View Full Version : Focus Sat [Powered by UPC Romania]
Echostar3001
15-11-2004, 15:27
MEDIA EXPRES RAPORT 11-15-2004_15-54
TV: TELEVIZIUNE-PLATFORMĆ-LANSARE / Prima platformć de televiziune digitalć din Romānia FOCUS SAT ŗi-a anunžat lansarea pentru decembrie 2004
(11/15/2004 15:52:39)
Bucureŗti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunžatć oficial pe piaža romāneascć pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscutć, Focus Sat Romānia, īn cadrul unei [...]
Cine are abonament la MEDIA EXPRES ne poate spune mai multe.
DTH-LANSARE-ANUNŢURI / Două platforme digitale se vor lansa aproape simultan săptămīna viitoare:
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 12 nov 2004 / Anunţurile de lansare a două dintre proiectele de televiziune cu distribuţie de pe satelit direct către casele abonaţilor, sistem cunoscut sub denumirea DTH, vor fi făcute săptămīna viitoare, īn preajma C [...]
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunţată oficial pe piaţa romānească pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscută, Focus Sat Romānia, īn cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 15 noiembrie, la Bucureşti.
FOCUS SAT va oferi un pachet iniţial de aproximativ 25 de programe de televiziune, īn principal posturi romāneşti şi programe străine localizate, semnalul urmīnd să fie criptat cu un sistem Conax, cu transmisie prin satelitul Intelsat situat la 1 grd. Vest (la care coacţionar este Telenor, principalul operator de comunicaţii din Norvegia). Partenerul romān care asigură transmisia prin satelit este Eastern Space Systems.
Costul sistemului de recepţie va fi de aproape 8 milioane de lei cu 6 luni de abonament gratuit ulterior abonamentul lunar fiind cuprins īntre 180.000 şi 390.000 de lei pe lună.
Reprezentanţii companiei au declarat că, din punct de vedere tehnic, platforma va deveni activă de la 1 decembrie 2004, iar din punct de vedere comercial, pīnă la sfīrşitul anului.
Conform estimărilor cele mai pesimiste ale companiei, Focus Sat va avea aproximativ 200.000 de abonaţi la sfīrşitul primilor trei ani de activitate.
Reprezentanţii Focus Sat nu au comunicat grila de programe, fiind īn proces de negociere şi contractare. Compania nu are nici licenţă de emisie prin satelit urmīnd să realizeze demersurile pe līngă autoritatea de reglementare īn audiovizual īn zilele următoare.
Cristinel Popa, Director General FOCUS SAT Romānia a declarat īn cadrul conferinţei de presă că proiectul acestei lansări a fost demarat īncă din luna aprilie a anului 2000. « Este un proiect complicat, care a necesitat un mare volum de muncă », a spus el.
Referitor la intrarea pe o piaţă de distribuţie deservită pīnă īn prezent exclusiv de operatorii de cablu, Cristinel Popa a menţionat: «Nu ne propunem īn acest moment să atacăm piaţa operatorilor de cablu. Īncercăm să oferim servicii celor ce nu au avut pīnă acum acces la televiziunea prin cablu». Targetul pentru acest serviciu este reprezentat de clientul care locuieşte īn zonele rurale, īn vile, case de vacanţă sau hoteluri, adică acolo unde companiile de cablu nu ajung.
Investiţia īn Focus Sat este de peste 5 milioane de dolari, īnsă planul de afaceri şi perspectiva recuperării investiţiei nu au fost dezvăluite.
Platforma Focus Sat va folosi sistemul de criptare al companiei Conax, furnizor de soluţii pentru acces condiţionat bazat pe smart card, securitate şi soluţii de plată. Telenor Broadcast, una din cele trei divizii de bază ale firmei norvegiene Telenor ASA, va fi furnizorul de transmisii prin satelit, şi va transmite de pe poziţia de 1 grad vest.
Compania Focus Sat Romānia este deţinută de acţionarul majoritar companie britanică Focus Sat Ltd şi acţionari persoane fizice din Romānia printre care: Valentin Ionescu (fost director regional AIG New Europe Fund, acţionar īn Astral Telecom), Bogdan Drăgoi (a lucrat pentru Inquam UK Limited şi reprezentant al acţionarului īn Telemobil SA) şi Cristinel Popa (fondator Eastern Space Systems, fost acţionar la Uniplus Radio īn perioada 1997-2002).
Focus Sat Romānia este condusă de Cristinel Popa īn calitate de Preşedinte director general, Valeriu Ionescu vicepreşedinte financiar, Bogdan Drăgoi Vicepreşedinte de dezvoltare, Adrian Cojocaru, Vicepreşedinte Operaţiuni Clienţi şi Liviu Pop, Vicepreşedinte tehnic.
Eastern Space Systems este o companie comunicaţii prin satelit care are activitate īn Romānia de şapte ani.
Serviciile de comunicare şi campania publicitate ce va īncepe īn următoarele săptămīni vor fi realizate cu agenţia Graffiti BBDO.
Accesul la serviciul de televiziune digitală se realizează prin achiziţionarea unui kit de instalare. Īn momentul achiziţiei, īntre client şi FOCUS SAT se va īncheia un contract de prestări servicii. Kit-ul de instalare va costa 7.990.000 de lei + TVA şi va conţine un STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomandă, LNB şi antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare şi accesul la pachetul de programe iniţial. Echipamentul va intra īn proprietatea abonatului.
Instalarea şi activarea serviciului se va realiza īn termen de 3-5 zile lucrătoare de la achiziţie.
Serviciul de televiziune FOCUS SAT Romānia va fi disponibil pe tot teritoriul ţării, vīnzarea kit-urilor de instalare realizīndu-se īn peste 200 de locaţii situate īn toate judeţele ţării, unul dintre parteneri fiind lanţul de magazine de IT Flamingo.
Printre avantajele oferite de televiziunea digitală īn raport cu cea analogică se numără imagine şi sunet digital de calitate, posibilitatea furnizării de servicii de tip Pay Per View (PPV) şi Video on Demand, dar şi aplicaţii adresabile şi/ sau interactive. De asemenea, numărul de programe care pot fi transmise nu este limitat din punct de vedere tehnologic, reprezentanţii companiei declarīnd că intenţionează să mărească īn viitor numărul de programe retransmise.
Platformele DTH (Direct To Home) folosesc standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial īn 35 de ţări şi de către 260 de companii din domeniul telecomunicaţiilor. Īn acest mod, abonaţii unei astfel de platforme au acces la un semnal de o calitate identică cu cea folosită īn studiourile de televiziune, claritatea imaginii şi a sunetului fiind identică cu cea a unui DVD.
Facilităţile permise de standardul DVB sunt: EPG (Electronic Programmimg Guide) prin care, īn timp real, abonatul poate consulta programul transmisiunilor de pe un anume canal; Instant Messaging, prin care operatorul DTH poate transmite mesaje text personalizate către fiecare abonat īn parte; Subtitrare (programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare iar abonatul īşi poate alege cea pe care doreşte să o utilizeze); MultiSound (anumite programe sīnt transmise īn format Dolby Surround sau dublate īn mai multe limbi iar aceste opţiuni pot fi selectate de către client); Parental Lock, care permite restricţionarea accesului copiilor la programe ce nu le sunt recomandate; PPV (Pey Per View), prin care abonatul poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi recepţionate doar de către el; şi VOD (Video on Demand), care permite īnchirierea virtuală a unui film sau a unui spectacol.
(MEDIA EXPRES)
MrMxyzptlk
15-11-2004, 17:23
Dupa cum ce stim ceea ce stim despre Conax si Telenor cred ca nu am ce sa zic. Pun pariu ca pachetul va apartine pachetelor de televiziune DTH sparte pana la cel tarziu mijlocul anului viitor.
irishman
15-11-2004, 17:34
Eu o sa fiu corect si o sa-mi iau abonament! si sper ca marea majoritate sa faca la fel, alfel dupa un timp o sa fie falimentari, si noi nu o sa mai avem DHT
ghettoman
15-11-2004, 17:34
hehehhehe
eu nash baga mina in foc....vezi ca aici nu mai e vb de telenor e vb de roamania deci decodarea este ILEGALA
MrMxyzptlk
15-11-2004, 17:39
vroiai sa zici ca este iLEGALA...
eu pesonal daca o sa aiba programe de calitate internatinale bagate si aici ma refer mai ales la 5 canale: Sci-Fi, Disney, Showtime, 13th Street si MGM sau o sa ofera programe proprii tip premiere sau Canal+ si eu cumpar abonament. Daca o sa aiba numai prostii gen TVR1, TVR2, ProCinema, ProTV si acasa TV sau programe romanesti ce pot fii vizionate free pe alti sateliti atunci nu cumpar pentru ca am deja. Insa atat timp cat ei nu vor sa faca concurenta pt. cablu ci sa ofera solutie pt. cei de la tara pana tunci pot sa visez numai la altfel de canale.
O alta intrebare interesanta este ca pentru cei care au deja antena va fii posibil sa ia separat Set Top Box-ul sau nu...
MrMxyzptlk
15-11-2004, 17:51
in ce fel?
... adica nu va fi posibil sa platesc doar abonament, sa primesc cardul si sa ma delectez cu mult asteptatul pachet romanesc pe propriul sistem? :shock: Pai mi-am luat MR numai pentru asta... :lol: :lol: :lol:
ghettoman
15-11-2004, 18:13
mane idee e sa devii independent de operatorii de cablu
sai ia draq pe totzi cu sirma lor ca totzi is niste excroci, echipante de rahat antene subdimensionate care la cea mai mica picatura de apa...no signal....iar pentru 2-300 de mii cit va fi pe luna...gindeste ca atita costa shi abonamentul la cablu
si inca ceva...
VOI FACE ABO PENTRU O SINGURA CHESTIE...POATE ISHI DAU SEMA SHI TIMPITZII DE LA PROTV SAU ANTENA1 CARECEPTIA INDIVIDUALA ESTE O ALTERNATIVA VIABILA PENTRU EI.DECI II VOI STIMULA PUTIN CUM S-AR ZICE.
In sfarsit o sa avem si noi o alternativa... eu zic ca nu au exagerat prea mult cu pretul (10EURO/25CANALE)... dar sa-i vedem la treaba!
Eu tot nu pricep care-i diferenta dintre PPV si VOD???
La PPV platesti suplimentar 3 euro, ca-ti da accesul la un film, sa zicem pentru 1 ora si jumate.
La VOD care-i spilul???
.... 8)
De acord 100% cu ghettoman,deoarece multi operatori cablu fac cea ce vor,si servicile lor lasa de dorit.Sant sigur ca odata cu lansarea acestui pachet chiar si cei de la oras vor renunta la cablu si vor cumpara antene cu tot echipamentul necesar.O sa se schimbe designul la blocuri ca in orasele occidentale,adica in cativa ani vom fi si noi in rand cu lumea.
Deocamdata Focus Sat nu pare a fi decat un proiect frumos...
In articolul respectiv se mentioneaza ca Focus Sat nu are inca nici licenta de emisie prin satelit. Nu au inceput nici testele.
Nu prea cred ca o sa fie gata pana la sfarsitul anului.
Sper sa ma insel...
fabian23
15-11-2004, 19:42
:D
... la shtirile de pe TVR1 (TVR Int) am vazut imagini de azi de la conferintza de prezentare a pachetului DTH ... receiverul FOCUS pare simpatic ... ;)
Bafta,
fabian23
15-11-2004, 19:59
Daca au dat astia la tv chestia asta inseamna ca deja ii oficiala sa spun asa. Acum belea' Na sa vezi ca trebe' sa le cumperi "risaiveru" :ooops:
Noi ashtia cu farfurii o sa zburam prin cosmos in continuare?! pe meleagurile altora?
FAbian23
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Īn ştirea cu titlul de mai sus s-au strecurat două erori: Focus Sat foloseşte satelitul THOR III (şi nu Intelsat, cum eronat a apărut īn ştire), iar proiectul a debutat īn anul 2003 (şi nu īn 2000, cum eronat a apărut īn ştire).
:twisted:
sry pt repetare
KingBlana
15-11-2004, 20:12
Va avea un succes monstruos , ca si primatv , radiostar si revistele care au dat faliment ... :lol: :lol: :lol: :lol:
:king:
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Īn ştirea cu titlul de mai sus s-au strecurat două erori: Focus Sat foloseşte satelitul THOR III (şi nu Intelsat, cum eronat a apărut īn ştire), iar proiectul a debutat īn anul 2003 (şi nu īn 2000, cum eronat a apărut īn ştire).
http://www.thor-satellites.com/bilder/thor_iii_dekning.jpg
Cine vinde cartele si de unde se pot cumpara .
Daca este vreun reprezentant pe acest site as dori sa imi dea un pm.
Se preconizeaza ca in cateva zile pachetul complet va fi pus la dispozitia distribuitoriilor.
Se negociaza de asemeni posibilitatea obtinerii de subscriptie fara kitul impus de operator.
Revin cu detalii pe masura ce aceastea vor aparea.
martinicu789
15-11-2004, 21:06
No ce vesti frumoase! 8) :wink: :wink:
Sint curios ce grila de programe vor avea!Pretul mi se pare acceptabil!:)
Pentru noi astia de la tara de abia asteptam chestia asta de ani de zile!
Si o sa le mearga foarte bine! sint foarte multi romani in afara care de abia asteapta sa apara asa ceva!
KingBlana
15-11-2004, 21:44
Atat doar ca se pare ca vor mai apare inca 5 (cinci) pachete pe langa asta :lol:
Thor3 , Intelsat1002 , Astra , etc
KingBlana
15-11-2004, 22:36
Magic , Adisam , Focus , RCS , UPC , si inca unul ....
satenicu
15-11-2004, 22:43
:scooter: :artist: :gossip:
:tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :tv: :targa:
@....
PPV este clar: Multivision sau Kiosk, alegi dintre cateva filme si il comanzi pe care vrei. La VOD (video on demand) alegi dintr-o lista de sute sau mii de filme si ti-l transmite numai tie. Deocamdata muzica de viitor...
satenicu
16-11-2004, 00:01
Si mai este NVOD(remember PW).Near Video On Demand adica tot PPV.
:tux:
eu unul abia astept sa ma abonez la acest pachet.
dani29
MrMxyzptlk
16-11-2004, 07:41
http://www.focussat.ro
cred ca va fii pagina lor oficiala.
Asa se pare ! Sa dea Sfantu sa ne ofere doar cartele , pentru a nu avea buzunarele goale de Craciun si Revelion :roll: :roll: :roll: :!: :!: :!:
Nu trebuie sa ne asteptam la super programe...costa mult si baietii deja fac eforturi sa se mentina pe linia de plutire. Ajutorul mare vine de la Tofan(eastern europeean...), altfel o dadeau in bara.
Sa asteptam oferta si o vom "diseca" dupa... :wink:
@Kroky
Pai la VOD, in Stream-ul lor, trebuie sa activeze un link numai pentru mine. Daca mai sunt in acelasi timp inca 500 de indivizi? :shock: Sau au grije ca la VOD pretul sa fie condimentat, in asa fel incat sa nu se arunce prea multi, ca la PPV este clar: filmul mere in reluare si te programeaza pe link-ul care incepe cel mai iute.
.... 8)
MrMxyzptlk
16-11-2004, 11:46
Interesant: http://www.satelit.tv/
Televiziune digitala din Romania
Focus Sat Romania si Eastern Space Systems vor lansa, la finele anului, prima platforma de televiziune digitala /DHT/ din Romania, un serviciu care consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune, a anuntat luni Cristinel Popa, director general Focus Sat Romania.
''Vom lansa in viitorul apropiat un tip de servicii ce nu este prezent pe piata romaneasca: transmisia digitala de televiziune prin satelit ce poate fi folosit de utilizatorii individuali de acasa. Serviciul, denumit DHT - Direct to home /direct de acasa/-, va oferi initial un pachet de circa 25 de programe, ce vor fi furnizate la o calitate impecabila'', a declarat Cristinel Popa. Proiectul privind lansarea acestui serviciu a fost inceput in aprilie 2003, investitia realizata ridicandu-se la cinci milioane dolari. Actionarii Focus Sat Romania sunt o companie britanica /Focus Sat LLP - actionar majoritar/ si trei investitori romani.
Data: 15-11-2004
Sursa: http://www.tvr.ro/stiri-tvr/economic/index.php
SUPER vestea ! Sa vedem ce canale de filme vor avea. S-ar putea sa merite sa facem un abonament.
