View Full Version : Disputa LNB
KingBlana
28-12-2004, 19:26
Am avut o disputa prieteneasca cu ghettoman asupra LNB invacom versus alt LNB .
De aceea am decis sa fac un pool sa aflu si parerea voastra :
Enunts:
X-ulescu are 35 de euro in buzunar. Vrea sa isi cumpere un LNB .
Intrebare:
Ce LNB alege :
ghettoman
28-12-2004, 19:47
nu e vorba "cai la moda" e vorba ca e cel mai bun momentan pe piatza.
ca e cu 100% mai scump ca mti ..asta e dar cum am zis shi in dicutzia noastra prieteneasca pentru max de performantza trebuie sa scotzi banu din buzunar
cine se multumeste cu ... bun nu cu... za best ...orientatziva spre mti...sunt singurele care chiar ishi fac banii
Daca-i destept ia Invacom ca e "Za best of za best" si nu se uita la bani. Nu pot vota ca-mi lipseste optiunea "Ia Invacom ca e cel mai bun de pe piata"
KingBlana
28-12-2004, 19:51
De fapt am uitat sa adaug INVERTO , mea culpa .
Am avut de a face cu INVACOM , dar pretul nu se justifica. E bun dar nu merita banii respectivi.
bazil0101
28-12-2004, 19:52
le am pe amindoua, si la un offset de 1,10 locatie 52N/7E nu se observa diferente!
:arrow: Compara graficele de zgomot si amplificare (din cartea tehnica) si apoi decide Invacom sau MTI. Apropo... MTI-ul are asa ceva ?? :D
KingBlana
28-12-2004, 19:55
Compara performanta practica , nu cea teoretica.
Am avut Invacom si dupa 10 minute l-am dat inapoi . Noroc ca nu il platisem .
bazil0101
28-12-2004, 19:58
altxro,
pe hirtiuta fiecare producator iti va spune ca al lui e cel mai bun, pe sistemul tau doar tu vei sti daca are sau nu dreptate!
Yep ... aveti dreptate: practica bate teoria ! Sincer eu am fost impresionat de graficele acelea si de faptul ca am putut sa-mi aleg din 15 LNB-uri cel cu factor de zgomot aproape constant pe intreaga gama de frecvente si in ambele benzi !
E greu de comparat, unele LNB-uri se comporta mai bine la frecvente mai "mari", altele la frecvente mai "joase". Pentru o comparare mai exacta cred ca ar trebuie alese pe fiecare satelit citeva programe cu frecvente la capetele de sus si de jos ale domeniului de frecventa, eventual cu SR-uri mici si mari.
KingBlana
28-12-2004, 20:21
Eu l-am testat pe:
Kiosk >Thor:
MTI 0.6dB Quality:49
Invacom 0.3dB Quality:52
Nilesat:
Strong 0.7dB Quality:48
Invacom 0.3dB Quality:54
daca folositi un analizor spectral se poate observa ca invacomul se comporta ca un veritabil amplificator in zona foarte joasa intre 10.7 si 11.2 Ghz si relativ liniar pe restul benzii cu mici sincope intre 11.9.si 12,1 Ghz.
MTI-ul are ceva probleme intre 11,3 si 11,7 dar in rest lucreaza aproape liniar pe toata banda.
Mai este un model MT care se comporta aproape identic cu invacomul dar cu un factor de zgomot ceva mai ridicat.
se poate face o adevarata disertatie pe aceasta tema , dar sunt diferente notabile pentru acelasi LNB in functie de tipul constructiv .simplist ,cu o iesire cu doua...etc.
Asa cum a spus cineva mai inainte.Folositi LNB-ul care se adapteaza cel mai bine cu configuratia sistemului vostru.
Nu toti urmaresc sa obtina acelasi lucru sau aceleasi rezultate .
Tot ''pe imagine'' am testat si eu INVACOM & MTI... la 60E si 36E unde aveam probleme cu unele programe rusesti care ''rupeau imaginea''
Trebuie sa recunosc ca INVACOM a adus un plus de stabilitate pe acele canale... tot la limita dar macar nu mai apareau macroblocuri.
