View Full Version : Telefonie/Voip/Internet
Un thread necesar pentru cei de peste ocean. Postati aici ce va intereseaza pe acest subiect.
atomnaiv
22-08-2007, 18:25
12Voip are gratuit cu Romania pe fix, si un free trial de 60 minute,asta e partea buna, dupa ce sa terminat trialul am cumparat credit 10 Euro pt ca spuneau ca daca cumperi credit poti suna in continuare gratis dar dupa ce am cumparat credit mi-a aparut un mesaj de genul : "freedays sau terminat normal rates vor fi aplicate " si am mai vazut pe un forum pe cineva care a postat aceeasi problema , asa ca acum tot fac adreses de e-mail si ma inregistrez din nou la fiecare 60 minute vorbite , deocamdata merge.
Calitatea e buna deocamdata.
http://www.12voip.com/en/index.html
La fel cu www.internetcalls.com
callatis
23-08-2007, 23:50
Am patit la fel cu 12voip. Am cumparat credit de 10EU si mi-a aparut ca nu mai am free days. Intr-un final mi-au raspuns cei de la 12voip, greseala a fost a mea, am cumparat credit in loc de Free Days. mare grija, sunt doua optiuni diferite.
Intre timp, ma folosesc de cei 10EU platiti, minutul cu Romtelecom fiind de 1 eurocent. Calitatea ft ft buna.
Doresc sa schimb Bell cu un provider VOIP. Foloseste cineva ceva reliable si imi poate da un sfat?
Pe CC era un thread destul de dezvoltat pe tema asta, dar ...nu s-a gandit nimeni ca o sa dispara ...
Ma uit sa-mi cumpar un VOIP adapter, SIP, PAP2, habar nu am, sunt pionier aici.
Am gasit ceva de genul asta http://toronto.kijiji.ca/c-buy-and-sell-electronics-Linksys-VOIP-Phone-Adapter-with-Router-SPA2102-W0QQAdIdZ18795748
Ce imi recomandati? Multumesc anticipat!!!
asta e o sipura, nu iti recomand ca trbuie sa tai porturi din router sa nu faca provisioning si sa ia din nou setarile providerului initial, e bataie mare de cap cu el si de spart e mai greu pe urma iti recomand cu caldura un linkys PAP2 (arata la fel dar e usor diferit inauntru) cu firmware 3.1 12 cu care poti sa dau provisioning jos si nu trebuie sa blochezi porturi....la mine merge impecabil de mai bine de un an, un port cu acanacul si unul cu smarcall-ul
rmware Version: 3.1.12(LS)
callatis
24-08-2007, 02:25
asta e o sipura, nu iti recomand ca trbuie sa tai porturi din router sa nu faca provisioning si sa ia din nou setarile providerului initial, e bataie mare de cap cu el si de spart e mai greu pe urma iti recomand cu caldura un linkys PAP2 (arata la fel dar e usor diferit inauntru) cu firmware 3.1 12 cu care poti sa dau provisioning jos si nu trebuie sa blochezi porturi....la mine merge impecabil de mai bine de un an, un port cu acanacul si unul cu smarcall-ul
Merci pt raspuns.
Am gasit si http://toronto.kijiji.ca/c-buy-and-sell-computer-accessories-New-UNLOCKED-Linksys-wireless-VoIP-router-WRT54GP2-W0QQAdIdZ15555497
http://cgi.ebay.ca/NEW-Unlocked-Linksys-WRTP54G-VOIP-Wireless-Router-PAP2_W0QQitemZ230164682766QQihZ013QQcategoryZ99269 QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
sau ceva fara built in router http://cgi.ebay.ca/LINKSYS-SIP-VOIP-PHONE-ADAPTOR-PAP2-NA-STAY-UNLOCKED_W0QQitemZ300144489012QQihZ020QQcategoryZ9 9269QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
raducosmin
24-08-2007, 06:40
@callatis: incearca la www.acanac.com au oferte bune. Eu am si telefonie si internet de la ei si merge brici.
callatis
24-08-2007, 18:36
@callatis: incearca la www.acanac.com au oferte bune. Eu am si telefonie si internet de la ei si merge brici.
Merci mult, pe ei ma gandesc sa incerc.
Sunt la faza la care ma uit dupa un VOIP adapter. Ce folosesti?
raducosmin
24-08-2007, 19:47
Ce folosesti?
Un linksys spa3102 luat de la canada computers. Nu am avut probleme inca cu el.
http://www.canadacomputers.com/index.php?do=ShowProduct&cmd=pd&pid=012331&cid=NT.841
Telefonia merge bine, are totul inclus, si 2 chestii faine toate mesajele iti vin si pe mail.
la net , pe linga ca merge bine, partea faina e ca iti dau un spatiu ftp de 100Gb inclus in abonament (up70 kb/s dl 5-700 kb/s). ptr asta tre sa ai cablare bell ... partea naspa e ca daca pica legatura bell te minca sfintii pina remediaza ( sper sa nu mi se intimple)
a pro pos de acanac, are o chestie foarte buna, functia de follow me, daca nu raspunde nimeni acasa timp de x secunde redirecteaza gratis la unul sau mai multe mobile simultan.
callatis
25-08-2007, 00:40
Un linksys spa3102 luat de la canada computers. Nu am avut probleme inca cu el.
OK, merci de info. Vine deblocat?
Vad ca e tehnologie SIP si yo3gjc mi-a recomandat sa incerc un PAP2 ca fiind mai usor de configurat.
yo3gjc, ce zici de adapter?
P.S. Voua va vin notificari pe e-mail de la acest site?
raducosmin
25-08-2007, 04:39
mie numa factura si configurarile imi vine pe mail + daca imi lasa cineva un mesaj imi vine si ala sub forma de wav. atita.
Iar cu spa-ul nu am avut deloc probleme.
daca sipura vine de blocat e OK merge sigur, eu am avut o sipura blocat pe care am deblocat-o cu greu (nu e ca la PAP, trebuie sa vanezi xml-ul si apoi sa-l citesti) apoi am avut surpiza ca nu avea optiunea de a da jos porvisioningul. a trebuit sa tai un port din router...in fine a fost ceva chin si am renuntat la sipura, PAP2-ul l-am spart in 3 min...superusor in plus am dat off la provisioning. Daca la tine sipura vine "as NA" e OK
raducosmin
25-08-2007, 15:20
Eu l-am luat deblocat .. adica na , habar n`am ce ar putea fi blocat la el.
pe ebay mai apar pa-uri si sipure ieftine ($10-$20) dar vin "blocate" ori pe vonage ori pe alti provideri, poti sa le "deschizi" si sa le faci NA insa trebuie sa ai grija cu provisioningul ca daca le pui pe net si nu le dai jos optiunea de provisioning se duc ca proastele si se leaga la providerul intitial si isi iau xml-ul de acolo si apoi oha...nu le mai desfaci decat foarte greu. Cel mai simplu este sa ei unul de-agata NA insa pe vremea cand am luat eu nu prea se gaseau NA si erau teribil de scumpe. Acum vad ca s-au calmat cu preturile si cu $70 gasesti unul Ok
callatis
25-08-2007, 19:33
pe ebay mai apar pa-uri si sipure ieftine ($10-$20) dar vin "blocate" ...
Ma uit totusi pe e-bay si vad deblocate la preturi bune, cu free shipping.
http://cgi.ebay.ca/LINKSYS-SIP-VOIP-PHONE-ADAPTOR-PAP2-NA-STAY-UNLOCKED_W0QQitemZ140150923934QQihZ004QQcategoryZ9 9269QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
da, alea sunt ok, sunt linksysuri originale NA...
callatis
27-08-2007, 21:55
Am cumparat un Linksys PAP2-NA de pe e-bay cu 33US. Astept sa vina si vorbim dupa ce fac si contractul cu acanac. Voi ati primit alt numar de telefon de la acanac? Numarul de Bell nu-l poti folosi dupa ce inchizi contractul cu Bell?
poti pastra NR. de telefon dar nu anunta Bell de skimbare ,se ocupa ei de obicei fac aceelas lucru ca si VONAGE doar diferenta e la pret .Eu sint cu Vonage deoare-ce sun in Europa free adica citeva tari din Europa
callatis
27-08-2007, 23:14
poti pastra NR. de telefon dar nu anunta Bell de skimbare ,se ocupa ei de obicei fac aceelas lucru ca si VONAGE doar diferenta e la pret .Eu sint cu Vonage deoare-ce sun in Europa free adica citeva tari din Europa
In anuntul lui acanac spun sa nu renunti la Bell pana nu vezi ca serviciul merge bine. De asta ma intreb ce se va intampla cu numarul de telefon? Iti da la inceput un numar si apoi te reintorci la cel care l-ai avut la Bell?
In anuntul lui acanac spun sa nu renunti la Bell pana nu vezi ca serviciul merge bine. De asta ma intreb ce se va intampla cu numarul de telefon? Iti da la inceput un numar si apoi te reintorci la cel care l-ai avut la Bell?
Timp de 7 - 10 zile vei avea 2 lini de telefon cu aceelas numar bell,voip,pe urma ramiine doar Acanac......si binenteles factura de la Bell
PS.nu stiu daca acanac da numar virtual in asteptare Vonage face acest lucru
george0951
05-09-2007, 08:58
Pentru cei ce locuiesc in USA si CANADA..un mijloc de a va vedea si vorbi cu familia din tara sau de oriunde din lume....cu numai 23.99/luna 24/24 free .Stiu o sa-mi spune-ti unii ca internet,SKYPE,YAHOO mes...etc bla,bla.Va rog frumos nu am nevoie de solutii le stiu si eu si altii. De la acest telefon daca este instalat in tara(internet 128Kb/sec)se poate apela in Canada si USA...free si la orice companie de telefonie celular sau fix 24/24.Este pentru cei care au persoane dragi departe de casa si care nu au nevoie de comp..etc ci numai nevoie de legatura internet si nepretentioasa.Telefonul poate fi cuplat si la orice monitor (TV...etc)avand IN-OUT AV.Deci daca aveti filmari puteti cupla la videofon sa vada si cei de acasa....pe monitor(TV..etc).
eumi-am pus aici un PAP2 si la ai mei la fel PAP2 si un tel normal, am creat doua conturi la smartcall gratis si vorbesc moca fara abonament si fara taxare la minut, in smartcall net convorbirile sunt gratis. deci fara computer si gratis totul, PAP-urile m-au costat $60 si telefoanele $ 10....
george0951
05-09-2007, 21:50
ok...am precizat ca acest telefon video poate si vedea nu numai auzi....ceea ce tu precizezi este numai o varianta pentru ascultare..nu vreau sa intru in polemica cu nimeni..ATENTIE PENTRU CEI INTERESATI..la precizarile mele.....Si...acest videotelefon nu este pentru ori si cine??????
eumi-am pus aici un PAP2 si la ai mei la fel PAP2 si un tel normal, am creat doua conturi la smartcall gratis si vorbesc moca fara abonament si fara taxare la minut, in smartcall net convorbirile sunt gratis. deci fara computer si gratis totul, PAP-urile m-au costat $60 si telefoanele $ 10....
Ce PAP2 ai luat pentru Ro care sa mearga alimentat la 220V?
Merci,
d.
pai mare lucru sa schimbi alimentatorul...am luat o sursa in comutatie 100-240V, gasita la un junk store...parca pe 9V merge..sau 12 ...nu-mi mai aduc aminte standard cu + pe mijloc
callatis
05-09-2007, 22:18
Ce PAP2 ai luat pentru Ro care sa mearga alimentat la 220V?
Merci,
d.
Orice PAP\router\switch, access point, you name it, are transformator :)
Cumperi acolo un traf 220\12V sau cat iti cere PAP2-ul. Normal, ai grija si la amperaj
ursan2003
05-09-2007, 22:23
nu conteaza de unde e cumparat pap2
conteaza cu ce alimentator il alimentezi 220 sau 110v
daca cineva are probleme cu unlock pap2 sau orice linksys blocat pe vonage il pot ajuta cu placere
grija la pocnitorile din romania (si nu numai si pe aici sunt de KK) care se vand cu amperi garla...au luat ai mei din piatza pentru un router o sursa care zicea ca tine 900mA si surpriza...la 700mA cadea 3V si se tampea procesorul din router si se reseta, va recomand cu caldura surse in comutatie ca astea analogice facute pe vapor in afganistan sunt de doi lei si nestabilizate, imparti la doi si aflii cat tin :-)
Red Pearl
06-09-2007, 19:45
-Am ascultat si eu de voi si am cumparat un PAP2 linksys deblocat de pe e-bay.
-acuma cum setez eu un port acanac si unul smartcall?
am contactat acanac si vor $5+abonament /luna la phone pentru un nr virtual.
-Cum e ala nr virtual si la ce e bun?
am vazut ca cineva de aici spunea de el.
-acanac nu ofera portabilitate la nr din BELL sau rogers. deci va trebuii nr nou.
Mersi
ce varianta de sw ai? eu pe PAP-uri am 3.1.12 (LS), se setaza doar
In system, setezi IP si DNS-urile, le lasi paralel in querry mode
In line 1 setezi doar campurile display ID Display name si AuthID nr de tel 4021569XXXX si ca proxy sip.netmaster.ro, dai save si restart....si merge
La fel si in line 2 cu acanacul
callatis
06-09-2007, 20:39
-Am ascultat si eu de voi si am cumparat un PAP2 linksys deblocat de pe e-bay.
-acuma cum setez eu un port acanac si unul smartcall?
am contactat acanac si vor $5+abonament /luna la phone pentru un nr virtual.
Red Pearl, iti calc pe urme, eu sunt in asteptarea VOIP adapterului cumparat tot de pe e-bay.
Ce este cu cei 5$+abonament? Pe site-ul lor nu specifica de o alta taxa. 5$ one time fee sau lunar? Respectiv 15$\luna in loc de 9.95$?
Ti-au dat deja un numar nou de GTA?
guys e un hidden cost acolo, eu am luat 6 luni si m-au taxat cu CAD $83.7
si mi-au dat numar cu 647 xxx....dpdv calitate e acceptabil....
callatis
06-09-2007, 21:25
guys e un hidden cost acolo, eu am luat 6 luni si m-au taxat cu CAD $83.7
mama lor. 84$\6 luni nu e rau daca te gandesti ca acum platesc ~50$\luna la sacalii de la Bell.
Stiu pe cineva care are Vonage si e ft multumit, numai ca primul pachet avut a fost de 20$\luna pt 500 min incluse, apoi a trecut la 40$\luna, nelimitat, cu 2 numere de telefon. Al doilea e fax. Si-a luat numarul de 416 cu el, desi traieste in Muskoka.
hehe toti sunt banditi, nu ma doare ca sunt cu 647 prefix, doar ca umbla cu hidden costs, acum vreo 2 sapt duminica nu puteam primi call, aveau reteaua cazuta, dar sunt cei mai ieftini din targ, astept si eu sa apara numere free de voip ca in state...dar o sa mai treaca ceva vreme, pana la urma m-am scos cu pap2-urile, merg impecabil si nu am avut batai de cap cu ele
Incerca-ti http://www.asterisk.org/.
