View Full Version : Start !
:) Speak serbian please !
meni je jako drago sta u forum umetnuli ste i srpki jezik...
:D
KingBlana
29-12-2006, 14:25
Dobrodošlica na RDI :)
"Sastanka srbima", Sobor srbima", ?
pretpostavljam srpski je tvoj majcin jezik, pa zato red je da dash neki predlog...
u parvo si, moj majcin jezik je makedonski, ali govorim i srpski (po malo), engleski*, francuski(po malo), bugarski, hrvatski (po malo, podrazume se :)).
Svakako, nadam se da moja pomoc nece shkodati u sekcijom srbima. :?
i moj srpski nije tako los ko sto kazes ti...
:(
lazar nisam dochitao tvoja poruka, pretpostavljam da si, ali ako jos ni si pisi admin foruma svakako tvoj predlog bice prihvaten. (to se odnosi na prevodilac za srpski jezik) :)
KingBlana
29-12-2006, 19:12
admin , trebuia sa faceti altfel : in loc de RDI Serbian > RDI ex-Yu , iar in aceasta sectiune 2 subsectiuni : Serbian si Croatian .
mislim da predlog KingBlana je odlican (umesto srpski da pise ex-Yu), ali mislim da poddirektoriuma (podsekcije) na srpski i hrvatski jezik nije nesto sto stvarno treba...ja sam neutralan i mislim da srpski, hrvatski, bosanski jezik to se jezici slicnij jednom na drugom...tu po malo spada i slovenski (mada ja ne razumem ni zbor toga jezika) :(, tako da na ovog foruma 99% ce razumiti svaki clen iz ex-Yu, primer: Ja.
KingBlana
29-12-2006, 19:55
lazar* , te rog sa traduci in cateva vorbe si in sarba sa inteleaga prietenii nostrii despre ce vorbeam .
Scuze ca nu cunosc , exista deci o limba sarbo-croata care este inteleasa de sarbi , bosniaci , sloveni , croati , macedoneni ? Un fel de "limba iugoslava" ? Atunci inseamna ca acest forum va fi in acea limba , nu in sarba (cu caractere latine) ?
KingBlana
29-12-2006, 20:38
Eu te intrebam pe tine :)
sta je sada reko ili pitao KingBlana i sta si mu odgovorio? moje ime je u tvoj post?
KingBlana
29-12-2006, 21:39
xNowell , where are you from ?
vako lazar, znas da ovaj forum je za oni ko razume srpski. moja ideja je bila da na svi oni koji razume srpski (srpsko-hrvatski) kao jezik ko je bio nesto kao sluzbeni u Jugoslavija (i ne razume drugi jezik ili sl.) se omuguce pristup informacijama u oblast satelitskoj tehnologii. pisao sam na administrator na RDI-sat da teba ovog forum jos neki jezik kao srpski i makedonski, napomenuo sam da govorim makedonski ali znam i srpski, on je s zadovoljstvom prihvatio forum na srpski jezik. ja sam isto zato sto to je jezik ko i mi (makedonci) razumemo, jel'tako?
nadam se da i ti ces se aktivirati da bi moglo ovog foruma da MI napravimo da on zadovolji celje i potrebe.
>kazi, pisao si do admin to sta sam ti reko? nadam se da jesi, posto tako automatski postajes moderator ovog foruma :). posto tvoj materni jezik je srpski pomoci da sve ovo pravilno prevedemo. pisi... :?
xNowell , where are you from ?
I am from Macedonia, one of the former Yugoslav Rebublics.
So, my native language is Macedonian. I speak Serbian too (not perfect I guess). But the aim was to concept a Serbian forum, a place where people from Serbia, Croatia, MonteNegro, Bosnia, Macedonia, Slovenia, even from Russia can understan and can be provide with information.
KingBlana
29-12-2006, 21:59
I want that too , not RDI Serbian , but RDI Yugo , with serbo-croat language to became understandable by all people , from slovenians to macedonians .
there's no serbo-croatioan language any more, so it must be existing lanuage. that is the think, we can not use terms like serbo-croation or ex-Yu language. But in the comment we can explane that the forum is for the ex-Yu languages (Macedonian, Croation...). So, I hope with that the language problem will be over.
prvo nisam se ljutio. moj materni jezik je makedonski i ja volim to. srpski je jezik sto sam ucio kao kolektivan jezik (to mi je dalo ideja za sve ovo). samo sam hteo pojasniti svoje namere, ako sam te ja navredio, izvinjam se. a zbog to stam te naveo da misljis da sam navredjen opet izvini.
pomos okolo prevod barao sam (znam da ces pomoziti), a sta se tice moderator, mislim da potrebno je da obavestis administrator da imas volje za to, a ja vjerujem da imas. to nije aplikacija (formular) za radja nego obavstenje. puno pozdrav, inace forum ce biti gotov na 1 januar (popravi mjesec to je 01.01.07) sa neki gotove sekcije.
lazar, moje mishljenje je da forum se imenuje kao srpski (administrator ne bi dozvoljijo fiktivni jezik ili imena kao sto je EX YU), a u forum mi kao moderatori dozvojlicemo da se koriste makedonski, hrvatski, bosanski, crnogorski i tako dalje jezici. to cemo potencirati na posebno mesto ovog foruma. ne zameruj na pravopisne greske posto situacija u koju se sada nalozim u makedoniju poznata je kao "pijan". :D
srecni novogodisne praznice :D
KingBlana
04-01-2007, 13:16
Pentru ca este un membru foarte vechi si se pare ca , cunoaste limba , il propun moderator pe Sommersby .
I agree with you !:cheers:
pretpostavljam srpski je tvoj majcin jezik, pa zato red je da dash neki predlog...
u parvo si, moj majcin jezik je makedonski, ali govorim i srpski (po malo), engleski*, francuski(po malo), bugarski, hrvatski (po malo, podrazume se :)).
Svakako, nadam se da moja pomoc nece shkodati u sekcijom srbima. :?
dasao je vreme da ucis i rumunski jezik!
Nu deder vidi sta oni pricaju.
-:group: :ooops:
ovo je nesto dobro sta mogu i razumeti
pps_srbija
29-01-2010, 02:40
Pozdrav braco SRBI
leebingate
10-03-2010, 13:11
Dobrodošlica na RDI :)
u parvo si, moj majcin jezik je makedonski, ali govorim i srpski (po malo), engleski*, francuski(po malo), bugarski, hrvatski (po malo, podrazume se :smile:).
Svakako, nadam se da moja pomoc nece shkodati u sekcijom srbima. :???:
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.