View Full Version : taxa auto euro 3
bomba a fost lansata.
pt masinile cu euro 3, pt care pana acum se platea maxim 2500 euro taxa vamala, de acum se va plati 5000 euro, taxa inmatriculare.
:-( imi pare rau pt cei care au asteptat sa intre in ...u.e. si sa-si cumpere o masina mai ieftina....
amandigi
01-01-2007, 14:12
Taxa acesta se stia de demult. Ea a fost introdusa si in alte tari, ca Ungaria. Ideea e ca acum nu mai pot opri importul masinilor vechi din UE, dar incearca sa faca acest lucru nerentabil. Nu ca as fi de acord cu taxarea, mai ales ca o masina Euro2 sau Euro3 german tot e mai bun decat majoritatea daciilor de pe aici...
Taxa acesta se stia de demult. Ea a fost introdusa si in alte tari, ca Ungaria. Ideea e ca acum nu mai pot opri importul masinilor vechi din UE, dar incearca sa faca acest lucru nerentabil. Nu ca as fi de acord cu taxarea, mai ales ca o masina Euro2 sau Euro3 german tot e mai bun decat majoritatea daciilor de pe aici...
sunt de acord cu tine. numai ca uni sperau ca din 2007 nu vor mai plati asa mult pt o masina second hand.
nu cred ca sunt multi care isi mai doresc jafurile de dacii si care sa fie de acord cu politica renault.
traim in romania si totul e posibil.:cheers:
Inca ne forteaza sa tinem de rablele de Dacii...Sunt idioti...
Mai fratilor,se poate si altcumva...cumparati masina in jermania,o inmatriculati acolo,platiti asigurarea pt un an si circulati cu ea in Ro.ce va opreste sa faceti asta?Sunteti cetateni EU?Aveti voie sa va faceti inclusiv permise de conducere in alte tari membre EU.Nu stiati?
Mai fratilor,se poate si altcumva...cumparati masina in jermania,o inmatriculati acolo,platiti asigurarea pt un an si circulati cu ea in Ro.ce va opreste sa faceti asta?Sunteti cetateni EU?Aveti voie sa va faceti inclusiv permise de conducere in alte tari membre EU.Nu stiati?
daca cumperi o masina din germania( orice masina sa zicem din 1990) te costa 150 euro sa o inmatriculezi in italia.
credeti ca italienii nu tin la masinile lor??? si eu zic ca au o oferta destul de bogata. sa nu uitam ca sunt cu ferrari campioni mondiali la f1, cu alfa romeo campioni la raliu autoturisme, si cu toate astea nu au legi care sa te oblige sa le cumperi.
dar noi avem o nenorocita de dacie care este foarte protejata.:wallbash:
Voi chiar credeti ca e protejata Dacia ? Asta are segmentul ei de piata si nu are nevoie de nici o protectie. Sunt insa anumiti oameni de afaceri care se ocupa cu importul de masini noi care trebuie sa li se protejeze afacerea. Ghiciti cine se afla printre ei ? Cum acum insa nu mai e import pentru masinile din UE noi sau SH si taxe vamale si accize nu se mai pot pune s-a gindit profund si s-a ajuns la taxa de prima inmatriculare. Cred insa ca vor incepe din ce in ce mai multe masini inmatriculate in UE sa circule in .ro :-)
salut
eu am cumparat din germania un audi si l am inmatriculat in austria, a trebuit sa platesc numai taxa NOVA ceva de genul 10 % din suma totala si atit; de ce oare nu se face si in ro asa ????
g@bi >> ca sa cumperi o masina in Germania si sa o si mai inregistrezi acolo iti trebuie sa ai sedere legala :) leider......
salut
eu am cumparat din germania un audi si l am inmatriculat in austria, a trebuit sa platesc numai taxa NOVA ceva de genul 10 % din suma totala si atit; de ce oare nu se face si in ro asa ????
pai cam asa cred si eu ca ar fi normal.dar suntem inca in romania!
la muti ani!:birthday: :cheers:
fu.ui in gura pe hoti de la conducerea acestei tari is niste porci ordinari...se fura ca in codru la noi .
Asta Este...asteptam Sa Vedem Ce Se Mai Schimba
salut
g@bi >> ca sa cumperi o masina in Germania si sa o si mai inregistrezi acolo iti trebuie sa ai sedere legala :) leider......
ce te face sa crezi ca de azi nu poti avea sedere legala in germania :) :)
fu.ui in gura pe hoti de la conducerea acestei tari is niste porci ordinari...se fura ca in codru la noi .
salut baieti!:taz:
daca este ceva de f.tut cred ca trebe sa imi ziceti si mie!:fu:
ce te face sa crezi ca de azi nu poti avea sedere legala in germania :) :)
unde dai si unde crapa :) eu nu zic ca nu poti avea sedere legalä in Germania......
pe ce baza integistrezi o masina ??