Om trai si om vedea.
BABANOVAC1980
16-11-2004, 18:56
Nu trebuie sa ne asteptam la super programe...costa mult si baietii deja fac eforturi sa se mentina pe linia de plutire. Ajutorul mare vine de la Tofan(eastern europeean...), altfel o dadeau in bara.
Sa asteptam oferta si o vom "diseca" dupa... :wink:
Nu va asteptati la HBO; Pro Tv; Antena 1 ..samd
doar programe de 2 lei Prima Tv Mtv Telesport TVRM
Tele 7 ABC
P.S Sper sa ma insel :roll:
IN PREMIERA PE NET VA DAU PRIMELE ESTIMARI A PRETURILOR PENTRU PACHETELE ESS !
Pachet basic 6USD + TVA
Pachet 2 (nu se stie deminirea) 10 USD + TVA
Pachet 3 (nu se stie deminirea) 12 USD + TVA
E posibil ca preturile estimate sa nu fie USD ci in EURO.
=========================================
In alta ordine de idei :
Pe 1 decembrie se lanseaza KISS TV si FILM+ program 100% tradus in limba romana.
Fanta
RDI Team
Beton ideea lui KingBlana, cu 5 pachete ... :lol: adica pana acum am tot asteptat un amarat de pachet, si dintr-o data se sparge conducta! :lol: :lol: :lol: De-o fi asa, sa te tii pumni in gura si falimente la cateva luni dupa lansare, si iar ramanem cu tevereu'-n mana :evil:
Sau alternativa - concurenta chinuita, abonati putini => programe de tot ...-u'! :evil:
vom vedea :)
Echostar3001
16-11-2004, 20:27
CAS 7 ! Luati-va gandul de la MOSC sau alte smekeri dintr-astea.
Nu merge decat in GOLDBOXUL oficial pe nume FOCUS.
Echostar3001
16-11-2004, 20:51
URMARITI STIRILE PRIMA TV DE LA ORA 22.30 (21.30CET) PENTRU MAI MULTE INFORMATII LEGATE DE PRIMUL PACHET DTH IN ROMANIA.
Heeeee Heeeee :D :D :D :D :D
Goldboxul este KAON ......
.... 8)
eu zic ca e imposibil sa nu mearga pe un CAM CONAX...mai ales ca la receiverele KAON cu CONAX scrie 2 Smart Cards for Embedded CAS : Conax(CAS5®) Personal nici nu am auzit de CAS7 pina acum. Oricum in cazul in care receiverul are si CI se merita...si asa ar fi OK, bagi intr-un slot abo si in celalat M2 si ai tot ce vrei.. :lol: :lol:
satenicu
16-11-2004, 23:18
@....
Video On Demand inseamna:
Un centru plin de servere,video playere sau alte suporturi de informatie la care tu dai comanda(din telecomanda) a ceea ce vrei sa vezi. Americanii au investit o gramada de bani in proiectul acesta(a fost si un documentar mai demult). nu s-a mai auzit nimic de reusita acestui proiect.
Mai pe scurt:
Daca muschiul tau vrea sa vada un film,dai din telecomanda pe canalul cu catalogul cu ce au oamenii in oferta, dupa aceea apesi butonul SERV(remember seca goldbox), si voila filmul.
Ai inteles?
Nicu
Pai da Nicule ... eu am inteles acest lucru. Dar tehnic, pentru provider (operator) nu presupune crearea unei cai care sa m-i se adreseze special mie?? Acea cale are un VPID, APID, un trafic de xxxx kb/sec. De unde are operatorul cate una pentru fiecare solicitant, daca sunt sa zicem 100 in acelasi timp???
.... 8)
8 milioane, sau mai rau 8 mil.+ TVA e cam mult. Un receptor cu Conax, o antena de 60 cm, LNB si 20 m de cablu se pot lua acum cu 6 milioane lei. Iar cum ei au luat vreo 50.000 de bucati, tot kitul ar trebui sa fie in jur de 5 milioane lei, hai 5,5 milioane ca trebuie sa castige si dealerul ceva. De unde 8 milioane?
8 milioane, sau mai rau 8 mil.+ TVA e cam mult. Un receptor cu Conax, o antena de 60 cm, LNB si 20 m de cablu se pot lua acum cu 6 milioane lei. Iar cum ei au luat vreo 50.000 de bucati, tot kitul ar trebui sa fie in jur de 5 milioane lei, hai 5,5 milioane ca trebuie sa castige si dealerul ceva. De unde 8 milioane?
include si cardul cu abo (banuiesc ca full) pe 6 luni...asta probabil ca mai costa vreo 2-3 mil.
....eu zic ca trebuie aflate urmatoarele lucruri de baza:
- lista de programe si impartirea lor in pachete
- daca cardul functioneaza si intr-un CAM Conax 40E
- receiverul are cumva si CI? cite cititoare conax - 2? (daca ar avea si CI ar fi SUPER, dar nu prea cred)
- abo pe 6 luni e full sau minim ?(ma gindesc ca ar trebui sa fie full)
@Rico
:D :D :D Ai si 6 luni de abonament gratis, adica 6 x 400.000 lei = 2.400.000 lei bani pe care bajetiii nu-s prosti sa-i arunce pe apa sambetei. Te umfla la inceput ... si se bazeaza pe principiul: "Cine dreak :twisted: stie cat costa un receiver, o antena si un lnb???"
Fa si tu o statistica ... :!: :!: :!: Cat la % din po....tia tarii stie ca-i aia instalatie satelit??? 5% :roll: :roll: :roll: ????
.... 8)
Nu sunt sigur dar ve-ti avea acces gratis doar la pachetul MINIM pentru care se pare ca oricum FOCUSSAT nu plateste nimic acelor programe !!!
Urmeaza sa verific aceasta informatie.
Daca vor da receptoare tip GoldBox este misto! Pur si simplu ma fascineaza aceste aparate.Eu cred ca vor "marita" cardurile si atunci foarte mult spatiu nu va fi pt. jonglat.
Apropos pretul nu este mult pt. un receptor + antena + card+ taxa de activare + gratis x luni,parte proasta este ca v-ati obisnuit cu Strongul, & DK & no name. :D :D
L aSky doar activarea in sine a cartelei costa in jur de 75 Euro , o antena k lumea costa in jur de 50 euro,un lnb normal in jur de 30, un receptor care se respecta incepe de la 100 de euro in sus.De locatiile care au fost de 8 euro/luna sa nu mai amintim. Deci cei 8 mil. sunt chilipir.
Eu cel putin voi face un full abo la ei ca asa se cuvine + tot tacamul sa vedem ce va iesi.
Sant de acord si eu cu un abo full dar nu sant de acord sa-ti dea tot chitul,cu mini antenele alea.Iar daca aparatele sint cu cam incorporat,si fara slot(uri) ca goldboxurile ita,sp,nl,pl,etc atunci e cam nasol.Eu unul am pretentie sa aiba iesire optica,si macar un slot ci.Dar adresanduse mediului rural si nu orasenilor care au cablu,nu cred ca or sa fie cine stie ce de performante.Oricum om trai si om vedea,in primul rand grila de programe e cea ce conteaza cel mai mult.
Am impresia ca Focus sunt niste papagali. Uitati-va cine sunt jucatorii din domeniu pe pietele europene: News Corporation, Canal+, UPC, Modern Times Group. Sunt tari cu potential mult mai mare in care operatori gigantici au clacat. Si puneti acum alaturi Focus. Cine sunt astia si cati bani pot sa aiba? De unde o sustina pachetul timp de vreo 5 ani, minimul necesar sa intre pe profit? De unde o sa plateasca milioanele de euro pentru transpondere, uplink, programe, publicitate, salarii, aparatura si alte cheltuieli? Din 5-10 euro/abonat? Si daca strang 30.000 abonati in primul an (greu de crezut), venitul va fi de ordinul a 200.000 euro.
Nu mai pun la socoteala reteaua inexistenta de dealeri specializati. Dar daca cartela o poti vinde si in aprozar, ma intreb cine o sa instaleze antenele? 30.000 antene nu par prea mult, dar in realitate e foarte mult raportat la numarul instalatorilor de antene din tara. Multe firme de satelit pot instala una sau cel mult 2 antene /zi. De unde o sa asigure Flamingo, despre care se vorbea intr-un comunicat Media Expres, oameni sa instaleze antene, cand oficial, in nomenclatorul Ministerului Muncii nici nu exista aceasta meserie.
Tin minte ca operatorii seriosi, Telepiu, C+, Sky etc. au infiintat intai scoli pentru pregatirea meseriasilor si abia apoi au pornit afacerea.
Daca UPC nu a pornit inca afacerea in Romania, inseamna ca are motive serioase. Si UPC nu e oricine. Are spatele tare si un procent bun din piata de cablu. Ar fi fost foare usor sa extinda pachetul de pe Astra si in Romania.
Sunt tare curios cum o sa mearga lucrurile. Focus nu numai ca nu a auzit de subventionare, dar vinde aparatura la suprapret. Sa vad eu cine de la sat are 8 milioane de aruncat. O sa vanda 10000 de antene la 10000 de stabi cu vile la marginea orasului, apoi o sa zica ca nu i-a ajutat Dumenzeu.
KingBlana
17-11-2004, 00:55
Bila alba pentru Rico
@Rico in problema montari or sa se gaseasca oameni stai linistit.numai eu promit ca montez 1000 de bucati.Iar cu scoala de montat antene sa sti ca exista asa ceva in cluj,un curs de specializare.Pretul de 8 mil nu mi se pare chiar asa de mare mai ales ca romanul la divertisment e primul.
Sant uni saracii care nu vad decat tvr1,si cand or vedea la vecinu,cumnatu sau alta cunostinta ce vede ala prin satelit,fac pariu ca se rupe de la gura si cumpara un khit.Acum ce zici tu este adevarat cu montarea antenelor,ca cei de la flamingo vind calculatoare si depaneaza,nu stiu de mama lor in domeniu satelitilor,dar poate cine stie ca deja au specializat vreo trupa la fiecare magazin.Eu deja am facut tariful la o antena fixa,cu scanarea aparatului,si toata vrajeala=15euro.
cea ce cred ca nu e mult fata de tarifele percepute afara.
martinicu789
17-11-2004, 01:20
Ahhh ...Chestia depinde si de grila de programe!Depinde.. daca o sa fie majoritatea programelor romanesti care la ora actuala sint codate in PowerVu.. si conax!!toti romanii din afara vor abonament! Sa nu uitam , romanii din afara de abia asteapta sa vada asa ceva ! :shock: Chestia este foarte atragatoare pentru ei!Sint peste 1 mil. de oameni plecati ,poate si mai multi!
Sint sigur ca vor distribuii si cartele pentru 1 an ! pentru cei din afara! Poate chiar unpic mai scump!Dar asta este ! Ami amintesc cind aparuse Protv pe Hotbird Si aparuse citeva recivere digitale pe piata Austriaca gen Strong 4300 cu un Ci :lol: :lol: si scumpe !Si tot le-am cumparat sa pot vedea ceva din tara!
Parerea mea!
PS
Sa fim bucurosi ca primul pas sa facut !Poate nu or fii singurii!:)
@Rico
Dute la Flamingo si intreabai cate placi PCI-SAT Pinnacle au vandut de cand le-au pus in oferta si vei vedea si cate kit-uri FOCUS vor vinde.
@ALL
Eu vand antene si va spun o chestie: 70% dintre clienti cand dau banii pe o instalatie isi fac calculul in cat timp o amotizeaza - comparativ cu banii care i-ar mai da la cablu. Daca le ceri 9.000.000 pe un sistem fix si inca 300-400.000 lei/luna, ies rapid tata ... Sper sa ma insel :D
.... 8)
... un motiv in plus sa alegem DTH !
Operatorii de cablu vor scumpi abonamentele din 2005
In urmatorii doi ani, tarifele la abonamentele de televiziune prin cablu ar putea creste cu 25%, de la o medie de 4,5 euro, cat este in prezent, la 6 euro, a afirmat, ieri, Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii de Cablu (ACC). "Tarifele la abonamente vor creste o data cu veniturile. Bineinteles ca vor exista imbunatatiri si modernizari privind semnalul, in ritm accelerat.
Abonamentul de televiziune prin cablu, in Romania, este cel mai mic din Europa", a spus Petric, cu ocazia "Conventiei de comunicatii prin cablu". El a declarat ca, in momentul de fata, in Ungaria si Cehia, tarifele la abonamentele de televiziune prin cablu sunt de 12,5 euro pentru pachetul de baza, iar in Polonia sunt chiar si mai ridicate.
"Chiar si in Bulgaria si in Republica Moldova, tarifele la abonamentele de cablu TV sunt de cinci euro", a mai declarat presedintele ACC. Accesul neautorizat la retelele de comunicatii prin cablu este in prezent principala problema a operatorilor de cablu, a mentionat Petric. "Conectarile ilegale ne produc daune economice si daune care tin de calitatea serviciului.
Lipsa infrastructurii face ca in acest moment sa nu se poata inlocui reteaua aeriana de cablu cu cea subterana", a mentionat Radu Petric. El a "uitat" insa sa mentioneze ca in Romania functioneaza de ani de zile companii de cablu prin fibra optica subterana, precum Cable Vision of Romania.
Problema majorarii tarifelor pare, insa, o intelegere la nivelul tuturor operatorilor (fapt interzis prin lege si sanctionat de Consiliul Concurentei), intrucat si CVR a afisat pe pagina TV pe care o gazduieste faptul ca va "revizui", incepand din ianuarie 2005, tarifele la abonamente.
Radu Petric a precizat ca acest fenomen prejudiciaza atat Fiscul, cat si titularii de drepturi de autor, prin impozitele si taxele neincasate.
Chiar daca nu a precizat o valoare a pierderilor inregistrate de operatorii de cablu din cauza conectarilor ilegale, Petric a spus ca noul Cod Penal, care va intra in vigoare din iulie 2005, contine prevederi clare si precise referitoare la furtul de semnal.
"Furtul de semnal va fi penalizat la fel ca furtul de energie electrica, cu inchisoare de la 1 la 7 ani, dar si cu amenzi importante care sa descurajeze acest fapt", a precizat Radu Petric.
Gardianul, 17 noi 2004
Anonymous
17-11-2004, 08:39
Sport prin televiziune digitală
Canalele de televiziune de sport, dar şi principalele manifestări sportive din Romānia vor putea fi urmărite de la sfīrşitul acestui an şi cu ajutorul primei platforme de televiziune digitală din Romānia. Focus Sat şi Eastern Space Systems retransmit prin satelit orice program de televiziune, constituindu-se īntr-o alternativă la televiziunile prin cablu.
www.prosport.ro
@gogi
Sper ca acei 15 euro nu includ si suportul de perete? Ca la urma ar insemna sa MUNCIM DE JABA :D
@zumeo_z
Sa fim putin realisti. In casele oamenilor din Romania, indiferent ca sunt la oras sau la tara, la majoritatea vezi acum ca au cate 2-3-4 televizoare, cablu, spliter, 1 amplificator daca trebuie.
Eu sunt primul care ma duc la Flamingo sa-mi dea un KIT FOCUS, in asa fel incat, in acelasi timp: NEVASTA sa vada canal de telenovele, EU sa ma uit la canal de sport si COPILUTZA sa vada FOX KIDS.
Hai ca in Jermania mai aduni 3-4 romani pe un DECODER SAT sa vada programe romanesti, dar in Romania nu mai tine. Suntem deja o natie INTERACTIVA, chiar si in sanul familiei "FIECARE ESTE CU CIOLANU LUI".
Daca la CAS7, cardul se pupa cu DECODERUL, se ...E CASHUUU' rau de tot, ca nici CARD SHARING nu poti face, chiar si cu ultimele tehnologii, cele cu transmisie in retea wireless, prezentate pe gozo.
Gandeste-te si la asta ...
.... 8)
de cei de la RCS nu se mai aude nimic?
