View Full Version : Despre CATV
Eu propun o sectiune dedicata exclusiv CATV , la fel cum este DTH-Romania .
Astept opinii si pareri .
Toate cele bune!!!
Deocamdata doar un sticky
:king:
MrMxyzptlk
30-03-2005, 18:37
la DTH aveam discutii in mai multe topicuri cu prima stire aparuta despre DTH ... la cablu situatia nu este asemanatoare. la DTH exista discutii din cauza tehnologiei, din cauza ca are acoperire nationala si asa toata lumea are access la el.
in acest moment, statistic vorbind, nu prea sunt topicuri despre cablu, si nici nu prea are rostul pentru ca userii sunt din toate tara si nu avem aceeasi provideri de cablu si nu prea ar fii ce discutat. cele 3-4 topicuri pe care le avem despre CATV nu au nevoie de un forum separat ... au ei locul lor aici la RDI - Romana.
deci eu personal zic, ca nu este nevoie de o sectiune separata pentru cablu TV.
Se plateste sau nu TVA la abonamentul de cablu?
http://www.softagency.ro/cf/cod/titlu6_1.html
TVA-ul pentru cablisti intra in vigoare de la 1 iunie.
Inaiante de '89 TOTZI barbatzii se pricepeau la fotbal si la femei.
Acu se pricep si la CATV.
Credetzi ca mai are v'un rost mai ales ca si folklorul este atat de mare si diversificat si atat de inradacinat, ca nu-l mai potzi combate cu niciun fel de argument rezonabil.
Am fost 10 ani, de la inceputuri, in bransa, cand tot ekipamentul venea de la unguri, si ma certau prin regat ca m-am dat cu maghiarimea....
O tempora, o Mores.!
Oricum CATV-ul in sine nu mai are viata lunga, numai ca transmisie tv pe cablu.Apar lucruri noi, fibra optica a skimbat nitel destinatia initiala.
O noua provocare vine de la DTH care a reusit sa apara si la noi, si urez viatza lunga si lui Focusat ca sa nu ramana numai monopol la RCS/RDS, cum e la cablu, 3 mari si grei care fac jocurile pietzii.
Prostie au facut firmele cu posturi TV ca nu si-au creat platforme digitale, gen absat sau viasat, sau....aveau tot ce le trebuie. Sarbu si cu Prigoana au incercat sa miste ceva in sensu' asta
danjoedesinaia
Io am o nelamurire ... de ce unele firme de cablu au teletext si altele nu pe unele canale, de exemplu Eurosport. Daca i-au postul de pe acelasi satelit din acelasi pachet, iar receptoarele au teletext de ce nu se vede totusi in retea ?
Cineva cu numele 'DEXTER' mi-a trimis PM si m-a intrebat de unde stiu ca va muri CATV-cablu tv ?
Luati aminte ca acesta este viitorul preconizat poate si de Ray Bradburyy.Fahrenheit934 si de Orwell/1984
http://www.alcatel.com/doctypes/articlepaperlibrary/html/ATR2005Q1/ATR2005Q1A06_EN.jhtml;jsessionid=PYQ1ONLEU0HPUCTFR 0HHJHAKMWHI0TNS?_DARGS=/common/atr/include/sidebar_TOC.jhtml_A&_DAV=/com/en/appxml/articlepaperlibrary/communicationmeetsentertainmentcommunitytelevision tcm172220661635.jhtml
E cam lunga adresa, dar merita de studiat.
danjoedesinaia
ps.dexter zi-mi cine esti?
stie cineva unde pot sa gasesc filtre de zgomot(catv-internet)?
Incearca la CODEC (Cluj-Napoca ), parca erau si la VITACOM.ro
marian13
30-06-2005, 21:37
poate careva sa ma ajute cu un soft pt o statie grunding 1200 ?
as vrea sa schimb softul modulului pt ca bag freq pe w si faq ceva probleme....
merci anticipat!
Stie cineva unde pot gasi cablu coaxial Commscope trishield F677TSV si splitter Tratec/PTC in Timisoara?
Mersi anticipat.
Stie cineva grila actuala de cablu RCS in Bucuresti? Aia de pe site nu e actualizata.
Eu acuma vad topicul asta :))
Astral Toplita e jale
va fac rost de grila ca sa-i fac de minune :)
merci anticipat!
:wink: salut.
uite aici ultimul soft de la stc 1200
http://uploadx.net/?id=rt/9l6o=
dudusaltan
13-11-2005, 12:26
Vine cineva la conventia nationala 2005 organizata de ACC?
Ar fi un loc unde ne putem intalni.
Vine cineva la conventia nationala 2005 organizata de ACC?
Ar fi un loc unde ne putem intalni.
Mai multe detalii please?
KingBlana
14-11-2005, 00:06
http://www.rdi-sat.com/f2/viewtopic.php?t=50244
dudusaltan
14-11-2005, 12:40
Pentru a ne recunoaste putem avea in prima pauza o revista info satelit in mana.
De pe www.realitatea.tv
Firmele de televiziune prin cablu încearcă să forţeze accesul către infrastructura altor companii. Mişcarea vine în contextul în care firmele de cablu folosesc în multe localităţi stâlpii Romtelecom sau reţelele altor firme pentru propriile cabluri. În ultima vreme, li s-au impus tarife mai mari pentru a folosi această infrastructură, sau chiar le-a fost interzis accesul la ea. În consecinţă, operatorii de cablu au convins Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii, precum şi ministerul de profil să iniţieze o lege. Aceasta ar urma să reglementeze felul în care sunt folosite aceste reţele.
Acest proiect de lege ne conferă dreptul de a interveni în toate situaţiile în care este vorba de un litigiu între un operator de comunicaţii de cablu. şi o companie care controlează accesul la infrastrucutră, stâlpi, conducte piloni. Această reglementare va permite şi rezolvarea cazurilor în care infrastructura aparţine ,de exemplu, unor companii de electricitate sau transport public. În prezent, ANRC nu poate interveni decât în situaţia în care deţinătorul stâlpilor, plilonilor şi conductelor este furnizor de reţele de comunicaţii electronice. 5.24...5.40 Noi dorim să impunem prin acest proiect de lege obligaţia autorităţiilor adminmistrativ locale de a publica tarifele şi condiţiile de acces pe proprietatea publică de a nu putea percepe impozite în plus faţă de acelea publicate.
marian13
30-11-2005, 10:17
merci anticipat!
:wink: salut.
uite aici ultimul soft de la stc 1200
http://uploadx.net/?id=rt/9l6o=
eu tot nu am dat de acest soft...poate totusi ma poate ajuta cineva?.....
merci!
Din EVZ de azi: http://www.evz.ro/economie/?news_id=204731
" Eliminarea plafoanelor privind plata drepturilor de autor motiveaza operatorii de pe piata sa ceara mai multi bani
Tariful pentru abonamentul la cablu s-ar putea majora cu cel putin 15%, de la inceputul anului 2006. Scumpirea va afecta peste 3 milioane de romani, aceiasi care in ianuarie 2005 au suportat si introducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA).
Presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), Radu Petric, spune ca preturile vor creste din cauza unei legi care prevede eliminarea plafoanelor pentru drepturile de autor. In prezent, acestea reprezinta 2% din abonamentul la cablu, in vreme ce televiziunile si radiourile platesc 13% din veniturile obtinute in urma difuzarii materialelor cu drept de autor. Contributiile pentru drepturile de autor sunt colectate de sapte societati de gestiune colectiva, care pretind ca li se cuvin mai multi bani. „Aceasta ordonanta, care acum se afla la Camera Deputatilor, va duce la o scumpire de minimum 15% a tarifului pentru abonamentul la cablu, aceasta reprezentand diferenta de la 2 l% 17%, cat vor obtine acum pe noua lege cele sapte organisme de gestiune colectiva care colecteaza de la utilizatori drepturile de autor”, a declarat Petric.
Clientii suporta doar scumpirile
Pana acum cateva luni, operatorii de cablu plateau societatilor de gestiune colectiva 6,3% din abonament pentru drepturile de autor. In luna mai, acest procent a scazut la 2%. Desi asa ar fi fost normal, reducerea nu a fost simtita si de clienti, care nu au platit mai putin pentru abonamentul la cablu.
„De luna trecuta, operatorii de cablu sunt obligati sa plateasca si 1a din abonamente catre Fondul National al Cinematografiei”, a incercat o explicatie Radu Petric, precizand ca majorarea chiriilor pentru stalpi si a altor taxe au facut imposibila reducerea abonamentelor.
Televiziunile si radiourile, bune de plata
Actuala lege prevede ca procentele utilizate la calcularea obligatiilor de plata privind drepturile de autor pot ajunge la cel mult 9,5% pentru televiziuni si 5,6% pentru posturile de radio. Proiectul de act normativ elimina insa aceste plafoane si impune canalelor media sa plateasca un procent din suma totala a veniturilor obtinute, indiferent de castigurile aferente difuzarii operelor pentru care platesc drepturi de autor. Practic, dupa noile reguli, o societate de gestiune colectiva - UCMR-ADA - ajunge sa ceara 40 RON pentru minutul de muzica difuzata. Un post de televiziune cu profil muzical va fi obligat sa plateasca 1.728.000 RON pe luna, adica aproape o jumatate de milion de euro, numai pentru autorii de muzica.
Cat costa abonamentele la cablu
Companie Pachet standard Tarif 2005 Tarif 2006
Astral- UPC 39 programe 28 RON 32 RON
RCS&RDS 45 programe 20,7 RON 23,805 RON
Cony-Sat 40 programe 20 RON (salariati) 23 RON
17 RON (pensionari) 19,5 RON
(Tarifele pentru anul 2006 iau in calcul majorarea de 15% care va fi aplicata in cazul in care ordonanta va trece de Camera Deputatilor) "
KingBlana
30-11-2005, 12:44
Astral- UPC 39 programe 28 RON 32 RON
RCS&RDS 45 programe 20,7 RON 23,805 RON
Foarte interesant :twisted:
intelchip
18-12-2005, 13:49
oare se poate receptiona si pe sat.?(germania?? :?:
multumesc pt. raspuns . :D
intelchip :shock:
http://www.funfiles.ws/showthread.php? p=33356&posted=1#post33356[/list][/list]
SkySnows
06-04-2006, 15:38
Stie cineva ceva informatii despre Set-Top-Box General Instruments CT-1900? Cum functioneaza, am incercat google si am gasit numai aberatii si manuale in chineza sau japoneza.
@SkySnows vrei HBO de la Astral pe mai multe televizoare ? :wink:
Aici (http://broadband.motorola.com/noflash/customer_docs/user_guides/470513-001-99.pdf) un manual de utilizare.