Numa bine.
Red Pearl
07-09-2007, 01:54
Callatis:
pai am aflat si de alte hidden costs azi.
nr e de kitchener....:))
de ex daca nu mai ai Bell ca provider inseamna ca o sa treci pe un dry loop adica un plus / luna de $8 adaugati la cei $9.95 deci cu taxe vreo $20/luna
pentru Virtual number (cine imi zice si mie ce e cu asta?) este un plus pe luna de $5.
pai si cand cade retea ce facem?
ce e fain e ca avem FREE long distance cu CA si US + toate brizbeniile de add-on pe care la BELL dai o tona de bani. Eu zic ca la BELL daca ai tot ce ai la astia de la ACANAC platesti vreo $150/luna deci nu e rau $20 numai sa merga.
Ce solutii de backup recomandati in cazul in care cade reteau la baietii destepti de la acanac?
haii ca v-am inebunit cu intrbari
yo3gjc (http://www.rdi-board.com/member.php?u=42351):
Mersi de inform de setare a porturilor! l-am luat de pe e-bay numele e pap2-NA unlocked ala care l-ai recomandat tu in post.
acuma am vorbit cu ei l acanac.
Preturil sunt urmatoarele:
1) contract pe 1 an = $119 tax incl a cate $9.95/luna
2) dry loop (atunci cand renunti la BELL) 1 an contract = $96 a cate $8/luna
3) daca vrei virtual number mai adaugi $5/luna
4) nr de telefon (ce normal NU virtual este inclus in pretul de $9.95/luna) este random ales nu poti sa ti-l iei tu care iti place :))
yo3gjc (http://www.rdi-board.com/member.php?u=42351): suna-i si vezi de ce te-au supra taxat. eu am intrebat-o daca sunt hidden fees si a zis ca nu sunt.....nu am intrebat daca iei doar pe 6 luni ce se intampla ...cine stie poate din cauza asta e mai scump
Ia uite ce zic baietii....ai dreptul la 50 de incoming/outgoing calls/month only...dupa ai esti trecut la bussines phone.
Daca te suna telemarkety atunci se considera 1 telefon ...mai raman 49/luna ....deci stiati de faza asta ...:))))
http://community.acanac.com/acanac/viewforum.php?f=18&sid=1efb5cf22dc608e16d857d5681d51df5
good point, o sa- sun maine sa ma dau la ei...tks!
callatis
07-09-2007, 03:50
Any client found to be a residential client and communicating with more then 50 different phone numbers per month is considered a business client. This does not mean that you cannot place/receive more then 50 calls, it simply means that you can not communicate with more then 50 completely different numbers unless you are a business client.
Chestia cu alte taxe pe langa cei 9.95$ ci care se lauda ...nu e koser.
Ma intreb daca nu era mai bine cu Vonage?
Edited: uite raspunsul unui moderator vis-a-vis de cei 8$ extra:
"You do not need a land line to get DSL. You can ask for a dry loop (naked DSL) when you apply for Acanac DSL. This means that you are requesting that Acanac arrange to have the wires energized (no phone line - just power to the copper lines). This will cost an extra $8/month - but still way cheaper than the $25 for a basic phone line.
Hope this helps.."
So, Red Pearl, tu ai cerut si DSL de la acanac?
callatis
07-09-2007, 04:11
Incerca-ti http://www.asterisk.org/
Statuie, poti sa ne spui mai multe despre Asterisk? Ai aruncat bomba si elefantu-si pierde ....Ce-si pierde elefantul Mateias?
Deci, folosesti serviciul asta? Ce ne poti spune despre el?
mama lor. 84$\6 luni nu e rau daca te gandesti ca acum platesc ~50$\luna la sacalii de la Bell.
Stiu pe cineva care are Vonage si e ft multumit, numai ca primul pachet avut a fost de 20$\luna pt 500 min incluse, apoi a trecut la 40$\luna, nelimitat, cu 2 numere de telefon. Al doilea e fax. Si-a luat numarul de 416 cu el, desi traieste in Muskoka.
si eu sint cu Vonage deoarece au optiunea cu citeva tari din europa free si sint NELIMITAT calitate buna si servicii ok
Red Pearl
07-09-2007, 16:00
Any client found to be a residential client and communicating with more then 50 different phone numbers per month is considered a business client. This does not mean that you cannot place/receive more then 50 calls, it simply means that you can not communicate with more then 50 completely different numbers unless you are a business client.
Chestia cu alte taxe pe langa cei 9.95$ ci care se lauda ...nu e koser.
Ma intreb daca nu era mai bine cu Vonage?
Edited: uite raspunsul unui moderator vis-a-vis de cei 8$ extra:
"You do not need a land line to get DSL. You can ask for a dry loop (naked DSL) when you apply for Acanac DSL. This means that you are requesting that Acanac arrange to have the wires energized (no phone line - just power to the copper lines). This will cost an extra $8/month - but still way cheaper than the $25 for a basic phone line.
Hope this helps.."
So, Red Pearl, tu ai cerut si DSL de la acanac?
Red Pearl here:
eu acuma folosec serviciul lor de DSL dar inca am bell deci nu am dry loop line. In viitor as vrea sa get rid bell si sa incerc doar cu voip, acuma ma gandesc sa il testez prima data si sa vad cum merge. La $10/luna este destul de ieftin avand in vedere ca long distance ajunge la mine tot pe acolo in fiecare luna. Asa cum zice el este mai putin decat cei $25 luna de la BELL.
Eu o sa il iau si il testez prima data cateva luni daca totul e OK o sa trec pe DRYLOOP si renunt la BELL.
"50 completely different numbers" asta inseamna ca daca sun la acelasi numere (prieteni) de 100x este OK.
Terms-ii astia sunt asa facuti sa te incurce nu stiu de ce nu sunt mai clari baieti astia.
sa zica ca ai 50 de prieteni =5000 de telefoane/ month communication.
callatis
07-09-2007, 16:05
Red Pearl here:
eu acuma folosec serviciul lor de DSL dar inca am bell deci nu am dry loop line. In viitor as vrea sa get rid bell si sa incerc doar cu voip, acuma ma gandesc sa il testez prima data si sa vad cum merge. La $10/luna este destul de ieftin avand in vedere ca long distance ajunge la mine tot pe acolo in fiecare luna. Asa cum zice el este mai putin decat cei $25 luna de la BELL.
Hai ca ma speriasei un pic cand ai pomenit de 8$ si 5$ pe langa cei 9.95$\luna care sunt doar pt linia telefonica. Cred ca nu ai fost ft explicit in primul mesaj. Tu platesti aceste extra fees pt ca ai DSL nu pt ca aveai internet cu altcineva si ai cerut doar VOIP de 9.95$, corect?
sebitson
07-09-2007, 18:37
putzin offtopic dar incercatzi asta( http://www.sightspeed.com/).Merge cel mai bine dintre toate(YM,skype,etc)
Red Pearl
07-09-2007, 18:47
Sorry pentru confuzie.
eu vorbeam de VOIP nu de DSL.
DSL am acuma cu $18.95/luna am platit pe 1 an si am luat oferta lor speciala.
Postarile mele sunt pentru VOIP.
Am scris ca:VOIP este
1) $9.95/luna abonament daca ai adapter. Problema este ca sa iei pretul asta platesti pe 1 an.inavans
2) $8/luna trebuie sa platesti cand renunti la BELL (ce rosta are sa mai tii BELL cand ai totul in VOIP) ca sa ai DRYLOOP line tot pe 1 an.in avans
3) $5/luna platesti daca vrei nr virtual de la acanac (tot nu am aflat ce insemana asta explicat pe romaneste :))) tot pe 1 an in avans
Hai ca ma speriasei un pic cand ai pomenit de 8$ si 5$ pe langa cei 9.95$\luna care sunt doar pt linia telefonica. Cred ca nu ai fost ft explicit in primul mesaj. Tu platesti aceste extra fees pt ca ai DSL nu pt ca aveai internet cu altcineva si ai cerut doar VOIP de 9.95$, corect?
callatis
07-09-2007, 19:52
OK, am clarificat-o cu Acanac pt ca informatiile date de Red Pearl au fost pe undeva confuze pt mine.
Am sunat Acanac si daca ai deja Internet Connection (Rogers) si ai deja VOIP Adapterul tau (si te chinui tu sa-l programezi), costul este 9.95$, nici un hidden fee, nimic altceva.
Restul de 8$ si 5$ sunt pt cazurile in care nu ai nici Internet si nici linie telefonica de la Bell ca sa poata ei sa-ti dea semnal pe linia telefonica de cupru al lui Bell. Nu cunosc detalii pt cand te abonezi si la internet tot la Acanac. Extra fees sunt pt ca Bell trebuie sa activeze o linie moarta la tine acasa.
Numar de telefon pt GTA iti pot da cu 647 area code si nu esti long distance pt nici un 905 sau 416. Nu iti pastreaza ei numarul de telefon de la Bell, e responsabilitatea ta sa-l deconectezi cand esti fericit cu Acanac. 30 zile banii inapoi.
Desigur, oferta de 9.95$\luna este numai pt cazul in care platesti in advance pe un an (119.40$). Cand te gandesti ca platesc pt aceleasi servicii ~50$\luna ....eu zic ca merita.
da, si eu am lamurit-o cu acanac, rate-ul de 9.95 este rate daca iei pe un an, daca iei pe 6 luni e 13.95, de aici apare diferenta
callatis
11-09-2007, 01:30
Mi-a venit VOIP adapterul dimineata, am facut comanda online la Acanac, dupa amiaza mi-au trimis e-mail de confirmare iar acum sunt in business. Calitate excelenta chiar daca fac dowload cu 500KBps de pe torenti (Rogers e ISP). Ft usor de setat un PAP2 folosind instructiunile: http://faq.acanac.com/index.php?action=artikel&cat=33&id=79&artlang=en
Atentie ca la proxy trebuie sa introduceti IP-ul primit prin e-mail in loc de cel din instructiuni.
callatis
11-09-2007, 18:21
- What is going to happen if someone is reaching the 50 numbers ceiling?
You have to see if the 50 number ceiling is suited for your calling style. Please note that the 50 number ceiling refers to individual numbers, which means that if you call and/or receive 100 calls from the same number, it counts as 1 number. That includes free long distance in Canada and mainland USA.
- Is he going to be "upgraded" to the business plan?
You are given a warning at 100 calls and suspended at 150 calls. If you feel that you need more than the 50 numbers, we advise you to choose the business plan with 250 individual numbers.
- Is he going to be charged 39.95$month?
That is the rate for the business plan based on a 1 yr term.
Mentionez ca apelurile sub 30 sec nu se iau in calcul.
callatis
12-09-2007, 18:00
Betamax a lansat 21 servicii surori de VOIP http://backsla.sh/betamax
Dintre acestea www.lowratevoip.com poate fi configurat pe SIP adapter (merge cu succes pe PAP2 - testat de mine) si are urmatorele beneficii:
- o luna gratis cu Romania in limita a maximum 200 min\sapt
- 1 eurocent+TVA\min (1,7CDNcents\min) pe tel. fix cu Romania dupa ce iti expira minutele gratis.
Trebuie cumparat un credit de 10EU, ca la mai toate serviciile de acest gen. Diferenta este ca la 12voip trebuie sa cumperi separat Freedays de alti 10EU.
La reincarcare credit mai obtii o luna gratis cu Romania sau tarile listate pe site. Plata se face si Paypal.
Desigur, serviciul functioneaza si cu softphone (de pe computer).
Rata cea mai buna pe mobile o au www.nonoh.net , free pe fix si 8 eurocents+TVA\min dar merg doar softphone, nu si VOIP adapter.
raducosmin
14-09-2007, 00:43
nu aveti probleme cu telefonia daca faceti download masiv ?
daca pornesc 1 -2 torente in juma de ora nu mai am ton...si tre sa`mi resetez ambele echipamente :(
callatis
14-09-2007, 00:46
nu aveti probleme cu telefonia daca faceti download masiv ?
daca pornesc 1 -2 torente in juma de ora nu mai am ton...si tre sa`mi resetez ambele echipamente :(
ce VOIP provideri folosesti? La 550KBps Acanac nu are nici o problema. Doar BitComet client crapa si trebuie sa reduc viteza din cauza asta.
raducosmin
14-09-2007, 01:10
acanac
si am un linksys spa3102
iar modemul e un lynx 210
conexiunea la net e tot prin acanac.
dar pateam la fel si cind eram pe rogers
Mai inainte aveam un torent , 480 kb/s dl si 36 ul 19 conexiuni deschise ptr torentul respectiv, cind a ajuns pe al 25% la telefon aveam deja ton de ocupat.
acum 5 min a terminat , a revenit tonul.
Stiu ca se poate face prioritizare ptr pachetele de voce da nu stiu cum ..
callatis
14-09-2007, 03:26
Viteza de Download la Rogers o am de ~4.8Mbps, Upload ~385Kbps.
Limiteaza upload-ul la 5Kbps pana termini de descarcat - o varianta.
Dar daca spui ca la Acanac doar ce ti-a venit tonul, iti spun ca 647 prefix a cazut intre 5-6p.m., asa ca nu era de la tine ;)
da man, poti sa faci QoS, doar daca si providerul stie sa preia QoS, poti cu DSCP, eu folosesc in toata casa wireless si merg cu WMM /802.11e in plus am si APSD-ul activat pentru handheld devices
callatis
15-09-2007, 04:31
yo3gjc si ceilalti care folositi Acanac, functioneaza functia Display Name cand sunati un abonat Bell sau Rogers?
Mi-au spus sa-mi pun numele "First name Last name" intre ghilimele, sa formez *68 si apoi un numar de telefon unde vreau sa sun si asa mi-as activa functia Display Name. Mie nu mi-a mers. Am reusit sa scap de Unavailable urmat de numar de telefon, acum apare doar 647xxxxxxxx.
Cum va merge voua?
callatis
15-09-2007, 16:19
Pe langa 1eurocent\min pe fix, 12voip are acum 8 eurocent\min pe mobil
la mine apare doar caller ID-ul, nu si numele abonatului, incearca in PAP sa completezi in loc de numar numele abonatului in fieldul "Display Name" e posibil ca acanac sa nu stie sa forwardeze altceva decat numeric, o sa incerc si eu diseara, acum nu sunt acasa
Red Pearl
17-09-2007, 18:16
callatis:
Deocamdata mi-am facut account daor la www.lowratevoip.com (http://www.lowratevoip.com/) cei care accepta Sip-calls si nu la ACAnac voip phone.
