View Full Version : Pe cine ai salva de la moarte?
In spiritul celor comentate de tine:
Presupunem ca ai 3 copii. Te plimbi impreuna cu ei si cade unul.
"Deci se pune problema: merită să risc ca niciunul să nu trăiască în speranţa de a trăi amândoi?".
"Copiii mei ar fi mai importanţi decât mine. Mi-aş risca viaţa pentru ei. Le-am dat viaţă şi trebuie să le-o şi conserv. Trebuie să fac tot posibilul ca ei să trăiască."
Si exista posibiltatea sa muriti amandoi. Ce se intampla cu ceilalti doi copii? Fata de ei nu esti dator? (poti sa raspunzi tu sau sebastian)
ps: am urmarit si topicul lui Sebastian si chiar am fost surprins cand l-am vazut si aici. Ala e un forum pe care il frecventez de multa vreme. Pe asta am ajuns abia cand mi-am propus sa-mi cumpar parabolica.
Să zicem că te plimbi cu cineva pe un pod. La un moment dat, din neatenţie, acel cineva cade peste balustradă.
În care din următoarele cazuri sari după acea persoană?
1. Este vorba de unul din părinţi.
2. Este fratele sau sora ta.
3. Este iubitul/iubita ta(soţul/soţia).
4. Este cel mai bun prieten.
5. Este o persoană pe care abia o cunoşti.
6. Îţi este fiu sau fiică.
Eu am să le iau pe fiecare in parte şi o să le comentez.
1. Părinţii au trăit mult mai mult decât mine. Ar fi stupid să îmi risc viaţa în speranţa de a le-o salva pe a lor.
2. Oricât de mult mi-aş iubi fratele, nu mi-aş risca viaţa pentru a lui. În sensul că e posibil să murim amândoi. Nici măcar nu am certitudinea că scapă el. Şi, oricum, DE CE, pentru care motiv aş alege să trăiască el şi nu eu? Singura problemă aici este aceea că dacă sar, pe de-o parte risc sa mor şi eu, însă pe de altă parte, creez şansa să scăpam amândoi. Deci se pune problema: merită să risc ca niciunul să nu trăiască în speranţa de a trăi amândoi? Să gândesc obiectiv! Mama noastră m-ar arunca după el? Ar risca viaţa celui de-al doilea copil ca să încerce să o salveze pe a primului? Cred că nu...
3. Se poate rezolva în ideea că este sub frate ca importanţă şi, deci, nu sar.
4. Sub frate. Poate şi sub iubită. Poate.
5. Nu!
6. Da. E singurul caz în care aş sări să ajut. Copiii mei ar fi mai importanţi decât mine. Mi-aş risca viaţa pentru ei. Le-am dat viaţă şi trebuie să le-o şi conserv. Trebuie să fac tot posibilul ca ei să trăiască. Prin ei voi trăi şi eu, oricum!
Sunt curios care ar fi răspunsurile voastre.
Nu-mi apartine -----> autor: Sebastian
Problema e destul de delicata...
1.chiar daca parintii au trait cat au trait,n-as suporta sa stiu ca nu am facut tot ce e posibil pentru a-l salva. oricum,in toate cazurile,conteaza si cat de mare e riscul,daca exista sanse reale de supravietuire si pentru mine in urma sariturii.
2,3.La mine nu exista diferenta intre sotie si frate.Poate pentru sotie as sari cu o secunda mai repede
4,5.Daca riscurile nu sant foarte mari poate ca as sari.
6.Aici sunt de parerea lui @luky,pentru copilul meu risc orice si cred ca ,in general,oamenii ar risca orice daca exista o sansa cat de mica de reusita pentru salvarea copilului.
patrocle
07-02-2005, 17:31
Dacä tu de gändesti cä ptr pärinti nu meritä atunci ce spui dacä si copii täi ar gändi la fel,de ce sä-ti sarä in ajutor (prin ei träiesti si tu?)Se vede cä nu ai pierdut incä pe nimeni care a insemnat ceva in viata asta ptr tine.Ceva nu este logic. Este totul palavrägealä färä sens.Eu asi säri in ajutor atäta timp cät mai este o licärire de sperantä,fiecare avem un suflet si räspunsurile tale dau dovadä de lasitate.
