PDA

View Full Version : Libertatea presei in Romania

KingBlana
09-12-2004, 21:16
În urma emisiunii electorale de aseară, în care s-au confruntat cei 2 candidaţi la preşedinţie, Andrei Gheorghe a fost concediat din cadrul postului de televiziune Realitatea TV.

www.gsp.ro

later edit :

Andrei Gheorghe, scos pe tusa de Realitatea TV
Nebunia PSD atinge paroxismul. Andrei Gheorghe, un jurnalist care pina ieri noapte s-a tinut departe de politica, a fost scos pe tusa de Realitatea TV pentru ca a moderat o emisiune a carei concluzie a fost ca Nastase s-a comportat mediocru la dezbaterea de la TVR. Andrei Gheorghe nu a injurat, nu a venit cu documente false, nu a furat, nu a luat spaga, nici macar nu a fumat in studio. A comis insa pacatul capital pentru PSD: a invitat la o emisiune patru oameni liberi (specie pe cale de disparitie sub guvernarea PSD) si-au exprimat parerea, undeva, tirziu, dupa miezul noptii. Ei au spus fara complexe, fara sa cinte dupa o partitura compusa de Partid, ce au vazut peste doua milioane de romani: ca Traian Basescu a fost mai bun. Mai mult, au indraznit sa dea si note.
Adrian Nastase a luat, cu indulgenta, nota 6. Andrei Gheorghe a fost pedepsit ca a permis asa ceva.
In urma emisiunii, “Ultima runda”, difuzata de postul Realitatea TV, miercuri seara, dupa infuntarea dintre cei doi candidati la Presedintia Romaniei, realizatorul Andrei Gheorghe a fost scos pe tusa de conducerea televiziunii. Surse din Realitatea TV sustin ca acordul existent intre acesta si postul de televiziune a fost rupt. Indignati de notele primite de premier din partea invitatilor lui Gheorghe, adica 6 pe linie, liderii PSD au facut presiuni pentru ca “incomodul” prezentator sa fie pedepsit. Sergiu Toader project manager al postului de televiziune a recunoscut ca intre Gheorghe si “un coleg” a existat o discutie furtunoasa dar ca prezentatorul va ramine pe pozitii.
Traian Basescu a primit nota 9 de la Alexandru Darie, regizorul apreciind spontaneitatea candidatului D.A.: “A abordat un ton foarte direct”, in timp ce felul in care s-a adresat Adrian Nastase publicului a fost apreciat ca “indirect, foarte complicat, cu fraze lungi, monotone in exprimare”, drept care candidatul Uniunii a primit nota 6.
Aurora Liiceanu a caracterizat prezenta lui Nastase “formalista, usor didactica fara sa se apropie de cel care il asculta” in timp ce despre la Traian Basescu a remarcat, ca si Alexandru Darie, modul direct de adresare a mesajelor. In consecinta, Nastase a fost notat cu 6, Basescu cu 8. De altfel, acestea sint notele pe care si urmatorii doi invitati le-au acordat pretendentilor la scaunul de la Cotroceni, considerentele luate in calcul fiind in mare parte aceleasi.
Notele proaste incasate de premier par sa-l fi “indignat” in asa masura incit, conform RomNet, Andrei Gheorghe ar fi fost concediat joi de conducerea postului TV Realitatea. Pe de alta parte, emisiunea realizata de Andrei Gheorghe a avut cel mai ridicat rating din istoria postului. Surse din Realitatea TV sustin ca Gheorghe a fost nevoit sa predea telefonul si laptopul de serviciu, ceea ce, macar pentru moment, se traduce printr-o ruptura intre cele doua parti. Aceleasi surse, citate de RomNet, decizia de a-l concedia pe incomodul relizator a survenit in urma unei discutii pe care Adrian Nastase ar fi avut-o cu Liviu Luca, patronul Realitatea TV.
Potrivit surselor din Realitatea TV, cei patru invitati au fost tentati sa-i acorde note si mai mici premierului Nastase, respectiv 5 pe linie, iar contracandidatului sau, Traian Basescu, note de 9, insa in scurtele pauze de publicitate, s-au hotarit sa nu il puna pe Gheorghe intr-o situatie “delicata” si au optat pentru sase si opt. Pina la ora inchiderii editiei realizatorul Andrei Gheorghe nu a putut fi contactat.
Sergiu Toader, Project Manager la Realitatea TV a declarat: “nu este vorba decit de un zvon care intoxica redactiile. Nici vorba sa fi fost concediat Andrei Gheorghe.” In acelasi timp, Toader a recunoscut ca “a existat o discutie dura a lui Andrei Gheorghe cu un coleg”, insa nu a vrut sa dezvaluie identitatea “colegului”.
Pozitia oficiala a postului Realitatea TV, exprimata prin PR-ul Cristina Paraschivescu, a fost: “Andrei Gheorghe va ramine consilierul Realitatea TV, nu va pleca, au fost discutii, dar nu este nici o problema”.

