View Full Version : Un radio de milioane de romani. Oare cum asta?
mandylion
06-06-2005, 15:31
Propun o discutie calma si relaxata ;) asa ca de offtopic .
Ascultand stirile la EuropaFM , de fiecare data imi suna putin exagerata urmatoarea formulare de la incheierea lor :
"Si nu uitati, daca se intampla ceva important, aflati numai de la stirile Europa FM"
:shock:
Adica cum :?: De cand si pana cand :?:
Stand si analizand putin textul, ajung la concluzia ca e un mesaj subliminal, menit sa te faca sa intelegi <ca doar la ei sunt stirile importante (esentiale)> si ca in alta parte nu le vei auzi .
Eu sunt o persoana care nu agreaza reclamele (majoritatea lor) exceptand cele comice .
Si totusi, voua nu vi se pare ca intrec masura cu afirmatia asta ?
Adica cu o mare minciuna ... Eu aflu despre stirile importante de pe internet de exemplu . Cine se cred ei sa-mi impuna aceste idei ...
Nu am nimic cu EuropaFM , ba din contra il consider cel mai serios post de radio, insa ma deranjeaza astfel de formulari menite sa iti intre in creer fara ca tu sa vrei . Cam agresivi totusi ...
CNA ? sau cine se ocupa de aspectul acesta al publicitatii ? e permis totul ?
Toate cele bune !
KingBlana
06-06-2005, 17:56
De ce nu ?
"ProTV - e numai unul" -> Crezi ca e numai unul ? :)
"KissFM- shit music station" -> Aia da
si exemplele pot continua :)
Fiecare e liber sa isi puna promotionalele , cred , si aceasta e modalitatea lor de a promova buletinele de stiri . Nu zice nimeni ca e neaparat buna.
Mandylion , de cand asculti EFM ? :lol:
Mai sunt cateva zile pana cand Eliberadioul ajunge si la Cluj , la noi :idea:
mandylion
06-06-2005, 20:15
Mda... mi-am dat seama dupa ce am scris ca defapt cu totii fac asa...
Oricum , eu nu sunt deacord cu genul asta de promovare a unui post de radio (TV) . E corect sa isi faca reclama , dar la limita bunului simtz, iar daca au dreptate in ceea ce zic, tot respectul .
Cred ca asa de mult ne-a intrat publicitatea in sange, incat acceptam orice :(
Azi maine o sa ne zica o tanti la TV sau radio, ca daca nu cumparam nustiuce detergent suntem tampiti :lol:
De fapt , stai .... chiar se intampla asa ceva in publicitate (putin mai mascat doar)
Anyways... eu o sa ma feresc pe cat posibil de reclame ... Cand am nevoie de un produs si trebuie sa aleg , ramane doar la aprecierea mea daca imi convine sau nu respectivul produs, nu trebuie sa-mi impuna nimeni ca e bun...
Asa de chestie , incercati sa opriti radioul in timpul reclamelor, sa vedeti ce liniste se face si deodata e mai placut ... Poate sunt eu paranoic :?
Cam atat. Toate cele bune @all !
Mircea Gosav
07-06-2005, 10:55
:? nu am nimic cu postul de radio pe care l-ati adus in discutie, dar daca ati observat si muzica este repetata la nesfarsit si este exasperant sa asculti aceleasi melodii in fiecare zi. Pai ce Phil Collins are numai o melodie sau Europe, s.a.m.d.???? Creierul meu a inceput sa resping aceasta chestie. Si nu stiu daca este chiar adevarat ca este radio de milioane de romani. Poate doar din cauza ca este retransmis pe tot teritoriul. Eu unul refuz sa cred! Bafta tuturor!
Te pomenesti ca o fi mai bun Radio Pro Loredana Groza, pardon Pro FM :lol: :lol: :lol:
Mircea Gosav
07-06-2005, 11:14
Nu am zis asta, ci doar ca playlistul este cam acelasi. Profm nu prea am ascultat,la noi nu se prinde asa ceva. Am doar posibilitatea sa receptionez ceva programe de la Brasov (cam 200 km) si cu alea ma mai delectez. Si ceva local.
