View Full Version : ANTENA COMUNA
johnny-m
19-01-2005, 20:59
Undeva la tara exista un bloc intreg ce vrea abo la DTH dar asta ar insemna o padure de antene pe balcoane . Ma gandeam poate stie cineva daca pot lega 6 receivere la un singur LNB pentr a face economie de timp si electrozi de sudura. :wink: Merci fain :!:
fabian23
19-01-2005, 21:09
Din cate am vazut eu cei de la RCS folosesc la acest moment doua transpondere cu acelati tip de polarizare(orizontala). In principiu nu ar fi nici o problema, iti trebuieste spliter . Principial vorbind,...intervin pirederi ptr un nr mai mare de clienti.
Atentie insa ca acest lucru poate fi o solutie temporara !, daca RCS-ul va folosi in viitor si transpondere cu polarizare verticala, toata treaba asta iese din discutie.
FAbian23
agent__7
19-01-2005, 21:18
Se poate folosi Loop-ul cu real succes, eu am pus 7 in cascada si nu se simte, daca intra pe alta polarizare mai ar trebui ceva dar nu cred ca se vor complica
fabian23
19-01-2005, 21:25
Iti mai trebuie o antena care va "colecta" semnal cu polarizare verticala.
In cazul folosirii in cascada, ptr. 6 receptoare nu vei putea retransmite decat numai 6 canale.
Ceea ce am spus mai sus se referea la modalitatea de a face o retea de distributie numai catre sase abonati, fiecare cu dbox-ul lui pe post de terminal.
FAbian23
agent__7
19-01-2005, 21:49
Fara retea , pur si simplu din unul in altul ca nu stau la 50 metri distanta daca-s in acelas bloc
@fabian23
Nu-ti mai trebuie inca o antena :!:
Ai auzit de LNB QUATRO :?: :idea: :!:
@fabian23
Nu-ti mai trebuie inca o antena :!:
Ai auzit de LNB QUATRO :?: :idea: :!:
Pune un octo-LNB cu 100 euro si ai rezolvat problema !
http://www.alleseineuro.de/product_info.php/products_id/2644
Se poate folosi Loop-ul cu real succes, eu am pus 7 in cascada si nu se simte, daca intra pe alta polarizare mai ar trebui ceva dar nu cred ca se vor complica
solutia va dat-o omu mai sus... ce naiba faceti tot felu de presupuneri... Mai ramane de vazut care sunt pierderile de semnal la o distanta cat de cat mare a cablului...
@loko
si daca sant mai mult de 8 abonati :?:
nu-i asa ca pui quatro :D
agent__7
19-01-2005, 22:19
Asa ajungem sa coste antena mai scumpa ca aparatul, revin cu sugestia ca fara nimic in plus se pozitioneaza O ANTENA CU LNC -ul EI NORMAL, dupa atata efort se sta omeneste la o bere si se savureaza programele. Dupa care se disperseaza toti curiosii la casa lui sa hotarasca unde pun receptorul DTH (de obicei linga televizor) dupa care sau se dau gauri in pereti (sau plafon) si pur si simplu se inseriaza receptoarele urmarindu-se calea cea mai scurta .
Ulterio se trece pe la toti sa faca cinste , eventual in zile succesive
Succes!
@agent__7
Era vorba daca va aparea si o alta polaritate :!:
Atunci ce te faci cu cascada :?:
@agent__7
E cam "artizanala" solutia ta. Daca apare o frecventa noua (sau se schimba frecventa pe alta polaritate) in RCS, sau daca i se nazareste la unul sa se mai uite pe alte frecvente sa vada ce mai e pe-acolo, ceilalti din serie nu mai vad nimic. Iar tu va trebui atunci sa schimbi toata cablarea. Si daca ai ghinion, se mai strica si un receptor.
@Disat
Un octo-LNB este solutia cea mai ieftina. Daca sint mai mult de 8 abonati eu as pune inca o antena cu un octo-LNB !
fabian23
19-01-2005, 22:56
Daca se foloseste inserierea acestora, apar probleme datorate acestea, ce au fost deja enuntate. Iar in functie de plasament s-ar putea si mai mult cablu de pozat.