Poate RCS dirijeaza orchestra .... :roll: :roll: :roll:
.... 8)
Si eu cred la fel... am impresia ca exista o legatura intre RCS, Prima TV si acest Focus SAT
Oare de ce intra ( la 1W) cu ID Prima... cand era RCS infotext
@rz +
:roll: Pai da fra ... :roll: Si prezentarea detaliata a serviciului s-a facut pe PRIMA TV la rubrica FOCUS Obiectiv ... :D Vezi toate se leaga :wink:
.... 8)
Anonymous
17-11-2004, 11:00
Posted: Wed Nov 17, 2004 11:37 am Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Pachetul nu e scump pt. unul cu bani multi. M-am chinuit o gramada sa-i iau lu' taica-miu la tara un sistem complet, rec. cu CI - in asteptarea pachetului romanesc.... Acum vin astia si spun ca trebuie sa iau receptorul lor... Estimez la minim 2 ani timpul in care o sa aiba si parintii mei acest pachet
Pt. mine... eu as stringe din cur si l-as lua intr-un an, ca sint nebun, am mania satelitilor... Da' nu sint singur, am nevasta copil . Speram ca , daca nu dau doar cartela, macar CAM+card sa dea. Da' sa mai dau bani si pe rec. si antena si lnb... Si la mine tot in jur de 2 ani
Costa cit salariul meu pe o luna... Acuma sa se gindeasca si aia de afara (doar daca e vreunul tentat sa ma critice ) - ei si-ar da un salariu din ala de-al lor, mare, pe asa ceva?
Cred ca trebuia sa se tina cont de faptul ca in Romania tv digitala prin satelit a patruns de mult chiar fara mult asteptatul pachet romanesc, ca multi si-au rupt de la gura si si-au luat receptor sa vada si altceva decit tvr si cei mai multi au luat cu CI - tocmai in asteptarea acestui pachet...
Daca vor sa faca "Abonamente Familiale" trebuie sa gandeasca ca aia de la ZAPP. 3 receivere - costul de achizitionare si abonametul reduse fata de numai o bucata, ca sa poata omul sa-si puna la cate TV-uri vrea, asa face concurenta clara la cablu.
Din punct de vedere tehnic se poate realiza usor treaba, daca toate TP-urile lor (in start cred ca vor fi 2 la numar) vor emite pe aceeasi polaritate.
In cazul asta instalatia colectiva nu mai necesita MultiSwitch. Sunt deajuns splitere POWER PASS.
Ma scuzati daca va stresez cu chestiunea colectiva, dar la majoritatea la care am pus antene, m-or pus sa le trag cabluri si la celelalte TV-uri, fie de la receiver (acolo unul este sofer, iar ceilalti merg pe unde merge el - evident), fie LNB Twin, Quattro pentru receptie colectiva independenta.
Si sa va mai spun o chestie. Deobicei operatorii aleg sa distribuie catre abonati GOLDBOX-uri fara modulator RF, ca sa nu se spliteze semnalul decryptat. Acest KAON are sau n-are RF????
.... 8)
@gogi
Sper ca acei 15 euro nu includ si suportul de perete? Ca la urma ar insemna sa MUNCIM DE JABA :D
Pai nu man numai reglajul intra in pretul asta suportul il pui sa si faca el, sau daca nu alti bani.Eu oricum am acumulat cunostinte despre lacatuserie,si chiar sudura.
Nu stiu cum dar cei de la Flamingo nu stiu nimic!! 8) inca de acest FocusSat
fiberspeeder
17-11-2004, 21:12
cred ca de abia asteapta lumea sa se hacuiasca sistemu asta... io nu-mi fac abonament decat daca subtitreaza cum trebe programele... mama lor ca pe Nat Geografic parca sunt tampiti! traduc o fraza din 5!!!
Scarbe comuniste!
@gogi ei iti urez mult success la instalara celor 1000 de antene dar..tzin sa precizez ca in Moldova sunt zone in care pe o raza de 50-60 km nu gasesti nici un meserias care sa regleze bine o antena satelit si ma indoiesc ca vine cineva de la Cluj sau Brasov o sa monteze antene pt FOCUS Sat,ca sa nu mai zik ca in unele zone dupa o ploaie o sa ajungi acolo doar TELEPORTAT si la 1/2 ora dupa ce ai instalat antene lui Badea CARTZAN si pleci, te suna omu si iti zice ca nu ii merge antena pt ca omul nu stie sa comute televizorul in modul AV.
Ce zici?Te Risti?AIci e raiul prostiei pe pamant! :D :D
Daca vrei sa iti faci rost de niste procese prin tribunale vino si instaleaza antene in Moldava.
Good Luk!
In alta ordine de idei,acest pachet o sa aiba success la tara numai daca o sa aiba programe majoritari romanesti.Nu o sa dea nimeni 10 Eur pe PAX,TVRM si Prima,vor si ei Proteveul si Antena :) :)
Have a nice Day!
fiberspeeder
17-11-2004, 21:21
pro teveul e cel mai prost canal posibil... plus ca e dator vandut la stat... dar cu campania asta electorala mai pluteste nitel...
Nu cred ca e interesat cineva de faptul ca Sarbu are datorii la stat(acum e la moda sa ai datorii la stat),omul care isi cumpara antena vrea sa vada si el pe Garcea si Liga Campionilor si sa o vada pe Esca si Teo ca s-au saturat sa se uite la meciuri pe Turksat
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
@Rico in problema montari or sa se gaseasca oameni stai linistit.numai eu promit ca montez 1000 de bucati.Iar cu scoala de montat antene sa sti ca exista asa ceva in cluj,un curs de specializare.
Mai nene, tu vrei sa vinzi castraveti gradinarului. Eu sint din Cluj, lucrez in domeniu dar nu e nimic pe aici din ce zici tu.
Sint curios cum o sa montezi tu 3-4 antene pe zi, timp de un an, mai ales ca instalarile nu vor fi in oras. Abia de instalezi una pe zi, iar dupa o saptamana de umblat pe coclauri si de stat prin frig, pici mort de oboseala.
Rico imi este un f.foarte bun prieten dar nu din acest motiv inclin sa-i dau dreptate.O sa fie bataie de cap cu montajul mai ales ca ......NU VOR SA VANDA KITUL FARA SA PLTESTI MANOPERA MONTAJULUI aproximativ inca 100 Euro fara TVA !
Daca nu apare concurenta RCS-ului e de rau :( .
KingBlana
17-11-2004, 22:44
RCS-ului sau FocusSat-ului ??
Rico imi este un f.foarte bun prieten dar nu din acest motiv inclin sa-i dau dreptate.O sa fie bataie de cap cu montajul mai ales ca ......NU VOR SA VANDA KITUL FARA SA PLTESTI MANOPERA MONTAJULUI aproximativ inca 100 Euro fara TVA !
hmmm..ma cam indoiesc de o asemena mojicie..pe linga ca iti baga boxul si antena pe git chiar daca nu ai nevoie de ele acu si montaj !? Sigur se vor mai relaxa :lol: :lol: :lol: :lol:
Problema simpla se amplifica aiurea..... Cine instaleaza cine platesete cine mosc-uieste... Ce dracu stim ca o sa fie conax nimic alt ceva dar la reglat o antene se pricep multi. Nu asta e problema. Singura problema valabila e ce programe or sa fie si daca vom avea parte de ceva special fata de oferta de cablu fie PPV sau cum o fi ea oricum pentru tara noasta de kk ar fi un salt remarcabil si daca se va materializa intre-un produs adecvat pietzei din RO+ cei din afara va fi ceva care ne va ridica mult peste ofertele actuale care sint cum stim totii....
Concuranta oferita de RCS pachetului FocusSat.
Eu am invatat mai de mult prin facultate regulile monopolului.....daca avem monopol la DTH mai bine lipsa.
@Rico nu aspus nimeni ca va monta 2-3 antene pe zi,iar chestia cu 1000 de antene chiar nu mai stiti de gluma.Cu cursul ptru montarea antenelor o stiu de la un amic din Bv care se ocupa si el cu asa ceva, are o firma de cablu si stiu sigur ca afost la o specializare.Am sa-i cer adresa ca sa nu zici ca sunt pietar,cum crezi tu.Noi inca nici nu stim care sint dealeri sigur,si care sint conditile.
In primul rand ma mira faptul ca se va vinde kitul la magazinele flamingo care nu au deaface nimic cu sateliti,si nu la firme ca Peruvision,D&K,Elstar,etc.
MrMxyzptlk
18-11-2004, 09:15
Eu sper sincer ub lucru: in momentul in care apare FocusSat in Conex, si se va putea decoda ilegal, sper din tot sufletul daca cineva va punea codurile pe acest forum sa primeasca BAN permananet si postul respectiv sa fie sters din primul moment. Asa poate ca si noi putem contribuii la un eventual success a sistemului DTH din Romania.
KingBlana
18-11-2004, 09:31
Nu poti impiedica nimic .
Daca nu va fi aici , atunci va fi altundeva , si (poate) tot va fi ..
MrMxyzptlk
18-11-2004, 09:39
Clar ca nu pot impiedica nimic insa un fel de suport putem sa incercam nu? Chiar daca altundeva vor fii coduri foarte multi procureaza coduri numai de aici ...
imported_admin
18-11-2004, 10:57
Regulile noastre au fost simple si clare inca de la inceput : NU vor aparea coduri, chei sau alte metode de vizionare ilegala a programelor sau pachetelor de programe ce se pot procura oficial in Romania. Acelasi lucru este valabil si pentru posturile TV romanesti.
Altfel vom ramane si fara site...
RDI admin
sper sa puna in pachet si MTV Europe, cel romanesc m-a dezamagit total. nu ar strica nici VH1.
si eu am intrebat la Flamingo in Deva daca vor avea kitt-ul Focus la vanzare, au dat din umeri, nu stiu nimic despre el. asta e...
Si... primul comunicat pe www.satelit.tv (din pacate fara noutati, pt. noi)
fiberspeeder
18-11-2004, 14:43
my god.... sa puna BAN PERMANENT??? la dracu ce comunist... toata lumea stie ca ai decodor pe nashpa acasa baietash... sau cumva lucrezi la handicapatii aia de vor sa lanseze pachetu buclucash?
codurile or sa apara in alta parte dar or sa apara sigur... nu baga mana in foc ca nu pui mana si le iei daca este moca...
prevad un faliment serios in cateva luni a firmei cu pricina...
La banii romanilor, 100 euro e o suma enorma sa o dai doar pentru instalarea kit-ului (mai ales cand stii ca l-ai putea monta singur la fel de bine). Daca Focus au intentia de a-si trage un sut in propriile bilutze, au gasit metoda perfecta. Cu alte cuvinte, hara-kiri din start :lol: :lol: :lol: .
Cu mentalitatea asta, vor da faliment atat de repede, ca nu vor sti ce i-a lovit.
Pacat :evil:
Anonymous
18-11-2004, 16:32
unde ati vazut scris de 100 euro?
contractul de prestari servicii poate este pentru transmisie (activarea cartelei), iar montarea, presupun, gratuit ............
Nu poti impiedica nimic .
Daca nu va fi aici , atunci va fi altundeva , si (poate) tot va fi ..
Sa te auda Dumnezeu nu numai cu pachetul DTH,ci cu toate !
Eu unul la bani care ii castig(si cred ca sant multi romani in situatie la fel ca mine)mi-ar trebui vreo doua luni ca sa-mi cumpar aparatura si asta daca nu mai beau nici o bere cu Satenicu.
Toata stima si sa auzim numai de bine
:jockey: Piciul
szilagyi
18-11-2004, 18:00
mai lasati berea deoparte sa aveti bani pentru aparatura :wink:
Mai multe informatii gasiti la:
http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=94825
Aurel
100 de Euro?? :shock: :shock: :shock:
E prea mult!NU cred ca sunt multi care o sa dea bani astia si daca fak un mik calcul 8.000.000+19Tva=9.520.000+4.000.000instalarea=
13.520.000.
Personal consider ca deja e prea mult,sper sa nu fie asa ca altfel e de jale.In plus pt doritorii din strainatate care vor sa cumpere kit-ul cum o sa procedeze Focus-Sat?O sa merga cu masina in Italia sau Spania sa instaleze antena acolo?Nu cred ca se risca sa faca asa ceva.
Cred ca sunt 2 probleme:
-pt sistemul de distrubutie se alege o strategie gresita;
-sau nu suntem noi suficient de informati in legutara cu ce o sa fie.
HAVE A NICE DAY!
Nu cred ca nu se va vinde in strainatate. Regulile pe care le puneau in trecut Casele de Filme cred ca s-au mai schimbat. Daca sistemul de codare este inpenetrabil, operatorul poate sa aiba control absolut asupra numarului de abonati, indiferent pe unde este imprastiat acesta. Repet important este ca sistemul de crypatare sa ramana intact.
Probabil problema va fi cu plata. Cei de dincolo platesc prin Western Union??? :D :D :D sau .... :?: :?: :?:
O alta problema se va intampla la "capsunari". Ia priviti:
http://www.thor-satellites.com/index.php?click0=3&click1=2&click2=3&sel0=3&sel1=2&sel2=3&
Si mai priviti si aici: http://www.ess.ro/
.... 8)
martinicu789
18-11-2004, 23:36
Lol Cam naspa pentru Spanioli :shock: eee.. cumpara si ei "oale" mari :)
Mai baieti dar nu incepe si ei niste teste!? sau macar un program de publicitate!!! :?:
irishman
18-11-2004, 23:58
man daca mie imi intra in Irlanda care e .... departe fatza de harta aia.. cu antena de 1m... nu cred ca sunt probleme pt spanioli
man daca mie imi intra in Irlanda care e .... departe fatza de harta aia.. cu antena de 1m... nu cred ca sunt probleme pt spanioli
De unde stii ca o sa-ti intre?
FocusSat nu a inceput inca testele !!
Tu ai prins testele RCS !!
a trimis careva mail la ei sa-i intrebe daca cardurile de CONAX se vind si separat? si daca merg si pe alt receiver (CAM CONAX?)
bazil0101
19-11-2004, 09:54
a trimis careva mail la ei sa-i intrebe daca cardurile de CONAX se vind si separat? si daca merg si pe alt receiver (CAM CONAX?)
da, si nu am primit inca nici un raspuns :(
O alta problema se va intampla la "capsunari". Ia priviti:
http://www.thor-satellites.com/index.php?click0=3&click1=2&click2=3&sel0=3&sel1=2&sel2=3&
Si mai priviti si aici: http://www.ess.ro/
.... 8)
E naspa cu captatul pt. Anglia, Irlanda, juma din Franta, Spania, Portugalia si .... fundu“ Anatoliei :lol: !!!
Poate nu are imporatanta, dar faptul ca NU EXISTA LICENTA de la CNA ptr. aceasta retransmisie nici pana acum, nu are nici o imporatanta pentru apropiata lansare a DTH-ului ? Intreb si eu ca un necunoscator care pe la inceputul acestor topic-uri am citit tot aici despre inexistenta acestei licente. Gresesc poate....
irishman
19-11-2004, 11:56
@gompo imi intra programele de pe thorIII .. de aia spune-am ca o sa il prind..
Airborne
19-11-2004, 15:35
Offset de 1.1, LNB Invacom, un receiver bunicel, motorul bine reglat si ajunge pina-n Dublin! :lol: :lol:
http://broadband.digiweb.ie/images/satellite3.gif
Am mai aflat cate ceva:
- receptorul nu va fi Kaon cum s-a vazut la Prima. Va fi un receptor proprietar, foarte restrictiv.
- nu vor da cartele fara sistem, cel putin nu in prima faza. Kitul de receptie costa foarte putin. Asa ca nu le renteaza sa dea cartele fara receptor.
- cei 7.990.000+TVA includ instalarea antenei parabolice. Suma va putea fi platita in rate.
interesanta ar fi varianta cu lnb twin si doua receivere.au asa ceva in oferta?
noroc,nirolf :lol:
caras2uk
19-11-2004, 21:01
Aseara,vorbind cu cineva despre una-alta,i-mi spune ca taicasu' a vazut acasa(el vorbind la tel. cu el)o reclama la televizor(crede ca a fost pe un post local) prin care i se oferea alternativa la cablu,adica o antena parabolica,care costa vreo 8 mil.(tatsu' sta in TIMISOARA).Daca au inceput sa-si faca reclama inseamna ca se misca ceva...Sa speram ca va fi cit mai curand... S-auzim numai de bine...
Noi aia de peste parleaz ce facem cu kitul, ne trebuie doar in cel mai rau caz receiverul.
Adrian.
O taxa de instalarte de 60-100 de euro mi se pare justa sa luam in calcul cunostintele, aparatura necesara si deplasarea pt. un regaj/montaj .Nu vorbesc acum de puterea de cumparare al leului.
