PDA

View Full Version : DVB-T in Targoviste?

petrica_dumitriu
06-11-2006, 17:23
Stie cineva daca se pot receptiona si in Targoviste canalele digitale terestre? Daca da , ce antena trebiue folosita ptr a avea un semnal suficient? Sunetul receptionat este stereo ?

antecu
08-11-2006, 04:42
Stiu ca receptia la Targoviste de la Bucuresti nu este foarte buna avand in vedere distanta si faptului ca unele zone din oras sunt mai in vale. Pentru a testa daca e posibila receptia in DVB-T ar trebui sa faci testul care a mai fost pomenit pe aici : daca se receptioneaza canalul C51 ( TVR 2 ) in analogic chiar in conditii mai proaste in mod sigur vei receptiona si canalul C54 ( pachet DVB-T ). Cu privire la antena nu i-ti recomand pentru ca dupa aceea se va interpreta ca fac reclama. Oricum trebuie sa te orientezi spre o antena cu castim cat mai mare a canalul 54 si un amplificator avand zgomot cat mai redus.Pe de alta parte trebuie sa ai si un receptor cu sensibilitate foarte buna , am testat mai multe marci si dispersia e foarte mare unele merg de pe la 50 dBuV altele la 40 si unele exceptionale de pe la 25 dBuV. Nu te baza pe placa de calculator sau mai stiu eu ce receptor no name care te va bucura prin prisma pretului dar in rest vei avea ecran negru.