Pe cele de la 36E (cu polaritate circulara) s-a vazut si mai bine... mult mai stabile (deci testat fara improvizatii/placuta in ghidul de unda)
Interesant e sa vedem si ce LNB-uri folosesc amatorii de receptii DX
Apar desigur si celebrele Invacom...
http://www.astra2d.co.uk/ la reception help & astra 2d report
ghettoman
28-12-2004, 23:00
hehheh..eratzi copii mici in ale receptziei cind veneau smw-urile sau gardinerurile cu graficul de amplif shi factor de zgomot....firme ce mai...
kingblana...ai observat chiar shi tu , nea Toma o crestere de semnal vad....shi 2%-le e important cin ai semnal 38% shi stii ca numai 40% itzi va aduce imaginea fara macroblocuri
ca nu vrei tu sa dai banu e alta problma....unii il dau cum e shi cazul meu :lol:
bazil....unii producatori se respecta shi nu pun bombe in tabele...nu totzi sunt romani sau turci...unii mai is shi nemtzi....lnb tau nu e bine reglat in focar 100%...o mica diferentza trebuie sa se observe
va anexez jos un link sunt niste tezste facute in sudul spaniei sa vedetzi diferentza de smnal curat intre un smw shi o bomba.....philips
http://idd009rc.eresmas.net
monalisa
28-12-2004, 23:26
Deci in concluzie o fii Invacomu un pic mai bun ,dar tot nu isi justifica pretul mai bine investiti intr-o antena mai mare
PS: primul Invacom care l-am probat era defect...al 7 la fel ...oare ama avut eu norocul ala :?
bazil0101
29-12-2004, 00:01
ghettoman, cum sint capos de felul meu, cu toate ca e frig am pus iarasi invacom-ul sus, singura diferenta notabila am avut-o pe Nilesat unde calitatea la semnal incepe sa devina decenta odata cu venirea serii, diferenta intre 1 si 2 procente fata de mti0,3db pe humax si dbox2. ambele sint twin LNB.
deci pt. mine diferenta este nesemnificativa, cum spune si monalisa o antena ceva mai mare rezolva multe probleme.
eu am cumparat mti-ul exact cind a iesit pe piata si diferenta de pret fata de invacom era atunci la un twin de 8€, iar acum poti cumpara un inverto twin LNB - inverto plus IDL - 40 UT 0,3db cu 30€ fata de un invacom twin care ajunge pe la 48-50€
ghettoman
29-12-2004, 07:44
bazil0101 ceva ceva tot e :lol:
acuma nu vreau sa iau apararea la invacom..dar sa sti ca twinul e mai slab ca single.
monalisa...chestia cu investitul intro antena mai mare e intradevar adevarat dar problematic...trebuie so vinzi pe aia veche ,trecerea la o dimensiune mai mare impune intarirea stilpului...iar acuma sa fim cinstiti...cu 1 milion in plus cit de mare va fi antena fatza de aia veche?
de ce nu o antena mai mare+ un invacom? :lol: ...atunci se va vedea diferentza...iar pretul...poate nu shi-l justifica pentru tine...pentru unii shi-l justifica...nutzi baga nimeni mina in buzunar dupa bani...de vrei il iei de nu , nu.
cine a citit toate posturile din acest a ajuns la ideea care trebuia ESTE CEL MAI BUN.comparat cu unele lnb-uri diferentza cistigului este mare cu altele, mai mica sau foarte mica dar oricum...indiferent de marca..aceasta diferentza exista..daca vrei sa dai banu....vei avea za best
mo eu am mai scris intrun topic ca am probat un invacom&mti amandoua de 0.3 db si pe un humax5400z cu mtiul pe tichet am avut 2 puncte crestere fata de invacom.Sant lamurit si nu poate sa ma abureasca nimeni ca invacomul merita bani.Am probat toata gama de invacom la clienti care montam antene si mare diferenta nu este,sau poate nu am sesizat eu.dar dupa parerea mea marimea antenei este cea mai buna investitie.
Ps frasinul e mai bun la frecventele 11.70~12.75 ghz,vopsit galben :lol: :lol: :lol:
ghettoman
30-12-2004, 07:49
mo eu am mai scris intrun topic ca am probat un invacom&mti amandoua de 0.3 db si pe un humax5400z cu mtiul pe tichet am avut 2 puncte crestere fata de invacom.Sant lamurit si nu poate sa ma abureasca nimeni ca invacomul merita bani.Am probat toata gama de invacom la clienti care montam antene si mare diferenta nu este,sau poate nu am sesizat eu.dar dupa parerea mea marimea antenei este cea mai buna investitie.