Dar mi se pare cam " de ras" cand vad oameni zgribuliti de frig pe un balcon care se chinuie sa regleze/monteze un sistem de rotire pt. 1 500 000 lei.Este de-a dreptul jalnic :( .Ei sunt de vina accepta!!!
@gogi ei iti urez mult success la instalara celor 1000 de antene dar..tzin sa precizez ca in Moldova sunt zone in care pe o raza de 50-60 km nu gasesti nici un meserias care sa regleze bine o antena satelit si ma indoiesc ca vine cineva de la Cluj sau Brasov o sa monteze antene pt FOCUS Sat,ca sa nu mai zik ca in unele zone dupa o ploaie o sa ajungi acolo doar TELEPORTAT si la 1/2 ora dupa ce ai instalat antene lui Badea CARTZAN si pleci, te suna omu si iti zice ca nu ii merge antena pt ca omul nu stie sa comute televizorul in modul AV.
Ce zici?Te Risti?AIci e raiul prostiei pe pamant! :D :D
Daca vrei sa iti faci rost de niste procese prin tribunale vino si instaleaza antene in Moldava.
Good Luk!
In alta ordine de idei,acest pachet o sa aiba success la tara numai daca o sa aiba programe majoritari romanesti.Nu o sa dea nimeni 10 Eur pe PAX,TVRM si Prima,vor si ei Proteveul si Antena :) :)
Have a nice Day! Se gasesc destui instalatori in Moldova, fara grija @TanoNet.... De nu s-or gasi le instalez eu pe toate !!! :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: problema e ce bani o sa ne ramana la o antena montata! Cu respect, clasix
De aseara am vazut ca s-a reluat emisia pe cele 2 transpordere de pe Thor cu RCS canalul propriu
Televiziunea digitala prin satelit sparge monopolul firmelor de cablu
Multi dintre abonatii societatilor de cablu ar renunta la serviciile acestora sau ar schimba furnizorul, dar nu au alternativa. Clientii se plang de semnalul prost sau de scoaterea unor programe din grila, fara nici un fel de anunt. Dar pentru ca firmele de cablu si-au asigurat monopulul, impartind orasele in zone de exclusivitate, clientii sunt nevoiti sa se multumeasca cu ceea ce au.
Pana la sfarsitul anului insa, romanii care s-au saturat de "cablisti" sau cei care traiesc in zone izolate, unde nu prind decat televiziunea publica, vor avea alternativa - "cablul prin satelit". Pana acum, antena de satelit nu era accesibila si nici eficienta. La "farfurie" se prindeau mai mult emisiuni codate.
In ultimul timp, posturile in limba engleza, de exemplu, s-au "supercodat", astfel incat nu mai pot fi piratate. Solutia ar fi fost niste cartele de decodare, dar acestea nu se gasesc pe piata din Romania. Chiar daca reusesti sa mai iei din strainatate o astfel de cartela, sau ti-o trimite vreo ruda plecata din tara, folosirea ei nu este legala.
Apoi, satelitul nu da voie sa se transmita filme, iar acelea care se pot vedea nu sunt traduse, pentru ca sunt codate. Aceste probleme vor fi rezolvate prin sistemul televiziunii digitale. Noul serviciu care va aparea in Romania consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune, problema decodificarii fiind preluata de firma.
Programele TV vor fi transmise cu mai multe variante de subtitrare, iar abonatul isi va putea alege ce doreste sa foloseasca. In plus, anumite programe vor fi dublate in mai multe limbi, care la randul lor pot fi selectate de catre client. "Transmisiile vor fi digitale. Pe plan international, acest tip de transmisii au schimbat deja modul de a gandi televiziunea pentru sute de milioane de oameni.
Ideea este ca fiecare locuinta care a fost privata pana acum de vizionarea programelor preferate sa aiba posibilitatea accesarii acestora, in conditii inexistente pana acum in Romania, dar la un cost apropiat de cel al serviciilor oferite de operatorii de cablu", a declarat Cristinel Popa, directorul Focus Sat, firma care va lansa in decembrie noul serviciu.
Concurenta satelitului va fi o palma data operatorilor de cablu. Asta pentru ca, prin sistemul digital, nu vor mai exista pierderi de semnal, problema care ii supara cel mai mult pe clientii societatilor de cablu. Un alt avantaj va fi sunetul digital de calitate, claritatea imaginii si a sunetului fiind identica cu cea a unui DVD.
Adevarul, Ioana Oancea, 20 noi 2004
@nirolf
Transponderele vor fi pe aceeasi polaritate, pentru receptia colectiva fiind deajuns un spliter POWER PASS de 200.000 lei. La pretul asta gasesti unul chiar si cu 4 iesiri.
Daca esti interesat si de alte programe de pe THOR se pune intradevar problema unor convertoare TWIN, QUAD sau Quattro + Multiswitch 8/16/32 out.
.... 8)
@ga@bi
Pai sa sti fra ... Carabulea ii tare, tare ... Sibian autentic de la noi. O tras o AUTOGARA Atlasib in Italia de sta mata in coada. Sa faca si FOCUS puncte de lucru in ROMA, MUNCHEN si VIENA ...
.... 8)
Se gasesc destui instalatori in Moldova, fara grija @TanoNet.... De nu s-or gasi le instalez eu pe toate !!! :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: problema e ce bani o sa ne ramana la o antena montata! Cu respect, clasix
Sincer nu cred ca ai sa vii de la Suceava sa montez antene in judetul Vaslui pt ca faci o zi de drum dus-intors vreo 450 km.In ce priveste instalatorii probabil ca o sa se gaseasca.si eu asi fi bucuros sa fiu un reprezentant al lor pe zona si pt 15-20 Eur/antena montata deorece de sistemele FTA nu cred ca ar mai fi amatori.Beton ar fi sa iasa si un modul care sa fie adaptat la receptoarele FTA si prin care cei care au deja o antena si receptor sa poata urmari pachetul DTH (desi se pare ca nu exista asa ceva) cumparand cartela + cam
Astept oferte!Nu conteaza care ar fi provaiderul
8) 8) 8) 8)
@Heee Heee ... Vedeti voi .... Montatul este sarea si piperul acestei afaceri si o spun ca o simt pe pielea mea. Cu exceptia distribuitorilor mari: ELSTAR, DK, TEHNIC B, PERUVISION, care au pretul de intrare, al mic, si ii doare undeva daca instaleaza cineva sau nu sculele pe care le vand de bubuie la pretul ala, venim noi astia mai mici cu adaosul nostru si instalarea. Ca daca n-am face si instalare am vinde fix pix. Eu unul din ce vand 90% trebuie sa instalez. Daca ploua si tuna doua saptamani, stau si ma uit la AFISE ELECTORALE, ca nici la TV nu vad nimik ca nu am semnal.
Asa va fi si cu FOCUS. Fiecare abonament si Kit, trebuie instalat, cu toate ca-i la bloc la etajul 3 din 10 si amicul cu pricina are tot apartamentul cu vedere spre nord :D :D :D - tra' sa pui antena pe bloc si tragi 30 de m de cablu, te certi cu vecinii care nu-s de acord, ca de i-si pune ala de la 3 FOCUS nu mai vad bine ceilalti cablu de la RCS, ca daca nu ..... nu se face ABONAMENT. Aici nu-i ca la telefoane: Ai semnat un contract, ti-o dat o cartela si un telefon si valea pe usa ...., ca la coada-i urmatorul.
Nu va fi usor ... Eu unul zic ca de-acum incepe lucrul pentru astia care miscam cate ceva in ce priveste instalarile. Principalule lucruri cu deplasarea (locuri indepartate = timpi morti), gasirea pozitiei favorabile vor fi identice ca si pana acum, dar vom castiga timpi deoarece majoritatea antenelor vor fi mici si fixe.
Sa nu-mi spuna instalator de antene, plecat de la 9 dimineata de-acasa, ca nu stie cum este cand dupa o astfel de actiune se afla in masina, ceasul arata ora 23:00 sau chiar trecut de miezul noptii si inca mai are de mers 60 km pana inapoi acasa ..... :D :D :D
Hai noroc,
.... 8)
....
Salutari! parerea mea este ca daca vor fi PROTV,Antena1 plus alte programe care acum sunt FTA afacerea nu prea va avea succes deoarece omul daca platesteabonament lunar vrea Discovery,Animal Planet,un program cu filme,ceva xxx,eurosport,etc. Ori daca acestea vor lipsi cine vrea mai multe programe īşi va lua o instalatie FTA Spun asta pentru ca mulţi din cei care īmi pun īntrebări despre antene satelit nu prea au chef sa plateasca abonament lunar ca la cablu, mai ales ca antena1 se recepţioneaza terestru iar pt. protv si sa zicem alte 2sau3 programe care sunt codate nu merita sa plateasca lunar daca programele din restul grilei sunt transmise necodat. :!: :?
Am urmarit cu interes discutia voastra,
am intrat in posesia unui kit de instalare pt focus-sat, dupa o gramada de interventii, sunt posesorul unuia dintre primele 10000 kit-uri de instalare, l-am instalat...dar nu receptionez nimik, pe ecran imi scrie " no signal" am sunat la cei de la ess si au inceput sa-mi spuna de azimut si elevatie..... ca in termen de 2 saptamani vine cineva de la ei sa-mi instaleze antena, ca mai repede nu se poate ca nu fac fata la instalari, ca instalarea antenei e gratuita (apropos) toti de aici de pe site cer bani pt instalare, de ce daca e gratuita? Pentru mine este o nebuloasa, nu mai am rabdare, desi am inteles ca sunt numai 18 programe deocamdata si pachetul este inca in teste, cine poate sa-mi regleze antena si cat ma costa cu tot cu transport, tinand cont ca eu locuiesc in Faget si aici nu gasesc pe nimeni care sa stie sa o instaleze :(
ma intereseaza azi sau maine!
@troika
poti sa ne spui si noua pe ce transpondere sint programele? (banuiesc ca ar trebui sa fie incarcata lista in receptor sau macar sa fie scrise undeva intr-o carte). Stii cumva ce programe sint? Ce tip de receptor este?
Bah fratilor am dormit eu cumva 2 saptamani si astazi este cumva Mos Niculae cand va scriu aceste randuri de nu stiu ce s-o intamplat intre timp.
Fra @troika de unde esti tu??? din SATU CU SALCII sau de unde??? :shock: :shock: :shock: FOCUS SAT inca nici nu emite pe satelit. Ce antena sa-ti reglez??? Tu ai citit cu atentie ce scrie in topicul asta sau ai sarit direct la pagina 9???
Sau poate emite in banda GNDX si trebuie LNB cu polarizare +/- ....
Si ce ziceai ??? De luni si pana azi or distribuit 10.000 de KIT-uri???
Vai de mine ... Jale .... :( :( :(
.... 8)
Exact... frecventele (transponderele) se pot vedea foarte simplu in meniu
Asteptam cu nerabdare... :)
Si individul ala care a fost la Prima TV a spus ca se fac teste la 1W...
...., lasa mai ca omul are receptorul... e atat de simplu acum de aflat frecventele
troika, sper ca stii sa umbli cu receiverul... daca nu, te ajutam noi sa gasesti totul, in meniu :)
@rz+
Oare cum le-o bagat aia de de la tehnic de la FOCUS in memorie, daca n-au emisie inca? :shock: Poate pe serial din computador, cu fiecare pid Audio, Video, TXT, EPG puse exact la locul lor ... :D :D :D . BETOONNNN!!!
RDI devine in curand CLUB BIZZARE!!! :shock: :shock: :shock: SPOOKY CLUB :shock: :shock: :shock: .... VOODOO Mama Dolores PARTY :shock: :shock: :shock:
.... 8)
chiar daca nu sint bagate programele trasponderele trebuie sa fie bagate
@onyx
Si ce .... ? Ii pune pe abonati sa dea cautari automate? Dupa aia daca organizeaza programele dupa alfabet, type sau drak mai sti cum ... sa vezi tu varza:
1. Prima TV
2. Music Box Slovakia
3. MTV Romania
4. CCTV-4
5. B1 TV
6. SKAT TV
7. Antena 1
8. Veselina TV
9. National TV
10. Heros TV
.....
.....
Heee heee :lol: :lol:
.... 8)
onyx, poate le-au bagat in secret... mai demult :lol:
Atat de secret a fost ca nici un sat-hunter nu a descoperit emisiile :)
troika, chiar acum ne-ai lasat...
LOL
cred totusi ca sint bagate programele deja ca doar de aia e goldbox. Pt cautare poate ne ajuta cine detine un receptor ASTON, ala face cautare dupa SR si FEC deci ar gasi tot ce se afla la 1W :wink:
Anonymous
21-11-2004, 17:57
Am vaga impresie ca nu o sa mai avem nici o veste de la troika... :D
Nu trebuie sa credem tot ce scrie undeva...
:shock:
@onyx
Si Humax face cautare pas cu pas din 12 in 12 MHz - H/V - cu ce SR-uri setezi - cu FEC: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8.
Apropo ... M-am uitat acum pe LYNGSAT si SATCODX. NIMIKAAAA pana acum, numa' RCS promo x 2 TP.
Hai noroc,
.... 8)
@ALL
Am dat eu acum la Humi o cautare din 12 in 12 cu SR 22.000 si 27.500. Maine dimineata va dau rezultatul .... :lol: :lol: :lol: . Face 1% la 2 minute .... :lol: :lol: :lol:
.... 8)
P.S.
Am dat sa caute mai amanuntit 22000, 24500, 26950, 27500, 27800, 28000.
KingBlana
21-11-2004, 19:38
.... cu toate ca-i la bloc la etajul 3 din 10 si amicul cu pricina are tot apartamentul cu vedere spre nord :D :D :D - tra' sa pui antena pe bloc si tragi 30 de m de cablu, te certi cu vecinii care nu-s de acord, ca de i-si pune ala de la 3 FOCUS nu mai vad bine ceilalti cablu de la RCS, ca daca nu ..... nu se face ABONAMENT.
Adevar zici ..mentalitatea romanilor din pacate . Asa am patit si eu , cand mi`am pus antena. Totul a fost ok , pana m`au intrebat cate canale prind . Cand le`am zis cate , s`au inverzit si mi`au bagat enshpe mii de motive , pe care evident le`am tratat cu dorsalul ..:)
Natie de "...ALAI BALCANICI" cu privire "RUSO-FILAH SCARBOASA" sunt ROMANII ASTIA ... De aia cand le spui la copiii din America povesti din Romania se ascund sub pat si tremura ca aricii ...
.... 8)
Fratzilor,ala de-shi zice @troika se tzine de mishtouri...!
Shi cred ca recunosc stilu'...
cu tot respectul,
Are un singur post ... Ii unul cu doua fetze @peres - @troika, care si-o mai tras azi o indentitate in forum, spre a face pe desteptul ...
.... 8)
ghettoman
21-11-2004, 20:40
imi place ce vatzi aprins :lol: :lol: :lol:
@ghettoman
Nu mai aprindem asa de tare ca alta data, ca se supara sefii @FANTA si @ADMIN ... dar totusi nu-l lasam pe @troika sa se joace cu noi. Il batem la cap :bangin: sa ne zica niste frecvetze, ca vrem sa iesim la masuratori, CHAK - PACK, busole, spectrometre, quality signal si alte HOT STUFF ce nu le stim. Apai daca ne-am bagat in hora, jucam pana la capat. Asa-i cu microbu' asta ...
.... 8)
martinicu789
21-11-2004, 21:20
Ati cititit? Daca da.. scuze !
Conax AS, a leading supplier of conditional access technology for digital TV, will deliver the new Conax CAS7 system to the Romanian DTH operator Focus Sat for launch of new channels in December.
Focus Sat and Eastern Space Systems, a Romanian satellite operator, will start transmission of around 20 new digital channels via Telenors satellite at 1 degree West in December this year. The delivery from Conax includes, in addition to the Conax CAS7 core system, components such as Conax BMS (Business Management System), Messaging, Electronic Programme Guide, Vouchers and ordering via the mobile phone.
http://www.conax.com/page/news_press_detail.asp?id=64
Evident ... daca Conax-ul lui ADISAM nu a fost penetrat pana acum, la CAS7 nici atat ... Asa ca la abonamente fratilor ... nu-i mult. Vorbiti mai putin la telefon si de economii faceti abo la FOCUS. Hai ... solutii exista!!! :D
.... 8)
Hai ca asta e tare de tot!!!(ce zice @troika asta) :D :D :D
Pai astia de la FOCUS nici nu au licenta de CNA si lui asta deja i-a dat receptorul.Betooooonn!!! De unde l-a luat ca astia de la Flamingo nu au auzit inca de chit-uri de instalare si daca nu prinde omul nimik cu el cred ca are o problema receptorul.... A UITAT SA-L BAGE IN PRIZA!!! :lol: :lol:
Mai mancanca unii lut dar........ sa bea si apa!!