In cursul lunii martie m incheiat un contract de furnizare servicii de internet si telefonie cu RCS. Pana acum toate bune si frumoase, mai ales cand au sunat oamenii de acolo si ne-au programat pentru instalare la data x intervalul orar y. Acum vine partea proasta...echipa tehnica s-a prezentat la mine pe scara dar nu ma aveau pe lista...am sunat la sediul central si mi s-a raspuns ca nu se stie nimic, nu ne poate ajuta nimeni si ca sa mai asteptam ca o sa vina...ceea ce am si facut...dar nu a venit nimeni. Am reapelat firma si mai aveau putin si ne spuneau ca nu ii intereseaza pe ei de conexiunea noastra...important ca nici pana in ziua de azi nu a venit nimeni si nici macar nu a sunat nimeni sa ne intrebe de sanatate.
Daca are cineva o cunostinta pe acolo sa pot apela si eu sa vina sa imi instaleze si mie netul acasa as fi recunoscator atat fata de persoana cat si fata de cunostinta acesteia.
Multam
Dan
0722172721, danc27071977@yahoo.com
asa, si in ce oras se intampla asta ?
KingBlana
02-07-2006, 07:52
Intelijentii de la Asstral/UPC retrag din pachetul de baza AXN , Mezzo si parca inca ceva , si introduc Taraf , Hallozat , Minimax . Cluj-Napoca
Mai poti zice ceva ? Firma pulii .
Aici ai dreptate, ma cac in capu lui ala care a decis ca AXN e canal de nisa si trebuie sa faca loc lui Taraf TV in grila.
hanssick
15-07-2006, 02:35
CE parere aveti fostul meu CATV(cumparat anul trecut de celebrii RCS-RDS):distanta de contact de la stilpul lor la reteua de stilpi de pe srada mea este 12-15m.M-am dus la ei pt cablare (1996) si-am fost cablat in 2001.Am fost amanat din cauza ca:n-aveau semnal puternic ,nu exista amplificator semnal mai mare+alte baliverne.Cum s-a dus in 2000 un multimilionar in $ la ei,am avut si eu un an mai tarziu cablu la cost de 25RON cu HBO ,FTV ,RAI 1-2,RTL1-2,PRO7 ,SAT1+30canale :D .Va rog,lamuriti-ma?
HANNAH TV
02-08-2006, 23:28
SUNT DE ACORD CU PROPUNEREA, ASTFEL PUTEM SI NOI SA NE AJUTAM UNII PE ALTII
HANNAH TV
03-08-2006, 00:54
Intrucat am fost sfatuit sa deschid in aceasta sectiune un topic referitor la problemele cablistilor, revin si propun o alianta ( a cablistilor ) impotriva abuzurilor pe care CCC Blue Telecom, fosta Cony Sat, fosta Megaconstruct sau cum so mai fi numit ea le practica in zonele in care intra cu japca, prin tot felul de mijloace, fara sa tina cont de lege, de autoritati, de reguli, de dorinta cetatenilor de a beneficia sau nu de serviciile acestei firme si nu in ultimul rand de modul lor de abordare a acestui segment de piata. Se victimizeaza singuri, promit cat in luna si in stele, nu platesc la EON, canale , au amenzi si litigii cat un intreg tribunal iar site-urile de internet ii "amendeaza" cu tot felul de "felicitari ".
Cu stima, HANNAH TV - CEL MAI COOL CANAL
06-09-2006, 01:57
Si de ce nu, o alianta impotriva RCS/RDS prin Digi ca si a campaniei de desfiintare a retelelor rurale dusa de acestia. Ori poate vor reusi sa introduca si internetul prin satelit??? Mi-e greu sa cred cand ma uit la echipamentul tehnic ce il dau de pomana pentru a prinde clientii fraieri sub umbrela lor!':bash:'
Aici ai dreptate, ma cac in capu lui ala care a decis ca AXN e canal de nisa si trebuie sa faca loc lui Taraf TV in grila.
Ai dreptate. Eu mai sper in oferta Romtelecomului ca a anuntat ca se va baga pe digital cu full service.Iar la TV va avea super oferte de canale din care poti sa-ti alegi tu componenta pachetului de programe-fara programe bagate pe gat (Etno, Taraf).
O intrebare de baraj!
Are cineva digi Tv pe cablu?
Cum merge? merita achizitionat pachetul digi pe cablu?
salut@totzi.
m-a pus necuratu si am cumparat un tv tuner asus my cinema p7131.
nu are acord continuu, nu ''vede'' anumite frecventa. si cel mai nasol, nu stie sa faca trecere automat la sunet din B/G in D/K. la cablu jumate sunt pe ecart 8MHz si jumatea ailalta sunt pe ecart 7MHz. Adica 2 norme TV la nici 40 programe.
are cineva un remediu??? ca softu lor e o porcarie, nu ma apuc acu sa ard cu cyberlink dvd si cd uri, si sa nu ziceti de cablu ca nu-i o rezolvare.
La multi Ani si sarbatori BERICITE !
Aviz rares@Co.
danjoe.
salut@totzi.
m-a pus necuratu si am cumparat un tv tuner asus my cinema p7131.
nu are acord continuu, nu ''vede'' anumite frecventa. si cel mai nasol, nu stie sa faca trecere automat la sunet din B/G in D/K. la cablu jumate sunt pe ecart 8MHz si jumatea ailalta sunt pe ecart 7MHz. Adica 2 norme TV la nici 40 programe.
are cineva un remediu??? ca softu lor e o porcarie, nu ma apuc acu sa ard cu cyberlink dvd si cd uri, si sa nu ziceti de cablu ca nu-i o rezolvare.
La multi Ani si sarbatori BERICITE !
Aviz rares@Co.
danjoe.
Nu esti singurul......Blue Telecomul din orasul meu tot la fel transmite.
Rezolvarea? Scaneaza celelalte canale in cealalta banda si salveazale. Nu le vei pierde pe celelalte, doar schimbi tzara si gata.
Cateva clickuri in plus. Dăştepţii de la CATV sunt divină.
Din pacate majoritatea softurilor pt tunere permit existenta in grila curenta a unei singure norme de televiziune (si e oarecum normal asa, pentru ca in afara Romaniei nu cred foloseste nimeni in mod oficial la transmisii mai multe norme tv diferite in acelasi timp).
Singurul soft care permite setari multiple pentru norma este Chris Tv, la optiunile de settings trebuind a fi marcate
- use alternative channel frequency setting
- retune tv frequency after
si neaparat
- Force Country Changing according to the TV Channel Video standard
vezi de exemplu:
http://forum.chris-tv.com/index.php?act=ST&f=8&t=1241
In cazul meu a fost singura modalitate de a receptiona corect si fara probleme sunet pe toate canalele, atata ca la canalele pe norma DK sunetul aparea dupa cam un sfert de secunda (probabil se "gandeste putin"). Oricum putin te poti juca cu mai multe din setari sa vezi care e cea mai buna combinatie in cazul tau (consulta-le si forumul).
Orice alt soft dadea gres, iar setand normele sau tarile (alegere Romania sau Germania) ramaneam fara sunet pe canalele celeilalte norme.
KingBlana
10-02-2007, 14:10
Asociaţia cablului european şi-a schimbat imaginea şi denumirea adunării anuale din Congresul ECCA în Congresul de Cablu, dorind să se autodefinească ca o asociaţie de furnizori de entertainment, faţă de percepţia comună de operatori de comunicaţii, potrivit unora dintre concluziilor celei de-a 53-a ediţie a întâlnirii anuale a operatorilor de cablu europeni.
Congresul de Cablu 07 s-a desfăşurat la Amsterdam, Hotel Okura, în perioada 6-8 februarie, având ca logo “That’s Entertainment!”prilejuind întâlnirea a peste 600 de manageri din cablul european cu invitaţii lor, reprezentanţi ai autorităţilor europene şi ai industriei de cablu din SUA.
Cablul european a raportat la sfârşitul anului 2006 rezultate spectaculoase, cu un venit total de 18,8 miliarde de euro, reprezentând o creştere anuală de 12%, cu creşterea veniturilor din televiziunea digitală de 53%, o creătere a internetului broadband de 26% şi cea mai puternică creştere a serviciilor de telefonie, de 21,6%.
“În şase ani cablul european şi-a dublat veniturile şi este primul an din istorie când creşterea televiziunii digitale prin cablu o depăşeşte pe cea din SUA”, a declarat Manuel Cubero, preşedintele Cable Europe (denumirea nouă a ECCA, European Cable Communications Association).
Seriviciile de telefonie şi internet aduc peste o treime din veniturile cablului european. În ultimii doi ani, televiziunea digitală prin cablu şi-a dublat numărul de abonaţi, ajungând la 11 milioane de abonaţi în 2006. Ţări ca Olanda, Germania şi Belgia ajung din urmă avansul digital al Marii Britanii.
Cea mai puternică creştere a telefoniei prin cablu de la lansarea serviciului de anul trecut va fi depăşită anul acesta, în 2007, când se aşteaptă dezvoltarea fără precedent a telefoniei prin internet (VoIP). În prezent în Europa sunt aproximativ 10 milioane de abonaţi la telefonia prin cablu şi 13 milioane de abonaţi la internet prin cablu.
În toamna anului 2006, Asociaţia Europeană de Comunicaţii prin Cablu (activă din 1951) şi-a schimbat denumirea în Cable Europe şi a schimbat denumirea congresului său anual în Congresul de Cablu.
În intenţia asociaţiei, noul nume se vrea o mărturie a noilor dinamici din industria de cablu. “Reglementarea relevantă pentru industria de cablu este din ce în ce mai mult dictată de Europa şi adesea are implicaţii puternice în afaceri, de aici nevoia unei asociaţii europene puternice care să poată apăra interesele industriei de cablu şi a-şi face auzită vocea la Bruxelles”, se arată într-un comunicat de presă al Cable Europe difuzat cu prilejul Congresului.
Cable Europe reuneşte toţi operatorii majori şi asociaţiile lor naţionale din Europa. Scopul asociaţiei este de a promova şi apăra politicile industriei şi interesele de afaceri ale acesteia, la nivel internaţional şi de a îmbunătăţi cooperarea între membrii săi. Cablul european oferă servicii pentru mai mult de 64 milioane de clienţi.
KingBlana
10-02-2007, 14:11
Piaţa de cablu din România realizează una dintre cele mai puternice concurenţe în faţa telecomului tradiţional, Romtelecom, raportul dintre cifrele de afaceri ale celor două fiind de 1 la 3, potrivit unor statistici prezentate la cea de-a 53-a ediţie a întâlnirii anuale a operatorilor de cablu europeni, Cable Congress 07.
Este nevoie de consolidare în continuare, pentru servicii de calitate şi competitive, au arătat participanţii la Congresul desfăşurat la Amsterdam în perioada 6-8 februarie, având ca temă majoră Entertainment-ul
Cea mai mare diferenţă între cablu şi principalul competitor telecom de pe pieţele locale în Europa Centrală şi de Est se înregistrează în Cehia şi Slovacia, unde cifrele de afaceri anuale ale telecomurilor tradiţionale sunt de 16 ori mai mari decât ale industriei de cablu.
În Polonia raportul este de 8 la 1 şi în Ungaria de 6 la 1 în favoarea fostului telecom monopolist.
