos.. (au aparut si cu 3 Cmos) poti sa iti iei pe banda.cu casete Mini Dv.
si la cele cu benzi pot sa apara probleme. acum aproape 8 ani m-am facut de cacao la o aniversare cand din cauza casetei banda s-a facut armonica. aveam un Panasonic MS4 SVHS imprumutat de la Antena1 Deva, job-ul meu de atunci. caseta proasta, EMTEC, camera a prins banda. noroc ca am observat pe display si am schimbat la timp caseta. acelasi lucru l-am patit cu benzi Panasonic. casetele lor sunt cam slabe. cele mai bune benzi din cate am testat mi s-au parut TDK si Maxell.
dupa mine cele mai singure sunt cele cu card. SDCard. nu exista nimic mecanic sa se defecteze si sa compromita functionarea camerei. doar probabilitatea ca sa se oxideze contactele SDCardului sau ale soclului (sau sa-si piarda in timp elasticitatea) si sa dea erori la scrierea pe card. ori sa se strice SDCardul.
Accidente se pot intimpla cu orice camera asa ca eu am cu banda si vreau sa trec peste un pas sau doi si sa trec direct la HD cu HDD,iar cu sd-urile, am patit eu am cumparat unul de 2Gb pt gps si am incercat sa-mi bag harta europei pe el,din comp meu,cind imi apare pe ecran spatiu insuficient ?? harta era de 1.35Gb cind verific cardul imi arata ca e numai de un Gb ma duc inapoi de unde l-am luat s-au minunat ei pe acolo mi-au pus o gramada de intrebari si pana la urma mi-a dat altul in schimb,ma duc acasa si incerc iar inainte il bag in comp si-l verific era de 2Gb dupa aceleasi operatii se intimpla la fel a sters jumatate din memoria cardului !! Deci se intimpla oriunde...
acum sa fim seriosi... nu inregistrezi pe o caseta DV. DE 100 DE ORI !! maxim 10 inregistrari.. si e 99,9% ok. (antentie: caseta sa fie calibrata)
(antentie: caseta sa fie calibrata)
Cum adica calibrata? La ce te referi?
in momentul cand cumperi o caseta.. de tip Dv.. conotrul camerei (timecode) nu ti-l arata real.. si la fiecare stop/rec iti faci un alt timecode.
ca sa o calibrezi derulezi caseta noua. de la un capat ca sa nu ai probleme cu time codul si nu numai.(De multe ori banda se lipeste, iar rola presoare trage greu si sunt probleme cu agataul casetei)
pentru cei ce vor sa isi cumpere o camera video profesionala.. recomand : Sony Fx1 isi merita pretul.
http://www.onecall.com/ProductDetails.aspx?id=25449
Sony
Iao Si Ma Vei Pomeni...
Cele cu mini Dvd sunt bune? adica le pot folosi a[poi pe un DVd sa redea imaginile. Am vazut asa ceva Samsung,canon ,sau Panasonic. Ce ziceti?
Cele cu mini Dvd sunt bune? adica le pot folosi a[poi pe un DVd sa redea imaginile. Am vazut asa ceva Samsung,canon ,sau Panasonic. Ce ziceti?
nu ti-as recomanda sa iei camere care sa scrie direct pe Dvd pentru ca exista posibilitatea ca un Dvd sa nu mearga si pierzi toata informatia.
cu riscul de a ma repeta. cele cu banda si anume miniDv<DV> sunt la ora actuala cele mai bune.
in plus de asta durata de viata a unui cap elicoidal e mult mai mare decat a unui sistem laser dvd. cand folosesti o caseta noua fa o derulare de la inceput la sfarsit si retur. @SCARY_2, ar fi binevenit un topic cu clasamentul casetelor miniDV. eu folosesc TDK si Maxell, n-am avut pana acum probleme cu ele. nu stiu cum sunt Memorex, e plin Kaufland-ul de ele si nu sunt scumpe. despre EMTEC, fosta BASF, am auzit numai lucruri rele.
Deci lamuriti-ma si pe mine ! Ce camera video as putea cumpara ,care sa fie buna si si aiba posibilitatea de a reda matrialul filmat,fie direct pe Tv fie cu un mini DV?
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.