Totul bine si frumos ... dar mai exista si o lata constelatie: ce faci daca nu ai copiii inca ? Pe cine salvezi atunci mai intii .... ?
bazil0101
07-02-2005, 17:55
Ideal ar fi sa nu te lovesti niciodata in viata de aceasta problema, oridinea in care ai salva o fiinta umana ramine oricum aleatoare cel putin atit timp cit nu esti pus in fata faptului, reactia de moment va decide daca incerci sau nu sa salvezi pe cineva.
patrocle
07-02-2005, 20:44
bazil are perfectä dreptate
Cand esti pus in situatia de a putea salva o viata cred ca nu mai e cazul sa te gandesti. Vedem la TV cazuri de parinti care ar da 'jdemii de euro sa-si salveze copiii. Stateam si ma gandeam... oare merita?! Sunt bani pe care poate nu i-ar "face" neam de neamul lor. Nu poti sa-ti dai seama ce inseamna asta decat atunci cand esti pus in situatie. Consider ca a salva o viata, fie ea si a animalului tau de companie, este un "gest" care nu poate fi rasplatit in nici un fel.
hmmm daca e cald afara si am slip io sar dupa toata lumea ;)
hmmm daca e cald afara si am slip io sar dupa toata lumea ;)
(x)just :D !
Pe cine as scapa? In primul rand m-as scapa pe mine... :lol: :lol: :lol:
patrocle
08-02-2005, 12:07
SALVEAZÄ-TE KROKY CÄ NUMAI ASA POTI SALVA SI PE ALTI:
las salva pe regele spaniei :))) de la incasat bani
SCAPA CINE POATE, URMA SCAPA TURMA :lol: :lol: :lol: !! !! !!
crystyan
09-02-2005, 21:57
la mine ordinea ar fi asa dar mai bine nu m-as lovi de asa ceva:
6, 3, 1, 2, 4, 5.
la mine ordinea ar fi asa dar mai bine nu m-as lovi de asa ceva:
6, 3, 1, 2, 4, 5.
Acum trebuie sa ne mai explici care numar cui il atribuiesti ... :lol: :lol:
@lauri...
ce nu intelegi? :lol:
el incepe cu salvarea cu fiul..fica (nr.6)..etc... :wink:
@lauri...
ce nu intelegi? :lol:
el incepe cu salvarea cu fiul..fica (nr.6)..etc... :wink:
Pai @silber si soacra ce numar are :?:
..... 99 ... :lol: :lol: :lol: :lol:
bazil0101
10-02-2005, 14:24
soacra 666 :twisted:
@bazil0101,
soacra are 66, cu al treilea 6 ar deveni numar sfant, din trei cifre; atentzie.
socotesti soacrele sfinte?
danjoedesinaia.
@bazilo1o1 are dreptate!!!!
Nu potzi sa spui dinainte cum vei reactziona o persoana intro asemenea situatzie.
Unul lash poate pe moment sa devie un salvator curajos iar un viteaz poate devenii un fricos.
Nu doresc nimanui sa ajunga intro asemenea situatzie.
gagi
Mircea Gosav
08-04-2005, 12:32
:) Acuma... mai este si problema cat de adanca e apa...nu? :P Poa' sa fie pan' la genunchi si se schimba datele problemei :D
:) Acuma... mai este si problema cat de adanca e apa...nu? :P Poa' sa fie pan' la genunchi si se schimba datele problemei :D
Daca ar fi soacra-mea in pericol de inec shi i-ar fi apa pana"n gat , cu iubire shi apreciere...as mai turna cateva galeti...SORRY :oops: :oops: :!:
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.