Printre temele remarcate la Congres s-a numărat şi structura proprietăţii în companiile de cablu. Europa Centrală şi de Est este dominată de operatorul american Liberty Global (în România prin UPC), dar tot mai multe fonduri de investiţii controlează cablul din Europa de Vest. Principalii jucători sunt Providence Equity în Franţa, Germania, Olanda, Suedia, Warburg Pincus în Olanda, Cinven în Olanda şi Franţa, Unity Media şi Orion Cable în Germania.
Consolidarea în sectorul cablului european face ca o serie de ţări să aibă un operator dominant (peste 70% din piaţă), printre aceste ţări numărându-se Anglia (Telewest), Irlanda (NTL), Spania (Ono), Franţa (Numericable Noos), Suedia (Com Hem) şi Cehia (UPC). La acest capitol România a fost citată cu un operator dominant, care acoperă peste 40% din piaţă (UPC).
Anul trecut au fost înregistrate 11 cumpărări majore de reţele în cablul european, câte două în Olanda şi Portugalia, şi câte una în Cehia, Suedia, Franţa, Marea Britanie, Norvegia, Germania şi Polonia.
Printre tranzacţiile din cablul european, anul trecut, cele mai bune preţuri au fost în Cehia unde Liberty Global a cumpărat Karneval la un preţ evaluat la de 6,6 ori venitul sau 12,6 ori EBITDA, Olanda, unde fondurile Warburg Pincus şi Cinven au plătit de 7,7 ori veniturile pentru operatorul Casema sau de 16,1 ori EBITDA. În Polonia, Mid Europa Partners au cumpărat Aster City Cable cu un preţ evaluat la de 6,7 ori veniturile sau de 11,3 ori EBITDA.
Reţelele de cablu investesc în infrastructuri competitive, furnizând o competiţie reală telecomurilor tradiţionale din Europa, au mai arătat liderii asociaţiei europene de cablu. Principalele impedimente pentru sector vin din pieţele şi politicile naţionale, care sunt fragmentate.
Asociaţia Cable Europe susţine oferirea unor condiţii optimizate pentru migrarea la televiziunea digitală prin cablu şi creşterea rolului Comisiei Europene peste regulile naţionale de reglementare.
Cable Europe a criticat finanţările pe care diverse state le pregătesc pentru sprijinirea unor infrastructuri care intră în competiţie, cum sunt reţelele digitale terestre, WiFi sau FTTH (reţele de fibră optică, de la eng. Fiber to the Home).
Asociaţia susţine de asemenea armonizarea implementării regulilor europene cum este must-carry şi revizia sistemului de autorizare în ce priveşte copyright-ul. În multe ţări regulile must-carry discriminează cablul în comparaţie cu ceilalţi distribuitori de televiziune, iar costurile de administrare pot fi reduse cu 50%, atât în beneficiul cablului, cât şi al deţinătorilor de drepturi, susţin membrii asociaţiei europene de cablu.
nu prea am auzit vorbindu-se prea mult in Romania despre DVB-C. Stie cineva daca e functional, daca da in ce retele si cam care ar fi planurile de viitor ?
va intreb fiindca am comandat la un magazin online din germania un receiver DVB-S si m-am trezit ca ei mi-au livrat un model DVB-C. Ma gandeam daca sa-l trimit inapoi sau o fi vreun semn ca poate se intampla si la noi ceva in acest domeniu in viitorul apropiat :)
TURMIX24
04-04-2007, 23:59
Tot mai multe companii de cablu din Romania, inclusv cele rurale, au inceput sa ofere pachete digitale. Cea mai mare problema in Romania in acest moment, referitor la televiziunea digitala pe cablu, este lipsa unui furnizor de STB-C la un pret rezonabil.
la modul general e valabil ce spui tu, dar problema se pune la concret: exista o lista, un tabel, cu cine, ce, unde si in ce conditii transmite folosind DVB-C in Romania?
TURMIX24
15-04-2007, 23:23
In acest moment cred ca toti cablistii care se respecta si ma gandesc aici la cei cu cel putin 10.000 abonati, au in folosinta sau macar in testare un sistem digital pe cablu. In afara de RDS&RCS, UPC, CCC BLUE, mai nou DCS, mai exista in Romania cateva zeci de cablisti ce au astfel de sisteme.
subiectul este din pacate chiar mai putin po....rizat decat DVB-T.... chiar nu inteleg de ce?
nu este nici un user RDI-SAT care sa poata spune da domnule , eu am DVB-C , asa si pe dincolo ?
Un coleg de servici are DVB-C si din cite am discutat cu el calitatea este foarte buna.
Problema a aparut cind a venit factura la cei care s-au abonat in ianuarie si pe factura a aparut la toata po....tia respectiva bani in plus pt. canale care nu trebuiau sa le prinda dar aveau totusi semnal la ele.Adica aveau contract semnat doar pt. baza , dar prindeau si HBO desi nu era sti....t in contract.
Bineinteles s-au adunat cu mic cu mare si au pornit la razboi spunind ca vor plati doar pt. ceea ce au semnat. :D
Daca mai doriti ceva anume il pot intreba dar numai dupa weekend.
subiectul este din pacate chiar mai putin po....rizat decat DVB-T.... chiar nu inteleg de ce?
nu este nici un user RDI-SAT care sa poata spune da domnule , eu am DVB-C , asa si pe dincolo ?
am avut (pina in 12.2006) Dvb-c la RCS Brasov.
erau transmise vreo 22 de programe.
Cine are retele catv.. ce solutie de codare a adoptat pentru transmiterea hbo,tv 1000? urgent...!multam!
salut.as vrea sa stiu si eu care ar fi numarul maxim de canale tv ce se pot transmite folosind sistemul mmds si de unde se poate achizitiona un astfel de sistem nou sau la mina a doua.va multumesc pentru raspunsuri .
hanssick
04-05-2007, 11:02
Care are grila completa de la BLUE TELECOM ?
Au astia un site ?
MULTUMESC ANTICIPAT!:hug:
GARYSMOVIE
04-05-2007, 13:59
Cine are retele catv.. ce solutie de codare a adoptat pentru transmiterea hbo,tv 1000? urgent...!multam!
daca stai bine cu banii uite aici :http://www.canadcom.ro/sistem_codare.htm
GARYSMOVIE
04-05-2007, 14:03
salut.as vrea sa stiu si eu care ar fi numarul maxim de canale tv ce se pot transmite folosind sistemul mmds si de unde se poate achizitiona un astfel de sistem nou sau la mina a doua.va multumesc pentru raspunsuri .
exista o firma prin iasi care producea asa ceva , dar sincer cred ca vremea mmds-ului a cam trecut ( cel putin a celor autohtone ) .Daca poti orienteaza-te spre fibra optica care iti ofera mai multe posibilitati de extindere ulterioara : tv , internet , date , telefonie .....
http://www.telebit.ro/MMDSdescriere.html
TURMIX24
04-05-2007, 22:31
In mod legal se pot transmite 21 de canale (CCIR) in banda 2235-2400 MHz. O multime de operatori trag insa de emitatoare si transmit pana la 30 de canale.
Emitatoare profesionale vindea TEHNOCONSTRUCT in Oradea. Poate mai au ceva second pentru ca au cam trecut totul pe fibra. La un moment dat erau cel mai mare operator pe mmds din Romania cu peste 200 localitati autorizate la IGCTI.
cableguy
04-05-2007, 22:49
sa pui acuma mmds este ca si cum ti-ai lua pager in epoca 3G...
MMDS=mama masii de semnal.Are dreptate colegul, a trecut timpul lui.Acum toti cei care au catv au trecut pe fibra.am intretinut mult MMDS, de la 8 canale pina la 26 si peste..dar pe bune ca trebuie uitat de el.a fost o epoca(grea,frumoasa, dar fara viitor)
:haha:De ieri 27 Iunie UPC a introdus pe catv pachetul HBO MAxPAck ce contine canalele HBO Comedy si Cinemax.
Vesti proaste pentru Tulceni si Ieseni:UPC a cumparat Electron M bit.
Vesti proaste pentru UPC :vine si la Tulcea RCS-RDS.
Man... no offense, but... UPC rules! ...get real! :bangin:
Man... no offense, but... UPC rules! ...get real! :bangin:
Cand e vorba sa faci monopol pe un oras,sa dictezi preturile,e nevoie si de celalalt mare jucator pe piata,iar din cate vad eu la momentul actual in orase vor ramane doar RCS-RDS si cealalta firma ,pe care o lauzi tu.
http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/31942/UPC-a-pierdut-50-000-de-clienti-pe-cablu-TV-in-trei-luni.html
daca vrei sa tranmiti in mmds analogic 21 de canale e maximum admis.vei avea insa probleme in functie de vreme,obstacole,vegetatie etc.o legatura radio de genul mmds nu-si mai are locul in zilele noastre.apar probleme mari de neliniaritate,zgomot etc.daca in schimb vrei o transmisie mmds digitala e ok.asa ceva se foloseste in irlanda si rezultatele sunt excelente.firma TVK-EQ din bucuresti vinde instalatii mmds sau telebit din iasi.nu stiu daca produc si mmds digital.poti de asemenea sa te interesezi la linetron cluj-napoca.
angela_lucian
20-08-2007, 21:03
o intrebare
vi se pare logic sa creasca linia de amplificatoare(trunchi)
iar amplificatoarele de bloc(casa) sa scada ???????????
amplif de bloc nu au AGC cele de trunchi au AGC dar au sarit
nu reusesc sa-i dau de cap
prevad o zi grea miine
o intrebare
vi se pare logic sa creasca linia de amplificatoare(trunchi)
iar amplificatoarele de bloc(casa) sa scada ???????????
amplif de bloc nu au AGC cele de trunchi au AGC dar au sarit
nu reusesc sa-i dau de cap
prevad o zi grea miine
Da-mi un pm sau suna-ma.
angela_lucian
23-08-2007, 23:40
rezolvat un cuplor defect
Va Rog Oferte De Antena Colectiva In Loc Floresti Jud Cluj
Johndesim
23-11-2007, 00:06
Are cineva ceva informatii despre acest furnizor de servicii tv cablu? Nu ma refer la informatiile de pe http://www.samtv.ro/index.php Ceva mai profund?
dorindeac
06-12-2007, 14:57
vand retea catv
50%fibra optica
dorindeac@hotmail.com
dorin_deac@yahoo.com
aurionsrl@yahoo.com
Strutocamila iupisiburtzila-Tulcea
Incredibila structura,cu mii de restantieri are rezultate greu de anticipat acum un an.Cei doi directorasi au reusit sa distruga si ce mai era bun in cele doua firme.Ati reusit incredibila performanta sa faceti petrecerea de sfarsit de an cu cartofi prajiti si oua umplute in aceeasi cladire unde ati muncit restul anului !Angajatii nu aveau '' fete'' de restaurantele din oras la banii care au fost alocati sau si de data aceasta ati bagat mana la banii angajatilor ?Plecati voi cat mai aveti timp ca va fi rusinos sa fiti dati afara lacomiilor!Cum de ati reusit performanta de a nu veni toti angajatii ? Ce rusine,imi este rusine ca va cunosc...domnilor directorasi customer si network.
dorindeac
09-02-2008, 11:53
vand retea catv
50%fibra optica
dorindeac@hotmail.com
dorin_deac@yahoo.com
aurionsrl@yahoo.com
reteau este linga bistrita la 22 km toate componentele din care este construita reteaua sunt noi(fibra12 fire,statie ,amplificatoare,distribuitoare)
rog seriozitate maxima
Poate Cineva Sa-mi Regleze O Statie Catv?multumesc Anticipat!
unii care cumparau retelele erau aici
www.solutiiretele.ro
Fiindca suntem la CATV, pun si eu o intrebare: nu stiti pe cineva interesat sa cumpere un emitator MMDS unguresc, de ala cu 29 canale , noi l-am folosit 3 ani super insa am trecut pe fibra optica.Avem tot echipam de MMDS disponibil si ieftin..Stiu ca veti spune ca e depasit..insa cine stie prin ce colt de tara ar putea fi de folos..
