View Full Version : Primul ECM Dynamic la DN
La ora la care scriu aceste randuri DN trimite primul ECM dynamic in stream.
Inca nu se stie care este scopul atacului (poate e doar de incercare), dar se pare ca e asemanator ca structura cu ceea ce a folosit BEV acum doua saptamani pentru PPV si Venus.
E posibil ca cei care utilizeaza ROM carduri sa aiba surprize foarte neplacute daca-i prinde cu card-ul in stream. Deasemeea n-ar fi de mirare daca si BEV ar reactiona simultan.
Vom vedea consecintele in urmatoarele ore.
WOW asta nu este de bine,chiar de loc.....
Inca nu se stie care este scopul atacului (poate e doar de incercare), dar se pare ca e asemanator ca structura cu ceea ce a folosit BEV acum doua saptamani pentru PPV si Venus.
E posibil ca cei care utilizeaza ROM carduri sa aiba surprize foarte neplacute daca-i prinde cu card-ul in stream. Deasemeea n-ar fi de mirare daca si BEV ar reactiona simultan.
Eu am Pansat 3500 sd , pt dn . Si nu stiu cei asta ECM dynamic ...
Ma lamuriti ? Is si io in pericol ...?
Mersi mult !
cartof_prajit
17-10-2007, 04:30
Mersi mult !
Voicule nu e nici o problema se rezolva usor cu un binoclu ne uitam la televizorul vecinilor
Vegas-24
17-10-2007, 04:42
Mersi mult !...........................voicule,...........ca sa fii sigur pe tine ca nu patesti nimic scoate TV`ul din priza,,,,,,,,,,,...asa ca ECM dinamic nu va putea sa "te loveasca".............:help:
iar o sa-l enervati pe terente. noroc ca n-a fost zuzel mesagerul...
iar o sa-l enervati pe terente
Sper ca are si el binoclu; vorba lui nea cartof. Eu m-am aprovizionat de pe vremea cind el facea pitici pe creier. Le-am luat ieftin atunci si fara coada.
Voicule nu e nici o problema se rezolva usor cu un binoclu ne uitam la televizorul vecinilor
No bine , inteleg ca e o intrebare de incepator aici , dar totusi ...nu ma lamuriti si pe mine va rog ? Care ii treaba cu ECM-ul asta?
Mersi mult !
No bine , inteleg ca e o intrebare de incepator aici , dar totusi ...nu ma lamuriti si pe mine va rog ? Care ii treaba cu ECM-ul asta?
Mersi mult !
nu ai vrea sa sti,las-o asa dar pe intelesul tau inseamna TV down deci ai numai FTA ,PENTRU O PERIOADA.........
Mersi mult !
Am mai explicat odata:
DN si BEV o sa poata face schimbari in stream foarte repede.
Pana acum era nevoie de o noua revizie ca sa bage un nou ECM. In timp ce ei incarcau noua revizie la toate cardurile sub (2-3 zile), baietii isteti logau noutatile din stream si se pregateau deja pentru un nou bin sau emu.
Cu dynamic code providerii pot face schimbare in stream fara sa fie nevoie de o noua revizie. Teoretic, ar putea face schimbari chiar si de cateva ori pe zi. Practic o sa fie mai greu, ca nici IRD-urile lor nu sunt top of the line ca sa tina pasul cu asa schimbari dese.
Perioada de activare este foarte mica, de doar aprox. 10 minute din momentul in care trimit keya de decriptare si pana cand ECM-ul intra in actiune.
Desigur, ECM-ul poate sa insemne schimbari majore in stream (si asta presupune cateva saptamani pana cand este gasit, testat si facut public un fix), dar si schimbari minore, la care fixul apare intr-o zi sau doua. Dar, cum ziceam si mai inainte, problema este ca acum si aceste ECM minore ei le pot trimite foarte repede, zilnic, chiar inainte sa apara un nou fix.
E o etapa noua, nimeni nu stie exact cum vor evolua lucrurile si se testeaza solutii de ambele parti. Ce este sigur e ca o sa avem o toamna interesanta.
Dupa cum era de asteptat, si BEV a dat drumul la un nou ECM in stream.
Sunt deci mari sanse sa fie o actiune comuna, condusa de baietii de la Kudelsky.