:P :P :P :P :P :P :P
Necunoscatorul
21-11-2004, 22:02
Scuze ma bag ca musca in lapte, dar cineva scria ca va fi un receiver restrictiv, ceea ce vreau sa spun este ca, cu un receiver restrtictiv nu poti face nimic, nu poti vedea frecvente. ai doar o lista cu canale si ceva setari gen limba culori iesiri dar nimic despre lnb sau diseq. ca exemplu as vrea sa dau receiverele pentru spanioli Via digital sau Sky UK. Si inca un lucru daca nu este pus pe satelitul care trebuie nu porneste.
Daca am aberat imi cer scuze, dar sunt impacat cu ideea ca altii abereaza mai mult decat mine si duc forumul de rapa.
@troika
Bai frate ... Sunt Ralu Filip de la CNA, in vizita la @.... acum. Nu-mi dai si mie frecventele alea de la FOCUS ca sa le stiu si eu cand le-oi da licenta de emisie, ca zic astia ca tot semnez si nu stiu ce, de se tot rad de mine. Sti cum este ... la comanda politica nu se citeste continutul. Lucrezi doua maini: cu una iscalesti, iar cu cealalta areti spre Berna, Zurich si Geneva. Heee Heee :lol: :lol:
@Necunoscatorul
Daca FOCUS da Goldbox-uri pe care nu apar frecvente, le cam ...e meciu la romanii dornici de scormoneli si alte HOT STUFF-uri.
.... 8)
Necunoscatorul
21-11-2004, 23:25
@....
Cred ca noi romanii avem un obcei sa ne f.... uni pe altii(dar asta este alta problema) ce sa faca si oamenii se proejeaza(Durex cam :lol: )
Eu sunt din start de acord cu politica pe care o duce FOCUS. Pentru mine pretul abonamentului este satisfactor si-mi iau pachetul maximal cand vor da drumul. Imi este si jena sa ma gandesc la piraterie cand vad ca practica astfel preturi rezonabile la abo si ca pot contribui si eu cu ceva sa aiba si tara asta BATUTA DE DUMNEZEU o platforma digitala TV.
.... 8)
KingBlana
22-11-2004, 00:04
Imi este si jena sa ma gandesc la piraterie cand vad ca practica astfel preturi rezonabile la abo si ca pot contribui si eu cu ceva sa aiba si tara asta BATUTA DE DUMNEZEU o platforma digitala TV.
Chiar daca ai stii ca banii merg (si) la tata Mitrea via Burci (primaTV) ?
SALUT!!!
Si eu sunt foarte interest de oferta FOCUS SAT, in contextul k o sa-mi iau un tv 16:9 si nu as vrea sa vad imagini deformate de la ASTRAL. Daca spun prostii va rog sa ma corectatzi, pt k habar nu am despre sateliti, antene, recivere etc... :oops: , si cu toate k am citit tot topicul, nu am inteles mare lucru, sorry...
Ideea e urmatoarea. Daca o sa ma abonez la ei, adik o sa ma bonez oricum, cum fac sa vad la 3 televizoare, programe diferite in acelasi timp? E posibil asa ceva? Pt k nu cred k o sa cumpar cate un kit pt fiecare televizor in parte.
Inca o data, poate vb prostii, dar nu am nici cea mai vaga idee despre treburile astea, si va rog sa ma scuzati. Sunt aici atatzia termeni de care nu am auzit in viatza mea, asta e, omul cat traiest invatza...
Inainte sa citesc topicul acesta am vb cu catziva prieteni sa facem un abonament si sa facem noi o retea cu splitere sa vedem totzi, acum imi dau seama k vorbeam prostii :shock:
In alta ordine de idei, la MEDIA GALAXY ORHIDEEA, sunt niste recivere+antene, ASTON scrie pe antene, numai k nimeni nu stie ce-i cu ele. Nu au pretz, nu e nimeni care sa stie mai multe detalii. Am vb cu seful de magazin si i-am lasat nr de tel. cum o sa afle ceva o sa ma sune, sper cat mai curand.
Cu programele prin satelit cum sta treaba? Sunt si programele romanesti?
Inca o chestie, o sa vad nasol cu un televizor 16:9, programele transmise de ASTRAL prin cablu? :?: :?: :?:
secagold
22-11-2004, 01:56
degeaba multe canale daca nu vor aea in oferta nici un canal porno.
Sunt sigur ca o sa ne abureasca cu nu stiu ce Plaiboy erotic ca sa ne ia ochii.
Daca sunt tari dece nu introduc in oferta si un canal porno.
Cine vrea sa vada acest canal sa plateasca mai mult putin dar oricum nu ca la majoritatea operatorilor europeni.
Sunt convins ca ar aduce venituri suplimentare caci doar in rindul amatorilor de PAY-TV peste 70% sunt devoratori de FILME XXX chiar daca oficial nu o recunosc.
Existenta unui canal porno (nu erotic) in grila de programe ar creste numarul abonatilor cu un numar destul de consistent chiar din prima perioada a inceperii transmisiei. :wink:
Anonymous
23-11-2004, 09:01
Ordinea de zi a şedinţei de marţi,
23 noiembrie 2004, ora 11.00.
1. Īntālnire cu reprezentanţii societăţilor Tele M Invest şi Tele M ora 11.00.
2. Decizii de autorizare.
3. Solicitare aviz de retransmisie īn sistem DTHDVB S.C. Eastern Space Systems SRL Bucureşti
4. Avize de retransmisie.
5. Reactualizări grile de program.
6. Discutare adrese:
*nr.18596/18.11.2004 de la S.C. Tehnocom SRL Aiud solicitare de prelungire cu 10 zile a termenului de intrare īn legalitate ca urmare a somaţiei publice primite.
*nr.18528/17.11.2004 de la S.C. Elcomsat Serv SRL Comăneşti solicită aprobare de mutare a amplasamentului studioului.
*nr.18605/18.11.2004 de la S.C. H&H Media SRL solicită prelungirea termenului de intrare īn funcţiune pānă pe data de 01.02.2005.
*nr.18680/19.11.2004 de la S.C. Audio Delta SRL solicitare de funcţionare provizorie pe o perioadă de 30 de zile pānă la autorizare.
*nr.18675/18.11.2004 de la Sagitarius Communications referitoare la emisiunea Ciao Darwin ce va fi difuzată pe data de 16.12.2004 avānd ca temă RROMI/ROMANI.
*nr.18606/18.11.2004 de la Realitatea Media punct de vedere cu privire la dreptul la replică solicitat de domnul Levente Bognar.
*nr.18754/22.11.2004 de la ANASAF referitoare la spotul Ea merge la vot, tu de ce să nu mergi, ce se difuzaeză pe posturile de televiziune.
*nr.18739/19.11.2004 de la S.C. One Media SRL referitoare la somaţiile acordate posturilor Tele 7 Deva şi Alba.
*nr.18724/19.11.2004 de la Synergy referitoare la campania Cu ştampila pe ei.
7. Discuţii privind emisiunile difuzate de către radiodifuzori īn campania electorală.
8. Diverse.
KingBlana
23-11-2004, 10:15
Ar fi teapa secolului sa nu le dea licenta dinainte aranjata :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sunt curious daca primeste DAN NEGRU :mrgreen: VERDE :mrgreen: pentru RROMII contra ROMANII.
.... 8)
Adrian Serban
23-11-2004, 11:59
SALUT!!!
Si eu sunt foarte interest de oferta FOCUS SAT, in contextul k o sa-mi iau un tv 16:9 si nu as vrea sa vad imagini deformate de la ASTRAL. Daca spun prostii va rog sa ma corectatzi, pt k habar nu am despre sateliti, antene, recivere etc... :oops: , si cu toate k am citit tot topicul, nu am inteles mare lucru, sorry...
Ideea e urmatoarea. Daca o sa ma abonez la ei, adik o sa ma bonez oricum, cum fac sa vad la 3 televizoare, programe diferite in acelasi timp? E posibil asa ceva? Pt k nu cred k o sa cumpar cate un kit pt fiecare televizor in parte.
Inca o data, poate vb prostii, dar nu am nici cea mai vaga idee despre treburile astea, si va rog sa ma scuzati. Sunt aici atatzia termeni de care nu am auzit in viatza mea, asta e, omul cat traiest invatza...
Inainte sa citesc topicul acesta am vb cu catziva prieteni sa facem un abonament si sa facem noi o retea cu splitere sa vedem totzi, acum imi dau seama k vorbeam prostii :shock:
In alta ordine de idei, la MEDIA GALAXY ORHIDEEA, sunt niste recivere+antene, ASTON scrie pe antene, numai k nimeni nu stie ce-i cu ele. Nu au pretz, nu e nimeni care sa stie mai multe detalii. Am vb cu seful de magazin si i-am lasat nr de tel. cum o sa afle ceva o sa ma sune, sper cat mai curand.
Cu programele prin satelit cum sta treaba? Sunt si programele romanesti?
Inca o chestie, o sa vad nasol cu un televizor 16:9, programele transmise de ASTRAL prin cablu? :?: :?: :?:
E bine sa intrebi, cand nu stii... Si iata ca primesti si un raspuns cu dedicatie: nu este posibil sa vezi canale diferite pe mai multe televizoare simultan de la un singur receptor de satelit, fie el cum o fi si scrie pe el ce-o vrea. Acum, ca am lamurit asta, trecem la punctul doi, poti receptiona de la aceeasi antena, cu mai multe receptoare simultan, canale diferite, dar numai atunci cand toti "privitorii" se uita pe acelas satelit. Poti sa te aduni cu mai multi vecini, sa puneti mana de la mana si sa luati o antena meseriasa, sa legati atatea receptoare cat e si numarul de canale, sa le insumati, dupa care sa le distribuiti semnalul in sistem cablu cu splitere la toti vecinii (e rentabil daca numarul total al celor bransati depaseste numarul de canale si se impart abonamentele in mod egal la toti...). E o discutie mai ampla, daca te pasioneaza, am sa-ti explic. Am sa merg si pana la Orhideea sa vad ce e acolo si am sa-ti raspund, candva. Mediagalaxi, este in opinia mea un imens rahat; produsele de cap de serie lipsesc de la toate marcile, iar marfa prezentata este la suprapret. In legatura cu televizorul 16:9 afla ca se adreseaza in special celor care se uita la DVD; in materie de canale de televiziune sunt inca destul de putini care transmit in norma asta; receptorul digital de satelit stie sa schimbe formatul, dar vei pierde din marimea ecranului (si doar dai bani pe el...). Cateva posturi emit intr-adevar in 16:9 si e super, dar majoritatea nu o face si vei vedea "oameni grasi" sau vei renunta la niste centimetri destul de scumpi, ca sa vezi marimi normale. E o fitza si ca toate fitzele e pe bani...
Adrian[/quote]
Adrian Serban
23-11-2004, 12:13
mane idee e sa devii independent de operatorii de cablu
sai ia draq pe totzi cu sirma lor ca totzi is niste excroci, echipante de rahat antene subdimensionate care la cea mai mica picatura de apa...no signal....iar pentru 2-300 de mii cit va fi pe luna...gindeste ca atita costa shi abonamentul la cablu
si inca ceva...
VOI FACE ABO PENTRU O SINGURA CHESTIE...POATE ISHI DAU SEMA SHI TIMPITZII DE LA PROTV SAU ANTENA1 CARECEPTIA INDIVIDUALA ESTE O ALTERNATIVA VIABILA PENTRU EI.DECI II VOI STIMULA PUTIN CUM S-AR ZICE.
Se sparge un monopol, cel al cablistilor, si va apare altul, mult mai restrictiv si cu concurenta mult mai mica!
Domnule seca gold oare nu crezi ca ai innebunit prea multa lume cu goldbox-urile?
Si totusi dreptatea este de partea ta sunt foarte bune .Exact ca tine!
In ceea ce priveste pachetul romanesc ce se doreste a fi lansat ar fi totul O.K. dar nu este chiar complet .Unele programe sunt "umpluturi" de trei lei.De ce nu se ia un Marco Polo,un Discovery pentru a da si bietilor romanasi chef de obo si nu de alte lucruri necurate sau neortodoxe.Chiar sustin un program XXX daca e sa recunoastem.Trebuie sa recunoastem aces lucru .Cine nu ar privi la un program ca asta.Sigur ca multi vor sari la gatul meu contrazicandu-ma.Ca nu si nu .
bazil0101
23-11-2004, 13:07
SECAGOLD, AI DEVENIT VULPE?
FOCUS SAT-CNA-AVIZ / Focus Sat a primit avizul de retransmisie pentru teritoriul Romāniei
Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 23 nov 2004 / Eastern Space Systems SRL a primit marţi, 23 noiembrie, avizul Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru retransmisia de programe de televiziune īn sistem DTH / DVB pentru teritoriul Romāniei, prin intermediul unui serviciu cu denumirea Focus Sat.
Investiţia se cifrează la 5 milioane de euro pīnă īn prezent, a declarat reprezentantul Focus Sat īn faţa CNA, Adrian Cojocaru.
Sistemul de ridicare la satelit permite īn prezent retransmisia a 18 programe de televiziune, alte cīteva fiind disponibile pe satelit, astfel īncīt oferta iniţială va fi de 25 de programe, a mai spus reprezentantul Focus Sat. Īn primul an sistemul va oferi pīnă la 60 de programe.
Cojocaru a mai spus că primul pachet de programe costă 6 dolari, doilea īncă 4 la care se adaugă HBO cu 4 dolari.
Preţul pentru instalarea şi achiziţia echipamentului de recepţie este de 7,9 milioane de lei.
Sistemul va deveni operaţional īn 1- 2 luni de la primirea avizului de retransmisie, īn funcţie de rapiditatea primirii avizelor tehnice de la Inspectoratul General pentru Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor (IGCTI).
Focus Sat Este a treia cerere de DTH aprobată de CNA anul acesta după DTH Television şi Adisam Telecom.
Sursa: MEDIA EXPRES
RCS si UPC Romania se bat sa aduca in tara televiziunea digitala - Florentina Iana, Curierul National
Romania Cable Systems a comandat 150.000 de receptoare pentru semnal digital prin satelit de la Hyundai Digital Technology, contract in valoare de 10,5 milioane de dolari, conform agentiei coreene AFX.
Contactat de Curierul National, alexandru Oprea, director general al RCS&RDS, a confirmat ca a semnat un contract cu Hyundai Digital Technology pentru achizitionarea tehnologiei necesare implementarii serviciului DTH (Direct to Home) in Romania, adica transmiterea canalelor de televiziune direct de pe satelit. Firma a facut deocamdata o prima comanda de 5.000 de receptoare pentru semnal digital, fara a oferi insa detalii despre valoarea investitiei.
Cat priveste cifrele anuntate de Hyundai Digital Technology, Oprea a artat ca sunt estimative si ca nu crede ca va fi orba despre 150.000 de astfel de aparate.
RCS intentioneaza sa lanseze acest serviciu luna viitoare. Serviciul care foloseste tehnologia digitala poate fi receptionat in orice punct al tarii, vizate fiind suburbiile si zonele rurale, iar calitatea semnalului este net superioara. UPC Romania, un alt operator inportant de pe piata comunicatiilor prin cablu, si-a anuntat si el intentia de a lansa serviciul DTH. Firma mizeaza pe circa 200.000 de potentiali clienti, dar avertizeaza ca abonamentele vor fi duble fata de cele platite pentru cablu si anume de 10 USD.
UPC va lansa acest serviciu anul viitor, investitia depasind 20 milioane de dolari. Richard Anderson, director general al UPC Romania, a aratat ca tehnologia digitala nu este inca disponibila operatorilor de cablu din tara noastra, ei intentionand sa o importe de la o filiala din Viena.
... si pe www.rcs.ro
V-om fi pana la urma coplesiti cu operatori DTH de n-o sa mai stim in care directie sa "fugim" :D .
Parca vad frunti descretite pe RDI care o sa intrebe nu ce scule ai ,ci cate abo ai? :D :D :D
Cu cat vor fi mai multi cu atat mai bine,sper adica.... :roll:
Este absolut excelent ca deja exista o concurenta pe acest segment!