Am creat user name si password....nu am cumparat inca credit ...si cand introduc datele in pap2 la sectinea line1 zica ca: "couldn't not connect".
La tine a mers usor ai zis...da cum? Mentionez ca legaturile sunt facute bine si modemul este legat la internt tot timpul + vad adapter voip IP# prin router deci este in retea.
Cu PC-ul pot naviga pe internet de asemenea .
Ce tricks mai sunt de invatat?
Multam!
callatis
17-09-2007, 19:16
Red Pearl, am sa postez un screen shot cand ajung acasa.
Daca linia 1 o am pt Acanac pe port 5060, Lowratevoip am configurat pe Linia 2 ( in Basic mode) pe port 5061. Indicatiile de la http://lowratevoip.com/en/sipp.html sectiunea Linksys SPA3102 sunt ft clare.
Daca nu alimentezi contul vei avea ton dar nu vei putea suna.
Incearca softphone-ul si vezi daca merge direct de pe PC
callatis
21-09-2007, 16:48
Raspuns de la administratorul forumului Acanac vis-a-vis de limita de 50 numere distincte incoming and outgoing:
"The way its structured now is that you get a warning at 50 and another at 100 and then your account is suspended at 150. Call that are received and are less than 30 seconds long are not counted."
care este compania care are cele mai mici tarife cu Romtelecom in tara.......
pentru cei care mai au pariti in rom, cel mai ieftin este un echipament cu doua porturi: un fxo si un fxs care merge peer to peer cu in PAP2 aici Eu folosesc ca alternate un welltech convertit in SIP http://www.ral.ro/php/produse-24#WG-IAD162 si accesez romtelecomul parintilor via pap2 de peste garla. Hehe, mai ieftin nu cred ca se poate :-))
Merci,dar ma refeream la TARIFE
Am cumparat si eu un PAP2 deblocat si mi-am bagat un nr. de arad cu canromania dar miau pus o parola pe pap2 acum, daca as vrea sa ma bag si cu acanac, cum o sa pot intra informatiile, este usor sa il deblochezi?
hmmm...cum ti-au parolat PAP-ul?? interesant...PAP2 are doua parole, una de user si alta de administrator, scrie-le si zi-le ca vrei sa folosesti al doilea port
Mi-au cerut acces la Router ca sa faca provisioning?, am acces la pap2 user, dar advanced este blocat, cind iam sunat sa vorbesc cu ei au spus ca daca vreau sa mai bag o linie trebuie sa le dau lor informatia ca sa o introduca ei in pap2, asta este compania, canromania.com, este o modalitate cum pot sa deblochez?
ciudat...ok...pai da-le coordonatele de la acanac sa ti le puna ei. Nu mi se pare corect sa trebuiasca sa dai parola de la acanac la alt provider insa...deh...de KK astia cu provisioningul....se poate sparge insa e cam greu...cu fisierul xml
callatis
05-10-2007, 20:30
http://www.nonoh.net/en/rates.html free, nelimitat pe fix cu Romania, 8,5CDNcents\min pe mobil. Credit 10EU si ai nelimitat FREE timp de 120 zile. Apoi reincarci creditul.
robotelul
05-10-2007, 21:19
Salut,
Este cineva care utilizeaza sau a utilizat serviciile oriunde.com?
Pare destul de interesant si nu este scump.
Multumesc.
callatis
05-10-2007, 21:46
Salut,
Este cineva care utilizeaza sau a utilizat serviciile oriunde.com?
Pare destul de interesant si nu este scump.
Multumesc.
deja vorbesti 4cents\min, 7.99$\luna abonament. Nu e deja cam mult?
robotelul
06-10-2007, 06:23
deja vorbesti 4cents\min, 7.99$\luna abonament. Nu e deja cam mult?
Da dar care sunt solutiile mai ieftine ca sa poti vorbi 'two way' pentru ca de aici (Canada) e ok 3.9 centi canadieni nu-i grav.
Dar de acolo fara internet sau chiar cu internet dar fara posibilitatea (cunostintele) de a instala nu stiu ce echipament.
Si atunci as pune in balanta o chestie foarte simpla cum ar fi nr de RO aici in canada, usor accesibil din romania si chestii mai complicate.................
Am vrut sa intreb cite ceva si despre calitate .............
Nu intotdeauna e cel mai important "cit dai" depinde, zic eu si ce primesti in schimb.
fatfrumos
06-10-2007, 15:05
pentru cei care mai au pariti in rom, cel mai ieftin este un echipament cu doua porturi: un fxo si un fxs care merge peer to peer cu in PAP2 aici Eu folosesc ca alternate un welltech convertit in SIP http://www.ral.ro/php/produse-24#WG-IAD162 si accesez romtelecomul parintilor via pap2 de peste garla. Hehe, mai ieftin nu cred ca se poate :-))
Da-mi si mie o idea cam ce imi trebuie si cum e setup in general.
Thanks
Raspuns de la administratorul forumului Acanac vis-a-vis de limita de 50 numere distincte incoming and outgoing:
"The way its structured now is that you get a warning at 50 and another at 100 and then your account is suspended at 150. Call that are received and are less than 30 seconds long are not counted."
asta este pe luna , cu 50 de numere?
callatis
07-10-2007, 19:38
asta este pe luna , cu 50 de numere?
da, pe luna. Raspunsul administatorului, desi tarziu pt mine, a fost de bun simt
ursan2003
10-10-2007, 01:39
@robotelul o varianta din multe altele ar fi sa spunem serviciul smartcall
care iti da numar gratuit de romania si care are serviciul prepayd
iti incarci contu sa zicem cu 10 euro (care poti sai consumi cand vrei deci nu au perioada de gratie)si vb la tarife f avantajoase in romania
1.9 centi/min - 1 cent/minut seara Romtelecom Bucuresti
2.6centi/min - 1.6 centi/minut seara Romtelecom Interurban
9 centi/min in retelele mobile
deci recomand www.smartcall.ro
raducosmin
10-10-2007, 01:50
Cum sunt tarifele la acanac daca imi configurez un router il pun in Romania si sun in Canada ? este considerat Long distance sau international sau este normal si nu se ia in calcul locatia providerului? A incercat cineva?
gugustiuc
11-10-2007, 05:22
Am adus de curind doua cell phones din Europa - Nokia N 70 si Samsung SGH Z150 care au mers pe VODAFONE.
Am intrebat la Verizon daca pot sa le faca sa mearga aici. Ei au spus ca nu stiu, nu cred ca se poate, dar am aflat de la altii ca s-ar putea sa fie reprogramate sa mearga pe sistemul american. Are cineva vreo idee ce as putea face?
celularele tale sunt gsm iar verizon e cdma...sunt doua tipuri diferite de companii....nu se pot reprograma...vinde telefoanele si i-ati unele de verizon
Smartcall a inceput sa ofere 4.5 eurocenti/min la mobile.
Reproduc un e-mail primit la un Smartcall admin pe 30 Sep:
"Daca doresti un tarif mai mic de pe telefonul sip catre mobile am
implementat codul 99:
Adica formezi in loc de 0722 xx xx xx vei forma 99 dupa 0 si apoi
numarul de telefon: 0 99 722 xx xx xx
Apelul te va costa numai 4.5 centi /minut pe mobil."
Nu ma intreba de ce e nevoie de cod pt discount, cert e ca l-am verificat cu Sipura SPA-3000 si toate apelurile au fost taxate cu 4.5 c/min :)
@robotelul o varianta din multe altele ar fi sa spunem serviciul smartcall
care iti da numar gratuit de romania si care are serviciul prepayd
iti incarci contu sa zicem cu 10 euro (care poti sai consumi cand vrei deci nu au perioada de gratie)si vb la tarife f avantajoase in romania
1.9 centi/min - 1 cent/minut seara Romtelecom Bucuresti
2.6centi/min - 1.6 centi/minut seara Romtelecom Interurban
9 centi/min in retelele mobile
deci recomand www.smartcall.ro (http://www.smartcall.ro)
aeroplan
13-10-2007, 23:58
Din cate stiu eu, in US ai 2 mari companii care lucreaza pe GSM : T-Mobile si Cingular (parca acum se cheama AT&T...).
Verizon si Sprint lucreaza in CDMA (asa cum s-a spus deja) si diferentele sunt indeajuns de mari ca sa nu poti "reprogama" telefoanele dintr-un sistem sa lucreze in celalalt (de ex., CDMA nu foloseste cartela SIM..., etc. ...).
gugustiuc
14-10-2007, 17:08
ok multumesc se pare ca ce auzisem era valabil pentru cingular sau at&t,oricum merci de info.
a pro pos de celulare bine de stiut...in Europa GSM merge pe 2 benzi de frecvente GSM si DCS adica 900 MHz si 1800 MHz, in NA avem 850 MHz si 1900 MHz (PCS care e derivat din DCS), asadar daca vii cu tel din Europa care este triband o sa-ti mearga doar pe GSM 1900 MHz si vei avea outage dese datorate frecventei, 1900 MHz e folosit in general in orase cu densitate mare. Va recomand sa venti cu telefoare quad band. Nemaivorbind de HSDP sau 3G, in Europa merg pe 2100 MHz, aici deocamdata serviciul e mult mai limitat. CDMA nu e compatibil Europa- NA, adica Zapp nu o sa mearga in NA. Eu folosesc un HTC Cingular 8525 si sunt multumit atat pe voce cat si pe date, nu am avut probleme de compatibilitate nici in Europa nici in NA, a mers bine si in West Africa :-)) pentru amatorii de senzatii tari
aeroplan
17-10-2007, 06:04
Zapp merge in banda de 450 MHz.
Ai dreptate, quad-band all the way. Am inteles ca 3G-ul american e tot in 1900 MHz, undeva mai sus..?
3G american da este tot in 1900, dar pe alte canale ...evident, deocamdata e localizat doar in US si nu in Canada si sunt mult mai sus ca pret fata de Europa, UMTS-ul e o tehnologie scumpa si care nu a reusit sa aduca un ROI care sa justifice un depluyment masiv...deocamdata, campioni la eficienta sunt EV-DO, replica CDMA-ului care a prins foarte bine in NA dar si in emerging markets (vezi Africa, SE Asia si Rom, Moldova, Belarus, Ukrain...unde s-au dat experimental licente in 450 MHz, este un proof of concept si pentru Qualcomm care si-a facut fine tunning la produse in zona asta cu noi). Multe de spus dar nu cred ca intereseaza pe nimeni detalii d-astea, vine ecm-ul peste noi si asta doareee....vine si iarna si ne strangem pe langa sticla/plasma/lcd...deh
Aegyssus
19-10-2007, 21:45
Salut,
Poate ca stiti deja dar e bine de tinut minte:
http://www.zappglobalfree.ro/ - permite apeluri gratis pe fix si pe Zapp
Aegyssus
19-10-2007, 22:46
Corectie: permite apeluri gratis pe Zapp (inclusiv serviciul lor FixTel). In plus se aloca gratuit un numar Zapp.
Aegyssus
23-10-2007, 23:56
12voip.com - apeluri gratuite pt Romānia (doar pe fix) si NA + sms gratuite (pt Romānia si NA). Calitatea mi se pare acceptabila pt un astfel de serviciu. SMS-urile pot fi trimise si prin apelarea de url-uri gen https://myaccount.12voip.com/clx/sendsms.php?username=xxxxxxxxxx&password=xxxxxxxxxx&from=xxxxxxxxxx&to=xxxxxxxxxx&text=xxxxxxxxxx
Nu este SIP! Deci uitati orice idee legata ATA-uri.
Rumburak
24-10-2007, 02:11
:ooops:
A venit factura. 11% in plus fata de cat vorbesti, cica Cost Recovery Fee. Am sunat sa intreb despre ce e vorba. A raspuns o Margareta, care m-a luat tare. Ca n-am ce face, au hotarat ei asa, ca dintr-o data tre' sa platim mai mult. Am zis ca normal trebuia sa ne anunte inainte. Mi-a tras o atitudine de ghiseu din Romania unde daca nu-ti convine iti inchidea gemuletzul. :2guns:
Am zis ca nu platesc nimic in plus si ca is curios ce o sa-mi faca. A zis ca pe ea n-o intereseaza, si a inceput sa fie obraznica. Cica ei pun pe factura ce vor ei. Am cerut cu o supervizoare, m-a transferat. Aia vorbea engleza, a zis ca o ia la rost pe margareta, si mi-a taiat charge-ul de pe factura si mi-a zis noua valoare, mai mica cu unspe la suta. Dar ca pe viitor sa ma astept la alte charge-uri, adica de data asta m-a iertat ca am facut scandal, dar pe viitor sa nu se mai intample.
Stiti alt provider de long distance non-voip, care sa fie cinstit? - feedback, please.
Aegyssus
24-10-2007, 20:01
Stiti alt provider de long distance non-voip, care sa fie cinstit? - feedback, please.
Pai daca Startec nu e VoIP atunci ce e...? Tzepele lor sunt ultracunoscute si sunt extrem de nesimtiti pentru ca incita imigrantii proaspat veniti sa sune pe oricine cu nume romānesc din cartea de telefon...
In cazul meu, i-am dat dracului dupa ce au avut nesimtirea sa imi adauge niste fee-uri lunare chiar cānd nu vorbeam DELOC prin ei.
Pe de alta parte, provider cinstit e o utopie... trebuie sa traiasca si ei din ceva.
Daca inteleg bine, vrei sa vorbesti ieftin fara sa te folosesti direct de internet. Pentru asta uita-te la servicii gen 1010-229 (http://www.1010229.ca/index2.php - un serviciu Betamax) care ofera 3centi/min cu Ro si 1cent/min cu NA dar pare sa mearga doar pe liniile Bell din On si Qc. E un rate relativ corect comparat cu alte oferte... dar daca vreodata vrei sa ai ceva mai bun gāndeste-te serios la un provider SIP (pt Romānia Smartcall pare cel mai bun la preturi ori Callcentric pt NA).
teuton37
25-10-2007, 00:47
Da, Startec foloseste VoIP.
Eu am incercat mai multi si am ramas la http://www.oriunde.com din 2 motive:
1. Ei sunt postpaid, fata de restul care vor banii inainte. Am luat destule tepe cu oferte promotionale de 1 cent care se faceau 5-6 centi dupa 3 luni. asa ca prefer postpaid.
2. Au numere de access in USA si pot sa sun si de pe telefonul mobil.
Am auzit ca mai sunt si altii acum, dar diferentele de pret sunt prea mici ca sa ma mai mut.