Let the show begin!
adevaru este ca nici eu nu prea stiu cu ce se maninca EMC si ce efecte va avea dar nici binoclu nu imi iau cred ca un tripoid pt Video camera imi iau sa imi fixez camera pr Televizoru Vecinului
dar si acolo e o bariera daca imi iau tripoid sau binoclu ce fac daca vecinu trage draperia ce mai vad
buburuza1
18-10-2007, 04:55
adevaru este ca nici eu nu prea stiu cu ce se maninca EMC si ce efecte va avea dar nici binoclu nu imi iau cred ca un tripoid pt Video camera imi iau sa imi fixez camera pr Televizoru Vecinului
dar si acolo e o bariera daca imi iau tripoid sau binoclu ce fac daca vecinu trage draperia ce mai vaddaca trage draperia te uiti la tvri ca......nu il vrea nimeni !:):):)
daca trage draperia te uiti la tvri ca......nu il vrea nimeni !:):):)
e citeodata ca astazi nea dat si noua meciu in direct
buburuza1
18-10-2007, 05:51
e citeodata ca astazi nea dat si noua meciu in directca deobicei cind este in direct ......lucrez.:)
ok hai sa il lasam pe tema de ECM ca ne inbirligam la vorba si nu e frumos ca thredul nu are subiectu asta
Am mai explicat odata:
Perioada de activare este foarte mica, de doar aprox. 10 minute din momentul in care trimit keya de decriptare si pana cand ECM-ul intra in actiune.
Desigur, ECM-ul poate sa insemne schimbari majore in stream (si asta presupune cateva saptamani pana cand este gasit, testat si facut public un fix), dar si schimbari minore, la care fixul apare intr-o zi sau doua. Dar, cum ziceam si mai inainte, problema este ca acum si aceste ECM minore ei le pot trimite foarte repede, zilnic, chiar inainte sa apara un nou fix.
E o etapa noua, nimeni nu stie exact cum vor evolua lucrurile si se testeaza solutii de ambele parti. Ce este sigur e ca o sa avem o toamna interesanta.
Multumesc mult de raspuns Diva_ta ...
Dar totusi ... ce face ECM-ul asta , ce e ? Adica poate sa strice receiveru definitiv ...sau e numai asa ...ceva de genu "schimbarea sistemului de encriptie al canalelor" ?
Mersi mult !
Multumesc mult de raspuns Diva_ta ...
Dar totusi ... ce face ECM-ul asta , ce e ? Adica poate sa strice receiveru definitiv ...sau e numai asa ...ceva de genu "schimbarea sistemului de encriptie al canalelor" ?
Mersi mult !
ECM este o palarie mai mare, acoperind ansamblul de masuri de ordin electronic ce pot fi luate de providers contra furtului de semnal. Poate fi sub diferite forme, de la un simplu keys roll si pana la cele mai complicate mijloace de hash-are a cardurilor ROM deschise si anihilare a IRD-urilor modificate. De fapt si numele spune asta: ECM = Electronic Counter Measures.
Receptoarele de tip FTA (Pansat, Fortec, Viewsat, etc) nu sunt afectate in mod direct de masurile destructive, deoarece nu ruleaza firmware (BIN) produse de provider si ca atare nu interactioneaza la comenzile transmise cu aceasta ocazie.
Pe de alta parte, nu trebuie uitat ca, cu toate declaratiile lui BlackList sau TDG, toata dezvoltarea de BIN-uri Pansat, Coolsat si altele se bazeaza pe descoperirile si solutiile dezvoltate pe cardurile ROM deschise (102 pentru BEV/DN, 110 pt. GC). Tot de la carduri pleaca si solutiile implementate emulatiilor de tot felul, inclusiv cele pentru Dreambox, Triple Dragon sau DVB.
Asa, ca idee - atat timp cat nu se va deschide si studia un card de tip Nagra3 (ROM152 i.e.), n-o sa apara niciodata BIN-uri de Pansat sau Viewsat capabile sa decripteze Nagra3 (cand o fi sa fie).
atat timp cat nu se va deschide si studia un card de tip Nagra3 (ROM152 i.e.), n-o sa apara niciodata BIN-uri de Pansat sau Viewsat capabile sa decripteze Nagra3 (cand o fi sa fie).
nu prea suna a bine mai ales ca vine si iarna
nu prea suna a bine mai ales ca vine si iarna
Nu trebuie sa ne inspaimante chiar asa de tare Nagra3 in acest moment.
Desi si BEV, si DN au card-uri N3, oficial inca nu a fost anuntat nici un swap, iar ultimul swap, de la N1 la N2, a luat cam 6 luni de la data anuntarii pana cand a fost completat.
Personal, eu cred ca pe moment vor incerca sa scoata maximum posibil din acest Dynamic Code inainte de a proceda la un swap, pentru ca la approx. 100 dollari cheltuieli per card, inmultit cu 12 milioane de clienti (cati are DN), asta inseamna 1 miliard si vreo 200 milioane de dollari. Cam scump, mai ales ca doar ce au facut swap-ul N1 la N2 anul trecut, la acelasi pret si cu rezultate zero.
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.