PDA

View Full Version : O parere despre Epson Projector EMP-TW520

rolion
29-06-2006, 02:56
Salut,

Incerc sa intru pe piata de HD dar nu cu un TV,mai bun e un Video Projector.

Ce parere aveti despre asa ceva:

http://komplett.ie/k/ki.asp?sku=317436&view=detailed

Multam anticipat.

albatran
29-06-2006, 08:34
Proiectorul este bun , dar atentzie , nu are rezolutzie nativa HDTV
(1280x720) ci 1280x768 !!! Preferabila oricare alternativa de la
sfarshitul mesajului .
Shi pentru ca probabil putzina lume shtie , Epson este producatorul
panelurilor LCD din proiectoarele marilor firme Panasonic, Sanyo ,
Hitachi .
Singura problema care ramane este sursa de semnal care ar trebui
sa fie HD legata prin conectorul HDMI pentru a nu mai fi folosit
scalorul intern al proiectorului (cam toate in gama asta de pretz
au un scalor slabutz).
Alternative : Panasonic PTAE900, Sanyo PLVZ4 , Hitachi PJTX200 shi
chiar Epson EMP-TW600 .

SatWien
29-06-2006, 20:48
Atentie la perioada de viata a lampii! Nu te tine mai mult de un an, ar fi bine sa te interesezi de la inceput daca se gaseste usor si mai ales cat costa. Eventual fa-ti o provizie de 2-3 bucati.

cezar
30-06-2006, 07:09
durata de viata a unei lampi este de aproximativ 2 ani. asa in coditiile in care folosesti surogatul numit tv intre 4-8 ore zilnic.
chiar astazi am scimbat lampa de la un retro LG --pret de cost fara iva 213-214euro.
sfat: nu opri niciodata retroproiectorul din buton dupa utilizare.pune-l in standbay intr-o prima etapa deoarece lampa are alaturi de ea in aceasi camera un ventilator de racire ,rolul este binecunoscut.
tranzitiile bruste o pot deteriora foarte repede.
LG-ul a suferit astfel de tranzitii prin caderea repetata a curentului electric in zona respectiva.
asa ca ai un cutit cu doua taisuri in casa. asigura-te ca nu te confrunti des in zona unde stai cu probleme de acest tip. altfel va trebui sa scoti relativ des bani din buzunar.

cezar

xyboox
30-06-2006, 09:06
sau iti iei un UPS si ai scapat de belele :)

rolion
08-07-2006, 00:48
Multam de sfaturi...

Pana la urma...m-am decis pentru acest model Infocus IN74 DLP
si cu un screen de 234 cm x 132 cm 16:9 sper sa ma "duca" fara nici un upgrade vreo 3-5 anisori...

Bafta...

rolion
09-08-2006, 01:54
In sfarsit,m-am decis pentru Epson...nu stiu de ce !
L-am instalat,merge OK.
Zgomotul produs de fan nu e sesizabil daca nu ii dai atentie,dar totusi cateodata se simte,daca stai si il asculti (familia nu l-au auzit inca)!

Calitatea nu e rea,depinde de ce sursa de video ii dai.Eu folosesc video-composite pentru Dream si SVideo pentru dvd.E o diferenta mare intre ele.O problema mare am avut cand a trebuit sa imi fac cabluri de lungime mare,sa pot connecta echipamentul cu projectorul.

Dimensiunile screenului sunt mari si chiar de la 5 metri iti "arunca" o imagine de acopera tot peretele...Unii se plang de dureri de gat,atat de mult au de baleiat capul sa poate "citi" tot ecranul !

In modul "dynamic" este foarte luminos,chiar te dor ochii.Il folosesc in modul "living room",unde se vede bine si acceptabil.

Remote control-are un buton unde poti "ilumina" tastatura noaptea,asta ca sa nu umbli dupa butoane...

Voi reveni...cu DM8000 :)