Exact aceeasi problema am avut-o si eu cu Startec si aceeasi margareta mi-a facut aceleasi mizerii ca si tie. Dupa "scandal" a renuntat la taxa pe luna respectiva dar de luna viitoare sa nu mai incerc! Normal ca am renuntat la ei. Acum sunt la Call Select unde este 3,9 centi/ minut (Romania, tel. fix, provincie), nu sunt alte taxe, dar calitatea semnalului este cam proasta, nu sunt multumit.
:ooops:
A venit factura. 11% in plus fata de cat vorbesti, cica Cost Recovery Fee. Am sunat sa intreb despre ce e vorba. A raspuns o Margareta, care m-a luat tare. Ca n-am ce face, au hotarat ei asa, ca dintr-o data tre' sa platim mai mult. Am zis ca normal trebuia sa ne anunte inainte. Mi-a tras o atitudine de ghiseu din Romania unde daca nu-ti convine iti inchidea gemuletzul. :2guns:
Am zis ca nu platesc nimic in plus si ca is curios ce o sa-mi faca. A zis ca pe ea n-o intereseaza, si a inceput sa fie obraznica. Cica ei pun pe factura ce vor ei. Am cerut cu o supervizoare, m-a transferat. Aia vorbea engleza, a zis ca o ia la rost pe margareta, si mi-a taiat charge-ul de pe factura si mi-a zis noua valoare, mai mica cu unspe la suta. Dar ca pe viitor sa ma astept la alte charge-uri, adica de data asta m-a iertat ca am facut scandal, dar pe viitor sa nu se mai intample.
Red Pearl
26-10-2007, 03:57
Ar mai fii unii cu calitate buna a convorbirilor. Nu stiu daca is voip sau altceva.
www.thomashook.com (http://www.thomashook.com) asta e web-situ' doar ca trebe sa trimit un e-mail la sales@thomashook.com (sales@thomashook.com) ca sa primesti oferta lor recenta, pe site e o abureala. nu stiu de ce!
Ei au abonamente cu minute inlcuse doar ca per total iesi un pic mai ieftin de 3.9/minut. au minute de 300/600/800 , au avut prin primavara unul cu minute unlimited cu romania fix cu 29.99 + tax dar l-au scos dupa vreo 2 luni, va dati seama de ce.... :).
Toti angajatii sunt romani din Vancuver deci puteti linistiti sa trimite-ti e-mailuri in romaneste.
Merita incercat zic eu!
sebitson
26-10-2007, 14:43
Sal,am eu un cont la Thomas Hook shi avetzi dreptate,au calitate extraordinara dar shi pret,eu platesc cu Rom 12,9 centi pe min,nu ii folosesc decit atunci cind Call Selectu e picat sau sunt in alta parte shi sun pe contul meu(am numar de acces shi un numar de parola).In rest pina acum de cam un an jumate au mers perfect de cite ori am avut nevoie.
callatis
26-10-2007, 15:18
12voip.com - apeluri gratuite pt Romānia (doar pe fix) si NA + sms gratuite (pt Romānia si NA). Calitatea mi se pare acceptabila pt un astfel de serviciu. SMS-urile pot fi trimise si prin apelarea de url-uri gen https://myaccount.12voip.com/clx/sendsms.php?username=xxxxxxxxxx&password=xxxxxxxxxx&from=xxxxxxxxxx&to=xxxxxxxxxx&text=xxxxxxxxxx
Nu este SIP! Deci uitati orice idee legata ATA-uri.
La 12voip cumparand FREEDAYS de 10EU ai 90 zile de free talk cu Romania - Romtelecom. Atentie, Freedays si nu Credit
am citit tot thredu si am vazut ca mai sint persoane care folosesc oriunde
oriunde eu il folosesc de cred ca 1.5 - 2 ani si nu am avut o singura problema
l-am tinut mai mult ca poti sa trimiti si FAX fara probleme si poti sa suni in romania de pe cellular
de un an si nu am incercat alta companie dar asta va zic ca nu am avut nici o problema acuma ramine la alegerea voastra
Un quick reply pentru un mesaj anterior. Este "copy/paste" de pe Chip.ro. Ramane de vazut cat de repede o sa se aplice chestia asta.
Telefoane deblocate īn reţele CDMA
Majoritatea utilizatorilor de telefoane GSM au posibilitatea şi libertatea de a schimba reţelele prin īnlocuirea cartelei SIM, care permite schimbarea operatorului. Aceeaşi libertate le va fi dată şi clienţilor care deţin telefoane īn reţele CDMA.
Este vorba despre reţele precum Sprint şi Nextel, din Statele Unite. Se pare că, īn acest fel, Sprint răspunde unui proces şi īşi va debloca īn curānd telefoanele care folosesc tehnologia CDMA, pentru a putea fi utilizate şi īn alte reţele similare, precum Verizon Wireless şi Alltel. Şi Sprint le va permite telefoanelor provenite de la alte companii să opereze īn reţeaua Sprint Nextel.
Rămāne de văzut dacă Verizon Wireless şi alte companii ce oferă servicii CDMA carriers vor permite utilizarea dispozitivelor deblocate de la Sprint să funcţioneze īn reţelele lor. Este posibil ca Verizon să accepte acest lucru.
Sursa: Google News
labi_1999
30-10-2007, 18:56
Eu folosesc NECC din Canada, si nu am avut probleme cu ei. Poate sa confirme cineva? Poate ca am avut noroc pana acum.:)
banatman
31-10-2007, 03:31
Numa' ce am cumparat o molecula Motorola. De unde pot sa descarc (free) si eu cita software sa-l pot cupla la PC? ..... Multam fain...
banatman
31-10-2007, 05:38
rectificare:
Numa' ce am cumparat o molecula Motorola. De unde pot sa descarc (free) si eu cita software sa-ma pot juca cu el de pe PC...de cuplat, l-oi cupla io cu un cablu ..... Multam fain...
rectificare:
Numa' ce am cumparat o molecula Motorola. De unde pot sa descarc (free) si eu cita software sa-ma pot juca cu el de pe PC...de cuplat, l-oi cupla io cu un cablu ..... Multam fain...
Molecula ta Motorola ce model este
daca este i930 am ceva programe pt el si program de unlock sa mearga si in romania
banatman
31-10-2007, 14:26
Molecula e un W385, era cel mai ieftin la Telus. SW cu care merge este: Motorola Mobile Phone Tools Deluxe 4....
banatman
31-10-2007, 20:28
Totul e sub ctrl. Am descarcat softu' (Motorola Soft Tools), molecula am cuplat-o via Bluetooth. E OK!
Red Pearl
02-11-2007, 01:16
Salve,
Ce recomandati:
1) modem DSL cu router incorporat
2) Modem DSL + Router separat
Ce brand ar fii cel mai bun pret/calitate?
Multumesc!
Ciao
szilszon
12-11-2007, 03:41
Are cineva lingo?
Red Pearl
Eu pot sa-ti zic ce router sa nu iei, Linksys NU, am avut probleme cu el v2, v3, v4 am incercat si mai devreme sau mai tarziu mi se blocau...acum sunt cu un netgear (de vreo juma' de an) never ever reset....sunt happy. In rest rings and bells, incearca sa mergi nu cu sistem integrat dsl + router, eu am cablu cu modem separat si cu router separat iar topologia din casa destul de stufoasa cu QoS si 802.11a/g + 802.11e+i....cu AP-uri separate de router
Yo3gjc,
daca ai vreme da-mi un pm te rog. Doresc sa te intreb ceva legat de setarile router ..modem si din astea.Multam.
Pentru cei interesati de un adaptor VOIP, puteti lua de la Fry's un Sipura SPA2002-ER, la 30 USD+taxe. Fata de celelalte preturi de pe net, e chilipir curat. Initial, asta e locked pe Earthlink, dar poate fi deblocat usor, inainte sa-l conectati la internet. Urmariti instructiunile de aici:
http://www.shadowmite.com/spa2002-unlock.html
Trebuie atentie mare sa nu-l legati la net, pana nu-l deblocati, ca face provisioning si e de belea. Parerea mea este ca asta, fata de PAP2, e mult mai usor de unlock. A mers totul din prima.
As vrea sa stiu si eu ceva mai mult despre voip ,cum pot sa-l instalez . Daca cumpar un pap2 de pe e-bay este bun si este deblocat.
Poate sa-mi dea si mie cineva detalii mai multe:book:
callatis
15-11-2007, 15:53
fa un search pt PAP2 unlocked. Eu am luat ceva de genul asta si merge perfect. Cauta cel mai bun pret pt tine si in functie de unde stai, de Shipping & Handling cost. Alege USPS daca esti sau daca produsul vine din USA.
http://cgi.ebay.com/LINKSYS-SIP-VOIP-PHONE-ADAPTOR-PAP2-NA-STAY-UNLOCKED-US_W0QQitemZ150182981154QQihZ005QQcategoryZ99269QQ ssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Imi cer scuze poate sa mai zis nu am verificat dar incercati www.lowratevoip.com merge gratis cu romania pe fix si mai multe vedeti acolo good luck!
callatis
17-11-2007, 03:54
Imi cer scuze poate sa mai zis nu am verificat dar incercati www.lowratevoip.com merge gratis cu romania pe fix si mai multe vedeti acolo good luck!
Merge gratis pt cat timp? 30 zile? A fost postata informatia despre lowratevoip si tot asa a fost postata informatia despre 12voip.com cu 90 zile gratis cu Romania ...
As dori sa cumpar un smartphone care sa mearga pe Fido in Ca..Ma poate ajuta cineva cu ceva sugestii,recomandari ce tip ,marca ar fi de cumparat?Multumesc!
Druids, eu am un HTC 8525 (cingular) cu proc la 400 MHz, quad band GSM (850, 900, 1800 si 1900) , UMTS +3G (1900 si 2100), wifi b/g, WM6, VoIP (eu am pus smartcall pe voip insa merge si acanac, in plus am configurat si Xlite), GPS- tom tom6 (cu un gps to bluetooth receiver) 2G microSD. De "deschis" se deschide gratis, vezi pe xda-developers.com in sectiunea hermes si tot acolo vezi diverse variante de firmware, eu am pus shaps 4.1 based on WM6. De curand a aparut si 8925 insa ala inca nu e complect deschis dar are GPS embedded (based on cipset qualcomm 7200). Alte variante ar fi e-ten glofish x800 despre care nu stiu mare lucru. Alta varianta interesanta este HTC Athena (foarte interesant , are wifi WMM +APSD a/b/g), insa e cam mare ca dimensiuni si destul de scumputz). Daca vrei sa fii pe o platforma mai stabila dar destul de inchisa treci pe Nokia E65 sau N95, merge brici insa e destul de restrictiv la aplicatii si nu e "deschis" la dezvoltari in house. Take care ...in general ce e bazat pe wm6 e destul de mancator de baterie, eu incarc aproape zilnic htc-ul meu. Insa e "gras ca un porc". am bagat in el de toate, ca o poseta de dama :-)) daca e da-mi o sarma si iti mai povestesc d-astea ca sunt calare pe smartphone de ceva vreme si acasa si la job
Drackulla
18-11-2007, 01:02
Are cineva lingo?
Este potrivit pt.State" si este protejat .Sint versiuni libere D-Link care au
multe extra functiuni.Merg excelent !Au posibilitåti de configurare destul de flexibil. May este LinkSys care necesita ceva cunostiente in plus.
Si multe altele !
Bafta
http://www.dlink.com.sg/products/category.asp?cid=8
54Mbps Wireless VoIP Broadband Router (http://www.dlink.com.sg/products/dlhome.asp?sec=0&cid=8&pid=528)
Express EtherNetwork Broadband Phone Service VoIP Router (http://www.dlink.com.sg/products/dlhome.asp?sec=0&cid=8&pid=424)
yo3gjc, cum iti merge HTC-ul? eu am mobilul cu att (3G) si mi-ar trebui ceva care sa face streaming de la tvri, antena, realitatea...merge htc sa faca asa ceva, sau stii o alta scula care e capabila? Merci
(http://www.rdi-board.com/member.php?u=42351)
salut Gagiu,
3g nu am testat aici, insa UMTS in europa merge OK pe 2100 mhz, bw de 6-700kbpsin fc de zona si plan, daca esti pe att treci pe un htc8925, e mai capabil, eu sunt multumit de el minus bateria...dar asta e la toate mai putin cele care au symbi sau la crackbarry care merge cu OS propriu. Streaming am facut si merge OK, vezi ca pe htc8525 e un fix pentru video iar 8925 e full vga paca...
Merge gratis pt cat timp? 30 zile? A fost postata informatia despre lowratevoip si tot asa a fost postata informatia despre 12voip.com cu 90 zile gratis cu Romania ...
NO COMENT...
Deci merge streaming (la 8525)de pe site-urile care folosesc wmp, dar cele cu flashplayer sau realplayer?...mai are cineva informatii despre alte mobile care fac streaming asa cum poti sa faci pe pc?..tot caut si nu gasesc mare lucru ...am incercat cu 9300 cu w580 si nu merge chiar daca au EDGE...incerc sa fac streaming de pe un slingbox (acolo pe sling web au ceva aparate recomandate) incurind asa ca daca are cineva experienta mai mare si a si incercat streamingul pe mobile, informatia e binevenita..........merci
callatis
18-11-2007, 19:01
Betamax se intrece pe sine si www.nonoh.net ofera 120 zile free cu Romania si 8 cents\min pe cell. Intr-un viitor apropiat o sa fim platiti sa sunam in Romania? :)
a folosit cineva nonoh ? fara cont merge bine cate 10min, cu cont se mai intrerupe? merci
eu am mai folosit nonoh-ul da sa stii ca nu prea is satisfacut de calitate. Cateodata merge bine alta data..ii dezastru..nu cred ca e un serviciu care sa fie de baza..Incearca..vezi poate mai scriu si altii care l-au folosit..Succes!
callatis
21-11-2007, 15:35
mai am ceva bani pe 12voip si lowratevoip, la ambele calitatea este excelenta. Se formeaza imediat si net superior la audio decat CallSelect sau ce alti provideri am mai avut pt home phone. Desigur, poate exista si o zi mai proasta unde calitatea sa lase de dorit. Nesemnificativ comparand cu avantajele serviciului.
yo3gjc, as vrea sa-mi iau un htc 8525(cel pt att) dar poti sa verifici unele site-uri de streaming? E destul de scump si nu l-as lua daca nu merge bine pe streaming. Te rog uita-te cand ai timp pe realitatea.tv, antena1.ro, tvri.ro, dandiaconescu.ro sa vezi daca merg emisiunile inregistrate pe streaming. Ce programe ai pus pe el? E vreun site care le are cracked?Am incercat sa trimit pm dar nu cred ca merge.