Ps frasinul e mai bun la frecventele 11.70~12.75 ghz,vopsit galben :lol: :lol: :lol:
hmmm...mo pus pe ginduri chestia cu frasiunu......o sa incerc :lol: :lol: :lol:
Cine poate, sa incerce un LNB Single Inverto PRO 0,3dB (IDL-40US), ii da m**e lui Inverto Plus 0,3dB (IDL-40USS) sau Invacom. Eu le-am testat pe toate, chiar si noul Inverto Silver Tech 0,3dB (care se comporta la fel ca Inverto Plus, dar este mai mic ca dimensiuni).
Atentie, nu confundati Inverto PRO cu Inverto Plus. Varianta Pro costa aproape de 3 ori mai mult ( cam 30 € ) decat Plus.
Am uitat sa spun, Inverto Pro are gain-ul >65dB.
Baieti votati General Satelite, o fi el badaran si de 0.6 dar pana acum nu ma dezamagit chiar si pe Oala de 0.9 m.
ghettoman
30-12-2004, 14:04
Cine poate, sa incerce un LNB Single Inverto PRO 0,3dB (IDL-40US), ii da m**e lui Inverto Plus 0,3dB (IDL-40USS) sau Invacom. Eu le-am testat pe toate, chiar si noul Inverto Silver Tech 0,3dB (care se comporta la fel ca Inverto Plus, dar este mai mic ca dimensiuni).
Atentie, nu confundati Inverto PRO cu Inverto Plus. Varianta Pro costa aproape de 3 ori mai mult ( cam 30 € ) decat Plus.
Am uitat sa spun, Inverto Pro are gain-ul >65dB.
ca mai are 1 sau 2 tranzistori in plus de are amplificare 65 dB nu insemna ca e bun....schimba tu cablul de antena del ai cu unul cu atenuare mica shi cele 2 lnb se vor comporta identic
de 30 de euro itzi ieie cablu de cablu....
KingBlana
30-12-2004, 14:05
ghettoman , tot nu reusesti sa ne convingi de invacom :wink: :lol: :P
ghettoman
30-12-2004, 14:49
ghettoman , tot nu reusesti sa ne convingi de invacom :wink: :lol: :P
mi se rupe...aka...ma doare in kur :lol: :lol: :lol: :lol:
oricum nu asta a fost ideea...ideea era sa prezentam toate ofertele viabile 8)
Maine daca merge Prioripost o sa am 2 lnb de 0.3 (un invacom si un gold). O sa pot face o comparatie si o sa va zic.
Ala gold e de mai mult de 3 ori mai ieftin decat invacom. l-am luat ca sa iau ceva de rest :lol:
Acum am unul de 0.6 care din motive necunoscute (cade faza cu soarele reflectat) mi s-a prajit fizic, are plasticul topit si nu mai merge cand e umezeala in aer.
KingBlana, sunt de acord 100% cu tine, si eu am luat un invacom cu 2 iesiri, l-am dus inapoi in aceeasi zi. ce scrie pe el e o gluma proasta, 0.3 db. marii fabricanti de lnc-uri cum ar fi gardiner sau swedish microwave nu au trecut de 0.7 db si trece o firma din china? hai sa fim seriosi. in primul rand zgomotul dat de componentele pasive, rezistente sau condensatori nu iti permite sa cobori sub 0.5 db, in al doilea rand, are cineva acasa scule sa masoare intr-adevar zgomotul oscilatorului local, mixerului, amplificatorului rf din lnc? eu nu prea cred. asa ca nu avem ce face daca nu stim meserie, ne luam dupa graficele celor de la invacom. in al treilea rand, semnalul pe cele 2 iesiri nu e egal, in banda de jos aveam semnal mai bun pe prima iesire decat pe a doua, iar in banda de sus era invers, pe a doua era semnal mai bun si pe prima era mai scazut, ceea ce nu e permis la o firma care se considera serioasa. sunati la peruvision in timisoara si intrebati-i daca mai au invacom si de ce nu mai aduc. de-ati sti cate reclamatii au avut la opc din cauza lor...
nici daca ar scoate electronica pe cablaj cu suport de portelan nu ar reusi sa ajunga la performanta de 0.3 db. conteaza mult si suportul cablajului, cel de sticlotextolit e cel mai ordinar si mai ieftin.
ceea ce difera la invoacom in comparatie cu alte lnc-uri e separarea mai buna a oscilatorului local si teoretic ar scadea putin zgomotul dat de oscilator, dar in practica nu e sesizata deloc treaba asta.