O idee beton
Ce Model La Ce Te Referi Cind Spui "reglaj"?
Parerea mea e ca nu e normal,practic,creste in. atunci daca nu se umbla la el atunci el creste,AGC "tine" nivelul in limita a 2db conductia creste la scaderea temp.aten. sint calculata la 60F adica cam 20 C regleaza amp.fara AGC sa fie aproape de nivelu la care lucra AGC DUPA COMUTA AGC PE CE FRECVENTA AI PILOTI?
Salut,
Ma gandeam sa iau un TV LCD Sony Bravia KDL-32 S3000 care are tuner DVB-C.
Este vreo sansa sa mearga cu digitv cablu fara cutia lor?
Pachetul baza este criptat? Este nevoie de cartela pentru toate programele?
Daca iau abonament pt digital mai am semnal analog pe cablu pt alte televizoare din casa?
Multumesc de raspunsuri.
stefyb67
25-03-2008, 10:50
[QUOTE=iomihai;498592]Salut,
Ma gandeam sa iau un TV LCD Sony Bravia KDL-32 S3000 care are tuner DVB-C.
Este vreo sansa sa mearga cu digitv cablu fara cutia lor?
Pachetul baza este criptat? Este nevoie de cartela pentru toate programele?
Daca iau abonament pt digital mai am semnal analog pe cablu pt alte televizoare din casa?
Multumesc de raspunsuri.[/QUOTE/]
Salut,
-nu o sa-ti mearga digi cablu fara "cutie".
-pachetul baza este codat(mai putin Otv,DDtvsi U) si ai nevoie de cartela.
-da,ramane si semnalul pe cablu analogic pt celelalte tv-uri
Nu merge pt ca RCS nu foloseste bine standardul sau pt ca nu dau cartele sa bag in TV?
stefyb67
26-03-2008, 13:19
Nu merge pt ca RCS nu foloseste bine standardul sau pt ca nu dau cartele sa bag in TV?
La digi cartela este imperechiata cu receptorul deci nu poti folosi cartela fara receptor
Johndesim
14-04-2008, 13:13
Are cineva manualul de utilizare de la aparatul de masura CATV MST898-2A? Se poate sa il am si eu (pe PM, mail sau link)?
Merci anticipat colegilor.
Am un tv kdl 32W4000 - cu dvb cablu si intrare CAM. Ca sa receptionez Digi cablu mai imi trebuie recevierul lor(al lui digi) sau doar cartela? De ce intreb ptr ca pe acest tv eu prind semnal de 44 programe tv transmise digital si 4 de radio transmise digital, e drept doar 5 au imagine la cele tv si doar 2 din cele radoi! Va rog raspundeti chiar daca va repetati!
oantenuta
12-07-2008, 17:14
modulatoare tvk ..led verde dar am si cu led rosu ,urgent,foarte ieftin,in Iasi si nu numai.realmoto81 - ym
george_ionita
02-09-2008, 15:05
Stie cineva cand va ajunge CATV-ul de la RDS si in Ploiesti nord ? Stau pe Cameliei si astept de 2 ani sa ajunga si pe la mine.:wallbash:
Stie cineva cand va ajunge CATV-ul de la RDS si in Ploiesti nord ? Stau pe Cameliei si astept de 2 ani sa ajunga si pe la mine.:wallbash:
Un telefon la 0344-400414 si vei afla raspunsul !
george_ionita
02-09-2008, 21:52
Eu am intrebat pe acest forum tocmai pentru ca aiuritele de la informatii(sediu central) nu stiu nimic. E multa vanzoleala, si multi nervi, unii isi aduc cutiutele, dar majoritatea se aboneaza pentru GSP-tv. Fostul Globtel (cumparat ulterior de rds) executa lucrarile precum ochisorul mortului.
Sunt la UPC si vreau sa scap de ei. Au promis in primavara, apoi in vara iar acum , ca tot a venit toamna, nu stiu nimic.
micu_vali
22-09-2008, 13:47
La digi cartela este imperechiata cu receptorul deci nu poti folosi cartela fara receptor
La AKTA cablu digital tunerul DVB-C de la sony perge cu cartela lor.
O intrebare: cum pot sa intru cu 2 cabluri (unul de la DVB-T si celalalt de la DVB-C), in tv?
danielday25
20-10-2008, 00:27
Are cineva manualul de utilizare de la aparatul de masura CATV MST898-2A? Se poate sa il am si eu (pe PM, mail sau link)?
Merci anticipat colegilor.
In caz ca nu l-ai facut rost pana acum te pot ajuta:)
dan_daniel250
15-12-2008, 12:25
ma poate ajuta cineva cu niste avize de retransmisie (contra cost bineinteles)?
Salutare!
Ma puteti ajuta cu niste nume/contact pentru firme de cablu din tzara?
Eu am o lista, dar vreau sa vad daca mi'a scapat ceva...thanx!
hardvision
28-01-2009, 21:40
Pentru Bistrita:
UPC - 0363100100, B-dul 1 Decembrie, Nr. 1:gunsmile:
RCS&RDS - 0363401101, Piata Mihai Eminescu, Nr. 2:rifle:
InJoy(SC NEWCOM TELECOMUNICATII SRL) - Str. G-ral G. Balan, Nr. 1, 021 569 8000(nu am acum nr de tel de la bistrita insa il pot afla):bangin:
Multz'am mult!
@all - ashtept shi de la voi update-uri.
Multz'am anticipat!
srafa007
08-02-2009, 10:33
Daca stie cineva, m-ar interesa cum pot sa combin CATV-ul de la RCS cu semnalul de satelit pe acelasi cablu (retea de cabluri). Am acasa si CATV de la RCS si o antena de satelit de la AKTA si ma gandeam sa folosesc acelasi sistem de transport al semanlului. Din pacate am ajuns la 5 TV-uri si am fost fortat sa pun niste splitere prin casa ca sa imi ajunga semnalul la toate tv-urile, acum ma gandesc pentru o perioada pana apuc eu sa cumpar recivere pentru toate tv-urile sa las o parte dintre ele cu RCS si restu pe satelit. Daca se poate vreau sa stiu si de ce am nevoie ca si echipament.
tnx.
micu_vali
10-02-2009, 18:27
Intrebare pentru cei care folosesc CAM CONAX si cartela MAX pentru cablul digital:
am un SONY kdl x3500 si am inceput sa folosesc tunerul DVB-C intern.
Diferenta de calitate este vizibila fata de receptorul celor del aCANAD TV.
problema este ca la fixarea favoritelor, cand opresc tv-ul si-l repornesc, pastreaza in memorie doar FAVORITE 1, restul este la gramada si trebuie sa fac iar selectia pe favorite.
A mai intilnit cineva aceasta situatie?
ok.. sepr sa ma putet ajuta. Am un Amplificator Catv Philips 3001/901 si e carbonizata partea de alimentare. Problema nu e mare dar am nevoie de o schema pt a inlocui un smd. Ma poate ajuta cineva ?
pitiu_hh
04-03-2009, 23:44
Salutari,
Stie cineva unde pot gasi o lista cu TP-urile ce contin programele ce sunt difuzate de UPC Digital,.. dar cu frecv., SR,.. etc.
Salutari,
Stie cineva unde pot gasi o lista cu TP-urile ce contin programele ce sunt difuzate de UPC Digital,.. dar cu frecv., SR,.. etc.
Frecvente UPC Digital :
-306 Mhz / 256 QAM / 6,900 MSPS .
identic pentru :
* 314 Mhz
* 322 Mhz
* 330 Mhz
* 338 Mhz
* 346 Mhz
* 354 Mhz
* 362 Mhz
* 370 Mhz
* 378 Mhz.
privitor
10-04-2009, 12:40
Ieri am avut surpriza placuta sa vad ca au introdus History chanel. Preturile la ei sunt de 40 lei CATV + internet . Super tare oferta. Singurul minus ar fi ca lipseste ProCinema ( nu prea inteleg de ce):ok:
Ieri am avut surpriza placuta sa vad ca au introdus History chanel. Preturile la ei sunt de 40 lei CATV + internet . Super tare oferta. Singurul minus ar fi ca lipseste ProCinema ( nu prea inteleg de ce):ok:
Lasa,ca digi cablu nu are Antena1 si Protv,canalele cu cea mai mare audienta in Romania
Johndesim
23-04-2009, 09:39
De aia pentru ca este la Simleu. Glumesc. In schimb noi nu avem (inca) la Injoy Simleu pachet digital si inca alte multe programe. Asta e...
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea chestiune?
-Folosesc un transmitator ungurersc si de cateva luni ma confrunt cu urmatoarea problema:
Emit in 4 directii si la receptie ,in retea, cam de la al doilea al treilea amplif imi apar niste "purici" care apar si dispar regulat.. evident cas pe capatul retelei nu se mai vede ..aproape nimic.Am verificat cam tot ce tinea de mine...dar nu am un analixor etc etc.Mufe, conectiva... pare a fi un bruiaj, sau o lipsa de masa, sau un brum electric .Practin nu stiu ce se poate verifica. Am folosit si un alt emitator si problema persista.
Multumesc anticipat@
dudusaltan
30-04-2009, 16:14
Daca bruiajul apare la toate cele patru puncte de receptie,problema este de la emisie.Filtreaza mai bine tensiunea de alimentare la emitator/receptor,impamantarile,alinierea perfecta intre ele,raporul S/N la emisie si receptie imediat dupa downconverter si inca ceva care eu am observat ca are mare importanta:cablul de la emisie(RG213 parca) imbatraneste,si da niste probleme in genul celor de la tine asa ca e recomandat schimbarea lui la maxim 2 ani.
Daca bruiajul apare la toate cele patru puncte de receptie,problema este de la emisie.Filtreaza mai bine tensiunea de alimentare la emitator/receptor,impamantarile,alinierea perfecta intre ele,raporul S/N la emisie si receptie imediat dupa downconverter si inca ceva care eu am observat ca are mare importanta:cablul de la emisie(RG213 parca) imbatraneste,si da niste probleme in genul celor de la tine asa ca e recomandat schimbarea lui la maxim 2 ani.