Stie cineva vreo alta scula buna care sa mearga bine pe streaming? Am un nokia communicator dar nu merge decit pe extensie 3gp, nu are suport pt alte playeruri pt sreaming.Merci
da...inteleg ce vrei, trebuie sa te dezamagesc, exista un bug care e semifixat, daca vrei sa faci pda streaming iti recomand HTC Atherna sau HTC Kaiser (HTC8925). Daca te hotarasti la kaiser iti recomand sa iei varianta unbranded (deci nu ATT) unless you are on ATT :-))... inca nu e complect deblocat, nenea "POF" nu a rezolvat inca problema, si eu astept sa se desfaca complet sa pot updata cu diverse imagini. HTC8525 cum spuneam merge insa nu grozav...si nu e fullVGA ca 8925...asa ca deocamdata rabdare si tutun. Site-ul unde iti recomdand sa citesti este xda-developers.com. vezi in wiki si citeste acolo
da-mi un pm la yo3gjc la hotmail dot com si-ti mai povestes ce si cum
Yo3gjc, sau cine se pricepe, as dori sa intreb o chestie. Recent, am pus mana pe un RT31P2, care fusese initial pe Vonage. E un router, care are si 2 porturi de telefonie. Initial, el vine blocat pe partea de telefonie, iar partea de router e unlocked. Urmand procedura de deblocare, poti sa-l "pacalesti" si sa-l configurezi apoi cu alt provider VOIP. Chestia care ma supara este ca daca ii dau "Factory Reset" (de la butonul din spate sau din interfata web), se blocheaza iar, si trebuie reluata procedura de deblocare. Ce sa-i fac, ca sa nu mai revina la setarile initiale ? Exista vreo modalitate mai simpla de a-i overwrite acele setari din fabrica, cu altele noi ? Sau, poate mai bine, cum poate fi impiedicat sa faca "Factory Reset" ? Multumesc anticipat !
Cleo13, ce fw ai bagat in boxa? sa ai grija sa NU aibe provisioning enable...ca altfel baxa se duce ca proasta la provider si iar se "blocheaza", poti sa il pacalesti cu un xml file sa "de dai" provider si sa ii dai un alt fw...eu nu am rt31p, am preferat sa merg cu pap2 si sa il infig in microtik. Am avut atatea probleme cu routere linksys sau dlink care se craceau cand dadeai nitel cu ixia in ele ca m-am saturat de porcnitori.
Am bagat FW 1.17. Exact cum ai zis si tu, asta e modalitatea, ca sa poti apoi sa-i incarci fisierul xml dummy, si sa poti apoi intra in meniul lui. Am ajuns si la screenul cu Provisioning, si am pus pe No. In afara de asta, am sters si toate regulile de la tab-ul de Provisioning. Acum e ok, adica pot sa-l configurez pe alt provider, fara teama ca o sa se conecteze la Vonage din nou. I-am upgradat si firmware-ul cu ultima versiune, la fel, fara teama. Ce ma intereseaza pe mine este urmatoarea treaba: in ipoteza ca jucaria asta este cuplata la net si cineva face factory reset, din greseala sau intentionat, el o sa-si ia setarile initiale, din partea de memorie protejata. Pe partea asta de memorie este Provisioningul pe On si atunci, fiind legata la net, se duce ca proasta, cum ai zis, si-si face provisioning la Vonage. Si poate la momentul ala o sa fie mai greu de deblocat. Ce ma intereseaza este sa gasesc o modalitate fool-proof de a-l proteja. Adica sa-i inlocuiesc partea protejata din memorie cu alta mai noua, fara setarea asta de provisioning. Asta ar cam insemna Jtag, dar se poate face si altfel ? Multumesc inca o data.
Cleo13, daca ai facut upgrade la fw nou nu cred ca o sa se infiga iar in provisioning, ca sa fiu sincer asta nu am incerat, dar poti sa incerci sa-i dai fact def si sa ai grija sa nu stea pe net sa se duca ca proasta la provider, la pap-urile mele chiar cu fact default dupa upgradare nu s-au dus pe provisioning anymore, la router habar n-am. Ca sa dormi linistit poti sa filtrezi routerul trecandu-l printr-un alt router si sa ii tai portul pe care se duce idiotul sa faca provisioning sau sa filtrezi din DNS, dar atunci la ce sens mai are router cu voip...eu m-am jucat cu asa ceva acum vreo juma de an si am testat routerul vs PAP si calitatea mi s-a parut mult mai buna pe PAP. Daca l-ai deblocat vine-l pe ebay si ia-ti un pap si-ti mai raman bani de un router netgear (singurul care nu mi s-a cracit la trafic, si am dat in el ca animalu'...s-a tinut bine). Daca vrei un router mai shmecher nu te duce la consumer gen linksys sau dlink care sunt de KK, vezi de un microtik pe ebay, ala e betoooon, poti face ce vrei cu el, eu am pus captive portal in cazul in care se gaseste vreun istetz sa faca spoof la wirelesul meu :-)) si are surprize...dau cu troieni in el pana se satura
I-am facut proba aseara. L-am lasat conectat la internet si i-am dat factory reset de la butonul din spate. A facut exact cum l-a invatat mama lui, adica s-a dus la provider si s-a blocat din nou. No problem, ca l-am deblocat apoi. Am sa ma mai joc zilele astea cu el. Am inteles ca ar trebui incarcat in el un fisier xml care sa contina o linie "Protect_IVR_on_reset" pe On. In felul asta, daca apesi butonul din spate, nu mai are efect asupra lui. Eu acum am un SPA2002 pe care-l folosesc cu Oriunde si FWD si-s multumit de calitate. Inca n-am apucat sa setez RT31P2-ul pentru voip, asa ca nu stiu care dintre ele e mai bun. Testam, testam...
ursan2003
25-12-2007, 00:50
stie cineva setingurile de la oriunde?
am abo la ei facut recent dar nu vreau sa conectez ata de la ei fiindca lam unlock -na din start fara sa il conectez la net sa nu faca provizioning
vreau sa folosesc contul pe alt device dar nam reusit
la proxy am pus sip.numarderomania.net e ok dar nu stiu la login ce trebuie trecut
am pus la username numarul alocat si la password parola cu care ma loghez pe pagina dar nu merge
eventual daca are cineva numarul de la call center ca io nu lam gasit nicaieri
thanks in advance
Uite aci ce am eu de la ei...desigur trebuie sa iti folosesti nr tau de telefon(sip user id si authenticate ID) si numele (Name). Sper sa fie de ajutor.
Srabatori fericite!
http://rapidshare.com/files/78899802/setari.rar.html
ursan2003
25-12-2007, 16:28
pai asta e nu stiu ce sa trec la username si passwd
la user name ce ai trecut?nr tau de tel?
la pasword ce ai pus?paswordul cu care te loghezi in pagina lor?
sau ai sunat la callcenter si ti-au dat username si passwd?
ai poate numarul de la customerservice?
sip user id si authenticate ID folosesti nr de telefon, in dreptul numelui folosesti numele iar parola trebuie sa ti-o dea ei,ii parola de acces la serveru lor.Poti sa le scrii email sau:0318106991 asta e nr de suport.
Daca ai parola poti rezolva fara sa suni daca nu..ori scrii email si tit raspund repede ori suni..Good Luck!
Antonio20
29-12-2007, 18:52
A incercat cineva acest produs www.magicjack.com (http://www.magicjack.com) in NA sau trimis in RO?
Red Pearl
02-01-2008, 19:38
eu l-am comnadat anul trecut adica acum 10 zile.
Trebe sa ai pe cineva in States dearece ei nu ship to Canada.
In schimb am platit cu my paypal account. Si am folosit adresa prietenului meu.
Am vazut la mai multe posturi de TV gen FOX, CNN, ABC reportaje despre baiatul asta care a inventat magicjack .....eu acum o sa incerc dar si din reviews lumea zice ca e bun....
Skype a crescut pretul de la $17/an la $3/luna deci nu mai merita + ca ai nevoie de telefon special etc...asta daor il legi la USB PC ( si asa nu opresc calculiciul niciodata deci e ON) si conectezi un telefon oarecare asa ca merge sa il folosesti
O sa va spun ce si cum dupa ce il iau.
Ei ofera acuma $2 off
"promo code to save $2.00 if you order now: mj532g"
csabi77777
02-01-2008, 20:10
Ce Inteleg Ei Prin Free Long-dis. ? Canada Si State Sau Si Europa? Stie Cineva?
csabi77777
02-01-2008, 20:32
EU FOLOSESC LowRateWoip de aproape un an.Sunt f multumit.Dar ma gandesc ca poate stie cineva ceva mai rentabil. la LowRateWoip ai 30 zile gratis (dar nu poti trece de 200 min saptamana) dupa care 1 eurocent min. Am citit ca pe 12 voip ,voiprader,justvoip etc ai 60 sau 90 zile gratis.Nonoh de ex. ofera 120 de zile gratis 8 eurocent pe mobil. Stie cineva cate min pe saptamana e gratis si dupa ce se termina freeday-ul cat e minutul ?
callatis
02-01-2008, 23:33
Stie cineva cate min pe saptamana e gratis si dupa ce se termina freeday-ul cat e minutul ?
12VOIP - De 10EU am 90 zile gratis a 300min\sapt., apoi 1cent\min pt Romtelecom si 8cent\min pe celular. Pe celular vorbesc chiar si in timpul celor 90 zile free, desigur, cu 8cents\min
csabi77777
03-01-2008, 01:03
Daca am inteles bine trebuie sa incarc 10+10 euro.10 pt 90 freeday si 10 daca trec de cele 300 de min sa am credit de unde sa-mi ia 1 cent pe minut ?Si mai era ceva cu 120 de freeday ? E acelasi sistem ?
callatis
03-01-2008, 01:11
Daca am inteles bine trebuie sa incarc 10+10 euro.10 pt 90 freeday si 10 daca trec de cele 300 de min sa am credit de unde sa-mi ia 1 cent pe minut ?Si mai era ceva cu 120 de freeday ? E acelasi sistem ?
Nu, au schimbat. Doar cumperi credit de 10EU si asta iti da 90 freedays si cand termini cele 90 de zile, platesti cu 1 cent. (in loc de 120 cat spun)(nu mai au tampenia cu Credit si freedays, separat)
Red Pearl
03-01-2008, 03:57
incercati voiprider.com are inca freedays....si it rocks
csabi77777
03-01-2008, 05:15
Nu, au schimbat. Doar cumperi credit de 10EU si asta iti da 90 freedays si cand termini cele 90 de zile, platesti cu 1 cent. (in loc de 120 cat spun)(nu mai au tampenia cu Credit si freedays, separat)
Imi cer scuze ca va deranjez mult cu pr asta dar mai am nelamuriri. Ce se intampla daca trec de 300 min pe saptamana? La LowRateWoip incarc cu 10 euro dupa care am 30 freedays,200 min pe saptamana.Daca trec de 200 min incepe sa-mi ia 1 cent din 10 euro cu cat am incarcat.Deci cea ce nu inteleg e ca cu 10 euro cumpar 90 freedays si atat, sau e ca la LowRateWoip, iti ia 1 cent din acesti 10 euro dupa expirarea celor 90 freedays,sau dupa 300 min pe saptamana?Multumesc mult pt rabdare Callatis.
callatis
03-01-2008, 15:26
...Deci cea ce nu inteleg e ca cu 10 euro cumpar 90 freedays si atat, sau e ca la LowRateWoip, iti ia 1 cent din acesti 10 euro dupa expirarea celor 90 freedays,sau dupa 300 min pe saptamana?Multumesc mult pt rabdare Callatis.
Ti-am mai zis, cu 10 EU nu cumperi numai freedays. Te si folosesti de banii astia, la fel ca la LowRateVoip. Nu stiu ce se intampla dupa ce depasesti 300 min\sapt. Sunt 6 ore omule de vorbit, pe saptamana.
polarbear
03-01-2008, 21:06
Ti-am mai zis, cu 10 EU nu cumperi numai freedays. Te si folosesti de banii astia, la fel ca la LowRateVoip. Nu stiu ce se intampla dupa ce depasesti 300 min\sapt. Sunt 6 ore omule de vorbit, pe saptamana.
Cred ca daca treci de 300 min/saptamina iti ai astia casa sau daca nu ai casa te pune la munca in folosul comunitatii.:naughty:
A incercat cineva acest produs www.magicjack.com (http://www.magicjack.com) in NA sau trimis in RO?
Am primit MagicJack ieri shi chiar nu e rau delok. Sunt multumit de el.pretul ,nu-l bate nimeni ..se aude clar fara intreruperi, shi merge shi fax legat la el.
poti trimite in romania sau oriunde in lume un alt magicjack shi vorbesti free .nr de telefon va fi de America ..daca suportul technic va fi bun atunci este cea mai buna afacere de telefonie ...se spune ca baietii vor veni anul asta cu un device mai bun ,mai stabil etc.. doamne ajuta...sa speram ca va fi asa..
Este intr-adevar cea mai buna optiune la ora actuala..
Poate imi explia cineva mai clar cu ce se maninca aceasta miune
:lolsign:
pai este un usb adaptor daca vrei sa o numim asa care pe lainga partea de hardware instaleaza si un soft pe computer,trebuie sa iti faci o inregistrare(a fost creat ptr USA) si apoi iti poti alege un nr de telefon la care poti apelat,beneficiezi de features cum ar fi caller id, call wainting cred ,forward si..nu mai stiu ce mai..ai UNLIMITED calls to USA and Canada (o mai fi si vreo alta tara vecina si prietena USA? nu imi amintesc) si merge de pe orice compu chiar daca azi l-ai instalat acasa si maine esti in europa si il atasezi la ai tai acasa.si poti citi mai multe uite aci:
http://help.magicjack.com/SupportFaq/Browse.aspx
eu am unul..merge bine..ma gandesc sa il trimit in tara..
costa 40 prima data cand il cumperi si apoi zic ei daca mai vrei "abonament" pe al doilea an mai dai 20..da citeste pe pagina la ei si vezi mai multe..eu l-am testat si merge ok..se instaleaza usor..
Good Luck!
in Canada este cineva care il are si cum a facut sa faca comanda deoare-ce eu nu am reusit......daca nu se poate voi apela la compatriotii mei de peste hotare
tnx
eu l-am cumparat din magazin din Mississauga..daca esti p-aci iti dau adresa..e adevarat ca a fost mai scump decat pe site..
Noroace!
eu l-am cumparat din magazin din Mississauga..daca esti p-aci iti dau adresa..e adevarat ca a fost mai scump decat pe site..
Noroace!