KingBlana
07-06-2005, 11:21
Clujenii si bucurestenii au parte de un radio premium :) 92.8FM (dupa 10 iunie- Cluj) si 94.8 FM Bucuresti :)
whitesnake
07-06-2005, 11:27
eu stiu numai ca obisnuiam sa ascult europa fm la greu pt. ca dadeau muzica buna si, de obicei, uitam sa iau muzica la mine, in special pt. drumuri scurte (iau masina si cand duc gunoiul :)) )
de ceva vreme insa de cate ori dau pe postul mai-sus mentionat - numai vorbarie de un nivel intelectual indoielnic sau, nu-i asha, shtiri :evil:
asa ca ma orientez "din mers"
KingBlana
07-06-2005, 22:11
Vineri 10.06 ora 7 : 92.8FM !
muzica de pe europafm e super super!!! e no.1 pentru mine
dar cu stiri nu stau la fel, sloganul:
"Si nu uitati, daca se intampla ceva important, aflati numai de la stirile Europa FM"
nu este adevarat!
un exemplu: anu trecut cand a fost cutremurul prin toamna-iarna, nu mai stiu precis cand, seara pe la 23:30 am deschis europafm sa aflu cate grade a avut cutremurul, nimic nici la stirile de la ora 24, nimic, nici n-au amintit :(
germanul
08-06-2005, 01:09
Eu ascult Europafm si spun ca este un post bun.Fiecare cu gustul sau de muzica.Se poate sa fie de milioane de romani,eu il ascult prin intermediul internetului,ca altfel aici la Jermania nu se poate.
whitesnake
08-06-2005, 09:46
@germanul & @ronniee
nu vorbeam de muzica de pe europa fm din pct. de vedere calitativ ci cantitativ. Acum, de 8 X din 10, de cate ori dau pe acest post, NU este muzica
(repet: indiferent de calitatea ei)
mandylion
08-06-2005, 11:53
Salutare si multumesc de reply-uri la topic 8)
Concluzia mea e ca mai toate posturile de radio , profita cat pot de pe urma audientzei... La inceput cand un post de radio se lanseaza e foarte plactul a-l asculta ; cu timplu , cu cat ii creste audientza mai mult, cu atat raportul reclame/emisiuni e mai mare. Acest lucru se pare ca se aplica chiar si pentru RadioGuerrilla. Este normal ar zice unii ...
Pentru mine nu este normal , asa ca o exagerare la capitolul reclame poate fi fatala pentru un post de radio .
@germanul & @ronniee
nu vorbeam de muzica de pe europa fm din pct. de vedere calitativ ci cantitativ. Acum, de 8 X din 10, de cate ori dau pe acest post, NU este muzica
(repet: indiferent de calitatea ei)
Exact ce spuneam ... stresante rau reclamele astea ... chiar agasante :shock:
Cat despre muzica ce se difuzeaza , exista o explicatie statistica (cred) , comform careia un individ asculta radio o perioada de X minute intr-o zi (perioada mica) . Sansele sa auda aceeasi melodie de 2 ori sunt oarecum calculate si minime , pastrandu-se un compromis intre Calitatea muzicii si sansele ca repetarea pieselor muzicale sa fie deranjanta ...
Totul e bine calculat (cred eu) in aceasta afacere ...
P.S. Daca mai aud inca odata Europe - The final countdown , cred ca si inebunesc :lol: . Fara suparare, e frumoasa piesa oricum .
Pana una alta , pentru cei ce au posibilitatea , incercati http://www.shoutcast.com/
unde aveti ce alege la un minim de comentarii si reclame intrecalate
Toate cele bune !
Care-i treaba la Cluj cu 92.8 ?? ca e ocupat de vreo 8 ani de CD Radio ..
Sau se schimba ceva ???
Preferatul meu este oricum 87.8 FM RadioRomantic , si ei isi fac propria
reclama cu MUZICA NU ZGOMOT inclusiv prin RDS (nu firma ci protocolul).
Alf
mandylion
09-06-2005, 09:48
@alf
Vineri 10.06 ora 7 : 92.8FM !
Cred ca va fi in tandem cu CD-radio .
Great news anyway :)
KingBlana
09-06-2005, 10:01
Au mai ramas 21 de ore :)
apropo reclame stresante
pe postul Infopro sunt de 10x mai multe reclame stresante
si muzica mai lasa de dorit in comparatie cu EuropaFM
KingBlana
20-06-2005, 00:42
La ultimul sondaj de audienta Info PRO avea in Bucuresti pe o anumita categorie de varsta (importanta) 0.7% audienta .....
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.