Multumesc mult !Mi-ar trebui un specialist ..aici ca faca tot ceea ce mi-ai zis.In prima faza am sa incerc inlocuirea cablului!
GARYSMOVIE
29-05-2009, 19:27
caut si eu un tabel cu setarea modulatoarelor TVK ( modele mai vechi , fara afisaj ) .Au niste microcontacte care trebuiesc setate ( aduse in pozitie ON sau OFF ) in funtie de frecventa dorita .
Mii de multumiri !
dudusaltan
29-05-2009, 20:15
http://i225.photobucket.com/albums/dd318/dudusaltan/CRIM0036.jpg
Ai aici setarile la tvk dar trebuie sa ai ochii buni ca e cam ''obosita'' imaginea
GARYSMOVIE
29-05-2009, 21:47
dudu , multumesc !
Respect si numai bine
Ca.TV. RCS-RDS SUCEAVA: 7.06.2009
1.-112,25Mhz - TVR 1.
2.-119,25Mhz - INTERMEDIA Suceava-PRIMA TV .
3.-126,25Mhz - REALITATEA TV Bucuresti.
4.-133,25Mhz - B 1 TV .
5.-140,25Mhz - ANTENA 1 SUCEAVA.
6.-147,25Mhz - Discovery Channel.
7.-154,25Mhz - NATIONAL TV.
8.-161,25Mhz - ACASA TV.
9.-168,25Mhz - ANTENA 3.
10.-175,25Mhz-SPORT.RO
11.-182,25Mhz-Cartoon Network/TCM.
12.-189,25Mhz-TVR 2 Bucuresti .
13.-196,25Mhz-PRO TV .
14.-203,25Mhz-EUROSPORT 1.
15.-210,25Mhz-ROMANTICA.
16.-217,25Mhz-EUFORIA TV.
17.-224,25Mhz-SPORT KLUB.
18.-231,25Mhz-MTV Ro.
19.-238,25Mhz-. off (ex.Motors tv).
20.-245,25Mhz-TVR 3.
21.-252,25Mhz-MINIMAX / Anime +.
22.-259,25Mhz-ANIMAL PLANET c.e.
23.-266,25Mhz-OTV.
24.-273,25Mhz-ANTENA 2.
25.-280,25Mhz-HALLMARK.
26.-287,25Mhz-KANAL D.
27.-294,25Mhz-GSP TV .
28.-303,25Mhz-N 24.
29.-343,25Mhz-KISS TV.
30.-351,25Mhz-Bucovina TV Suceava/ Etno TV.
31.-359,25Mhz-JETIX.
32.-367,25Mhz-TRINITAS TV .
33.-375,25Mhz-DUNA TV.
34.-383,25Mhz-PLUS TV SUCEAVA.
35.-391,25Mhz-TV 5 Europe .
36.-407,25Mhz-RTL.
37.-415,25Mhz-TARAF TV.
38.-423,25Mhz- DD TV.
39.-431,25Mhz- RAI UNO.
40.-439,25Mhz- CNN Int.
41.-471,25Mhz- EURONEWS.
42.-479,25Mhz- INTERMEDIA Suceava / Prima TV.
43.-487,25Mhz- AXN.
44.-495,25Mhz- MEZZO.
45.-503,25Mhz- VH1 .
46.-511,25Mhz- FAVORIT TV.
47.-519,25Mhz- REALITY TV.
48.-535,25Mhz- U TV .
49.-551,25Mhz- National Geographic.
50.-559,25Mhz- Viasat EXPLORER.
51.-567,25Mhz- Music 1 Channel.
52.-575,25Mhz- National Geogr.WILD Europe.
53.-583,25Mhz- TVR CULTURAL.
54.-599,25Mhz- PRO CINEMA .
55.-607,25Mhz- TV 1000.
56.-623,25Mhz- FASHION TV.
57.-631,25Mhz- GSP TV.
58.-639,25Mhz- EUROSPORT 2 RO.
59.-647,25Mhz- TRAVEL / PLAYBOY TV
60.-655,25Mhz- Discovery Travel & Living.
61.-671,25Mhz- Discovery SCIENCE .
62.-687,25Mhz- Discovery WORLD.
63.-695,25Mhz- Viasat HISTORY.
64.-703,25Mhz- AXN SCI-FI.
65.-719,25Mhz- AXN CRIME.
66.-735,25Mhz- TV NEPTUN.
67.-743,25Mhz- MONEY Channel.
68.-751,25Mhz- TVR INFO.
69.-759,25Mhz- UNIVERSAL Channel.
70.-783,25Mhz- TVR IASI.
*** valoare abonament BAZA SPECIAL = 24 ron , tva inclus !
** pachet HBO in digital = 7 ron , tva inclus !
Baza de clienti a UPC a scazut cu 5,8% in T1
UPC Romania, al doilea jucator de pe piata locala de cablu TV, a inregistrat o scadere de 5,8% a numarului total de clienti in primul trimestru al acestui an, la 1,263 milioane de abonati, pe fondul reducerii bazei de clienti pe segmentul televiziunii prin cablu analog cu 17,7%, potrivit raportului financiar al companiei olandeze UPC Holding.
Numarul de clienti pe cablu analog a scazut de la 1,167 milioane la 961.000, in timp ce operatorul a reusit sa atraga utilizatori noi pe toate celelalte segmente.
Numarul de abonati la serviciile de televiziune prin cablu digital oferite de UPC Romania a crescut cu 201,8%, la 147.300 de utilizatori, in timp ce abonamentele pentru serviciile DTH erau, la 31 martie, cu 24,6% mai multe decat in perioada similara a anului 2008. Pe segmentul serviciilor de acces la internet, UPC Romania avea 245.300 de clienti la sfarsitul lunii martie, comparativ cu 207.500 in urma cu 12 luni.
Serviciile de telefonie furnizate de operator sunt utlizate de 131.300 de clienti, in crestere cu 17% fata de luna martie 2008. Grupul UPC este afiliat la compania americana Liberty Global, listata la bursa de la New York, care furnizeaza servicii video, de voce si acces la internet pentru 16,9 milioane de clienti din 17 state.
De la intrarea pe piata romaneasca, in urma cu 17 ani, UPC a investit peste 700 de milioane de euro. Principalii concurenti ai operatorului pe piata locala sunt RCS&RDS si Romtelecom.
"Ca si in trimestrele recente, am inregistrat o pierdere organica pe segmentul video, de 98.000 de utilizatori in primul trimestru din 2009. Majoritatea acestor pierderi au fost generate de diviziile UPC Broadband din Olanda, Ungaria si Cehia, pe masura ce competitia din partea operatorilor DTH se intensifica. Am inregistrat insa imbunatatiri in ceea ce priveste opreatiunile din Romania in T1, care au inregistrat o stagnare in ceea ce priveste cresterea organica a numarului de clienti pe segmentul de televiziune, dupa trei trimestre consecutive cu pierderi", au declarat oficialii Liberty Global.
In 2008, veniturile UPC Romania au scazut cu 16%, la 144,8 milioane euro, rezultatele fiind afectate de declinul numarului de abonamente in ultimul trimestru al anului.
Numarul de abonati ai operatorului pe piata romaneasca a scazut cu 5,5% in 2008, la 1,263 milioane, insa a urcat la peste 1,3 milioane in luna februarie, potrivit datelor anuntate de companie in luna februarie. Operatorul avea la finele anului trecut 124.000 de abonati pe serviciile de telefonie fixa si 237.300 de utilizatori ai serviciilor de internet.
Luna trecuta, UPC Romania a lansat o campanie prin care urmareste sa-si majoreze cota de pe piata locala de servicii internet, operatorul reducand la jumatate, timp de sase luni de zile, tariful pentru contractele pe un an de acces la internet.
sursa:
http://www.zf.ro/business-hi-tech/baza-de-...-in-t1-4303826/ (http://www.zf.ro/business-hi-tech/baza-de-clienti-a-upc-a-scazut-cu-5-8-in-t1-4303826/)
La capitolul UPC Digital ...
http://img268.imageshack.us/img268/8679/grafmain11.jpg
Ca.TV. RCS-RDS SUCEAVA: 7.06.2009
1.-112,25Mhz - TVR 1.
2.-119,25Mhz - INTERMEDIA Suceava-PRIMA TV .
4.-133,25Mhz - B 1 TV .
8.-161,25Mhz - ACASA TV.
9.-168,25Mhz - ANTENA 3.
10.-175,25Mhz-SPORT.RO
12.-189,25Mhz-TVR 2 Bucuresti .
13.-196,25Mhz-PRO TV .
15.-210,25Mhz-ROMANTICA.
17.-224,25Mhz-SPORT KLUB.
18.-231,25Mhz-MTV Ro.
19.-238,25Mhz-. off (ex.Motors tv).
20.-245,25Mhz-TVR 3.
21.-252,25Mhz-MINIMAX / Anime +.
22.-259,25Mhz-ANIMAL PLANET c.e.
23.-266,25Mhz-OTV.
24.-273,25Mhz-ANTENA 2.
25.-280,25Mhz-HALLMARK.
26.-287,25Mhz-KANAL D.
27.-294,25Mhz-GSP TV .
28.-303,25Mhz-N 24.
29.-343,25Mhz-KISS TV.
31.-359,25Mhz-JETIX.
33.-375,25Mhz-DUNA TV.
34.-383,25Mhz-PLUS TVSUCEAVA.
36.-407,25Mhz-RTL.
37.-415,25Mhz-TARAF TV.
38.-423,25Mhz- DD TV.
39.-431,25Mhz- RAI UNO.
40.-439,25Mhz- CNN Int.
41.-471,25Mhz- EURONEWS.
43.-487,25Mhz- AXN.
44.-495,25Mhz- MEZZO.
45.-503,25Mhz- VH1 .
48.-535,25Mhz- U TV .
49.-551,25Mhz- National Geographic.
50.-559,25Mhz- Viasat EXPLORER.
51.-567,25Mhz- Music 1 Channel.
52.-575,25Mhz- National Geogr.WILD Europe.
53.-583,25Mhz- TVR CULTURAL.
54.-599,25Mhz- PRO CINEMA .
55.-607,25Mhz- TV 1000.
56.-623,25Mhz- FASHION TV.
57.-631,25Mhz- GSP TV.
58.-639,25Mhz- EUROSPORT 2 RO.
59.-647,25Mhz- TRAVEL / PLAYBOY TV
60.-655,25Mhz- Discovery Travel & Living.
61.-671,25Mhz- Discovery SCIENCE .
62.-687,25Mhz- Discovery WORLD.
63.-695,25Mhz- Viasat HISTORY.
64.-703,25Mhz- AXN SCI-FI.
65.-719,25Mhz- AXN CRIME.
66.-735,25Mhz- TV NEPTUN.
67.-743,25Mhz- MONEY Channel.
68.-751,25Mhz- TVR INFO.
69.-759,25Mhz- UNIVERSAL Channel.
70.-783,25Mhz- TVR IASI.