Datorita acestui fapt vor fi abonamente foarte rentabile!
V-om fi pana la urma coplesiti cu operatori DTH de n-o sa mai stim in care directie sa "fugim" :D .
Parca vad frunti descretite pe RDI care o sa intrebe nu ce scule ai ,ci cate abo ai? :D :D :D
Cu cat vor fi mai multi cu atat mai bine,sper adica.... :roll:
Daca toti providerii DTH se vor incapatana sa ne bage pe gat si receiverele lor restrictive, nu cred ca vor fi prea multi care se vor abona la mai multi provideri.
Astfel, intrebarea "cate abo ai?" va fi sinonima cu "cate scule ai?", asta fara sa mai socotim sculele pe care le avem deja. :lol: :lol: :lol:
@rz+ & @@@all,
Daca acest tip de transmisie ar fi fost facuta de un nou venit in lumea massmedia as mai crede in onestitate fata de abonatul care plateste.
Care-i concurentza intre societatzile de cablu ?
Nu vezi ca merg mana in mana pentru belirea abonatului pervertit cu manele si telenovele?
E ca la piatza unde nu vinde producatorul ci gaonul. El dicteaza pretzul in cardashie cu ceilaltzi gaoni,
Unde ai vazut concurentza reala intre cablisti?
De politica sferelor de influentza ai auzit? cartierul asta-i al meu, asta-i al tau.Cu sfantul patronaj al consiliului concurentzei, cna, igr, si alte organe de partid si de stat. Unde ai vazut sa intre o societete peste alta, inafara faptului prin cumparare?
Asta deoarece cablul asigura o mare dependenta multimii, e ca un drog-(dupa mine se folosesc si mesaja subliminale), si se mai asigura un foarte mare fond disponibil pentru guvernanti. O oaie buna de muls de cei alesi pentru a-i tine in frau pe cei multi si prosti.
Pane e circencis- daca citez corect.
@danjoe,
Iti dau dreptate in ceea ce priveste cablistii (In Brasov, RDS are monopolul) dar eu vorbeam de segmentul DTH...deci via satelit.
Pe asta am gasit la conax: http://www.conax.com/page/news_press_detail.asp?id=64 nu stiu daca a mai fost
Pai ca la romani nu e la nimeni!Pana acum nu s-a ocupat nimeni de DTH si acum deodata apar 3 Soc care vor sa dea pachete romanesti.
Oare de la 1.01.2005 transmisiile prin satelit o sa fie gratuite de se ingramadesc astia asa tare? :D :D :D :D
Astia de la Focus parca vindeau kit-uri de la 1.12 dar astia de la MEDIA EXPRES spun ca:"Sistemul va deveni operaţional īn 1- 2 luni de la primirea avizului de retransmisie" deci..o sa aduka Mosul de Craciun kit-uri de la Focus
:newyear: :newyear:
Have a nice day!!
Acum, daca tot au obtinut avizul de la CNA, ar putea sa faca publice frecventele pe care vor efectua testele... cred ca asta asteapta toata lumea :)
Pai normal ca ar tebuii sa transmita deja si sa fiie si FTA cel putin in Decembrie pentru a vedea si muritorii de rind ce vor cumpara(daca cumpara)asa se procedeaza,dar sa nu uitam ca suntem in Romaniia :D ,o sa apara oferta si pachetele.Acuma ce da domnu,ia frate ca e bun,tu fiind obligat sa semnez si la urma te trezesti cu un :shit:
MrMxyzptlk
24-11-2004, 06:58
Am devenit foarte curios ca nu cumva acel DTH Television, care a mai anunta t si 4 emisiuni premium proprii, este RCS sau UPC. Fac un copy paste la respectivul comunicat:
Bucuresti (MEDIA EXPRES) / 6 apr 2004 / Compania DTH Television Group din Bucuresti a primit la 6 aprilie 2004 licente audiovizuale pentru patru programe de televiziune si un program de radio, care vor īncepe emisia īn luna iulie 2004.
Astfel, postul de radio se va numi Magic FM si va difuza un program de divertisment de 24 de ore pe zi, fiind creat special pentru sistemul DTH. Procentul de productie proprie va fi de 20%, restul urmīnd a fi realizat de alti producatori: Nova Music, Media Services, Media Pro Music si Roton. De asemenea, procentul de programe informative va fi de 5%, cel de publicitate de 15%, iar cel de divertisment de 80%. Publicul tinta al postului sīnt tinerii cu vīrste cuprinse īntre 14 si 27 de ani.
Programele de televiziune vor avea un caracter tematic si vor difuza un procent de 15% productie proprie si 85% filme, programul constituindu-se din promovarea celorlaltor posturi de televiziune de filme, prin autopromo si making-of-uri. Programele de televiziune se vor reduce la un singur studio, fara sa aiba platouri de filmare sau corpuri redactionale, apropiindu-se īn schimb de o emisie total computerizata.
Primul din aceste programe se numeste Clasic Magic si va difuza filme artistice de tip clasic la fiecare doua ore, timp de 16 ore pe zi. Filmele difuzate vor fi produse īnainte de anul 1985, iar īn pauzele dintre ele vor fi transmise documentare scurte despre vedete si despre Hollywood-ul de pīna īn anii 1980. Procentul de reluari va fi de 60%. Al doilea program se numeste Magic X, si va difuza timp de 5 ore pe zi filme si documentare erotice pentru adulti. Profilul difuzarilor va fi de filme erotice soft īntre orele 0:00 si 01:00, si erotice hardcore īntre 01:00 si 05:00. Procentul de reluari pentru acest program este de 20%. Al treilea program se numeste Magic Action si va difuza filme de tip blockbuster timp de 16 ore pe zi, cu 60% reluari, iar al patrulea si ultimul program, Magic Box, va transmite filme si seriale de comedie cu baza de īncepere la ora fixa. Procentul de reluari pentru acest ultim post va fi de 50%.
Distributia pentru toate cele cinci programe se va face prin compania Spacecom Ltd, iar semnalele vor fi ridicate pe satelitul Amos 1. Conform documentatiei depuse la sediul CNA, echipele programelor vor fi formate din 14 angajati, toti urmīnd a avea o salarizare peste media pe tara.
Serviciile de radiodifuziune vor fi distribuite prin satelit si prin tehnologia Direct-to-Home, si vor fi criptate, abonamentul ridicīndu-se la sume cuprinse īntre 5 si 12 dolari, īn functie de tipul de pachet. Conform reprezentantilor societatii, platforma de distributie va cuprinde 3 pachete cu 16 programe īn total, iar pachetul de baza va contine 10 programe, fiind excluse cele publice, care sīnt foarte costisitoare. Distributia se va face mai ales īn mediile rurale, unde nu exista servicii de televiziune prin cablu.
Kitul de receptie va costa 180 de dolari fara TVA, si va include o antena parabolica si un receptor digital.
Metoda descrisa suna foarte a ABSat francez, insa pare a fii cea mai faina optiune.
MrMxyzptlk
24-11-2004, 07:01
A da, poate nu chiar RCS dar s-ar putea sa fie vorba de UPC. Si dupa ce stim ca va fii pe AMOS, zic eu ca Flux TV si Atomic apartine baietirol, si sunt programe de teste, foarte bine tinute secret ... Dar este clar ca Atomic-ul de pe AMOS este un test pentru acest sistem... PARERE PERSONALA
A da, poate nu chiar RCS dar s-ar putea sa fie vorba de UPC. Si dupa ce stim ca va fii pe AMOS, zic eu ca Flux TV si Atomic apartine baietirol, si sunt programe de teste, foarte bine tinute secret ... Dar este clar ca Atomic-ul de pe AMOS este un test pentru acest sistem... PARERE PERSONALA
Si daca o sa aiba semnalul la fel ii bag in p... m...
MrMxyzptlk
24-11-2004, 13:59
Si daca o sa aiba semnalul la fel ii bag in p... m...
De acord. Insa sunt niste intrebari: Adisam ca operator va avea pe satelit un pachet. Asta stim. Deci oare Adisam&UPC coproduction sau o sa avem cel putin 5 pachete DTH in Romania:
1.FocusSat
2.RCS
3.UPC
4.Adisam
5.Magic DTH
???
Eu zic ca unele de aici sunt unul si aceeasi insa dupa informatiile existente in acest moment se pare ca o sa avem 5 pachete DTH.
casaverlag
24-11-2004, 15:20
exista o hotarare a comisiei europene prin care toate firmele
care emit pachete pe sateliti, sunt obligate sa nu restrictioneze vizionarea acestora prin obligativitatea achizitionarii de echipamente technice de receptie(inafara de cartela de abonament) Vezi cazul PREMIERE care a trebuit sa renunte la BOX-ul Nokia (un mare dezastru) si alegerea unei variante de vinzare a pachetului propriu-zis prin vanzarea unei cartele sau ofertele generoase de atragere a abonatilor. Aceste oferte sunt: un abonament pe 24 de luni basis-pachet si un receiver pregatit pentru receptia PREMIERE fara a impune insa receptia pachetului prin achizitionarea intregului echipament technic. Cine doreste, putem oferi detalii technice juridice despre aceste hotarari a Tribunalului de la Strassburg sau a Comisiei Europene de la Luxemburg privitoare la receptia fara restrictii a programelor de televiziune private. Astfel daca una din firmele romanesti care emit pe satelit vor impune restrictiv aceste dotari technice veti putea in baza unor capitole juridice sau a unor cauze deja desfasurate sa obtineti abonament la aceste pachete de programe de televiziune fara nici o restrictie adresindu-va instantei de judecata.
CASA Verlag
Mircea S. Bozan
Herausgeber
Anonymous
24-11-2004, 15:36
@casaverlag
Din cite imi amintesc a fost si in Italia un scandal asemanator cu Tele+ si Stream ?
Salutari ! ne plangeam ca o sa avem monopol si la transmisii DTH si deodata avem cinci pachete!!! Foarte bine! Asta inseamna s-ar putea sa fie cautati cei ce stiu sa monteze antenele astea. Revin cu ideea ca e bine sa facem o lista cu cei interesati care sa contina adresa,zona in care locuim ,o adresa de mail , eventual aria pe care o putem acoperi si sa le-o trimitem celor de la Focus-sat,RCS,etc Am mai observat ca destul de multi de pe aici au si firme care se ocupa cu antene satelit .Parerea mea e ca aceste mici firme (sau mari) ar fi mai indicate sa vanda kit-urile DTH decat un lanţ oarecare de magazine pentru ca acestea au mai multa experienta intr-ale satelitilor si pot oferi o cantitate mai mare de informatii si ajutor potentialilor clienti. Se poate trimite si o lista cu firmele interesate de distributia acestor kit-uri cu toate ca intr-unfel aceste firme si-ar face concurenta la echipamentele FTA. :? clasix
@clasix
:D Fisele de inscriere pentru instalatori au fost trimise astazi si sunt CONFIDENTIALE.
Trebuie sa intelegi un lucru: TINTA nr. 1 pentru orice operator telefonie, cablu, internet, PAY-TV, etc. este SA FACA ABONAMENTE. Odata facut abonamentul, IMPLICIT va veni si INSTALAREA. Cel mai greu lucru este sa-l convingi pe OM sa faca PASUL.
Asadar, identic cu TELEFONIA MOBILA (i-mi place enorm sa compar fenomenul PAY-TV cu telefonia; este aproape identic din toate punctele de vedere) intr-un oras vor fi N puncte, prin magazine de electronice precum Flamingo, Altex, Flanco, Metro, care vor face abonamente si eventual 1,2 firme de antenutze care vor face instalarile. Gaditi-va ca nu este prea bine sa fi singur instalator intr-un oras, daca zilnic cele 10 puncte cu agenti de vanzari (abonamente) din oras aduna cate 2 indivizi, nu ai cum sa montezi a doua zi 20 de antene.
FOCUS SAT nu cred ca agreaza instaltorii din ziar de la Mica Publicitate sau amatori singuratici, dornici de montat asa la negru, etc. Aici se va lucra de la FIRMA la FIRMA, cu documente SHTAMPILATE :D (facturi si garantii).
Hai noroc,
.... 8)
Unul dintre reprezentantii lui FOCUS SAT a lucrat si la TELEMOBIL, loc in care am lucrat si eu in 98, 99 in ultimul an de facultate. In fata ochilor trebuia sa vad scris numai ABONAMENT, MUNCA DE COVINGERE, INSISTA INTRUNA ...!!! FAU UN ALT TIP DE OFERTA ...!!! INCERCA SA-l ATRAGI PRIN ASTA SI ASTA ... !!! NU ASTEPATA SA TE CAUTE, CAUTA-L TU SI INTREABA-L DACA S-A MAI GANDIT ... !!! INSISTA ... !!! ZAMBESTE ... !!! FA IN ASA FEL INCAT SA FI AGREABIL ... !!! SA NU VA PRIND CA SUNTETI IMBRACATI LA LUCRU ALTFEL DECAT LA 4 ACE ...!!! SA NU VA PRIND NEBARBIERITI ... !!! :D :D :D munca ... nu ce sa face astazi. Abonamente usoare fac aia de la CONNEX si ORANGE. Aia numa stau si vin de-a moaca clientii.
Aici va fi foarte dificil, EXTREM DE DIFICIL pana-l vei face pe client sa iasa pe usa sub brat cu kit-ul FOCUS!!!
.... 8)
E de-ajuns sa-si ia cativa, intr-un cartier rezidential (sat/comuna sau alta locatie izolata, fara cablu) pentru a se declansa efectul de turma (de data asta in sens pozitiv :) )
Asta s-a intamplat mai demult... imediat dupa revolutie, cand au fost introduse in tara zeci de mii de ''farfurii turcesti'' (acele antene YAGI, cu reflector gen parabola, in spate)
Inclusiv eu am comercializat acele stifturi :) declansand ''fenomenul'' in Brasov...
Imediat dupa ce instalam la o persoana, primeam telefon de la vecinii lui, pentru a le monta si lor!
Desi FOCUS SAT este o jucarie mai scumpa, e posibil sa se declanseze acelasi fenomen de turma...
Daca isi fac puternic reclama (si neaparat sigla FOCUS SAT pe antena) au sanse mari de rusita.
Din partea mea astia de la Focus poate sa cheme si pe soacra-mea sa le instaleze antenele.Eu unul oricum nu ma duk sa ma milogesc la ei ca sa le pun oalele pe casa si nici nu o sa ma intereseze prea tare daca le merge sistemele deja instalate sau nu,oricum prea multi nu cred ca o sa se ingramadeasca asa tare sa le cumpere kit-ul.Castigul mare va fi la plate in rate a sistemului si aici probabil ca o sa vanda ceva.
Have a nice day!
szilagyi
24-11-2004, 22:13
@TanoNet nu fi asa de pesimist....economia de piata asa functioneaza cum scria @rz+ ...oricum inceputul e greu pana se sparge gheata...dupa aia numa sa joiesti sa montezi kiturile...oricum bafta!!!
Salutari ! ma duc maine sa-mi fac firma ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ce parere aveti ,lansarea acestor kit-uri va face sa scada vinzarile la instalatiile FTA? sau teoretic FTA pt. ca exista pach-ul.... ????? :?:
Cine nu-si permite sa achizitioneze kitul cash, acela nu-si va permite nici sa plateasca abo lunar de cumarari ppv sa nici nu mai vorbim.
.... are dreptate aici se vor lucra pe firme cu contract si clauze (termene) bine puse la punct.
Am impresia ca multi newbie sau cine nu a avut tangenta cu lucru pe baza de contract habar nu au de raspunderi.Nimeni nu vrea sa vorbeaasca de partea kaka al lucrurilor toata lumea aude doar fosnetul banilor de plastic in buzunare si isi face planurile de imbogatire.
Nimeni nu se intreaba partea cu teapa unde este?Unde pot sa-mi tai craca sub picioare sau unde voi fi ajutat cu doua fireze?
Ganditi-va.......inainte de aventuri.
by the way ,am primit si eu fisa de inscriere,deci nu-mi bat gura sau degetele degeaba. :wink:
szilagyi
24-11-2004, 22:31
dupa parerea mea FTA-urile patch-uite cred ca vor ramane pentru noi ,cei care facem un hobby din asta...eu de exemplu abia astept sa se schimbe ceva sau sa vad ce se mai poate face sa vezi cat mai mult , sa introduc coduri, sa patchuiesc...e o frumusete, o satisfactie cand vezi ca merge......asta e parerea mea
ce este frumos in a patchui ,a incarca un soft intr-un receptor decat in aceea de a baga cardul in reader , si dai insuri,comenzi pana se-nroseste si daca dupa 2-3 zile de chinuiala ai imagine sa vezi atunci satisfactie!
