View Full Version : O parere despre Epson Projector EMP-TW520
Salut,
Incerc sa intru pe piata de HD dar nu cu un TV,mai bun e un Video Projector.
Ce parere aveti despre asa ceva:
http://komplett.ie/k/ki.asp?sku=317436&view=detailed
Multam anticipat.
albatran
29-06-2006, 08:34
Proiectorul este bun , dar atentzie , nu are rezolutzie nativa HDTV
(1280x720) ci 1280x768 !!! Preferabila oricare alternativa de la
sfarshitul mesajului .
Shi pentru ca probabil putzina lume shtie , Epson este producatorul
panelurilor LCD din proiectoarele marilor firme Panasonic, Sanyo ,
Hitachi .
Singura problema care ramane este sursa de semnal care ar trebui
sa fie HD legata prin conectorul HDMI pentru a nu mai fi folosit
scalorul intern al proiectorului (cam toate in gama asta de pretz
au un scalor slabutz).
Alternative : Panasonic PTAE900, Sanyo PLVZ4 , Hitachi PJTX200 shi
chiar Epson EMP-TW600 .
Atentie la perioada de viata a lampii! Nu te tine mai mult de un an, ar fi bine sa te interesezi de la inceput daca se gaseste usor si mai ales cat costa. Eventual fa-ti o provizie de 2-3 bucati.
durata de viata a unei lampi este de aproximativ 2 ani. asa in coditiile in care folosesti surogatul numit tv intre 4-8 ore zilnic.
chiar astazi am scimbat lampa de la un retro LG --pret de cost fara iva 213-214euro.
sfat: nu opri niciodata retroproiectorul din buton dupa utilizare.pune-l in standbay intr-o prima etapa deoarece lampa are alaturi de ea in aceasi camera un ventilator de racire ,rolul este binecunoscut.
tranzitiile bruste o pot deteriora foarte repede.
LG-ul a suferit astfel de tranzitii prin caderea repetata a curentului electric in zona respectiva.
asa ca ai un cutit cu doua taisuri in casa. asigura-te ca nu te confrunti des in zona unde stai cu probleme de acest tip. altfel va trebui sa scoti relativ des bani din buzunar.
cezar
sau iti iei un UPS si ai scapat de belele :)
Multam de sfaturi...
Pana la urma...m-am decis pentru acest model Infocus IN74 DLP
si cu un screen de 234 cm x 132 cm 16:9 sper sa ma "duca" fara nici un upgrade vreo 3-5 anisori...
Bafta...
In sfarsit,m-am decis pentru Epson...nu stiu de ce !
L-am instalat,merge OK.
Zgomotul produs de fan nu e sesizabil daca nu ii dai atentie,dar totusi cateodata se simte,daca stai si il asculti (familia nu l-au auzit inca)!
Calitatea nu e rea,depinde de ce sursa de video ii dai.Eu folosesc video-composite pentru Dream si SVideo pentru dvd.E o diferenta mare intre ele.O problema mare am avut cand a trebuit sa imi fac cabluri de lungime mare,sa pot connecta echipamentul cu projectorul.
Dimensiunile screenului sunt mari si chiar de la 5 metri iti "arunca" o imagine de acopera tot peretele...Unii se plang de dureri de gat,atat de mult au de baleiat capul sa poate "citi" tot ecranul !
In modul "dynamic" este foarte luminos,chiar te dor ochii.Il folosesc in modul "living room",unde se vede bine si acceptabil.
Remote control-are un buton unde poti "ilumina" tastatura noaptea,asta ca sa nu umbli dupa butoane...
Voi reveni...cu DM8000 :)
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.