Basescu, aparitie blocata la Realitatea TV

Ieri seara, Traian Basescu trebuia sa apara in direct la Realitatea TV, dar interventia lui a fost blocata indirect de ceea ce pare a fi o manevra a stafului lui Adrian Nastase. Producatorii au trimis cite o scrisoare in care ambii candidati, Traian Basescu si Adrian Nastase, erau invitati la Realitatea TV, inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Potrivit surselor noastre, postul a primit o singura confirmare de participare, de la Traian Basescu. Pentru ca Adrian Nastase nu a raspus invitatiei, a fost blocata si aparitia lui Traian Basescu. Aceasta deoarece legislatia obliga televiziunile sa-i prezinte in campania electorala pe ambii candidati, fie in editii diferite, fie in aceeasi emisiune.

dragos-
09-12-2004, 22:57
Incredibil!!! Ca la comunisti.

zumeo_z
10-12-2004, 05:43
CNN balcanic

Andrei Gheorghe a fost concediat ieri de la Realitatea TV. Povestea e simplă. Miercuri seara, Adrian Năstase şi Traian Băsescu au avut singura dispută televizată înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. TVR1 a transmis. Realitatea a retransmis. La final, a invitat cîteva personalităţi să-i noteze pe cei doi candidaţi. Băsescu a luat 8, Năstase 6 şi asta i-a fost fatal lui Gheorghe. Era directorul general al postului, gîndise emisiunea şi participase la ea, criticîndu-l pe Năstase.

Un telefon în miezul nopţii şi a mai căzut o televiziune. Realitatea TV tocmai se aliase cu CNN, dar se vede treaba că nu ajută la nimic. După cum nu i-a ajutat lui Traian Ungureanu, dat afară de la BBC. Nobleţea tuturor iniţialelor lumii se face praf în România!

Puterea comite o eroare colosală. Îl transformă pe Gheorghe într-o victimă la prima opinie dură a acestuia! Iar patronii postului Realitatea îşi afectează investiţia prin decredibilizare. Toate par însă mize minore faţă de ideea de a controla ţara. Cu orice preţ.

Pe vremuri, maşinile de scris erau înregistrate la miliţie, precum armele. Orice atentat la tăcere putea fi imediat identificat.

Trăim în alt mileniu, însă cei care ne conduc şi-au păstrat obsesiile. Mai sînt trei zile pînă la alegeri şi, în acest ritm, se vor interzice sms-urile, Internetul şi bancurile. Ni se vor cere la control telefoanele mobile şi televizoarele.
Dacă ne uităm cumva pe Minimax sau Cartoon Network şi vedem cum iepuraşul îl întrece pe urs?!

valentino
10-12-2004, 14:23
http://www.rdi-sat.com/f2/viewtopic.php?t=31789

....mi-este scarba....