MTL destinatie ,merci de INFO
am sa vb cu cineva din STATE
onesti thx pt magicjack
merge de zbirnie am primit si eu astazi 2 unu pt mine si unu pt un prieten in canada
le-am setat deja dar cred ca este primu USB care l-am avut pina acuma sa se instaleze totu fara sa faci nimic adica plug and play
partea nasoala este ca pe aceel computer poti sa folosesti numai unu dar asta nu are inportanta (poti sa il folosesti pe ultimu care il bagi in USB port )
deocamdata pentru magicjack nu gases nici o problema sa va anunt totu merge perfect
nu pot sa cred asa ceva 20 pe an sa ai telefon free canada si US dar nu se stie niciodata cu cit se va ridica pretu ca sint si ei la inceput
abia astept sa il primesc si pe al meu,ca la mine se vb SUA-CANADA fara numar
tnx onesti,tnx olteanu si tuturor care anunta si tin update forumul asta cu toate noutatiile care sint pe piata
da.am trimis Magicjack-ul in tara..l-am shi testat..incredibil..se auzea foarte bine...se pare ca ii place mai mult cu win vista..daca ai win xp sa fii sigur ca ai SP2 instalat.altfel nu merge...
pt cei care au magicjack sau care au probleme, mergeti aici pe acest link ..
http://unofficialmagicjack.forum2u.org/
bosanci28
29-01-2008, 19:59
da.am trimis Magicjack-ul in tara..l-am shi testat..incredibil..se auzea foarte bine...se pare ca ii place mai mult cu win vista..daca ai win xp sa fii sigur ca ai SP2 instalat.altfel nu merge...
pt cei care au magicjack sau care au probleme, mergeti aici pe acest link ..
http://unofficialmagicjack.forum2u.org/
deci trebuie numai decit sa aiba si persoana a doua " magic jack " sa folosesti sau poti suna la orice numar?,,,
mersi
bosanci28
01-02-2008, 00:19
care imi spune si mie the magicjack cum lucreaza?,,
poti suna la orice telefon de casa chiar daca persoana nu are majicjack? sau invers?,,
multumesc
p.s. vrea cineva sa sune direct in romania la fix cu 2.5 centi (usa)?
csabi77777
01-02-2008, 02:37
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
care imi spune si mie the magicjack cum lucreaza?,,
poti suna la orice telefon de casa chiar daca persoana nu are majicjack? sau invers?,,
multumesc
p.s. vrea cineva sa sune direct in romania la fix cu 2.5 centi (usa)?
da poti suna orce telefon de US sau canada fara probleme , celulare sau fixe
Included with your magicJack are the following:
A phone number from one of many metropolitan areas around the country that can receive free incoming calls from around the world.
A license to use the magicJack to call the US and Canada for FREE during your first year of use.
A USB optional extension cord.
Free local and long distance calling to US and Canada.
Free International calling to US/Canada numbers when traveling outside of the US.
bosanci28
01-02-2008, 18:40
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pm sent.....
bosanci28
01-02-2008, 18:44
multumesc.
deci astia iti dau numarul tau,, si te poate suna si alti la tel asta ,din toate tarile?
au esit ratele pt. international pentru majicjack,?
mersi
multumesc.
deci astia iti dau numarul tau,, si te poate suna si alti la tel asta ,din toate tarile?
mersi
exact ca vonage merge dar numai ca asta il bagi in computer in USB port si vonage direct in Network
acum cu # de telefon nu til da pe care vrei
cind vine adaptorul il bagi in USB port si iti alegi area code dupa aceea iti da 2 regiuni pe area code adica urmatoarele 3 numere si urmatoarele 4 ti le dau ei
dupa ce il setezi asa ramine cu aceel numar de telefon
poti sa il bagi in orce computer si nu iti trebuie sa ai nici un CD cu draiver totu este in el si se instaleaza singur in computer
poti sa il folosesti 2 mofuri cu telefon legat la el sau direct din computer (dar iti trebuie mugicjack legat la USB ca nu functioneaza programu fara el)
bosanci28
01-02-2008, 22:09
exact ca vonage merge dar numai ca asta il bagi in computer in USB port si vonage direct in Network
acum cu # de telefon nu til da pe care vrei
cind vine adaptorul il bagi in USB port si iti alegi area code dupa aceea iti da 2 regiuni pe area code adica urmatoarele 3 numere si urmatoarele 4 ti le dau ei
dupa ce il setezi asa ramine cu aceel numar de telefon
poti sa il bagi in orce computer si nu iti trebuie sa ai nici un CD cu draiver totu este in el si se instaleaza singur in computer
poti sa il folosesti 2 mofuri cu telefon legat la el sau direct din computer (dar iti trebuie mugicjack legat la USB ca nu functioneaza programu fara el)
mersi.......
Eu sunt din Montreal si as avea si eu o intrebare.
Daca primesti nr cu un anumit area cod , inseamna ca cei care te suna trebuie sa plateasca tarif extern, nu?
:smile:
Daca primesti nr cu un anumit area cod , inseamna ca cei care te suna trebuie sa plateasca tarif extern, nu?
asa este cum spui dar cu companile astea noi care ai free canada si us ce mai conteaza tarif extern
si daca e cine te suna ce iti faci probleme vror sa vorbeasca cu tine platesc ce sa le faci
Azi am primit si eu un magicjack si este BETON se aude foarte clar ,este ok din toate punctele de vedere ma refer calitate si pret.
Mai nasol e ca noi in CANADA nu avem inca posibilitatea sa il comandam dar cu putin noroc se rezolva,eu am apelat la un prieten si sa rezolvat{TNX}
Momentan am numar de PHILADELPHIA si e fara numar (la minute)cu SUA si CANADA
cumpara doua unul tine tu altul trimite in extern si uite cum poti rezolva problema dintr-o lovitura
bafta
iti poti lua prefixul caRE IL DORESTI. kiwi ceai vrut sa spui cu Momentan am numar de PHILADELPHIA si e fara numar cu SUA si CANADA !
iti poti lua prefixul caRE IL DORESTI. kiwi ceai vrut sa spui cu Momentan am numar de PHILADELPHIA si e fara numar cu SUA si CANADA !
cred ca e manelist :cheers:
sti cum zic manelistii fara numar la asta sa referit
ma refer la minute care sint nelimitate.........
bafta
atunci sa fie "fara numar" . . .:cheers:
multumesc.
mersi
Romania Bucharest 4021 -0.09
Romania MOBILE 4072, 4074, 4076, 4078, 40730, 40750, 40751, 40752 -0.26
Romania 40 -0.11
cam scump
bosanci28
08-02-2008, 04:10
Romania Bucharest 4021 -0.09
Romania MOBILE 4072, 4074, 4076, 4078, 40730, 40750, 40751, 40752 -0.26
Romania 40 -0.11
cam scump
astea sa suni tu direct si te costa atita,,ii bun dar
sa vad caci trebuie sal ordorez si eu si vreau sa vad caci compania care o am cu ro long distantul e 2.5 centi (usa) si sa vad daca se poate cu ei dar numarul de la megicjack,,
mersi
Master YO3GJC,
Lumineaza-ma putin, te rog, in domeniul asta. Daca ai mei si-ar pune internet si telefonie voip (nelimitata) de la UPC ar fi posibil ca sa instalez un astfel de aparat in RO care sa-mi permita sa sun din state, sa accesez gratuit partea de fxo (sau fxs??) din aparat, care apoi acceseaza linia de telefon de la UPC si ca rezultat sa sun gratis orice numar de fix din RO?
Daca da, poti sa recomanzi un produs ce se gaseste pe ebay?
P.S. Foloseste te rog pe cit se poate un limbaj cit mai simplu, ca sa nu fiu nevoit sa caut in dictionare tehnice :))
Multam mult!
salve Reptilu
Pai sa-ti spun toata povestea cum am facut eu:
Initial (acum cativa ani) am cumparat din Rom un welltech 37xx (www.welltech.com (http://www.welltech.com)), am dat o gramada de bani...vreo 170 euro la RAL Computers, un echipament care atunci mergea FXO/FXS cu H323, ceea ce-mi permitea sa folosesc netmeetingul de la comp de aici. Intre timp baietzii au scos si o varianta de software SIP ceea ce imi lasa libertatea de a ma interconecta cu operatorii gen Smartcall, Vonage/Acacanc etc. Practic atunci am instalat la ai mei welltech-ul cu un port pe linia de romtelecom alor mei si pe un port un telefon stand alone normal ROSU, ai mei stiau cand suna telefonul roshu..suna "american Samoa" :-)) Eu de pe netmeeting formam un PIN si apoi o extensie ca sa "intru" pe romtelecom sau sa sun pe telefonul roshu. Apoi am facut remote upgrade la boxa welltech de la H323 la SIP ceea ce imi permitea sa ma interconectez cu furnizorii de voip over SIP gen smartcall/acanac/vonage etc.
Intre timp am facut o analiza economica si am constatat ca daca iau gratis doua numere de smartcall si pe bag pe doua PAP-uri, unul la mine si unul la ai mei e mult mai convenabil, in smartcall tariful e zero si practic am incarcat doar terminalul de la mine cu minute, ca tarif e chiar mai bine decat romtelecom sau cam tot pe acolo asa ca am scos welltrech-ul la pensie. Din cate stiu exista niste echipamente de la linksys care au FXO si FXS (doua porturi), nu le-am testat si nu stiu cum merg.
Metoda 2 (pentru experti)
Din plictiseala si challange am trimis la ai mei un desktop (micutz) cu o placa FXO/FXS infipta in portul PCI de la desktoapa, cu un linux si un asterisc configurat, este masina de test cu care cand am timp ma mai joc....poti sa faci toata nebunile, daca te incumeti la metoda asta da-mi de veste, nu o recomand dacat daca stii ce faci, poti sa iti tai craca repejor daca nu esti atent :-))
uite aici un echipament FXS ONLY http://cgi.ebay.ca/Welltech-WellGate-3604-FXS-H323-Gateway-VoIP_W0QQitemZ250038124790QQihZ015QQcategoryZ61839 QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQ_trksidZp1638.m118.l1247Q QcmdZViewItem
Nu uita ca la tine ai avea nevoie de un echipament FXO sau sa folosesti netmeegtingul in cazul in care il lasi pe H323, daca upgradezi softul la SIP teoretic poti folosi un PAP (asta nu am testat) sau un alt welltech din seria 35xx care e FXO only
Merci de raspunsuri.
Eu am un sipura 2000 cu un port configurat pe smartcall, iar ai mei au un alt cont confiurat pe calculator. Ei au internet wireless de la Atlas (daca ai auzit de ei), care e destul de slabut si putin fiabil, dar la vremea instalarii era singura alternativa la dial-up-ul de la romtelecom. Problema cu internetul lor e ca le fluctueaza foarte mult calitatea conexiunii radio, desi echipamentele sint stationare. De multe ori cind vorbim nu ne mai auzim perioade bune... O alta problema e ca internetul intra in calculator prin cablu usb si singura varianta de splituire (ca sa pun si un adaptor voip acolo) ar fi sa las pc-ul sa mearga in continuu (nu le place alor mei).
Dar vreau sa duc la vara un slingbox in RO si pt asta trebuie sa schimb internetul. Acum am ca optiuni si RDS si UPC (din citea am auzit UPC-ul are upload mai bun si ar fi mai indicat pt slingbox).
Si daca tot e sa schimb pe UPC mi-am zis ca poate ar fi o treaba buna sa iau pachetul care ofera telefonie nelimitata pe retele fixe in RO (100lei). Si de aici ideea de a ma cupla cumva la acea linie de telefon pentru a-mi putea suna si cunoscutii pe gratis.
Pe ebay am vazut ceva ce mie mi se pare ok (dar eu sint cam nepriceput in domeniu):
http://cgi.ebay.com/Cisco-Linksys-SPA3102-VoIP-Gateway-Brand-New-Sealed_W0QQitemZ320219002416QQihZ011QQcategoryZ618 41QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
De asemenea sint ceva scule care (tot eu, in nepriceperea mea) cred ca ar face aceeasi treaba si pentru o linie de telefon mobil (au gsm incorporat):
http://cgi.ebay.com/GSM-Cellular-Terminal-Gateway-FXO-FXS-Asterisk-IP-PBX_W0QQitemZ120223363031QQihZ002QQcategoryZ61839Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Treaba cu telefonul mobil e de perspectiva pentru mine (pentru vacantele din RO in care sint asa de "ocupat" incit trebuie sa sun de pe celular din RO pe numere din state / sau fix din RO), dar poate e interesanta pt altii.
scula de mobil am testa-o si eu, merge excelent, o are un coleg, mi-a placut ideea, spa3102 inca nu am testat dar cred ca similar cu welltech-ul cu sip. RDS am si eu la ai mei in rom, merge acceptabil, la upload duce pana intr-un mega, suficient pentru un sling, UPC sint ex Astral cat despre atlas telecom....niste looseri...ii cunosc bine de mult de pe vremea cand eram in tara si faceam "isepisme"..scapa de ei ca sunt de KK . Success
Astept cu nerabdare sa se termine contractul cu Atlas.
Merci inca o data pt raspuns
DANTECRISTIAN
22-02-2008, 15:02
Pentru cei care suna parintii o solutie buna este sa le cumparati un telefon zapp cu orice plan...la care se adauga optiunea " Zapp Global Free"....Iar din USA sau Canada puteti folosi orice calculator sa sunati acel numar....mai multe detalii gasiti aici: http://www.zapp.ro/freecalling/globalfree/
Sper ca acest link sa va ajute
labi_1999
25-02-2008, 17:48
>>>
you will pay only 4.99 USD/month* to have access to Zapp Global Free service and you make and receive free unlimited calls to/from your Internet friends!
>>>
Nu e chiar atit de free... Mai bine platesc eu, decit parinti :)
Astazi am facut o vizita la magazinul Vi-Tesse de pa Cote-Vertu (Montreal) si se imparteau fluturasi cum ca ar vinde MagicJack cu 49,95$.
Departe de mine gandul sa le fac reclama (chiar am avut niste probleme cu ei de-a lungul timpului), scriu aceste randuri doar pentru ca am citit pe acest forum ca sunt probleme cu livrarea acestuia in Canada (am inteles ca multi dintre voi ati recurs la prieteni din State pentru a vi-l trimite). Si pretul pare ceva mai mare...
http://img519.imageshack.us/img519/4581/58379453fs5.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=58379453fs5.jpg)
callatis
26-02-2008, 04:52
reclama suna bine. Pe site nu pomenesc nimic de caller ID. Au si serviciul asta?
Foloseste careva MajickJack in GTA? Au deja numere pt Canada?
Merci mult.
Red Pearl
01-03-2008, 21:04
Inca nu au numere de GTA sau Canada in general.
Dar cica echipa lui Dan (inventatorul) lucreaza la asta.