Nu vor fi deloc afectate vanzarile de echipamente conventionale, aflate in momentul acesta pe piata. Spre exemplu intr-o zi am luat la purecat lista cu clientii mei, vanzarile si instalarile si am ajuns la urmatoarea statistica. Valabil pentru zona din centrul tarii. Din toate incasarile:
50% cetateni italieni
20% alte nationalitati: germani, francezi, olandezi, turci, arabi (cam astia-s pe la noi)
10% CATV
20% romani vanzari de scule din magazin, instalari de antene la tara sau casele de vacanta.
Cifra de afaceri nu v-o dau. Dar judecati si voi cu ce voi putea fi eu afectat ... Incepand cu luna Februarie ma apuc de limba italiana, deoarece se preconizeaza ca in 2-3 ani, din 180.000 de locuitori pe care ii are orasul Sibiu, 10.000 - 15.000 vor fi italieni, prin dezvoltarea continua a afacerilor "macaronare" in oras. :lol: :lol: :lol:
.... 8)
Anonymous
25-11-2004, 09:05
www.capital.ro
Se naste o noua piata TV fara cablu
Patru companii si-au anuntat intentia de a lansa servicii de televiziune digitala prin satelit
O veste buna pentru cei care nu sunt abonati la cablu: vor avea posibilitatea sa aleaga un nou serviciu ce necesita doar o antena parabolica si echipamentul aferent. Se anunta deja o concurenta puternica in Romania pe un segment de trei milioane de case. Va puteti inchipui un fel de televiziune prin cablu fara... cablu? Baietii "de la cablu" nu va vor mai intinde prin casa fire, ci va vor monta doar o mica antena parabolica cu care veti prinde aceleasi programe de pe cablu, ba mai mult, veti beneficia si de numeroase optiuni. Acesta ar fi serviciul de televiziune digitala prin satelit DTH (Direct To Home), care se pregateste sa fie lansat si in Romania. Nu de o singura firma, ci de trei-patru companii, ale caror proiecte, aflate in diferite stadii, tintesc in principal zonele neacoperite de societatile de televiziune prin cablu, adica aproximativ trei milioane de case. Febra DTH a cuprins dintr-o data companii mai mult sau mai putin cunoscute pe piata de comunicatii: Focus Sat, RCS&RDS, UPC Romania si Adisam au intentii clare. O alta companie, DTH Television Group, ar putea fi un posibil jucator, dar reprezentantii sai s-au abtinut de la orice comentariu. Firma Focus Sat a organizat special o conferinta de presa in care a anuntat ca in decembrie a.c. serviciul sau va fi functional. Serviciul Focus Sat va oferi 25 de programe TV, iar "kitul" de instalare va costa opt milioane de lei plus TVA, in timp ce cuantumul lunar al abonamentului va fi intre 180 si 390 de mii de lei, in functie de canalele alese de client. "Tinta noastra o reprezinta cei care nu au acum acces la serviciile de televiziune prin cablu, declara Cristinel Popa, director general Focus Sat. Si in localitatile din mediul rural sunt oameni cu posibilitati materiale, care si-ar dori TV prin cablu sau beneficiaza de servicii nesatisfacatoare. Exista preoti, primari, politisti, doctori, directori ai asociatiilor agricole. Pe de alta parte, in Romania sunt mii de case de vacanta, multe dintre ele aflate in afara zonelor de acoperire ale cablistilor, iar proprietarii isi pot permite sistemul nostru". Cu o investitie care se ridica la cinci milioane de dolari, estimata a se amortiza in primii ani de functionare, Focus Sat se asteapta la 200 de mii de abonati in primii trei ani. Unul dintre "greii" cablistilor, UPC Romania, a anuntat cea mai mare investitie in acest domeniu: 20 milioane de dolari pe o perioada de trei-patru ani, cu o perioada de amortizare de cinci-sase ani. Serviciul va fi disponibil in primavara anului viitor si va tinti, spune Andreea Nastase, PR Manager UPC Romania, "noile zone rezidentiale aflate in afara zonei de acoperire a retelelor de cablu si locuintele din mediul rural". Abonamentul lunar va costa intre 10 si 13 euro, iar costurile de instalare suportate de client se vor ridica pana la 100 de euro. "In celelalte tari din Europa Centrala si de Est, UPC subventioneaza costurile receptoarelor digitale pe care le oferim spre folosinta clientilor in momentul achizitionarii serviciului. Probabil ca vom proceda la fel si in Romania, clientul urmand sa achizitioneze doar antena de satelit", explica Andreea Nastase. La trei ani dupa lansarea serviciului, UPC Romania se asteapta la circa 150 de mii de clienti in segmentul DTH. Un alt "greu" din industria cablului, RCS&RDS, este decis sa-si completeze serviciile de comunicatii si cu o platforma DTH. Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, a declarat pentru Capital ca serviciul va fi lansat in prima jumatate a lunii decembrie, dupa ce "a cochetat" cu ideea de DTH mai bine de un an. El a spus ca proiectul se afla in faza de "definitivare a detaliilor" si nu a oferit nici un amanunt legat de tarife, nivelul investitiilor si estimarile pentru primii ani. Cat priveste concurenta, Alexandru Oprea a declarat ca "in DTH nu conteaza cine ajunge primul intr-o anumita zona, important este cine ajunge primul la abonat. Cand clientul ia decizia sa aleaga o companie DTH si investeste in echipament, probabilitatea sa schimbe furnizorul este mult mai mica." Adisam vine cu experienta DTH de pe piata americana. Proprietarii Adisam, Dima Samata si Adrian Vlad, ofera in SUA si Canada (prin firma Romanian Satelite Network) canalele Pro TV International, Prima TV, Antena 1, Realitatea TV, B1 TV si Etno TV pentru aproximativ 5.000 de abonati. Dima Samata a declarat ca o decizie privind proiectul din Romania va fi luata la jumatatea lunii decembrie, dupa consultarea cu un partener strain. In cazul in care se vor decide sa lanseze, cei de la Adisam vor oferi in prima faza 30 de canale cu o investitie de sase milioane de euro si cu un cost de instalare de aproximativ 150 de euro. Adisam se asteapta la 110-120 de mii de abonati in primii trei ani. Dima Samata face previziuni curajoase si transante: "Pe piata este loc de cel mult doi distribuitori. Probabil ca, in cativa ani, pe piata romaneasca vor ramane unul sau doi furnizori DTH, ceilalti fiind preluati de marii jucatori." In piata care se va forma, patru elemente principale vor face diferenta intre jucatori: relatia cu clientii, marketingul, oferta de programe si politica de pret. Spre deosebire de cablul TV, unde clientul nu prea are de ales.
De ce sa alegem DTH?
Avantaje
+ Un potential client nu este legat de o anumita firma de cablu, conectarea facandu-se prin antena parabolica. Cu alte cuvinte, pe aceeasi strada, pot fi vecini abonati la furnizori DTH diferiti.
+ Imagine si sunet digital de calitate
+ Interactivitatea serviciului: clientul isi poate alege posturile TV din pachet, poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi receptionate doar de el (Pay Per View), poate inchiria virtual filme si spectacole (video on demand)
+ Abonamentul lunar este comparabil cu cel al societatilor de cablu.
+ Programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare din care clientul poate alege.
Dezavantaje
Costurile ridicate ale echipamentului de instalare care pot ajunge pana la zece milioane de lei.
Intr-o prima faza serviciul nu va oferi transmisie de date.
In anumite conditii atmosferice se poate intrerupe semnalul.
Service dificil, din cauza zonelor inaccesibile.
Instalarea dureaza mai mult.
KingBlana
25-11-2004, 09:35
becali , DE CE NU CITESTI SECTIUNEA NEWS ?
http://www.rdi-sat.com/f2/viewtopic.php?t=30641
Heeee Heeee :lol: :lol: :lol:
Fratilor ma amuza un singur lucru ... Nimeni nu pomeneste, probabil de frica sau de nestiinta, nu-mi pot explica, de urmatorul aspect, cel mai important, de care numai un instalator de TV Satelit se loveste toata ziua:
Sa nege cineva ce scriu eu aici.
1. Procent de 95% dintre posesorii de televizoare din Romania au cate 2-3 bucati de TV imprastiate prin casa.
2. 70% dintre cei care intra intr-un magazin de antene si solicita instalarea unui sistem de satelit, cer si solutia pentru a vedea independent la cele 3 televizoare.
Ce oferte face DTH-ul in sensul asta nu spune nimeni??? Daca nu vor face asa ceva vor avea abonati FIX-PIX, ca n-o sa plateasca nimeni intr-o casa 3 abonamente veci ...!!!
Sau se va proceda oare ca la casele de schimb cu comision???? Semnezi contractul cu abonatul si dupa aia-i spui ca defapt ..... bla, bla ... Nu stiu pe ca se mizeaza, dar SE TACE LA CAPITOLUL ASTA MORTZISH FRATILOR .... FUNNY .... NU-I ASA???? :D :D :D
.... 8)
Anonymous
25-11-2004, 14:41
He, he...probabil ca vor recomanda si un amplificator de uhf pentru rf-ul receptorului si ce vede 1 sa vada toti, ori un lnb quatro (si de aici treburile se complica...adica inca 2 receptoare, etc) ...asa ca draga @ .... ai mare dreptate... :lol:
He, he...probabil ca vor recomanda si un amplificator de uhf pentru rf-ul receptorului si ce vede 1 sa vada toti, ori un lnb quatro (si de aici treburile se complica...adica inca 2 receptoare, etc) ...asa ca draga @ .... ai mare dreptate... :lol:
ma mira ca niste maestrii de talia voastra nu sau gindit la solutia cea mai simpla si eficienta:
- un set AV SENDER/RECEIVER
- inca 1-2 AV RECEIVERE optional
setul costa ~2.5mil si 1 receiver ~1.5mil la STRONGSAT :) Am instalat asa ceva la viata mea si merg impecabil.
banuiesc ca asta va fi solutia optima, cred ca goldboxurile nu or sa aibe modulator
@onyx
Dar maestre ... prin ce scri tu sa inteleg ca un TEVEU se vede, sa zicem: Atomic TV, pe altul HBO si pe cel de-al treilea PRO TV???? :roll:
.... 8)
Anonymous
25-11-2004, 15:07
Ideea este ca indiferent ce solutie se gaseste, COSTA! in plus si nu cred ca oamenii obisnuiti care vor o alternativa reala la cablu ar mai baga mana in buzunar chiar si pentru 2 mil. jumate...
Bafta!
@onyx
Dar maestre ... prin ce scri tu sa inteleg ca un TEVEU se vede, sa zicem: Atomic TV, pe altul HBO si pe cel de-al treilea PRO TV???? :roll:
.... 8)
nu mo. Se vede acelasi lucru :lol: :lol: :lol: Daca vrei 3 programe diferite pe 3 TV diferite = 3 receptoare + 3 abo + LNB Quad. Daca vrei 1 program cu 1 receptor pe 3 TV (probabil ca multi vor vrea si asa) solutia cea mai buna e cea prezentata de mine (fata de varianta cu modulator ai avantajul unei mari flexibilitati, imagine buna si poti folosi telecomanda ceea ce e foarte important)
@ONYX
Pai da fra ... dar in cazul asta nu ai inteles ce am vrut eu sa zic!!!! Ce zici tu: Seturi AV si Remote Control Extender, Piramide, Shoareci si alte prosti ... deastea am vandut si montat pana acum vreo 75 de bucati, la aia care in timp ce manca in bucatarie vor sa se uite si la MINIMAXU' care deobicei il vedea in sufragerie.
AV SENDERUL al este un "SCART DE 100m CU ANTENE SI INTOARCERE IR".
Aici este vorba de receptie INDEPENDETA. Daca au TP-urile pe acceasi polaritate mere cu POWER PASS splitat semnalul la mai multe receivere. Le putem propune sa dea un CARD si un sistem de sharing in retea wireless pe 50 m.
.... 8)
@ONYX
Aici este vorba de receptie INDEPENDETA. Daca au TP-urile pe acceasi polaritate mere cu POWER PASS splitat semnalul la mai multe receivere. Le putem propune sa dea un CARD si un sistem de sharing in retea wireless pe 50 m.
.... 8)
nici o sansa daca se imperecheaza cardul cu boxul.
mdaaa ... :roll: :roll: :roll: ... mai multe probabil vom cunoaste peste vreo doua saptamani.
Hai noroc,
.... 8)
BABANOVAC1980
25-11-2004, 18:18
- FREE equipment
- FREE standard installation
- PLUS your first month's subscription at half price
Ehhhhh.... visez cu ochii deschisi... :roll:
http://www.ordersky.com/
da,dar oferta respectiva e pt un pachet pt care platesti 60EUR pe luna
BABANOVAC1980
25-11-2004, 18:47
da,dar oferta respectiva e pt un pachet pt care platesti 60EUR pe luna
Iubire,
Daca iti permiti un riciver de 200 de euro+ taxa lunara (cat o fi ea..)
iti permiti 60 euro/luna+ppv
eu unu as plati dar sa am cele mai cool canale (HBO,Pro tv, Pro Cinema, Antena 1, AXN, Discovery, Animal, MTV si PPV cu filme ADEVARATE)
Ideea este alta.
Vine omul iti monteaza antena, iti da Reciverul si o luna Moca. Asta in afara.
Pe cand "parca vad" vine instalatorul trebuie sa-i dai 50-100 dolars ca sa-ti monteze antena si cacatul de Kit care val 200 euro.
bazil0101
25-11-2004, 18:58
si cine te opreste :) , poate oferta lui gompo mai este valabila
http://www.rdi-sat.com/f2/viewtopic.php?t=18879
Sora mea a avut abonament la Stream si a primit GRATUIT receiverul!
Asta pentru un an... apoi a renuntat fara nici o problema.
Bine, am inteles ca si ai nostri vor oferi 6 luni abonament moka, dar au incarcat putin la echipament...
BABANOVAC1980
25-11-2004, 19:02
La cele din afara (englezesti) merg pe ideea:
"Cat e pirateria-n floare nici in .... nu ma doare hi hi hi..."
catalinn
25-11-2004, 19:21
SKY ITALIA:
RECEIVER+ ANTENA+ INSTALARE+PRIMA LUNA GRATIS= 0 :clap:
PE URMA :rdiband:
IN PRIMELE 10 ZILE DE LA "ACREDITAREA" CARD-ULUI, FACI REZILIEREA CONTRACTULUI :nope: , SI O DEZACTIVEAZA DUPA 8,9 LUNI. NUMAI ZIC, CA , RECEIVERUL NU PREA II MAI INTERESEAZA :drunk:
- FREE equipment
- FREE standard installation
- PLUS your first month's subscription at half price
Ehhhhh.... visez cu ochii deschisi... :roll:
http://www.ordersky.com/
Din pacate a interbarea:
Is Sky digital available outside the UK, Isle of Man, Channel Islands, Northern Ireland or the Republic or Ireland?Show/Hide
raspunsul este :
answer
Sky digital is not available outside of these territories.
Adrian Serban
26-11-2004, 11:21
ma mira ca niste maestrii de talia voastra nu sau gindit la solutia cea mai simpla si eficienta:
- un set AV SENDER/RECEIVER
- inca 1-2 AV RECEIVERE optional
setul costa ~2.5mil si 1 receiver ~1.5mil la STRONGSAT :) Am instalat asa ceva la viata mea si merg impecabil.
banuiesc ca asta va fi solutia optima, cred ca goldboxurile nu or sa aibe modulator
Numai ca cine detine telecomanda pentru receptor, schimba canalul pentru toti care se uita si pe celelelte televizoare...
