View Full Version : Impamantare antena
Buna,va salut; locuiesc intr-o casa veche care nu are impamantare deloc. Am montat antena parabolica pe casa cu o teava prin tigla , in pod sta pe o barna groasa din lemn; imi trebuie totusi impamantare ? Daca da , cat de gros cablu sa pun.......stiu ca de obicei se foloseste platband ...care e minimul sectiunii necesare?
nu iti trebuie impamantare...
KingBlana
16-05-2005, 14:23
Mai pe romaneste cred ca ai zis : poti pune orice impamantare ca tot se duce naibii la traznet .... :cry:
trebuie sa aiba sub 4 ohmi impedantza. daca pui lampa de control , un fir pe faza si celalalt pe impamantare becul se aprinde.
fir care se foloseste la aparatul de sudura electric, sufa de la calea ferata, sapi cam 1 metru in pamant pe un metruxun metru ,si bagi colac 2-4 spire, iar din ce tragi pana la antena sa fie intins, fara bucle sau okiuri
sau cu asta te duci pe coama casei si faci paratrazanet, sa scurga inductia in pamant.
dar cel mai sigura e metoda lui Blana, daca e sa fie, nimic nu te mai scapa.
si inca un dar, traznetul, inductia vine pe reteaua de curent , in caz de furtuni puternice scoti totu din priza.
bafta,
danjoedesinaia
daca pui lampa de control , un fir pe faza si celalalt pe impamantare becul se aprinde.
si, daca ai contor nou, sare si disjunctorul (ala care te obliga sa folosesti nulul care trece prin contor ca sa nu furi curent)
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.