Oricum daca va aparea numere de Canada se vor putea lua cu siguranta. Ei au o rubrica cand sign-up pentru alocarea numarului (eu de ex am optat pentru are code si phone number de LAS VEGAS ) ca exista posibilitate 1x sa il schimbi for FREE..at no cost...dupa ce utilizezi aceasta facilitate trebe sa platesti o suna modica presupun ( cat costa sa iti schimbi numarul a 3-a oara? aceasta informatie nu era valabila in acel moment)
Eu unul sunt foarte multumit de el...cu coditia sa ai deschis PC-ul cand doresti sa efectuezi o convorbire telefonica si nu poate folosit in combinatie cu un device SIP.:artist:
reclama suna bine. Pe site nu pomenesc nimic de caller ID. Au si serviciul asta?
Foloseste careva MajickJack in GTA? Au deja numere pt Canada?
Merci mult.
eu il am de ceva vreme ,nu am numar de CA am numar de SUA dar asta nu ma deranjeaza deoare-ce este ilimitat cu CA si SUA,daca te referi sa ai numar de CA sa te sune cineva asta inca nu e valabil dar cica se lucreaza si la asta,in skimb se aude OK
Salut baieti,
A folosit cineva adaptorul HT488 facut de gradnstream?
Are cineva instalat vreun alt adaptor HT? Sint curios daca sint comparabile cu linksysul la calitatea vocii.
De ACOM a auzit cineva? Unde sint facute/de cine?
Multam pentru orice sugestii/opinii.
Ideea ar fi asta: un adaptor voip in state, un adaptor voip in RO (ambele pe smartcall) si o linie voip de la UPC in RO cu minute nelimitate pe fix. Cum sa le legi impreuna?
Din ce am vazut eu e nevoie de un convertor fxs to fxo, sau de un adaptor voip ce are un port fxo (ex. HT488 )
In descrierea convertoarelor fxs to fxo se spune ca portul fxo trebuie conectat la linia PSTN. Oare se poate conecta si la o linie ce iese de la un adaptor voip? Pentru mine, ca utilizator, tonul tot asa se aude si de la Romtelecom si de la RDS sau Smartcall...Dar mai intreb daca aparatul face vreo diferenta intre linii... Vinzatorii online de convertoare fxs to fxo (fara alta functie) spun ca poti sa forwardezi de pe voip pe pstn sau pe alta linie voip. Vor doar sa-si vinda produsul?
Le-am scris celor de la grandstream intrebindu-i daca modelul lor HT488 poate sa se conecteze cu portul FXo la o linie voip si au zis ca nu. (HT488 are doua porturi, un fxs si un fxo)
Postez nelamurirea mea aici, ca poate cineva mai tehnic stie daca un aparat detecteaza altfel un ton dat de Romtelecom fata de un ton dat de RDS.
Poate are cineva un adaptor cu port fxo si e dispus sa incerce conectarea la o linie voip...
Am un amic care vine din Ro in Vara si ar dori sa aiba la indemina un cell.
Il v-a folosi pt 2 saptamini in USA si apoi in Canada. De partea canadiana ma ocup eu cu un prepaid mai vechi care inca mai functioneaza.
Care este cea mai simpla solutie in USA?
El nu isi foloseste Tf din Ro deoarece ajunge la 1.2 EU/min. Poate in schimb sa isi redictioneze apelurile catre orice # din afara mai ieftin (!!!!!??????) . Ma gindesc la un prepaid cu cumpararea unui telefon ieftin.
Va multumesc!!!
Sint interesat de serviciul de internet pe acanac .Oare este valabil si in Montreal.
Poate cineva sa-mi spuna daca pot sa fac incercare pntru 1 luna sa vad daca sint multumit
Poate cineva sa-mi recomande un modem adsl la un pret bun si cit de cit sa tina .
cosas
la Walmart se gasesc telefoane prepaid ieftine. Am vazut Nokia cu citeva minute incluse (cred ca 20) la 20$, pe reteaua T-mobile. Pretul pe minut e de 10 sau 15 centi (nu mai tin minte) si se poate incarca online cu cardul (parca 20$ e minim).
Tot la Walmart mai sint si alti provideri (in afara de t-mobile) ce au preturi similare atit la telefon cit si la minute.
Stie cineva un softphone free (gen XLite) care sa suporte si codecul G729?
merci!
Din cate stiu, g.729 e licentiat si nu cred ca o sa-l gasesti in softuri free.
Antonio20
30-04-2008, 17:25
cosas
Tel ieftine poti gasi si aici . (http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phones/prepaid-phones.jsp) Samsung A437 (http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phone-details/?device=Samsung+A437+-+Slate+(Refurb)+-+GoPhone%C2%AE+(Pay+As+You+Go)&q_sku=sku1140001) desi este mai scump are avantajul ca poti sa-l unlock foarte usor (gasesti info pe net sau daca ai nevoie pot sa-ti trimit instructiuni) si poate fi folosit atat in US, Canada cat si in Ro (trebuie doar schimbat SIM-ul) este un Quad-band world phone.
ursan2003
30-04-2008, 22:28
@reptilu referitor la soft care stie g729 free nu prea este dar iti dau unu care stie dar e pe bani(stai linistit are si crack)dar e pacatul tau daca il folosesti :)
apoi noa macar de test sti tu cum merge treaba
http://rapidshare.com/files/111575112/eyebeam_1_5.rar
p.s. respectati porunca 11
"DUMNEZEU A SPUS NU HACKUITI"
papastratos
02-05-2008, 06:54
Deci eu folosesc de ceva vreme acest tip de convorbire cu romania si merge Foarte foarte bine.Cea mai buna experientza dupa multe incercari cu tot felul de VOIP.
Cumperi acest telefon panasonic GLOBARANGE prin JOIP
http://www.amazon.com/Panasonic-BB-GT1500B-Globarange-Expandable-Telephone/dp/B000P0NHQ4/ref=pd_bbs_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1209699840&sr=8-2
si depui ceva bani in cont si vorbesti cu 4 centi /min cu landline.
Daca cumperi 2 sau mai multe aparate convorbirea devine gratis indiferent unde sant conectate aparatele. Are 2 linii (unul normal si unul prin linia de internet) receptia e super , iar aparatul costa aproape cit un aparat normal 49$ shipping free.
Numarul meu alocat de Globarange este : 100 10 10 791 si pe acest nr pot fi apelat gratis de pe orice alt abonat cu telefon Globarange.(bun venit in reteaua globarange)
E foarte practic daca ai pe cineva in ro sau altundeva si nu stie sau nu vrea sa porneasca un PC-si sa vorbeasca prin skype.
Mai multe gasiti pe www.joip.com
ursan2003
04-05-2008, 19:33
@papastratos aparatul de care vb merge pus si pe alt server de voip ori e locked pe reteaua joip.com
e interesant dar :
1. merg telefoanele la 220 sau trebuie adaptor pt ro ?
2. cu planul free joip community se plateste pe min deci trebuie cumparat
plan/luna si nr de ro?
bosanci28
06-05-2008, 07:06
imi spune si mie cineva cum ati legat un fax de magic jack?
tel-fax-pc?
mersi
bosanci28
08-05-2008, 06:40
si inca ceva,
am observat caci daca downloadez ceva si faci un phone call merge, sau se aude intrerupt,,
la mine am doua pc,si un loptop,care trage de la wirelles router ,din un singur modem,,
este vreo solutie ,,ma gindesc numai daca as mai avea un modem separat,,
mersi
enable qos pe router si vezi, daca e mai bine, daca aplicatia de voce stie sa pune tag de voce pe pachete atunci o sa simti la calitate vocei, daca nu....nu
bosanci28
08-05-2008, 17:00
enable qos pe router si vezi, daca e mai bine, daca aplicatia de voce stie sa pune tag de voce pe pachete atunci o sa simti la calitate vocei, daca nu....nu
nu inteleg"enable qos pe router" qos?
mersi
ce tip de wireless router ai? In 802.11 setting exista pe anumite wirelss routere QoS enable adica ... unless QoS pe wires ai 4 clase de QoS (pe sarma ai 7 parca) adica Voice- VO,Video-VI, Best Effort-BE si BK, daca aplicatia ta stie sa sa "anunte" ce tip de serviciu vrea atunci vei avea o "semigarantare" a traficului de voce peste celelalte servicii, nu va fi un improvement sectaculos dar va fi mai bine. Poti sa iti dai seama daca pachetele de voce pleaca cu tagul respectiv snifuind cu wireshark sau cu airopeek (v4 or later), atunci routerul va da prioritate la pachetele de voce, asta teoretic, important daca Magic jack stie sa anunte ca el face voce si vrea prioritate...sniff and see
bosanci28
08-05-2008, 20:03
mimo xr
airlink 101
ar525w
oh $h!!t ai un 802.11n cu un atheros cipset ar525w...daca nu ma insel asta inca nu suporta qos ...parca...iti recomand (stiu e scump dar merita) un cisco ap...sau un linksys, vezi ca 802.11n-urile sunt buggy si au probleme cu qos-ul si cu 802.11e plus uapsd...mai intai incearca cu un router clasic care suporta qos si vezi daca aplicatia stie sa se taguiasca ca aplicatie de voce...altfel nu merita sa dai banii pe qos
bosanci28
08-05-2008, 20:41
deci am cable modem
linksys becfmu10 ver.3
are un usb port ,,nu mas putea sa ma leg de la el direct fara sam trec prin router?
am sa caut sa vad ce ai zis tu ,,daca ai niste linkuri ca s vad despre cei vorba ,,caci sint prost ca bota la astea,,
mersi
bosanci28
ti-am uploadat manualul de la airopeek este default industry standard in analiza 802.11, wirelessu e un animal imputit, daca vrei sa dai cu nasu' de el vezi aici...o sa caut ca aveam si un e-book f misto care descrie ce si cum, o sa-l caut si il sui
http://www.megaupload.com/?d=HTX6DEUT
uite aic cartea de care ziceam
http://www.megaupload.com/?d=PYCCL4G2
enjoy
bosanci28
11-05-2008, 07:17
mersi,uite acuma le scot si sa vedem ce e,
mersi
deci airopeek este un software? care lucreaza cu wirellesul router?
airopeek
http://rapidshare.com/files/81323520/WildPackets_OmniPeek_v5.part1.rar
http://rapidshare.com/files/81335027/WildPackets_OmniPeek_v5.part2.rar
Rar pass: masassali
bosanci28
11-05-2008, 07:26
uite aic cartea de care ziceam
http://www.megaupload.com/?d=PYCCL4G2
enjoy
auzi dar in cartea asta am citit ceva dar sa ti spun drept nu prea inteleg,,,nu am asa experienta cu wirellesul,,stiu sa le pun dar,,.numi dau seama ce exact trebuie sa fac,
bosanci28
11-05-2008, 07:29
oh $h!!t ai un 802.11n cu un atheros cipset ar525w...daca nu ma insel asta inca nu suporta qos ...parca...iti recomand (stiu e scump dar merita) un cisco ap...sau un linksys, vezi ca 802.11n-urile sunt buggy si au probleme cu qos-ul si cu 802.11e plus uapsd...mai intai incearca cu un router clasic care suporta qos si vezi daca aplicatia stie sa se taguiasca ca aplicatie de voce...altfel nu merita sa dai banii pe qos
si asta e b si g nu e----- n----!
ok am inteles, iti recomdand totusi un linksys b/g sau mai bine a/b/g, sa stai departe de dlink sau alte crapaciuni facute pe shalupa intre china si canada :-)) 802.11b only are probleme cu qos-ul, eu am un proiect cu niste ap-uri de la motorola b only si e jale cu vocea pe ele ...antice si proaste
bosanci28
12-05-2008, 20:57
ok am inteles, iti recomdand totusi un linksys b/g sau mai bine a/b/g, sa stai departe de dlink sau alte crapaciuni facute pe shalupa intre china si canada :-)) 802.11b only are probleme cu qos-ul, eu am un proiect cu niste ap-uri de la motorola b only si e jale cu vocea pe ele ...antice si proaste
deci ar trebui sami iau un linksys b/g router,,
si cu airlink101 care il am nu pot face nimik?,,se intrrupe naspar,,am doua pc-uri ,si loptop,,care merg de la un linksys cable modem.. prin router,,,
toate,,
mam uitat la router in menu dar nam gasit nimika de qos,settings,,
ce ar fi bun credca daca pc ul cu majic jack sa aiba un cable modem separat atunci ar merge bine?,,dar trebuie sa platesti extra pt. el la companie,,
e o crapaciune antica, tot ce poti sa faci cu ea e sa te sui pe un bloc inaaaalt, foaarte inalt si sa-l arunci sa se faca praf...:-)) si stai linistit ca pe piatza sunt o gramada de rahaturi vandute cu profit 1000%, am vazut la tigerdirect niste pocnitori de 2 lei....tot ce pot sa-ti spun e ca platformele HW de la chstiile astea de 2 lei sunt slabutze, eu am acasa un cisco AP1230 cu un modul de 802.11a in el si e up and running de vreo 7 luni neintrerupt, si am si WPA2, MAC auth, 802.11e, QoS, etc etc si merge impecabil. Vezi daca nu prinzi pe ebay o chestie d-asta la un pret omenesc (mai apar si merita), daca nu si un linksys e OK, dar varianta mai noua de HW sa aiba toate featurile astea :-))
bosanci28
13-05-2008, 01:32
am sa urmaresc ,sa vad ce pot gasi,,mersi
si dupa aia ma duc in downtown sacto ,,numa sa vad care e in constructie si sa fie si cel mai inalt,,ma duc sa pun si ceva tile,,sil arunc de acolo:handshake:
:mobile:A incercat cineva ?
http://sunagratis.com/home.html
Am inteles ca e free pina la 1 Iunie......
lore_norm
21-05-2008, 05:34
Acum putem sa fim sunati din Romania ori de cate ori doresc parintii sau rudele noastre fara sa coste nimic prin alocarea unui numar local de America ,numar pe care putem sa il folosim cand mergem in tara daca ne redirectionam telefonul nostru fix sau mobil pe acest numar.Pentru detalii vizitati site-ul northamericantel.com ,e-mail loredana@northamericantel.com tel 6049988019
Baieti
Plec in vacanta in Ro pt 3 luni si as vrea sa pot sa-mi forwardez apelurile in Ro (preferabil pe o linie de smartcall).
Am internet/telefonie/cablu de la Optimum Online si linia de tel iese direct din modemul de cablu. Cei de la tehnic de la Optimum au zis ca serviciul lor nu presupune o parola de voip si ca nu se poate configura pe un alt adaptor voip.
M-am gindit sa folosesc un adaptor voip cu port FXO, dar cei care a suna pe nr de sua trebuie sa stie ca e un FXO interpus si sa mai formeze numarul de smartcall.