Valentino

zumeo_z
10-12-2004, 18:40
Andrei Gheorghe a fost reprimit la Realitatea TV

În urma presiunii create de articolele din presa de astăzi, Andrei Gheorghe a fost reprimit la Realitatea TV.

Fanta
10-12-2004, 22:24
Ma uit la voi si ma minunez sincer ? Cum puteti fi pentru un marinar semianalfabet care a furat (sursa 101% sigura) peste 10 milioane de euro de cand e primar.Voi care nu sunteti din Bucuresti habar n-aveti de cum arata Bucurestiu azi.Toti ati uitat instabilitatea din 1997-2000 cand cadeau guvernele in fiecare iarna.
Votati ce vreti , agitati-va cat puteti,sprijiniti-l cat puteti pe basescu....totul e e in zadar ! NASTASE castiga cu 55-59 %.Zarurile sunt de mult aruncate.
Heheheheheheheeheheheehheheeheheh Nastase singurul presedinte !

PSD 100%

KingBlana
10-12-2004, 22:27
Mancatshas care este .
Nu crezez ca ieste mai anal-fabet dăcăt primarele Wanghelye care este mancatshash.

Vanghelie forevă .
Fapthele ieshthe politeca mia .

Fanta
10-12-2004, 22:38
Nu compara pe Vanghelie cu Nastase ! Sa nu se uite ca Nastase este profesor universitar.

@all care voteaza Nastase

Chiar atat de mult va place cand sunteti facuti poponari de un stramb ? 20% din romani sunt homosexuali in viziunea lui basescu ? Se fac bancuri la adresa lui Nastase iar Basescu ne face poponari :) Very nice ! O cincime din cei care scrieti pe forum sunteti poponari ? Daca Nastase spunea asa ceva nu-l votam nici daca stiam ca iese dementul de Vadim.

Votati pe cine vreti ! Duminica eu voi jubila pentru 5 ani iar voi ......

"20 % din romani sunt homosexuali" Basescu Traian

Fanta
RDI Team (dezbinat)

KingBlana
10-12-2004, 22:48
Cand intr-o tara cineva e dat afara doar pentru ca spune ca virgula candidatul puterii este de nota 6 si cel al opozitiei de nota 8 si ceva , atunci acea tara e ...... ati ghicit .... Romania .

Libertatea presei = 0 sau chiar -1 ......

Antena1 > pro psd (patron)
ProTV > pro psd (datorii la stat sterse cu buretele)
PrimaTV > pro psd (miron mitrea)
AlphaTV > pro psd (idem)
RealitateaTV > pro psd (a se vedea titlul threadului)
NationalTV > pro psd

Să mai continui ?

P.S.
De ce in toate sondajele de pe acest forum Basescu are peste 75% ?
MULTUMIRI FANTA CA NU AI MASLUIT POLL-URILE
MULTUMIRI ADMIN CA NU L-AI LASAT SA LE MASLUIASCA :?

Fanta
10-12-2004, 23:00
N-are nici o treaba una cu alta ! Basescu ne face poponari cu patronii de televiziunii.
Eu daca as avea o televiziune,normal ca as sustine pe unul dintre cei doi candidati.Nu pot sa-l sustin decat pe cel care e pregatit pentru asemenea functie.Daca era sa aleg intre Nastase si un alt candidat nu sunt sigur ca optiunea mea nu era alta.Dar nu pot sa votez un stramb,o pocitanie,un corupt,un om fara coloana vertebrala,un semianalfabet,un ex securist si poate cu ajutorul lui D-zeu un viitor parnaiash.

Oricum nu se poate plange preferatul vostru de faptul ca nu a fost supramediatizat.Prea mult chiar.Filmele cu monstri/pocitanii se transmit numai dupa ora 23 si sunt insotite de un cerculet rosu.

Vorbim duminica la ora 21.05.
....si peste 5 ani .....
si peste 10 ani cand isi va incheia Nastase cele doua mandate.

