PDA

View Full Version : Sistem Receptie HDTV

Dyngo
18-12-2006, 20:05
Salut pe toata lumea

Sunt novice in materie de satelit si de aceea am nevoie de sfatul si parerile voastre
Vreau sa achizitionez o configuratie HD
1 - Antena offset (1-1.2m), am inteles ca pentru Bucuresti cam asta ar fi dimensiunea optima
2 - LNB - nu stiu, astept sfatul vostru...
3 - Montura H-H - am vazut pe piata cateva modele care arata la fel dar pretul difera destul de mult intre ele si nu stiu ce sa aleg...
4 - Cablu - ce tip de cablu sa cumpar pentru a avea pierderi de semnal cat mai mici (dupa calculul meu i-mi trebuie 50m pt ca antena va fii montata pe terasa blocului)
5 - Receptor - aici vine partea cea mai grea... ma gandesc sa-mi iau un Humax HDCI 2000, am inteles ca sunt mult mai stabile fata de alte modele, dar am mai gasit si un ViP622 DVR http://www.sadoun.com/Sat/Products/Dishnetwork/Receivers/Dish-ViP622-DVR-HDTV-Satellite-receiver.htm
care ar rezolva problema pentru 2 TV-uri
6 - furnizor servicii DTH - unde iarasi parerile sunt inpartite

Ar mai trebui si altceva inafara celor mentionate mai sus?
Astept parerile voastre pro si contra.
Multumesc

tutu
19-12-2006, 02:33
Singura mentiune e ca nu vei vedea nici un canal hdtv, poate cu o antena de 2-2,2m sa vezi ceva.

tutu
19-12-2006, 02:35
Iar acel receiver VIP nu e bun in Europa, nu stie dvb-s2, nu va receptiona aproape nici un canal hdtv.

Dyngo
20-12-2006, 11:38
Iar acel receiver VIP nu e bun in Europa, nu stie dvb-s2, nu va receptiona aproape nici un canal hdtv.

OK! am inteles, deci ramane sa iau Humax-ul
Referitor la antena... din ce am citit am inteles ca este suficient 1.2m. Daca este asa cum spui datele problemei se schimba pt ca din ce am vazut montura HH suporta maxim 1.2m diametrul antenei.

tutu
21-12-2006, 06:50
Sigur ca este asha, oricum, de ce vrei sa pui montura H-H. Pe aici lumea foloseste montura polara + actuator si nu are probleme.

Dyngo
29-12-2006, 11:03
Sigur ca este asha, oricum, de ce vrei sa pui montura H-H. Pe aici lumea foloseste montura polara + actuator si nu are probleme.

OK. Inafara monturii polare + actuator mai trebuie si altceva?

O intrebare la cei care au Humax, Cand ati cumparat aparatul ati primit si cam-urile in pachet? daca da, ce norma sunt?

multumesc

Woland
30-12-2006, 17:39
A propos de Humax HDCI2000, ma lamureste si pe mine cineva please?
Am inteles ca receiverul e FTA pe partea de HD, deci ca nu poate receptiona programe HDTV criptate gen Premiere HD, TPS HD etc. Cele doua sloturi CI ar fi pentru programele criptate SD. E adevarat?

Dyngo
17-01-2007, 14:36
Am inteles ca receiverul e FTA pe partea de HD, deci ca nu poate receptiona programe HDTV criptate gen Premiere HD, TPS HD etc. Cele doua sloturi CI ar fi pentru programele criptate SD. E adevarat?

de aseara sunt fericitul(sper) posesor al humax-ului HDCI 2000
in una din listele de favorite este bagat pachetul premiere inclusiv cele HD.