*** valoare abonament BAZA SPECIAL = 24 ron , tva inclus !
** pachet HBO in digital = 7 ron , tva inclus !
Si palida concurenta marca UPC ...
Grila Ca.Tv. - UPC Romania S.A.- sucursala SUCEAVA : 7.06.2009
1.- 112,25 Mhz- REALITATEA TV.
2.- 119,25 Mhz- EUFORIA TV.
3.- 126,25 Mhz- NATIONAL TV.
4.- 133,25 Mhz- DISCOVERY Channel.
5.- 140,25 Mhz- UPC Info Channel.
6.- 161,25 Mhz- NATIONAL Geographic.
7.- 175,25 Mhz- TVR 1 .
8.- 182,25 Mhz- ANTENA 3 .
9.- 189,25 Mhz- ANTENA 1 Suceava.
10.- 196,25 Mhz- PRIMA TV .
11.- 203,25 Mhz- ACASA TV .
12.- 210,25 Mhz- PRO TV.
13.- 217,25 Mhz- PLUS TV Suceava.
14.- 224,25 Mhz- OTV.
15.- 231,25 Mhz- Intermedia Suceava /PRIMA TV.
16.- 238,25 Mhz- SPORT.RO.
17.- 245,25 Mhz- BucovinaTV Suceava / Etno TV.
18.- 252,25 Mhz- Cartoon Network/ TCM.
19.- 259,25 Mhz- MTV Romania.
20.- 266,25 Mhz- EUROSPORT.
21.- 273,25 Mhz- Animal Planet RO.
22.- 280.25 Mhz- HALLMARK.
23.- 287,25 Mhz- B 1 TV.
24.- 294,25 Mhz- TVR2.
25.- 431,25Mhz- KANAL D.
26.- 439,25Mhz- ANTENA 2.
27.- 471,25Mhz- VH-1.
28.- 479,25Mhz- TRINITAS TV.
29.- 487,25Mhz- JETIX.
30.- 495,25 Mhz- TVR CULTURAL.
31.- 503,25Mhz- TVR 3.
32.- 511,25Mhz- TVR INFO.
33.- 519,25Mhz- REALITY TV.
34.- 535,25 Mhz- KISS TV.
35.- 543,25Mhz- EURONEWS.
36.- 583,25Mhz- PRO CINEMA.
37.- 599,25Mhz- TV 5 Europe.
38.- 607,25Mhz- FAVORIT TV.
39.- 623,25Mhz- Canal Teleshop.
40.- 631,25Mhz- CNN Int.
41.- 639,25Mhz- TV POLONIA.
42.- 647,25Mhz- ROMANTICA.
43.- 655,25Mhz- TARAF TV.
44.- 671,25Mhz- U TV.
45.- 679,25Mhz- Money Channel.
46.- 687,25Mhz- TVRM Educational.
47.- 695,25Mhz- TELESPORT.
48.- 703,25Mhz- MGM.
49.- 719,25Mhz- AXN.
50.- 735,25Mhz- Money Channel.
51.- 751,25Mhz- MINIMAX.
52.- 759,25Mhz- TVR IASI.
*** valoare abonament BAZA Analog = 23.8 ron , tva inclus !
Dezmembrez retea catv din judetul Iasi.
Orice componenta la jumatate de pret.
Pentru cei interesati ; 0746047339.
miniatus
09-07-2009, 08:44
De aia pentru ca este la Simleu. Glumesc. In schimb noi nu avem (inca) la Injoy Simleu pachet digital si inca alte multe programe. Asta e...
Oricum Injoy a fost cumparat de RCS&RDS....enjoy:smoke:
ca injoy a fost sau va fi cumparat de RDS?
miniatus
16-07-2009, 08:48
ca injoy a fost sau va fi cumparat de RDS?
Asteapta si ai sa vezi, nu vorbesc prostii.Nu scriu pe forum doar ca sa ma aflu in treaba.Posibil de la 1 August sa inceapa trecerea abonatilor la RCS&RDS.
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkk
Stie cineva unde pot gasi cablu coaxial Commscope trishield F677TSV si splitter Tratec/PTC in Timisoara?
Mersi anticipat.
Cred ca e tarziu raspunsul, dar Telemach Holding, din Baia Mare este distribuitor unic de Commscope pe Romania. www.telemach.com
Salutare!
Stie cineva daca in Bucuresti, Sect 2, RDS are retea DBV-C? Un preten vrea sa puna cabllu digital, are acum de la RDS, dar s-a interesat si i s-a spus ca nu este si retea digitala. Oare este posibil ?
turbojet
02-10-2009, 10:41
stie cineva frecvente noi la sibiu
muresanu
02-10-2009, 17:22
mai merge digi?
muresanu
04-10-2009, 14:04
nimeni nimic...:((
nimeni nimic...:((
ce vrei sa tii mai exact?
la sibiu este cablu digital la rcs/rds si daca ai un receptor digital de la ei se poti vedea pachete suplimentare
acum cine se aboneaza la HBO sau alt pachet decat baza primeste un receptor digital si astfel poti vedea doar pe un televizor ( independent )
deci nu o sa poti vedea HBO pe mai multe televizoare decat daca ai mai multe receptoare digitale
o posibilitate e si sa iti cumperi un receptor DVB-C care sa stie si sa decodeze prin altceva....
GRILA RCS & RDS BRAILA 04.10.2009
1. Tvr 1 - 112,25
2. Prima - 119,25
3. Kiss TV - 126,25
4. Pro tv / Pro tv Galati - 133,25
5. Antena 1 / Galati Braila - 140,25
6. Discovery Channel - 147,25
7. Minimax - 154,25
8. Acasa - 161,25
9. Antena 3 - 168,25
10. Sport Ro - 175,25
11. Cartoon Network / TCM - 182,25
12. TVR 2 - 189,25
13. Canal D - 196,25
14. GSP 1 - 203,25
15. Realitatea - 210,25
16. TV Braila - 217,25
17. Digi Sport Ro - 224,25
18. MTV Ro - 231,25
19. Digi Info / Private Spice - 239,25
20. B1 Tv - 252,25
21. Animal Planet - 259,25
22. OTV - 266,25
23. Antena 2 - 273,25
24. Hallmark - 280,25
25. National TV - 287,25
26. Eurosport - 294,25
27. N 24 - 327,25
28. Duna TV - 335,25
29. ERT - 343,25
30. Etno TV - 351,25
31. Disney Channel - 359,25
32. TV Galati - 367,25
33. TV5 - 375,25
34. Euforia - 399,25
35. RTL - 407,25
36. Taraf - 415,25
37. DD TV - 423,25
38. Rai Uno - 431,25
39. CNN - 439,25
40. Discovery Investigation - 471,25
41. Eurosport 2 - 479,25
42. TV Neptun - 487,25
43. Favorit TV - 495,25
44. VH 1 - 503,25
45. Reality - 519,25
46. Mezzo - 527,25
47. U Tv - 535,25
48. Viasat Explorer - 543,25
49. National Geografic - 551,25
50. Music Channel - 567,25
51. National Geografic Wild - 575,25
52. TVR Cultural - 583,25
53. Fashion TV - 591,25
54. Pro Cinema - 599,25
55. TV 1000 - 607,25
56. AXN - 615,25
57. Travel - 623,25
58. Digi Sport Plus - 631,25
59. AXN Crime - 639,25
60. Discovery World - 655,25
61. Discovery Science - 663,25
62. Discovery Travel - 671,25
63. Viasat History - 679,25
64. AXN Sci Fi - 687,25
65. Trinitas - 703,25
66. SHOW TV - 711,25
67. Romantica - 719,25
68. Money Channel - 727,25
69. TVR 3 - 735,25
70. TVR Info - 743,25
71. RTV - 767,25
72. Universal TV - 775,25
73. Expres TV - 783,25
74. VOX TV - 791,25
RadrianO
07-10-2009, 15:51
GRILA RCS & RDS BRAILA 04.10.2009
ar putea sa ma ajute cineva si pe mine cu o grila RCS&RDS BACAU? Multumesc! :)
Decizia nr. 873 din 06.10.2009
06.10.2009
(javascript:;)
privind amendarea cu 5.000 lei a S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A.,
cu sediul în Bucureşti, Bd. Burebista nr. 4, bl. D13, sc. 4, parter, ap. 106, sector 3, CUI 17307027
pentru localitatea Moreni, judeţul Dâmboviţa
Întrunit în şedinţă publică în ziua de 6 octombrie 2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie privind reţeaua de cablu din localitatea Moreni, judeţul Dâmboviţa, aparţinând S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A.
Distribuitorul de servicii S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. deţine avizul de retransmisie nr. A6351/16.01.2007 pentru localitatea Moreni din judeţul Dâmboviţa.
Analizând raportul prezentat de Serviciul Inspecţie, membrii Consiliului au constatat că distribuitorul de servicii S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.
Potrivit dispoziţiilor art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.
În urma controlului efectuat de inspectorul CNA, în ziua de 30 septembrie 2009, în localitatea Moreni, jud. Dâmboviţa, s-a constatat faptul că în reţeaua de cablu aparţinând S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. erau retransmise în plus, faţă de oferta de servicii aprobată de CNA, programele: EUROSPORT, ETNO TV, ANTENA 1, ROMANTICA, TRINITAS TV, MYNELE TV, MUSIC CHANNEL, EURONEWS şi AKTA (program videotext), iar programele AXN CRIME, AXN SCI-FI, BOOMERANG, CNN, DEUTCHE WELLE, TV PAPRIKA şi TV5, deşi înscrise în oferta de servicii de programe, nu erau retransmise.
În baza aceluiaşi raport, membrii Consiliului au constatat că, prin netransmiterea programului TV5, S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. a încălcat şi prevederile art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, dispoziţii potrivit cărora distribuitorii care retransmit servicii de programe prin reţele de telecomunicaţii au obligaţia de a include în ofertă şi de a retransmite şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte, precum programul TV5.
Ţinând cont de faptul că S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. a mai fost sancţionată anterior pentru încălcarea aceloraşi prevederi legale, aspect care demonstrează că sancţiunea nu şi-a realizat scopul preventiv, distribuitorul de servicii ignorând în continuare aceste dispoziţii, Consiliul a propus amendarea acestuia cu suma de 5.000 lei.
Supusă la vot, propunerea de amendare a fost adoptată cu respectarea condiţiilor de legalitate prevăzute de art. 15 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
În temeiul dispoziţiilor art. 90 alin. (1) lit. j) şi alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
Consiliul Naţional al Audiovizualului adoptă următoarea
DECIZIE:
Articol unic: Distribuitorul de servicii S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A., având avizul de retransmisie nr. A6351/16.01.2007 pentru localitatea Moreni, judeţul Dâmboviţa, se sancţionează cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin.(3) şi ale art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Către,
S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A.,
Bucureşti, Bd. Burebista nr. 4, bl. D13, sc. 4, parter, ap. 106, sector 3,
CUI 17307027
Vă înaintăm, alăturat, Decizia C.N.A. nr. 873/06.10.2009 privind amendarea cu 5.000 lei a radiodifuzorului S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. şi vă atenţionăm că, potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, aveţi obligaţia de a transmite, în reţeaua de cablu din localitatea Moreni din judeţul Dâmboviţa, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text:
„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. cu amendă în cuantum de 5.000 lei, întrucât în reţeaua de cablu din localitatea Moreni din judeţul Dâmboviţa, a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a obţine acordul CNA, privind modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.