Sa sun eu in sua nu e o problema, ca sint conturile astea cu 10euro/3luni. Problema e daca vrea cineva sa ma sune (si nu vorbesc despre prieteni, ci despre firmele de utilitati, banci, etc)
Aveti ceva idei? Sa hackuiesc modemul? Ajuta la ceva?
bosanci28
08-07-2008, 05:38
azi navind ce face mam uitat in menu la router si am dat de qos in el,,,
ce ar trebui sa fac ce setari sa schimb?
aici o poza
http://i29.tinypic.com/2d1s5jc.jpg
mersi
mimo xr
airlink 101
ar525w
salutare bosanci
eu sunt in frisco pana vineri , eventual vb pe privat sa nu plictisim lumea cu qos-uri,, sunt multe de facut si pe layer1 cat si mai sus vad ca ai un cipset atheros, nu e rau, eu personal prefer marvel insa si atheros e ok. vb later
bosanci28
08-07-2008, 21:14
atunci dami tu un pm cind ai timp,,daca vrei,,mersi
M-am gindit sa folosesc un adaptor voip cu port FXO, dar cei care a suna pe nr de sua trebuie sa stie ca e un FXO interpus si sa mai formeze numarul de smartcall
Poti sa configurezi adaptorul cu port FXO sa sune direct numarul de smartcall vezi www.telefonprininternet.com/spa3000.htm (http://www.telefonprininternet.com/spa3000.htm) si daca ai neoie de ajutor cei de la telefonprininternet iti si trimit orice adaptor gata setat cum vrei tu
Salutari,
Stie cineva cum se unlock Nokia N95 din software.
Multumesc.
cartof_prajit
07-09-2008, 04:30
ia Dacia !
http://rapidshare.com/files/117027379/Nokia_Unlocker_new_version.rar
http://rapidshare.com/files/78303812/bb5_SETUP_NEW.zip
http://rapidshare.com/files/124863474/BEST.of.BEST.APPS.rar
http://cgi.ebay.ca/ROGERS-UNLOCK-CODE-FOR-NOKIA-3555-5310-6080-6086-N95_W0QQitemZ170257092882QQihZ007QQcategoryZ88433Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://rapidshare.com/files/132651946/UnLokpOn.rar
factory cod e 12345
Salutare....am un Intel® PRO/Wireless 3945ABG la calculator si vreau sa-mi schimb dlink routerul ca imi scoate peri albi...am vazut ceva cisco ap1220b/1230b wireless used pe ebay pe la $50...merita?...sau stie cineva ceva bun si nu f scump?
ia Dacia !
http://rapidshare.com/files/117027379/Nokia_Unlocker_new_version.rar
http://rapidshare.com/files/78303812/bb5_SETUP_NEW.zip
http://rapidshare.com/files/124863474/BEST.of.BEST.APPS.rar
http://cgi.ebay.ca/ROGERS-UNLOCK-CODE-FOR-NOKIA-3555-5310-6080-6086-N95_W0QQitemZ170257092882QQihZ007QQcategoryZ88433Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://rapidshare.com/files/132651946/UnLokpOn.rar
factory cod e 12345
Cartoafe, sa-ti traiasca familia!
Multumesc.
O sa incerc astea.
e super doar ca e "b" opny si o sa ai doar 11Mbps fara a te bucura de avantajele OFDM-ului. care e mult mai tolerant la obstacole si pereti. Insa daca la 1220 inclocuiesti cardul inrern miniPCI care e b only cu unul b/g si faca o mica modificare in IOS adaugand fila 5501.img in directorul flash:/c1200-k9w7-tar.123-8.JEB1 poti iti faci un AP-u super b/g cu toate rings and bells. Eu asa am facut cu un 1130 care original era doar a/b si am schimbat cardul b si am pus unul b/g si merge beton.
BTW...nu uita sa incarci la intel 3945 driverele de la intel care sunt CCX aproved si tot asa ultimul IOS la cisco pentru 1220 (asta: c1200-k9w7-tar.123-8.JEB1), daca nu ai cont de CCO da-mi pe PM si ti-l dau eu
yo3gjc (http://forum.paytv.ro/member.php?u=42351) @ o sa ma uit putin la optiuni si la minicarduri...trimite-mi te rog emailul tau pe pm ca nu mai stiu unde l-am pus...pm il ai blocat aici...cred ca merg cu familionul la niagara saptamana asta...nu stiu inca ca am ceva probleme
ti-am pus pe PM contactele mele si am scos obtiunea de a nu primi mesaje decat, cred ca asa venea defaut
cartof_prajit
14-09-2008, 19:44
pentru cei din east
http://acanac.ca/DSL.html
raducosmin
14-09-2008, 21:48
e deal bun ptr primu an de zile. acum, dupa un an , eu platesc mai mult ca la rogers ...
calitativ e ok ...daca uit faptul ca tre sa tot dau reboot la modemu lor ...
raducosmin
26-09-2008, 03:21
de astia ati auzit ?https://www.cia.com/index.do
platinum Up to 16.0 Mbps cu 35$/luna
gold Up to 10.0 Mbps 25/luna
silver Up to 1.0 Mbps
telefonia cred ca e 4$ /luna free in canada
preturile sunt per luna nu per luna daca platesti pe tot anu....
da ma intere si cum merge , asta daca are cineva de la ei.
callatis
26-09-2008, 18:30
vad ca sunt cei de la 3web care sunt in business de dial up de ~10 ani
raducosmin
26-09-2008, 23:31
vad ca sunt cei de la 3web care sunt in business de dial up de ~10 ani
deci sunt buni ?
callatis
28-09-2008, 17:30
nu pot decat sa spun ca daca au stat in business timp de 10 ani, inseamna ca nu sunt amatori care au aparut pe piata ca sa dea un tun. Am cautat review-uri despre ei si se pare ca sunt OK
raducosmin
28-09-2008, 17:55
nu pot decat sa spun ca daca au stat in business timp de 10 ani, inseamna ca nu sunt amatori care au aparut pe piata ca sa dea un tun. Am cautat review-uri despre ei si se pare ca sunt OK
Cu acanacul am o problema de 2 saptamini: toate numerele care ma suna imi apar pe telefon cu private caller. doar la cele din reteaua acanac imi apare id-ul. e stresant sa raspund la toate telefoanele.
daca nu ma invirt pe degete baietii de la acanac cu cite un raspuns pe zi ...azi mi-au zis sa o luam de la capat ...
la internet zilnic tre sa le resetez modemul ca imi crapa. viteza nu mai imi ajunge la 2mb de unde up to 5 mb ...
si magarii dupa ce le zic ca la fel se intimpla si la un apartament cu un etaj mai jos, imi mai zic ca nu e nimica
cred ca o sa le bag o reclamatie la c p
looseri ieftini...da-le la temelie...CRTC...BTW incepand cu Marti avem si noi "do not call list
vezi aici:
www.LNNTE-DNCL.gc.ca (http://www.LNNTE-DNCL.gc.ca)
raducosmin
28-09-2008, 18:33
looseri ieftini...da-le la temelie...CRTC...BTW incepand cu Marti avem si noi "do not call list
vezi aici:
www.LNNTE-DNCL.gc.ca (http://www.LNNTE-DNCL.gc.ca)
cool
abia astept sa scap magar de jumate din telefoanele de kkt pe care le primesc
Dureaza o luna pina scapi de looseri dupa ce iti pui numaru in lista
Salut baieti
Mai are cineva probleme cu wrt54g/gs? Acum citeva saptaminin mi-a cazut brusc wirelessul (wrt54g) si oricit m-am chinuit cu el nu revenea decit fluctuant, cu o calitate f slaba. Am dat fuga si am luat alt router (wrt54gs) si am avut probleme si cu ala, pina am citit ceva pe net cum ca ar putea fi din cauza ISP si ca ar trebui sa-i schimb IP-ul, precum si ca daca ii dezactivez optiunea de broadcast SSID si apoi o activez din nou ar merge. Asa am facut si a mers pina azi, cind a cazut din nou... Daca nu pun cheie pe wireless merge ok. Cum pun cheie, cade semnalul groaznic (din aceeasi camera cu routerul imi spune ca am semnal low).
Stie cineva ce se intimpla? Am avut un wrt54g vreo 3 ani si nu am avut nici o problema cu el pina cind s-a ars alimentatorul.
Am inteles ca linksys-urile sint pretabile pt ceva modificari... Sint recomandate si novicilor?
Bug pe cacatu' de cipset a lui Atheros. Incearca sa mai infigi odata firmwareul pe router si vezi daca o ia. Vezi ce driver ai pe masina, daca ai Intel card du-te si ia driverele de pe siteul lui Intel si nu lasa driverele de xp/vista.
Salut baieti
Mai are cineva probleme cu wrt54g/gs? Acum citeva saptaminin mi-a cazut brusc wirelessul (wrt54g) si oricit m-am chinuit cu el nu revenea decit fluctuant, cu o calitate f slaba. Am dat fuga si am luat alt router (wrt54gs) si am avut probleme si cu ala, pina am citit ceva pe net cum ca ar putea fi din cauza ISP si ca ar trebui sa-i schimb IP-ul, precum si ca daca ii dezactivez optiunea de broadcast SSID si apoi o activez din nou ar merge. Asa am facut si a mers pina azi, cind a cazut din nou... Daca nu pun cheie pe wireless merge ok. Cum pun cheie, cade semnalul groaznic (din aceeasi camera cu routerul imi spune ca am semnal low).
Stie cineva ce se intimpla? Am avut un wrt54g vreo 3 ani si nu am avut nici o problema cu el pina cind s-a ars alimentatorul.
Am inteles ca linksys-urile sint pretabile pt ceva modificari... Sint recomandate si novicilor?
Da, recomand calduros dd-wrt micro edition.
Multam de sfaturi!
I-am pus firmaware-ul luat de pe site-ul linksysului. Interesant ca versiunea actuala ce o au pe site e una mai veche (v7.2.05). Eu am avut pe router versiunea 7.2.06. Sa vedem cit merge...
O sa ma apuc sa convertesc routerul vechi (wrt54g).
Si daca tot am deschis subiectul convertirilor... mai intreb ceva:
am inteles ca wrt54g se poate transforma si in bridge. In cazu asta am nevoie de inca un router linga noul bridge ca sa leg mai multe pc-uri la net in locatia secundara? Cu alte cuvinte imi trebuie un router wireless linga modem, un bridge in pivnita si inca un router linga bridge? Sau bridge-ul poate sa aiba simultan si functie de router?
Merci!
Nope
Langa bridge nu mai trebuie rnici un router, bridge-ul e ca un client pentru Access Pointul tau, adica se leaga ca si client pe wireless pe Acces Point si o sa-i vezi MAC-ul drept client, si pe porturile LAN lale bridge-ului legi computerele care vrei sa le conectezi
Multam de sfaturi!
I-am pus firmaware-ul luat de pe site-ul linksysului. Interesant ca versiunea actuala ce o au pe site e una mai veche (v7.2.05). Eu am avut pe router versiunea 7.2.06. Sa vedem cit merge...
O sa ma apuc sa convertesc routerul vechi (wrt54g).
Si daca tot am deschis subiectul convertirilor... mai intreb ceva:
am inteles ca wrt54g se poate transforma si in bridge. In cazu asta am nevoie de inca un router linga noul bridge ca sa leg mai multe pc-uri la net in locatia secundara? Cu alte cuvinte imi trebuie un router wireless linga modem, un bridge in pivnita si inca un router linga bridge? Sau bridge-ul poate sa aiba simultan si functie de router?
Merci!
Multam. O sa incerc sa-l fac si bridge (caramida e deja...)
am tot incercat cu baietii astia de la 3web sau cia ce naiba or fi. Am sunat la ei sa ma abonez ca tot omu la internet..nici o problme zic ei in max 5 zile vine unu de la rogers sa te lege. trec 2 saptamini si abai atunci apare omu de la rogers..bine si atunci decat deloc..leaga netu si..boom..download speed 400-500kbps..ce naiba zic..asta cam trebuia sa fie uploadu nu downlod sun la ei..hold..hold..40 de min..deconectat..incerc iar..folosesc diverse "smecherii" sa vb cu cineva reusesc..imi da ticket # zic 24-48 de ore si se repara..trec zilele..fara net..sun din nou..iara vb..ohh ti-am pus gresit ce problema ai cu net..eu au scris ca nu ma pot conecta nu ca am low connection si iara alt ticket..iara 48 ore..trec zilele fara net din nou..boom..ma suna cineva..3web..hooray..zic eu..ei nu..trebuie sa laum totul de la inceput ca ceva nu potriveste..dobitocii au scris gresit sn de la modem..trebuie 72 de ore sa fixeze aia de la rogers..trec zile fara net..se rezolva dar ziua 5-6 mb download..seara..300-500kbps..sun din nou..smecherii iara..acuma imi zic ca trebuie sa schimbe ceva echipament si ca sa nu mai plang ca is si altii in aceasi oala!zic maxim o sptamina.ii las tot la fel..sun din..si ptr ca intre timp vine factura..mi-au zis initial ca 29.95 cu taxe cu tot..cand in factura era 37..vb cu ei din nou..de la billing imi spune ca o sa verifice si ma suna ei..nu m-au sunat..sun din nou sa cancel..ei..problema mare..nu pot imediat ..trebuie sa astept a taia teava pina la sf luni...what???scandal..supervisor..reduc la 48 de ore sa taie teava..ptr mine e prea mult..nu mai pot..is la urgente..cine vrea..sa incerce cu astia..eu is gata..ma poate ajuta cineva cu o adresa de la protectia consumatorului??sa le spun si lor ..sa le fac ziua..Multumiri!
cartof_prajit
09-11-2008, 02:10
foloseste posta ca e mai rapida lipesti timbru si ajunge inaintea E-mailului
viata grea cu viteza pe net eu sint cu shaw platesc pentru 5mg down si imi merge la 650 kb
am reclamat au venit acasa lau testat si concluzia e ca am 5mb download dar numai pentru 3 secunde pentru aces de http dar pentru transfer de files am restrictie la 650kb
asa ca am cumparat um modem hackuit e pe drum 20mg down si 4mg up
bulangeala e mare aici...monopol cu iz comunist. Eu m-am certat cu cei de la Rogers si pana nu am vb cu un supervisor nu am obtinut upload de 1M. I-am amenintat ca ii reclam la CRTC, doar asa a mers, imi dadeau 760K upload cand eu plateam 1M. Umbla vorba ca vine Vod(K)afone pe-aici, incep rogersii sa se nevrozeze, vad ca Ted deja e bolnav lol.
foloseste posta ca e mai rapida lipesti timbru si ajunge inaintea E-mailului
viata grea cu viteza pe net eu sint cu shaw platesc pentru 5mg down si imi merge la 650 kb
am reclamat au venit acasa lau testat si concluzia e ca am 5mb download dar numai pentru 3 secunde pentru aces de http dar pentru transfer de files am restrictie la 650kb
asa ca am cumparat um modem hackuit e pe drum 20mg down si 4mg up
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.