FAbian23
szilagyi
20-01-2005, 08:25
incercati
TELEVES indoor splitter IF (950-2150 MHz) F type
este un splitter activ sepune dupa LNB si tensiunea primeste de la receptor.
deci:
BAND........(MHz)=950-2150
Nr.outputs..........=8
IF gain.......(dB)=3.4-6.4
Rejection bet.outputs....(dB)= >15
DC bypass outputs-input....= YES
Noise figure ..(dB)=7
Dimensions...(mm)=141x97x24
@agent__7
E cam "artizanala" solutia ta. Daca apare o frecventa noua (sau se schimba frecventa pe alta polaritate) in RCS, sau daca i se nazareste la unul sa se mai uite pe alte frecvente sa vada ce mai e pe-acolo, ceilalti din serie nu mai vad nimic. Iar tu va trebui atunci sa schimbi toata cablarea. Si daca ai ghinion, se mai strica si un receptor.
@Disat
Un octo-LNB este solutia cea mai ieftina. Daca sint mai mult de 8 abonati eu as pune inca o antena cu un octo-LNB !
Si eu sustin punctul de vedere al lui @agent__7. Cand pui asa ceva la cineva ii bagi canalelle RCS si gata. Pentru hobisti ca noi omu poate sa isi puna el antena sepatrata cu actuator, montura polara, pozitioner si sa ...a antena si receiveru cat or vrea ei. RCS chiar daca mai baga o frecventa nu cred sa fie in banda de jos sau pe polarizare V iar loopout de la receiver merge bine daca receptionezi banda de sus si polarizare H
Pt. asemenea aplicatii se folosesc switchuri specializate,iar pt. amplificare exista amplificatoare de linie satelit la Vitacom sat-amp. Daca faceti un lucru faceti-l ca lumea fara balcanisme!
cableguy
22-01-2005, 12:15
din experienta mea cu statii catv...as recomanda urmatoarele:
cel mai bun amplificator este antena, asa ca trebuiesc puse antene mai mari, in functie de zona si de banii care se pot stringe pentru aceasta treaba... antena neaparat offset, pentru a evita depunerile de zapada...
apoi, mai mult de 4 receptoare prin LOOP nu as recomanda, in conditiile in care abonatii sunt la distante de ordinul metrilor intre ei...cablul si mufele atenueaza destul de mult semnalul de la antena...
o solutie ar fi 2 antene si impartiti abonatii in 2 coloane...
fabian23
22-01-2005, 14:09
@tylk
unii asa sau invatat. No comment.
FAbian23
A incercat cineva ce se intampla cu Loop cand se scoate receptorul din priza? Sau daca la un abonat i se nasoleste mufa/cablul si pleaca in concediu, ce fac ceilalti, ii sparg usa?
Solutia cea mai sigura pentru viitor (in cazul in care mai apar transpondere in alta polarizare/banda) este cea cu LNB Octo, iar daca sant mai multi de 8 abonati, LNB Quattro si Multiswitch 5x12 sau 5x16.
@Kroky stie ce spune.am incercat astazi sa scot din priza receiverul care
este pe motor,automat prin loop semnal ioc pentru dth.noroc,nirolf :lol:
@Kroky stie ce spune.am incercat astazi sa scot din priza receiverul care
este pe motor,automat prin loop semnal ioc pentru dth.noroc,nirolf :lol:
Nu vreau sa te contrazic, insa la mine cand opresc receiveru am semnal pe ambele polarizari si mai merg si comenzile disecq 1.2 Posibil sa fie ceva buguri la unele receivere.
cel mai bun lucru fara pierdere de semnal este folosirea de lnb-uri cu multe iesiri cum au sugerat jupanii mai sus!un dual lnb este mai ieftin decat 2 normale,unul quad-mai ieftin decat 4,si un octo decat 8 si daca mai scazi si farfuriile...si fiecare face si vede ce vrea cu receiver-ul!
din pacate n-am auzit de lnb-uri cu mai multe iesiri decat 8!
ce dracq ?,
atzi ametzit omu' cu tot felu de polaritatzi.
Regula la un distribuitor mic DTH ca rdcs, este sa se mentzina pe o singura polaritate. vedetzi si paketul ORBIT de pe acelash satelit.
@johnny_m
Pune o antena cat mai mare , offset de preferintza, lnb cu 8 si lasi alimentarea numai de la un singur abonat , la ceilaltzi le-o tai.LNB se alimenteaza per total de la un singur aparat.
bafta,
danjoedesinaia
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.