Fanta
RDI Team
100% PSD

Fanta
10-12-2004, 23:06
De ce in toate sondajele de pe acest forum Basescu are peste 75% ?
MULTUMIRI FANTA CA NU AI MASLUIT POLL-URILE
MULTUMIRI ADMIN CA NU L-AI LASAT SA LE MASLUIASCA :?

Pentru ca sustinatorii lui Nastase au aceasi atitudine demna si nu se bazeaza doar pa atacuri la persoana.Nici nu prea posteaza.Ei doar voteaza unde trebuie.

75% pro Basescu,e optiunea voastra si o respect.Respecti-mi si voi optiunea mea.
Unde ati vazut voi campanie murdara (ca sa nu zic jegoasa) ca a aliantei ?
Aici e diferenta intre un diplomat adevarat (Nastase) si un marinar chelios corupt pana in maduva oaselor (basescu).

Nu mai discut pe aceasta tema pana duminica la ora 21.05 .

Fanta

valentino
11-12-2004, 00:33
@Fanta

Mi-am schimbat impresia despre tine !! Dar probabil tie putin iti pasa.
Mi te-am imaginat un om la locul tau...

acum cateva saptamani ne-ai omorat cu ciobanul ala al tau (Becali) acum vii si ne faci morala ca asta este urat sau mai stiu eu cum...sper ca nu judeci oamenii dupa cum arata ... sau??

Valentino

P.S. Ce vrei sa spuna daca NASTASE este POPONAR !!

KingBlana
11-12-2004, 01:53
Valentino , porcule , foloseste cuvinte civilizate ca nu esti Vanghelie , nu poponar , ci ghiei :lol:

Nu te supara pe mine

Parca vorbeam de libertatea presei , deviam ....

Ziceti de televiziunile obediente ..
gen : Pupatsiash palaria baroane , numa` sterge-mi datoriile de la Finante .....

fiberspeeder
11-12-2004, 03:09
nastase e un mare tampit... nu am vazut agarici mai mare ca nastase... basescu e un idiot... dupa cum am mai zis... a acoperit 3 gropi in Bucale si au mai aparut 10 in loc... vai capul nostru ce candidati de tot cacatul avem... tzara de masochisti...

PS. cand vad oameni batrani de la tzara ca au bale la gura de placere dupa nastase innebunesc... cand vad tineri morti de foame prin orash ca danseaza si agita stegulete pentru basescu ma apuca spumele...

ce laba de tzara!

Anonymous
11-12-2004, 09:20
nastase e un mare tampit... nu am vazut agarici mai mare ca nastase... basescu e un idiot... dupa cum am mai zis... a acoperit 3 gropi in Bucale si au mai aparut 10 in loc... vai capul nostru ce candidati de tot cacatul avem... tzara de masochisti...

PS. cand vad oameni batrani de la tzara ca au bale la gura de placere dupa nastase innebunesc... cand vad tineri morti de foame prin orash ca danseaza si agita stegulete pentru basescu ma apuca spumele...

ce laba de tzara!

Dupa simptomele astea... ar trebui sa te internezi. :lol:

Guess Who
11-12-2004, 10:34
Decat sa va certati pe teme politice, mai bine veniti cu noutati despre singura televiziune libera de cenzura: RDI TV ... ??

KingBlana
11-12-2004, 17:20
Si RDI TV e cenzurata .
Il ameninta pe bietul admin cu cutitul in coaste ......

Admin vs Fanta
http://rdi.net2.ro/gifadmin.gifhttp://rdi.net2.ro/giffanta.gif

cabal
13-12-2004, 09:45
Decat sa va certati pe teme politice, mai bine veniti cu noutati despre singura televiziune libera de cenzura: RDI TV ... ??

cind e transmisiunea ?? care a sters posturile cu rdi tv ??

...apropos, ori cu marinaru ori cu poponaru...pina nu se schimba mentalitatea oamenilor putem avea si pe kennedy ca presedinte ca tot degeaba...ma c*c pe alegeri !

...mir ist echt schlecht !