1. Fahrzeugbrief
2. TÜV Bericht
3. wenn vorhanden und gemäß dem Fahrzeug entsprechend AU Bericht
3. Versicherungs Doppelkarte
4. Personalausweis
de unde puii mei faci rost de carte de asigurare nu trebuie sa ai sedere permanentä ? si iti mai trebuie sa ti faci personalausweis samd
chestia este ca G@bi se refea la romänii de rind care se duc sa cumpere masini de afarä crezi ca au timp isi fac conturi pe la banci si sa plateascä asigurare 140 % mai mult fata de pretul normal
hai sa nu ne imbatam cu apa rece :)
rusudanion
02-01-2007, 02:00
daca cumperi o masina din germania( orice masina sa zicem din 1990) te costa 150 euro sa o inmatriculezi in italia.
credeti ca italienii nu tin la masinile lor??? si eu zic ca au o oferta destul de bogata. sa nu uitam ca sunt cu ferrari campioni mondiali la f1, cu alfa romeo campioni la raliu autoturisme, si cu toate astea nu au legi care sa te oblige sa le cumperi.
in italia au niste legi care te "obliga" (am scris in ghilimele)sa cumperi masini euro4.:furious:
va explic in italia cel putzin o data pe luna se opreste traficul in marile orase si pot circula doar cei cu euro4 ,gpl si metan.cateodat mai fac ca pe vremea lu ceausescu o zi circula numerele pare alta zi cele dispare dar mereu mashinile cu euro4
daca din greseala iesi cu mashina care nu e euro4 in acea zi te arde politzia de nu te vezi.amenda costa vreo 180 de euro si difera de la oras la oras.
iar in zilele normale nu potzi circula in orase cu mashini euro 0.
in italia au niste legi care te "obliga" (am scris in ghilimele)sa cumperi masini euro4.:furious:
va explic in italia cel putzin o data pe luna se opreste traficul in marile orase si pot circula doar cei cu euro4 ,gpl si metan.cateodat mai fac ca pe vremea lu ceausescu o zi circula numerele pare alta zi cele dispare dar mereu mashinile cu euro4
daca din greseala iesi cu mashina care nu e euro4 in acea zi te arde politzia de nu te vezi.amenda costa vreo 180 de euro si difera de la oras la oras.
iar in zilele normale nu potzi circula in orase cu mashini euro 0.
eu unu nu am auzit de aceste legi in italia.poate fiindca nu locuiesc acolo.
si nu cred ca vreodata la noi o sa faca acelasi lucru. mai ales ca dam mii de euro taxa inmatriculare.
cristinel
02-01-2007, 11:09
si in Belgia exista acea taxa de prima inmatriculare care difera de la masina la masina in functie de vechime si de puterea motorului, eu am inscris un bmw 2004 de 115 cai si am platit vreo 397 euro si dupa 2 luni, am inscris un alt bmw tot din 2004 de 150 cai si am platit 700 euro ( le-am inscris normal, nu pe numere de tranzit)
s-aveti un an mai implinit!
baFTA
si in Belgia exista acea taxa de prima inmatriculare care difera de la masina la masina in functie de vechime si de puterea motorului, eu am inscris un bmw 2004 de 115 cai si am platit vreo 397 euro si dupa 2 luni, am inscris un alt bmw tot din 2004 de 150 cai si am platit 700 euro ( le-am inscris normal, nu pe numere de tranzit)
s-aveti un an mai implinit!
baFTA
Exista aceasta taxa e drept si in alte tari. Dar valoarea acesteia e mult mai mica ca in RO. Astia de la noi sint mult mai FLAMINZI. Explicatia logica, confirmata de unele persoane implicate direct au fost "....pai ce vrei sa raminem fara posibilitatea de a face un banut ? Noroc ca sefii au gindit exact cum trebe, si ne-au dat din nou rolul de ...incasatori..." Deci e clar de ce la noi nu se renunta la taxele mari....Pentru taxe mici...nu se da spaga !! :1eye: ... Doar teapa.... Off... E anul nou.... La multi Ani. :cheers:
ntire2000
02-01-2007, 13:58
luati-va baieti masini noi nu toate rablele fumate de altii...
si sa nu uitam ca si ungurii produc suzuki (cu motoare aduse din japan) si cehii fac skoda (cu motoare de wv) ....nu sunt numai dacii pe lumea asta...
intr-adevar dai vreo 2 mii de euroi in plus fata de cacatul de logan da' te alegi cu o masina incomparabil mai buna....