genugeo85
05-05-2006, 02:10
niros are dreptate...Chiar daca lnb-urile sunt facute cu tranz HEMT, din cauza componentelor pasive(rezistori, condensatori), factorul de zgomot este peste 0,6 dB! Ca sa se obtina 0,2-0,3 dB ar trebui selctionate la sange componentele, substratul sa fie ceramica, teflon, epsilam, in plus tot ansamblul ar trebui racit cu multe grade sub zero...Un asemenea lnb ar costa de la cateva sute(daca nu chiar mii) de euro in sus, in nici un caz 10-30 euro! Fisele tehnice ale produselor electronice sunt mai mult marketing in ziua de azi, decat adevar(vezi aparatura audio de "buzunar" cu puteri de 2000 W!!). In teorie se pot obtine orice performante, in practica... Pana la aparitia tv cablu ma ocupam cu "prinderea" sarbilor, am incercat zeci de scheme de ampli de antena cu tot atatea tipuri de tranzistoare, dar in final am ajuns tot la concluzia ca "cel mai bun amplificator e antena"!
Am avut si eu invacom si nu valoreaza nimic.Singura diferenta fata de altele inclusiv humax-ul din pool e faptul ca e lucrat mai ingrijit la exterior si i-au pus "sigilul"ala frumos.Pot sa-ti spun ca am unul de le vinde si nu reuseste sa se scape de ele.A jurat ca daca se scapa de ele altele nu mai ia.La inceput le vindea cu 39 de euro acum incearca cu 25.
NU. In mod categoric Invacom nu este superior altora ca MTI sau Inverto. Diferentele sand insesizabile , iar explicatii de genul are amplificare mai buna jos in banda si e mai liniar sus nu tin pentru ca pot sa va asigur ca nu veti gasi 2 exemplare din acelasi model care sa aiba caracteristicile identice iar diferente de 3-4 dB in liniaritate sunt normale. Am testat cate 5-10 exemplare din acelasi model si raspunsul a fost unul singur : diferentele sunt insesisabile. Basca ca rata defectarilor a fost mai mare la Invacom decat la MTI de exemplu. Si nu e vorba de defectari datorita conditiilor meteo ci au decedat pur si simplu. Iar la variantele dual sau quatro independente m-a durut capul cand am vazut diferentele intre iesiri.
Singurul lucru pe care Invacom i-l are in plus este castigul mai mare ceea ce poate ca pe multi i-a indus in eroare. Din pacate nu este atat de importanta amplificarea pentru ca receptoarele functioneaza intr-o plaja relativ larga de nivele ci mai degraba zgomotul.
Dar asa cum a mai scris cineva intr-un topic : cel mai bun LNB este o antena mai mare.
Eu am votat pt femei :lol:
"Dar asa cum a mai scris cineva intr-un topic : cel mai bun LNB este o antena mai mare."Asta e raspunsul.
SAFETRON1
05-05-2006, 07:22
@all care considerati invacom-ul ca un lnb de top:
Sa va spun acum si eu cat de "bun" este acest produs dupa ce am testat vreo "cateva" si am ramas profund dezamagit de performantele foarte slabe pe care le au.Fata de lnb-urile "antice" de 0,8 dB si 1 dB pare intradevar miraculos dar cand vine vorba de lnb-uri mai noi de 0,4-0,5-0,6 dB unele merg chiar mai bine ca invacom-ul si costa mult mai ieftin.Ba mai mult invacom-urile au "gropi de semnal" pe unele transpondere si semnalul pe aceste frecvente e mult mai scazut sau lipseste cu desavarsire.Surpriza cea mare a fost cand am descoperit ca un batran phillips de 0,6 dB de acum 2 ani jumate' pur si simplu eclipseaza invacom-ul la toate capitolele ( cred ca modelul respectiv a fost si ramane in continuare lnb-ul cu cel mai scazut nivel al zgomotului in practica).Precizez ca MTI , Inverto si Titanium merg la fel de bine si o diferenta de 1 procent (mai mult nu am observat)nu ajuta la nimic.Daca va spun ca acele philips-uri de care am spus mai sus au intre 6-10 procente castig la signal quality mai mult ca invacom-ul probabil ca nu o sa ma credeti.
Nu-mi place sa fiu subiectiv si nu sunt , cele prezentate mai sus sunt rezultatul din urma unor teste riguroase efectuate pe mai multe loturi de invacom special pt a nu trage niste concluzii gresite.Nu am nimic personal cu firma respectiva dar mi se pare de-a dreptul aberant sa cresti pretul de nu stiu cate ori unui produs care lasa de dorit si ca aspect dar mai ales ca fiabilitate !!
