View Full Version : TV plasma sau LCD ?
Stiu ca s-a mai purtat o discutie pe tema asta acum citeva saptamini, dar fiind mai veche de 30 de zile a fost stearsa, si pe atunci nu era o tema de actualitate pt. mine.
Poate sa ma ajute cineva cu ceva sfaturi, ca mi s-a stricat televizorul (l-am aruncat pe geam dupa meciul cu Olanda :lol: :lol: :lol: ) si vreau sa-mi iau saptamina asta unul nou. Buget orientativ = 1500-2000 euro (stiu ca 2000 este limita de jos de pret pt. plasma, si de aceea eu as tinde totusi spre LCD, sa zicem de 32 zoll). Ce parametri sint importanti la un LCD (stiu ca s-a discutat de ex. despre tehnicile de "intindere" a programelor difuzate in 4/3 pe tot ecranul 16/9, dar din pacate nu mai retin concluzia), ce marci/modele mi-ati recomanda ? Sau are plasma asa avantaje mari fata de LCD ca merita sa mai pun citeva sute in plus ?
Va multumesc anticipat pt. sfaturi si pareri.
cosmin_v
06-06-2005, 08:02
Acorda o sansa si unui retroproiector DLP sau LCD!
Acorda o sansa si unui retroproiector DLP sau LCD!
din pacate nu am loc de retroproiector, deci din motive de spatiu nu intra in discutie ....
Spaceman
06-06-2005, 08:55
PLASMA!
http://www.redcoon.de/res/product_200/resource_55759.jpg
Panasonic TH-42 PA 50
1569 €
- Plasmatechnologie
- 16:9 Format
- 106 cm Bildschirmdiagonale ( 106 cm sichtbar)
- Auflösung 852 x 480 Pixel
- Viera Colour Management System: 8,6 Mrd. Farben
- 2048 Graustufen
- Sub Pixel Controller
- Rauschunterdrückung
- Progressive Scan
- 3D digitaler Kammfilter
- Kontrastverhältnis: 4000 : 1
- Ausgangsleistung: 16 Watt
- Ambience Raumklang
- 99 Speicherplätze [TV]
- Bildschirm-Menü (23 OSD-Sprachen)
- Bildschirmschoner
- Videotext Level 2,5
- incl. Fernbedienung
- Empfang: Hyperbandtuner; PAL B/G; D/K; SECAM B/G; D/K; L; PAL-60; NTSC; M-NTSC
- Netzspannung 220 - 240 (V)
- Stromverbrauch 315 W; Standby 0,3 W
Anschlüsse :
- Scart (RGB, S-Video, Composite)
- YUV-Komponenteneingang (Cinch)
- Video-Komponenteneingang: 3 x RCA
Abmessungen :
- 1068 x 700 x 97 mm (BxHxT)
Gewicht :
- 33 kg
Farbe :
- schwarz/silber
---------------------------------
http://www.redcoon.de/redcoon/product.do?action=getProductDetail&ref=psm&product=26500
@spaceman
Multumesc pentru recomandare !
Doar o intrebare : nu ar fi important ca televizorul sa fie HDTV compatibil (parca s-a zis ca de ex. WM 2006 va fi transmis in format HDTV in Germania) ?
Spaceman
06-06-2005, 10:33
@loko
Eu am "fratele lui" (42/PA 30) si HDTV-ul merge impecabil pe VGA!
Nu sant probleme.
Rezolutia HDTV 1280/720 merge 1A.
SS2 si un PC performant=mai mult nu trebuie
@loko
Eu am "fratele lui" (42/PA 30) si HDTV-ul merge impecabil pe VGA!
Nu sant probleme.
Rezolutia HDTV 1280/720 merge 1A.
SS2 si un PC performant=mai mult nu trebuie
@spaceman
Multam pt. info.
Ce posibilitati de configurare are acest Panasonic despre cum sa "umple" ecranul daca se emite un program 4:3 ? Il lateste, si apar oamenii mai grasi :lol: decit in realitate ?
Spaceman
06-06-2005, 11:32
@loko
El are mai multe posibilitati.
Automatic/Aspect/16:9/14:9/4:3/Zoom 1 pana la 3
Apar mai grasi,dar nu exagerat!
:lol: :lol: :lol:
Tocmai am fost la un magazin sa ma interesez, si mi-au zis ca pina la 82 cm (32 zoll) merita LCD, pentru diagonale mai mari plasma. Daca e sa ramin totusi la doar 82 cm, ce parere aveti de modelul nou de LCD Hitachi (32LD7200), caracteristici aici (http://www.hitachidigitalmedia.com/DMG/brochures/en_GB/32ld7200_datasheet.pdf) (in Germania costa acum pe la 1900 de euro), pe care mi l-au recomandat ?
cosmin_v
06-06-2005, 16:13
Retroproiectoarele de care zic eu au 30 cm adancime, unele chiar mai putin. Cauta pe net sony 42sx300 - costa in jur de 1600 EUR
http://i.pricerunner.com/prod/024207323l/Sony_KF-42SX300_Silver__Stand.jpg
Daca te multumesti cu 32", mai bine iti iei alt crt.
Referitor la problema cu deformarea imaginii, iti place sau nu, asta este viitorul. Cam toate marcile au un mod in care umplu ecranul deformand cat mai putin imaginea; la Sony este "Smart" la Toshiba "Super Live" etc...
Odata ce te obisnuiesti, iti garantez ca nu te vei mai gandi niciodata la un conventional 4:3
Orice ti-ai lua, cauta un pachet bogat de optiuni: intrare Scart RGB, eventual si pe componente. progressive scan, eventual si HDMI.
Tine cont si de faptul ca plasma se consuma, asa ca peste 2 ani s-ar putea sa ai surpriza neplacuta de a constata ca nu mai ai aceleasi culori/contrast/luminozitate.
Te asteapta o decizie grea :D
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.