PS: personal am un suzuki ignis de care sunt foarte multumit...
Nu se poate face o petitie online catre mai marii UE? :off:
Ar trebui sa incercam sa facem ceva.Si eu m-am saturat de Dacia mea...
gigelsat
02-01-2007, 19:37
Parerea mea este ca aceasta taxa va disparea sau va fi mult diminuata odata cu inlocuirea din functie a celui care reprezinta in Romania interesele unui anumit producator de autoturisme fracez. Aceasta taxa a fost impusa in Codul fiscal de catre importatorii de autoturisme noi care au (deocamdata) in guvern un reprezentant de baza.
Eliminarea sau diminuarea taxei va putea fi pusa in practica doar incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care se va lua hotararea eliminarii sau diminuarii ei asa ca in 2007 vom "beneficia" de aceasta.
fabian23
02-01-2007, 20:22
Un link orientativ pentru calculul taxei auto:
http://www.evz.ro/taxeauto.php
Dupa ce scrie acolo pentru o masina EURO3/4 ani vechime cu, capacitate cilindrica nu mai mare de 2000 cm cubi platesti in jur de 1700EUR fara TVA. Banuiesc ca taxa speciala de care se vorbeste acolo, este una si aceeasi cu asa numita taxa pentru prima inmatriculare.
Un link orientativ pentru calculul taxei auto:
http://www.evz.ro/taxeauto.php
Dupa ce scrie acolo pentru o masina EURO3/4 ani vechime cu, capacitate cilindrica nu mai mare de 2000 cm cubi platesti in jur de 1700EUR fara TVA. Banuiesc ca taxa speciala de care se vorbeste acolo, este una si aceeasi cu asa numita taxa pentru prima inmatriculare.
Intradevar despre respectiva taxa este vorba...
Se pare ca se doreste inscriera masinilor cu motoare de pina la 1600 cm3 si cu gradul de poluare euro4 si euro5
La o privire mai atenta o masina euro4 de 1599cm3 taxa este de 376euro+tva.
Cam sus si cam artificiala totusi aceasta taxa cind o masina cu euro3 si 1900 cm3 trebuie sa platesti o taxa echivalenta cu 30% dintr-un logan (~2000euro tva inclus)
f11
dani2000
03-01-2007, 10:37
Am si eu o intrebare, ca sa nu mai deschid un topic nou. Pentru produsele electronice aduse din alte tari EU se mai plateste vreo vama sau vreo taxa ?
amandigi
03-01-2007, 10:59
Am si eu o intrebare, ca sa nu mai deschid un topic nou. Pentru produsele electronice aduse din alte tari EU se mai plateste vreo vama sau vreo taxa ?
Nu. EU = uniune vamala = nici o taxa vamala. Teoretic daca comenzi ceva din EU ar trebui sa ajunga la oficiul postal ca orice colet din Romania. La granite nu va fi control vamal. Toate aceste teoretic, ca sunt exceptii, de obicei insule, enclave, etc. cu statut special in EU, care nu fac parte din uniunea vamala. Si teoretic, fiindca inca sunt limitari la importul de tigari, alcool de exemplu, deci in Ungaria poti fi oprit dupa ce ai trecut granita pentru control si daca ai mai mult decat un carton de tigari/persoana trebuie sa platesti niste taxe (dar nu se numeste taxa vamala!). Acest lucru va disparea cand accizele din RO vor ajunge la nivelul accizelor din EU.
Dar la intrarea in RO nu cred ca vor fi probleme...
pai nu are ce sa se mai plateasca . in privinta asta o sa fie mai bine .
cit despre ieftinirea produselor electronice... mai putin. doar plasmele si calculatarele doar.:rdiband:
ntire2000
04-01-2007, 23:41
si lcd-urile, gentile pentru laptop, bateriile (acumulatori), si mai era ceva da' am uitat...
gigelsat
07-01-2007, 14:50
Pentru cine vrea sa afle cuantumul unei asemenea taxe
http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html
Singurul lucru de care am fost intrebat joi, la intrarea in tara, a fost daca am ceva de declarat. "Electronice, electrocasnice?" Asa ca nu cred ca e chiar asa usor, sigur au mai inventat ei ceva sa mai mulga niste bani.
Jos taxele!
http://www.ziua.ro/img/t.gif
http://www.ziua.ro/img/t.gif -- UE da in judecata statul roman pentru ca a incãlcat legislatia europeanã referitoare la taxa de inmatriculare auto.