Cand am scris intr-un post mai vechi in care se facea referire la LNB-uri si in special la Invacom si am spus ca nu e mare branza unii mi-au sarit la beregata sa ma omoare. Pot sa confirm ca am avut LNB-uri mai vechi ALPS de 0,8 dB insa cumparate din afara deci nici o legatura cu ce se aduce pe piata romaneasca si am constatat ca mergeau mai bine decat unele de 0,5-0,3 dB de pe aici. Asta mi-a trezit suspiciunea ca gargarita cu 0,3 sau chiar 0,2 dB nu poate fi decat un slogan pur comercial. Pretul este mare la Invacom pentru ca firma e in Anglia ( chiar daca probabil sunt facute in alta parte ) si occidentalii tin preturile sus.
meshteroo
05-05-2006, 10:11
io mi-am luat Strong si sunt destul de multumit de cum merge pe un SS2, insa am testat un invacom tot pe SS2 chiar aceeashi revizie 2.3 si nu am obs nici o diferenta...
oricum vreau sa va spun ca "acelasi" produs cumparat de la acelasi magazin intr-o alta perioada a anului s-ar putea sa nu aiba nici o legatura..... :wink:
io mi-am luat Strong si sunt destul de multumit de cum merge pe un SS2, insa am testat un invacom tot pe SS2 chiar aceeashi revizie 2.3 si nu am obs nici o diferenta...
Salut !
exact aceasi situatie , cistig cca 15% in favoarea invacom pe sky cinema 2
SAFETRON1
05-05-2006, 21:08
@smv167
la ss2 nu te poti baza pe indicatoarele de semnal prea mult.Daca detecteaza semnal cu putin mai bun peste o anumita limita indica aiurea.
KingBlana
05-05-2006, 21:21
La SS2 conteaza si driverul . Daca cu o versiune de drivere poti avea 30% , cu alta versiune poate sa iti indice 38% , etc .
Io am 2 oale si despre aia de 3m nu vorbesc, ca ma excit si nu-i bine, prietenii stiu de ce :lol:
La aia de 1,85 (offset) n-am avut io mti, dar am avut Invacom 0.3 si Titanium 0.2. In mare, nu se simte diferenta, dar la trasnponderii f slabi de pe Sirius, Thor sau Astra (19E) mai ok mi s-a parut a fi Invacomul, avant 1-2% in plus la semnal.
O sa incerc si un Inverto cat de curand (imi trebuie inca un lnb pt o alta antenuta, de 1,2, dedicata Hispasatului, ca aia de 3m nu vede satelitul si p-aia n-o mut) si o sa am termenul de comparatie.
Pana atunci merg pe mana Invacomului.
@smv167
la ss2 nu te poti baza pe indicatoarele de semnal prea mult.Daca detecteaza semnal cu putin mai bun peste o anumita limita indica aiurea.
foarte adevarat dar in mod absolut si nu relativ ( nu am fost curios de C/N ).
Diferenta intre ecran negru ( datorat semnalului cu LNB oarecare) si urmarirea emisiunii pe Sky cinema 2 cu invacom a fost .... palpabila ( ca de altfel si pe alti transponderi aflati in zona praguli de receptie )
Evident comparatia in zona de semnal > 50% nu am fost tentat sa o fac .
Cum zicea safetron un Phillips de 0,6 la 45 roni face treaba foarte bine.
bilyirita
06-05-2006, 04:46
Sal.
Bre oameni buni, sunt in ceata :) Vreau sa-mi schimb LNBul si reinviorarea acestei discutii a venit la fix. Mai intreb si eu inca odata ca nu dau cu parul si asa s-a cam invechit pool-ul (dec 2004): pot linistit sa-mi schimb Strongul meu de 0,6dB cu un MTI de 0,3dB? Linistit, adica, sa nu-mi para rau ca n-am luat niste bere, nu alta ;-)
Noroc la toata lumea!
valy_tizu
06-05-2006, 08:43
Eu folosesc Invacom 0.3 si sunt foarte multumit,am incercat si alte lnb dar niciun alt lnb nu a mers asa de bine ca Invacom,deci concluzie nu folosesc Invacom pentru ca este la moda si il folosec pentru ca este bun!!! :wink:
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.