S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS S.A. nu a respectat nici prevederile art. 82 din Legea audiovizualului, dispoziţii potrivit cărora distribuitorii care retransmit servicii de programe prin reţele de telecomunicaţii au obligaţia de a include în ofertă şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte, respectiv programul TV 5."
sursa:
www.cna.ro
Mega Super Extra Grila yoUPeeCee pe cablu tv .... la 24 de lei ... daca esti fraier sa ti-o iei ...
http://img124.imageshack.us/img124/5390/image09271107ch13.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/6038/image09271107ch131.jpg
Mega Super Extra Grila yoUPeeCee pe cablu tv .... la 24 de lei ... daca esti fraier sa ti-o iei ...
http://img124.imageshack.us/img124/5390/image09271107ch13.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/6038/image09271107ch131.jpg
Si acum explicatia la migratia abonatilor la concurenta RCS-RDS :
* migratie de ordinul miilor doar intr-un an si jumatate .
Tot la 24 de lei ...
Ca.TV. RCS-RDS SUCEAVA: 12.10.2009
1.-112,25Mhz - TVR 1.
2.-119,25Mhz - PRIMA TV .
4.-133,25Mhz - B 1 TV .
8.-161,25Mhz - ACASA TV.
9.-168,25Mhz - ANTENA 3.
10.-175,25Mhz-SPORT.RO
12.-189,25Mhz-TVR 2 .
13.-196,25Mhz-PRO TV .
15.-210,25Mhz-ROMANTICA.
17.-224,25Mhz-DIGI SPORT.
18.-231,25Mhz-MTV Ro.
19.-238,25Mhz-Private Spice * (01-05)
20.-245,25Mhz-TVR 3.
21.-252,25Mhz-MINIMAX .
22.-259,25Mhz-ANIMAL PLANET europe.
23.-266,25Mhz-OTV.
24.-273,25Mhz-ANTENA 2.
25.-280,25Mhz-HALLMARK.
26.-287,25Mhz-KANAL D.
27.-294,25Mhz-GSP TV .
28.-303,25Mhz-N 24.
29.-343,25Mhz-KISS TV.
31.-359,25Mhz-DISNEY Channel.
33.-375,25Mhz-DUNA TV.
36.-407,25Mhz-RTL.
37.-415,25Mhz-TARAF TV.
38.-423,25Mhz- DD TV.
39.-431,25Mhz- RAI UNO.
40.-439,25Mhz- CNN Int.
41.-471,25Mhz- EURONEWS.
43.-487,25Mhz- AXN.
44.-495,25Mhz- MEZZO.
45.-503,25Mhz- VH1 .
48.-535,25Mhz- U TV .
49.-543,25Mhz- MOVIES 24.
50.-551,25Mhz- National Geographic.
51.-559,25Mhz- Viasat EXPLORER.
52.-567,25Mhz- Music 1 Channel.
53.-575,25Mhz- National Geogr.WILD Europe.
54.-583,25Mhz- TVR CULTURAL.
55.-599,25Mhz- PRO CINEMA .
56.-607,25Mhz- TV 1000.
57.-623,25Mhz- FASHION TV.
58.-631,25Mhz- DIGI SPORT PLUS.
59.-639,25Mhz- EUROSPORT 2 .
60.-647,25Mhz- TRAVEL / PLAYBOY TV
61.-655,25Mhz- Discovery Travel & Living.
62.-671,25Mhz- Discovery SCIENCE .
63.-687,25Mhz- Discovery WORLD.
64.-695,25Mhz- Viasat HISTORY.
65.-703,25Mhz- AXN SCI-FI.
66.-719,25Mhz- AXN CRIME.
67.-735,25Mhz- TV NEPTUN.
68.-743,25Mhz- MONEY Channel.
69.-751,25Mhz- TVR INFO.
70.-759,25Mhz- UNIVERSAL Channel.
71.-767,25Mhz- Discovery INVESTIGATION.
72.-783,25Mhz- TVR IASI.
satenicu
13-10-2009, 11:11
DIGI CABLU BUCURESTI
--------------------------------------
354.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
1= OTV
2= Zone Reality
3= Hallmark
4= AXN
5= AXN-Crime
6= AXN- SciFi
7= Minimax
8= U
9= MEZZO
---------------------------------------
362.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
10= PRIMA TV
11= B 1
12= Kanal D
13= Digi Sport Plus
14= Fishing&Hunting
15= National Geo
16= Animal Planet
17= Kiss Tv
370.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
18= TVR 1
19= TVR 2
20= GSP 1
21= TVR Cultural
22= Discovery World
23= Discovery Sci
24= Discovery T&L
25= TVS Oradea
26= Analog Tv
----------------------------------------
378.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
27= TV5MONDE EUROPE
28= RTL Television
29= HBO Romania
30= HBO Comedy Roman
31= Cinemax Internation.
32= Private Spice
450.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
33= Pro TV
34= REALITATEA TV
35= AcasaTV
36= NG Wild RO
37= ProCinema
38= MTV Romania
39= Taraf
40= MONEY CHANNEL
458.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
41= National Tv
42= National 24
43= Eurosport 2
44= Discovery RO
45= Disney Channel
46= VH1
47= Favorit Tv
48= Etno
-----------------------------------------
466.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
49= DigiSportRO
50= ROMANTICA
51= Cartoon Network
52= Music Channel
53= TV Neptun
54= Trinitas TV
55= RAI1
56= ProSieben
474,0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
57= Antena 1
58= Antena 2
59= Antena 3
60= Sport ro
61= EuroSport
62= Euforia Lifestyle
63= CNNi
64= Duna TV
Stie cineva de ce dupa aceasta schimbare la digicablu,pe dm500c,nu mai apar numele programelor,ci numai sid xxx?
Ca.TV. RCS-RDS SUCEAVA: 9.11.2009
1.-112,25Mhz - TVR 1.
2.-119,25Mhz - PRIMA TV .
4.-133,25Mhz - B 1 TV .
8.-161,25Mhz - ACASA TV.
9.-168,25Mhz - ANTENA 3.
10.-175,25Mhz-SPORT.RO
12.-189,25Mhz-TVR 2 .
13.-196,25Mhz-PRO TV .
15.-210,25Mhz-ROMANTICA.
17.-224,25Mhz-DIGI SPORT.
18.-231,25Mhz-MTV Ro.
19.-238,25Mhz-Private Spice * (01-05)
20.-245,25Mhz-TVR 3.
21.-252,25Mhz-MINIMAX .
22.-259,25Mhz-ANIMAL PLANET europe.
23.-266,25Mhz-OTV.
24.-273,25Mhz-ANTENA 2.
25.-280,25Mhz-HALLMARK.
26.-287,25Mhz-KANAL D.
27.-294,25Mhz-GSP TV .
28.-303,25Mhz-N 24.
29.-343,25Mhz-KISS TV.
31.-359,25Mhz-DISNEY Channel.
33.-375,25Mhz-DUNA TV.
36.-407,25Mhz-RTL.
37.-415,25Mhz-TARAF TV.
38.-423,25Mhz- DD TV.
39.-431,25Mhz- RAI UNO.
40.-439,25Mhz- CNN Int.
41.-471,25Mhz- EURONEWS.
43.-487,25Mhz- AXN.
44.-495,25Mhz- MEZZO.
45.-503,25Mhz- VH1 .
48.-535,25Mhz- U TV .
49.-543,25Mhz- MOVIES 24.
50.-551,25Mhz- National Geographic.
51.-559,25Mhz- Viasat EXPLORER.
52.-567,25Mhz- Music 1 Channel.
53.-575,25Mhz- National Geogr.WILD Europe.
54.-583,25Mhz- TVR CULTURAL.
55.-599,25Mhz- PRO CINEMA .
56.-607,25Mhz- TV 1000.
57.-623,25Mhz- FASHION TV.
58.-631,25Mhz- DIGI SPORT PLUS.
59.-639,25Mhz- EUROSPORT 2 .
60.-647,25Mhz- TRAVEL / PLAYBOY TV
61.-655,25Mhz- Discovery Travel & Living.
62.-671,25Mhz- Discovery SCIENCE .
63.-687,25Mhz- Discovery WORLD.
64.-695,25Mhz- Viasat HISTORY.
65.-703,25Mhz- AXN SCI-FI.
66.-719,25Mhz- AXN CRIME.
67.-735,25Mhz- TV NEPTUN.
68.-743,25Mhz- MONEY Channel.
69.-751,25Mhz- TVR INFO.
70.-759,25Mhz- UNIVERSAL Channel.
71.-767,25Mhz- Discovery INVESTIGATION.
72.-775,25Mhz- VOX NEWS .
73.-783,25Mhz- TVR IASI.
katherein
25-11-2009, 12:07
Sal.Am o retea de fibra optica in doua orasele si distribui Internet.As vrea sa distribui prin retea si CATV preluat de la RDS sau AKTA.Am 850 clienti la Internet iar pentru TV e loc pentru ~3000 abonati.As vrea sa stiu daca este posibil si in ce conditii,ce castig as avea din aceasta combinatie, si daca e mai avantajos sa-mi scot autorizatii si alte alea pentru a prelua direct de la producatorii TV.
Multumesc
ginu fraieru
25-11-2009, 13:41
acum m-am prins...de ce cand se facea intuneric la gigi acasa ,ramaneau si toti prietenii mei ,care se laudau cu noua retea de cablu din sat,pe intuneric!!!m-am gandit eu ca la 20 ron sa vezi fotbalul de la noi+alte 60canale:fu::fu::fu::fu:
katherein
contracte cu televiziunile oricum ti-ar trebui.
Ar trebui sa faci un mic studiu sa vezi cati abonati ar fi dispusi sa treaca la tine,
probabil ca acum au alte platforme de receptie.
Apoi e clar ca rcs nu se combina la nr mic de clienti.Ei iti pot furniza semnal dar si acolo e broblem fiindca au multe programe care nu se dau oricui.
Daca o faci pe cnt propriu e mai bine dar e un pas destul de mare care consuma resurse
financiare si umane.Trebuie sa ai multa fibra libera si sa pui multe noduri optice.
Asta nu e greu, insa odata inceput iti va veni de multe ori sa renunti caci piedici vor mai fi multe.Daca esti hotarat vei reusi si singur.Gandeste-te bine..inainte.
Din cate vad eu se va trece pe tv digital si pe cablu si oricum atunci ai sa fii in avantaj daca ai infrastructura.
Mai asteapta si alte sfaturi, sunt multi colegi de forum priceputi .
nea_gica
30-11-2009, 12:43
Nu stiu daca am postat unde trebuie, dar am si eu o intrebare:
- din ce cauza noaptea (chiar si dimineata cand e ceata) semnalul de la firma de cablu este infect (adia se vad vreo 2 posturi clare, in rest cu purici multi si bazait)?