Ziua (http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-01-09&id=213855&ziua=5923fe7a652fe23f05d7a9b0f4681c52)
http://www.ziua.ro/img/t.gif
KingBlana
09-01-2007, 00:03
Am fost pe aceeasi lungime de unda :
UE ne da in judecta la CEJ pentru taxa de prima inmatriculare
Incepand cu 1 ianuarie, noul Cod Fiscal aduce in premiera taxa pentru prima inmatriculare, aplicabila atat masinilor noi, cat si celor second-hand.
Uniunea Eurpeana ne da in judecata la Curtea Europeana tocmai din cauza acestei taxe pentru prima inmatriculare considerata a fi neconforma cu legislatia europeana in domeniu.
In cazul in care Curtea Europeana de Justitie va hotara ca aceasta taxa este una neeuropeana, atunci statul roman va trebui sa modifice legea. Mai mult, Romania, Ungaria si Polonia ar putea primi chiar o amenda usturatoare.
Asa cum aratam intr-un articol precedent din 5 ianuarie, introducerea taxei pentru prima inmatriculare a fost puternic contestata inca de la inceput, avand castigatori si perdanti certi.
Aplicata de stat ca o masura antipoluare, taxa pentru prima inmatriculare este in realitate o masura care urmareste avantajarea producatorilor autohtoni de automobile, precum si a importatorilor de masini noi.
Mai mult, importatorii de masini second-hand acuza statul roman ca a introdus aceasta masura la presiunile importatorilor de automobile noi.
O taxa contestata
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, declara anterior ca numai grija pentru mediul inconjurator a fost motivul introducerii acestei taxe si ca hotararea a fost luata dupa consultari cu ministrul Finantelor. Taxa ar fi - in opinia doamnei ministru - una conforma cu cerintele UE.
Numai ca lucrurile nu stau deloc asa. Atat Ungaria si Polonia care au introdus si ele imediat dupa integrare astfel de masuri protectioniste, sunt contestate de UE tocmai pentru aceste legi si se pare chiar ca vor primi o sanctiune.
Mai mult, chiar comisarul european Ludovic Orban si-a declarat dezamagirea fata de aceasta taxa care nu corespunde normelor europene.
Cine castiga
Castigatorii principali ai acestei taxe sunt indiscutabil importatorii de automobile noi.
Si producatorii autohtoni de automobile (Renault Dacia) pot sta linistiti. Valul de masini second-hand ieftine si foarte ieftine a fost stopat.
Castigator va fi si statul roman, care nu a facut altceva decat sa inlocuiasca o taxa neeuropeana (accizele vamale) cu o alta care, chiar daca se ascunde sub masca responsabilitatii fata de mediu, tot nu este pe placul UE.
Vor castiga si bancile, deoarece leasingul va creste simtitor. Pentru masina luata in leasing, taxele pentru prima inmatriculare nu se vor simti asa mult.
Castiga Romania, care va scapa de o buna parte din harburile care circula in acest moment pe soselele tarii, adevarate surse de poluare si de insecuritate.
Romania este pe penultimul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de masini noi pe cap de locuitor. Mai bine din 70% din masinile care alcatuiesc parcul auto al Romaniei sunt masini non-euro.
"Din acest punct de vedere, taxele sunt binevenite deoarece vor determina cumpararea de masini noi in detrimentul celor vechi si poluante. Taxele percepute sunt totusi cam mari", a mai declarat Eugen Cocea.
Cine pierde
In primul rand, pierde cetateanul obisnuit, care nu-si va mai putea lua o masina ieftina si buna dintr-o tara membra UE
Importatorii de masini second-hand vor pierde multi bani din cauza ca nu vor mai putea vinde masini mai vechi de cativa ani, dar vor putea sa-si refaca veniturile cu vanzarea masinilor mai noi de un an.
Si statul roman s-ar putea dovedi perdant in situatia in care aceasta taxa se va dovedi a fi neconforma cu legislatia Uniunii Europene.
Cum s-ar putea evita taxa
Romanul s-a si gandit deja la cateva posibilitati de a evita taxa pentru prima inmatriculare. Cum masinile echipate special pentru persoanele cu handicap sunt scutite de la aceasta taxa, multi s-au gandit ca s-ar putea repeta povestea de acum cativa ani, cand anumite ONG-uri sau biserici aveau inscrise zeci de masini.
O alta modalitatea de a evita taxa este infintarea unui Off-Shore in Belize. Realitatea TV a facut chiar un calcul privind costurile unei astfel de actiuni. Operatiunea se deruleaza rapid si costurile nu depasesc 1400 de euro. Desigur, un off-shore poate fi folosit si pentru evitarea altor taxe.
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.