Stiu, intrebarea trebuie adresata in primul rand operatorului, dar eram curios sa aud si parerea altora avizati.
katherein
30-11-2009, 14:29
katherein
contracte cu televiziunile oricum ti-ar trebui.
Ar trebui sa faci un mic studiu sa vezi cati abonati ar fi dispusi sa treaca la tine,
probabil ca acum au alte platforme de receptie.
Apoi e clar ca rcs nu se combina la nr mic de clienti.Ei iti pot furniza semnal dar si acolo e broblem fiindca au multe programe care nu se dau oricui.
Daca o faci pe cnt propriu e mai bine dar e un pas destul de mare care consuma resurse
financiare si umane.Trebuie sa ai multa fibra libera si sa pui multe noduri optice.
Asta nu e greu, insa odata inceput iti va veni de multe ori sa renunti caci piedici vor mai fi multe.Daca esti hotarat vei reusi si singur.Gandeste-te bine..inainte.
Din cate vad eu se va trece pe tv digital si pe cablu si oricum atunci ai sa fii in avantaj daca ai infrastructura.
Mai asteapta si alte sfaturi, sunt multi colegi de forum priceputi .
Sa inteleg ca, in cazul in care as prelua de la RCS(de ex) ar mai trebui sa am contracte cu producatorii tv?(asta nu e treaba rcs?)
In prima faza(3luni) as lua 500 de abonati si o sa am un singur tip de abonament.
Reteaua e bine structurata(este stelara:96-48-24-12fibre), am 4 fibre pe fiecare strada.Ar ramane decat sa o echipez cu noduri optice si transmitator.Antene am 4buc(3m,2x1.8m,1.2m).Binenteles ar trebui sa mai am un multiplexor pentru programe(ptr asta tre sa mai studiez).
Ma gandesc ca,daca as incerca sa imi scot autorizatii(CNA,ANRC...) e posibil sa dureze si chiar sa nu am sanse sa le obtin.In zona mai este o firma de cablu care fct sub orice critica.Ideea e ca vor sa bage si Internet, si intentionez sa bag cablu in primul rand ptr a diversifica serviciile si ptr a pastra clientii de net pe care ii am(sunt clienti care vor cablu si intenet de la aceeasi firma).Nu urmaresc sa am castig prea mare din CATV, ci vreau sa-mi pastrez clientii de net si binenteles sa maresc numarul lor.
Multumesc.
http://www.cna.ro/article242,242.html
Nu te speria fiindca trebuie sa iti iei licenta, nu e greu.
Greu va fi sa ramai hotarat cand va porni razbelul impotriva ta .
Sa nu crezi ca se va ceda usor teritoriul.Daca oferi calitate ai de castigat.
Kathrein, iti trebuie acord de retransmisie pentru fiecare canal care vrei sa il retransmiti. Asta in primul rand. Unele iti vor da acordul gratuit gen Etno, U, OTV... iar altele costa Protv, Acasa, Antena 1... Asa cum spun si cei de mai sus ai de umblat de o sa te enervezi, dar ia-o cu calm.
Dupa ce ai acordurile trebuie sa mergi la CNA cu grila de programe si acordurile. O sa dureze pana o sa iti dea acceptul.
Ca sa iei semnal de la o companie nush daca se merita. Cel mai bine iti iei receptoarele tale proprii pentru ca, cartelele o sa ti le trimita televiziunile, si nu prea cred ca o sa-ti dea acceptul o companie ca sa ii retransmiti semnalul. Chiar daca ar faceo, ar faceo contra cost si tu deja platesti canalele asa ca nu se merita(zic eu)
Problema mare o sa ai cu sporturile, aici te descurci. RCS nu se incurca cu firmele cu clienti putini, asta dak vrei GSP sau DIGISport.
Revin cu amanunte daca e necesar
katherein
01-12-2009, 14:46
Cam la ce pret ajunge un acord de retransmisie?Are cineva o lista cu producatorii tv care dau acord de retransmisie contracost si la ce preturi?Pretul se calculeaza anual sau in functie de nr de clienti?CNA-ul ma taxeaza anual cu vreo suma?
Are cineva o schema cu ce tre sa contina headend-ul?As vrea sa-mi fac niste calcule si sa ma hotarasc pe ce varianta merg.Am mai primit ieri o oferta de colaborare de la o firma de cablu ptr a distribui programele prin reteaua mea in zona.
Multumesc.
Acordul de retransmisie nu se plateste, este doar un act semnat si cu stampila lor. Ceea ce platesti este o cota lunara care se calculeaza in functie de numarul de clienti(Incearca sa negociezi preturile nu te arunca la prima oferta). Toti producatorii tv dau acorduri de retransmisie ca doar e normal ca vor sa isi vanda productia. Tu alegi canalele. Cauti pe net telefoanele de la canalele tv si ii suni. CNA-ul nu iti ia taxa iar formulare gasesti pe site-ul lor sau mergi la o agentie locala a CNA-ului din zona ta.
katherein
02-12-2009, 16:24
Astept si alte pareri,indrumari,sfaturi.
Multumesc.
katherein
04-12-2009, 15:00
nimeni.nimik... ?
Macrobloc
24-12-2009, 08:24
DIGI CABLU BUCURESTI
354.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
1= OTV
2= Zone Reality
3= Hallmark
4= AXN
5= AXN-Crime
6= AXN- SciFi
7= Minimax
8= U
9= MEZZO
362.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
10= PRIMA TV
11= B 1
12= Kanal D
13= Digi Sport Plus
14= Fishing&Hunting
15= National Geo
16= Animal Planet
17= Kiss Tv
370.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
18= TVR 1
19= TVR 2
20= GSP 1
21= TVR Cultural
22= Discovery World
23= Discovery Sci
24= Discovery T&L
25= TVS Oradea
26= Analog Tv
378.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
27= TV5MONDE EUROPE
28= RTL Television
29= HBO Romania
30= HBO Comedy Roman
31= Cinemax Internation.
32= Private Spice
450.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
33= Pro TV
34= REALITATEA TV
35= AcasaTV
36= NG Wild RO
37= ProCinema
38= MTV Romania
39= Taraf
40= MONEY CHANNEL
458.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
41= National Tv
42= National 24
43= Eurosport 2
44= Discovery RO
45= Disney Channel
46= VH1
47= Favorit Tv
48= Etno
466.0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
49= DigiSportRO
50= ROMANTICA
51= Cartoon Network
52= Music Channel
53= TV Neptun
54= Trinitas TV
55= RAI1
56= ProSieben
474,0 MHz 64 QAM SR 6900 Ms/s
57= Antena 1
58= Antena 2
59= Antena 3
60= Sport ro
61= EuroSport
62= Euforia Lifestyle
63= CNNi
64= Duna TV
Deja au ajuns la 98 de programe. Asta daca bagam si pe cele 3 HD... In schimb, spre disperarea multora, au mai scos din cele analogice. Trebuia sa puna undeva noile TS-uri...
Se pare ca daca o tin in ritmul acesta, in curand vor ajunge sa-i depaseasca pe cei de la UPC. Din nefericire DVB-C la RCS nu poate fi receptionat (cu toate ca e free) de posesorii de LCD-uri SONY. Mai au de munca pentru a rezolva aceasta problema...
satenicu
12-01-2010, 11:21
Digi Cablu Bucuresti
12-01-2010
==========================
354.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
1 - OTV
2 – Zone Reality
3 – Hallmaark
4 – Movies 24
5 – AXN
6 – AXN – Crime
7 – AXN – SciFi
8 – Minimax
9 – U
10 - MEZZO
11 – Music Channel
362.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
12 – PRIMA TV
13 – B1
14 – Kanal D
15 – Digi Sport Plus
16 - PV TV
17 – National Geografic
18 – Animal Planet
19 – KISS TV
370.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
20 – TVR 1
21 – TVR 2
22 – GSP 1
23 – TVR Cultural
24 – Discovery World
25 – Discovery Science
26 – Discovery T&L
27 – TVS Oradea
28 – Analog Tv
378.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
29 – DigiFilm 1
30 – DigiFilm 2
31 – TV5MONDE EUROPE
32 – RTL Television
33 – HBO Romania
34 – HBO Comedy Romania
35 – Cinemax International
36 – Private Spice
386.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
37 – Explorer
38 – Viasat History
39 – Comedy Star
40 – Action Star
41 – TV1000
42 – UNIVERSAL
43 – Boomerang
44 – Euronews
45 – BBC World News
46 – Playboy TV
394.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
47 – Vox News
48 – DW
49 – Bloomberg
50 – RAI1
51 – Italia 1
52 – VOX Channel
53 – BBC Prime
54 – France 3
402.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
55 – M2
56 – Paprika TV
57 – TF2
58 – TF24
59 – RTL2
60 – Super RTL
61 – TVE
62 – CCTV9
410.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
63 – DigiSport HD
64 - Eurosport HD
65 – Discovery HD
450.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
66 – Pro TV
67 – REALITATEA TV
68 – Acasa TV
69 – NG Wild RO
70 – ProCinema
71 – MTV Romania
72 – Taraf
73 – MONEY CHANNEL
458.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
74 – National TV
75 – N24
76 - Eurosport 2
77 – Discovery Ro
78 – Disney Channel
79 – VH1
80 – Favorit TV
81 – Etno
82 – Trinitas TV
466.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
83 – DigiSportRO
84 – ROMANTICA
85 – Cine Star
86 – Cartoon Network
87 – TV Neptun
88 – RAI3
89 – CANALE 5
90 – ProSieben
474.0 MHz 64 QAM 6900 MSPS
91 – Antena 1
92 – Antena 2
93 – Antena 3
94 – Sport ro
95 – Eurosport
96 – Euforia Lifestyle
97 – CNNi
98 – DunaTV
99 – NOTATV
Momentan toate canalele sunt transmise FTC(free to cable)inca vreo 3 saptamani.Nu va apucati sa cumparati receptoare DVB-C.
Se va coda la un moment dat
antadrian
12-01-2010, 20:57
Eu găsesc 100 de canale, diferența față de lista de mai sus este la poziția 20, unde eu am Music Channel Hu. În rest e la fel și la mine.
satenicu
13-01-2010, 13:34
Eu găsesc 100 de canale, diferența față de lista de mai sus este la poziția 20, unde eu am Music Channel Hu. În rest e la fel și la mine.
Asa mi-a iesit la scanarea automata.
O sa mai scanez in seara asta din nou
oare au de gand sa bage EPG? tare naspa e fara
Electrica scumpeste cablul TV. http://www.anisp.ro/?c=despre-ecouriinpresa&idu=02040308000
Deja se auzea despre asta la inceputul anului si iata ca e realitate acum. Plus de asta la refacerea contractelor cu electrica se cer o gramada de alte acte care pana acum nu erau necesare.
Se pare ca zilele cablistilor sunt numarate(ma refer la firmele mici)...
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.