Cu stima
@bebelus
@all
Va rog, cititi topicul in intregime si nu mai postati de doua ori acelasi mesaj....in cazul de fata, articolul din Capital....
fabian23
26-11-2004, 16:01
Faptul ca si-au declarat intentia de a aparea pe piata intr-un viitor apropiat a mai multor companii de ditributie a programelor prin satelit nu poate decat sa ne bucure dupa atata amar de vreme. Totusi nici una dintre ele nu a avut de-a face cu asa ceva pana acum (exculzand UPC-ul), asa ca asteptarile noastre sa nu fie prea mari. Investitiile pe care le-au promis nu se pot ridica la pretentiile unui provider din Vest, asa ca poate nici macar intr-un viitor mai indepartat nu vom putea beneficia de posibilitatile reale oferite de o asemenea platforma. Pe de alta parte exista modul de abordare a pietii, in care personal nu vad nici o diferentiere clara intre oferta pe cablu si cea pe satelit, sau mai bine zis cea pe care o va oferi. Este totusi prematur sa vb de ceva care inca nu s-a intamplat dar sunt aproape convins ca oferta nu va diferi prea mult cu cea de pe cablu. Poate la capitolul calitate a transmisiei , etc, dar pe cine intereseaza asta? Oferta se adreseaza in special celor de la tara iar aici vb. despre cei de la Focus, unde vizati sunt cei cu situatie materiala buna, primarii, cei care si-au tras vile si mai stiu eu care. Acestia care pana acum nu au avut posibilitatea de a urmari anumite programe romanesti , or sa fie entuziasmati peste masura dar ce folos pentru noi ceilalti care stim totusi ceva despre tot cea ce inseamna televiz. Digitala. Atat timp cat nu se va veni cu o oferta clara (gen Premiere, C+, etc), care sa includa canale propii dedicate (ptr. transmisiile meciurilor din UCL sau a echipei nationale. V-ati gandit vreodata ce ar fi daca meciurile echipei nationale sau cele din divizia A s-ar transmite NUMAI in sistem pay-TV sau chiar PPV de catre un asemenea operator??? Si nu ar mai fi lasate la liber ca acum? Pun pariu ca multi s-ar abona! Dar acest lucru costa o groaza de bani, bani pe care nici unul nu se arata dispusi sa-i cheltuie) si care nu se regasesc in nici o oferta a unui operator de cablu, nu vor adera prea multi. Mai este de discutat si politica adoptata prin care te obliga la achizitionarea unui packet complet ceea ce nu este chiar in regula in cazul celor care deja au antena. Experianta UPC-ul a iesit la iveala aici care prin puratatoarea de cuvant a afirmat ca vor avea in vedere si acest lucru, promovand ideea achizitionarii (subventionate!!!) a numai receiverului.
Concluzionand, este totusi bine ca si-au anuntat intentia de a fi prezenti pe piata mai multi operatori ceea ce va duce la o stabilizare a ei (daca acest lucru se va intampla) si premizele unei unei oferte cat mai bogate si mai variate.
Insa pana atunci este cale lunga .
FAbian23
La Sky italia de exemplu daca vrei un al doilea card pt. aceeasi locuinta -pt. al doilea receptor, ti-l dau fara probleme la un pret mult mai mic dar cu singura conditie ca acel receptor sa fie obligatoriu conectat la linia telefonica ,pentru a controla periodic daca acel receptor se afla intr-adevar in acea locuinta.
Credeti ca Focus va adopta aceeasi tehnica de verificare a locatiei unde se afla receiver-ul ca cea a celor de la Sky, si anume prin linie telefonica ?
Pentru ca daca va fi asa, cred ca nu vor putea sa-si atinga scopul initial, si anume acela de a "patrunde" si in zonele mai putin accesibile (munte, sate izolate), acolo unde liniile telefonice sunt inca o "raritate" :roll:
Linia telefonica este pentru canalele ppv si cele interactive(o parte).
Cardul se poate incarca sa zicem cu 5 "jetoane" sau cate o fi ele,dau un exemplu-difera de la un provider la altul-asat inseamna ca poti vedea 5 filme sau evenimente ppv cand vor "muschii tai" :D .Cand ajungi la cel de-al 4 credit receptorul va suna la firma pt. a-ti incarca cu inca alte 5 credite cardul care ti se vor vedea la urmatoarea factura emisa.
Incarcarea creditului se poate face si telefonic anuntand la call center dorinta de a vedea evenimentul sau filmul respectiv,de preferat cu cateva ore inainte ca sa fie timp necesar pt. procesarea cererii si introducerea lui in streamul de date.
Pe langa acesta, cu linia telefonica receptorul poate sa informeze centrul despre canalele tale preferate,care sunt vizionate mai des..samd pt. a face o statistica la ceea ce se vizioneaza mai mult pt. a face investitii mai ample in sectorul respectiv.
Colegul @tylk spune bine ....
Adica traim intr-o epoca a informatiilor, in care Securitatea nu mai trebuie sa-ti asculte telefonul sau sa intrebe vecinii ce fraci si ce te :shit: . Fiecare card, din alea 15-20 cu banda magnetica sau chip din pormoneul propriu, pe care le bagi prin prin toate dispozitivele moderne de acces, cumparare, schimb, etc. emanah informatii confidentiale despre propria ta persoana, astfel intr-o saptamana SECU' iti poate trage o fisa superba de 10 pagini cu cine esti, ce mananci si ce te :shit: . Si daca de la "SANIUTZAH" ai trecut la "BALLANTINES" si aia se vede si da de gandit. :roll: :roll: :roll:
MA :shit: IN SITEMELE MODERNE BAZATE PE SMARTCARD!!!!
.... 8)
Se anunta deja o concurenta puternica in Romania pe un segment de trei milioane de case. Va puteti inchipui un fel de televiziune prin cablu fara...cablu?
Baietii "de la cablu" nu va vor mai intinde prin casa fire, ci va vor monta doar o mica antena parabolica cu care veti prinde aceleasi programe de pe cablu, ba mai mult, veti beneficia si de numeroase optiuni. Acesta ar fi serviciul de televiziune digitala prin satelit DTH (Direct To Home), care se pregateste sa fie lansat si in Romania.
Nu de o singura firma, ci de trei-patru companii, ale caror proiecte, aflate in diferite stadii, tintesc in principal zonele neacoperite de societatile de televiziune prin cablu, adica aproximativ trei milioane de case. Febra DTH a cuprins dintr-o data companii mai mult sau mai putin cunoscute pe piata de comunicatii: Focus Sat, RCS&RDS, UPC Romania si Adisam au intentii clare.
O alta companie, DTH Television Group, ar putea fi un posibil jucator, dar reprezentantii sai s-au abtinut de la orice comentariu. Firma Focus Sat a organizat special o conferinta de presa in care a anuntat ca in decembrie a.c. serviciul sau va fi functional.
Serviciul Focus Sat va oferi 25 de programe TV, iar "kitul" de instalare va costa opt milioane de lei plus TVA, in timp ce cuantumul lunar al abonamentului va fi intre 180 si 390 de mii de lei, in functie de canalele alese de client. "Tinta noastra o reprezinta cei care nu au acum acces la serviciile de televiziune prin cablu, declara Cristinel Popa, director general Focus Sat.
Si in localitatile din mediul rural sunt oameni cu posibilitati materiale, care si-ar dori TV prin cablu sau beneficiaza de servicii nesatisfacatoare. Exista preoti, primari, politisti, doctori, directori ai asociatiilor agricole.
Pe de alta parte, in Romania sunt mii de case de vacanta, multe dintre ele aflate in afara zonelor de acoperire ale cablistilor, iar proprietarii isi pot permite sistemul nostru". Cu o investitie care se ridica la cinci milioane de dolari, estimata a se amortiza in primii ani de functionare, Focus Sat se asteapta la 200 de mii de abonati in primii trei ani.
Unul dintre "greii" cablistilor, UPC Romania, a anuntat cea mai mare investitie in acest domeniu: 20 milioane de dolari pe o perioada de trei-patru ani, cu o perioada de amortizare de cinci-sase ani.
Serviciul va fi disponibil in primavara anului viitor si va tinti, spune Andreea Nastase, PR Manager UPC Romania, "noile zone rezidentiale aflate in afara zonei de acoperire a retelelor de cablu si locuintele din mediul rural". Abonamentul lunar va costa intre 10 si 13 euro, iar costurile de instalare suportate de client se vor ridica pana la 100 de euro.
"In celelalte tari din Europa Centrala si de Est, UPC subventioneaza costurile receptoarelor digitale pe care le oferim spre folosinta clientilor in momentul achizitionarii serviciului. Probabil ca vom proceda la fel si in Romania, clientul urmand sa achizitioneze doar antena de satelit", explica Andreea Nastase.
La trei ani dupa lansarea serviciului, UPC Romania se asteapta la circa 150 de mii de clienti in segmentul DTH. Un alt "greu" din industria cablului, RCS&RDS, este decis sa-si completeze serviciile de comunicatii si cu o platforma DTH.
Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, a declarat pentru Capital ca serviciul va fi lansat in prima jumatate a lunii decembrie, dupa ce "a cochetat" cu ideea de DTH mai bine de un an. El a spus ca proiectul se afla in faza de "definitivare a detaliilor" si nu a oferit nici un amanunt legat de tarife, nivelul investitiilor si estimarile pentru primii ani.
Cat priveste concurenta, Alexandru Oprea a declarat ca "in DTH nu conteaza cine ajunge primul intr-o anumita zona, important este cine ajunge primul la abonat. Cand clientul ia decizia sa aleaga o companie DTH si investeste in echipament, probabilitatea sa schimbe furnizorul este mult mai mica." Adisam vine cu experienta DTH de pe piata americana.
Proprietarii Adisam, Dima Samata si Adrian Vlad, ofera in SUA si Canada (prin firma Romanian Satelite Network) canalele Pro TV International, Prima TV, Antena 1, Realitatea TV, B1 TV si Etno TV pentru aproximativ 5.000 de abonati. Dima Samata a declarat ca o decizie privind proiectul din Romania va fi luata la jumatatea lunii decembrie, dupa consultarea cu un partener strain.
In cazul in care se vor decide sa lanseze, cei de la Adisam vor oferi in prima faza 30 de canale cu o investitie de sase milioane de euro si cu un cost de instalare de aproximativ 150 de euro. Adisam se asteapta la 110-120 de mii de abonati in primii trei ani. Dima Samata face previziuni curajoase si transante: "Pe piata este loc de cel mult doi distribuitori.
Probabil ca, in cativa ani, pe piata romaneasca vor ramane unul sau doi furnizori DTH, ceilalti fiind preluati de marii jucatori." In piata care se va forma, patru elemente principale vor face diferenta intre jucatori: relatia cu clientii, marketingul, oferta de programe si politica de pret. Spre deosebire de cablul TV, unde clientul nu prea are de ales.
De ce sa alegem DTH?
Avantaje
+ Un potential client nu este legat de o anumita firma de cablu, conectarea facandu-se prin antena parabolica. Cu alte cuvinte, pe aceeasi strada, pot fi vecini abonati la furnizori DTH diferiti.
+ Imagine si sunet digital de calitate
+ Interactivitatea serviciului: clientul isi poate alege posturile TV din pachet, poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi receptionate doar de el (Pay Per View), poate inchiria virtual filme si spectacole (video on demand)
+ Abonamentul lunar este comparabil cu cel al societatilor de cablu.
+ Programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare din care clientul poate alege.
Dezavantaje
Costurile ridicate ale echipamentului de instalare care pot ajunge pana la zece milioane de lei.
Intr-o prima faza serviciul nu va oferi transmisie de date.
In anumite conditii atmosferice se poate intrerupe semnalul.
Service dificil, din cauza zonelor
fiberspeeder
29-11-2004, 14:52
deja m-am infiorat de placere... fantastic...
paketele astea sunt tari domnule.... dar kitul ala de ce ne este bagat pe gat?
Articol din Informatia Zilei, Satu Mare, 25.11.2004
Titlu: Ne vom putea abona la o firma cu programe TV prin "cablu satelit"
Fragment din articol:
Pina acum, antena satelit nu era accesibila si nici eficienta. La "farfurie" se prindeau mai mult emisiuni codate. Satelitul nu da voie sa se transmita filme, iar acelea care se pot vedea nu sunt traduse, pentru ca sunt codate.
Autor: Albu M.
Aurel
Ca sa vezi cultura??? JURNALISTI CIOBANI, CU CULTURA SUBURBANA ... Cum pot sa scrie ei asa ceva??? Incultii dreacului ...
Trebuia sa scrie, sa inteleaga tot romanu: "Acum cu o ciupercah-lighean-cratitzah-farfurie si un MOTZ sau CAPU' ala cum i zice se leaga sarma la RISAIVAHR si bagai frate ..."
.... 8)
Anonymous
29-11-2004, 17:05
Se mai aude ceva?? Trebuiau sa inceapa reclame in ziare si tv....
marcutotal
30-11-2004, 08:15
Am trimis mail la FocusSat cu urmatorul continut:
Referitor la comunicatul Dvs. as avea unele intrebari:
1."Focus Sat va oferi un pachet initial de aproximativ 25 de programe de televiziune" CARE SUNT ACESTE PROGRAME?
2."'Kit'-ul de instalare se vinde cu 7.990.000Lei + TVA si contine un
STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomanda, LNB + antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare"
DACA SE POT ACHIZITIONA MUMAI PARTI DIN 'KIT'? pentru cei ce poseda o instalatie de receptie(adica numai receptorul+cardul sau mumai cardul)
3."accesul, la pachetul de programe initial, nelimitat timp de 6 luni
PACHETUL INITIAL CONTINE MAXIMUL DE PROGRAME SAU NU?
4."Instalarea si activarea serviciului se realizeaza in termen de 3-5"
INSTALAREA ESTE GRATUITA SAU SE TAXEAZA SUPLIMENTAR? DACA DA CU CAT SI DACA SE POATE INSTALA PERSONAL.
Astept raspunsu Dvs.
si iata raspunsul:
Stimate domn,
Va multumim pentru interesul manifestat pentru serviciile noastre si ne
cerem scuze pentru intarzierea cu care va raspundem:
1, 3 & 4) pachetul initial de programe va contine un numar de 20 - 25
programe, incluzand toate posturile romanesti de interes precum si posturile straine localizate (traduse in romaneste, de ex. Discovery, Animal Planet etc); pachetul initial de aproximativ 200 EUR + TVA va include in acest pret si instalarea precum si accesul la pachetul initial de programe pe 6 luni; asadar pentru primele 6 luni de vizionare nu va trebui sa mai achitati nici un abonament fata de suma deja platita la momentul achizitiei kit-ului.
Noi ne vom preocupa in permanenta, dupa o strategie bine stabilita, de
imbogatirea si diversificarea ofertei initiale de programe si vom comunica
abonatilor nostri imediat ce astfel de noutati vor fi disponibile.
2) Receptia serviciilor noastre va fi posibila numai prin achizitionarea
unui echipament de receptie impreuna cu smartcard-ul cu care este
"imperecheat" din fabricatie. Ne-am gandit sa oferim celor ce au deja un astfel de sistem posibilitatea de a achizitiona numai receptorul cu smartcard, fara antena si LNB + accesorii. In acest caz Focus Sat nu va fi raspunzatoare de realizarea instalarii si nici de calitatea receptiei.
Ati fost inregistrat in evidentele noastre si veti fi contactat imediat ce
serviciile noastre vor fi disponibile comercial.
Cu respect,
Echipa Focus Sat Romania
Domnilor dupa ce am citit toate topicurile cred ca acest pachet va fi un mare fis!. S-au facut vise ca va fi cu n programe PPV, interactive,etc dar intr-un final cred ca vom avea banalele programe de pe cablu, tot cu "Tuca show",tot cu jurnalele in care tata Floarea a fost violata, tot cu PSD sau cine or mai fi adica cu ce vedem zi de zi.Singurul cistig il vor avea cei din afara tarii care trebuie sa recunoastem se vor bucura vazind programe romanesti.Noi cei din RO sintem satule de ele.Uitativa la un jurnal din Germania sa vedeti ca incepe cu o stire de interes mondial nu cu aberatii din comunele din virful muntelui .Daca va uitati in grila de programe a celorlalte tari de acelas nivel cu noi nu exista nimic spectaculos.Credeti ca la noi va fi? Si asta la primul pachet? Oricum secretomania tipic romaneasca pe care eu personal nu o inteleg nu va duce la nimic bun.Daca era o firma serioasa se facea publicitate ca sa atraga publicul.Asa se face totul pe sub mina sa nu afle nimeni nimic.Parca sint tacaniti la cap !Nu sint persimist dar dati-mi un exemplu de ceva facut bine in tara asta.Macar unul ! Asa ca uitat de Kiosc RO sau altele.Tot programele din vest vor fi piinea noastra in materie de TV si multe altele
Bai baieti di ce va amgiti cu prosti?
Daca este ROMANESC e clar ca numa de cacat poate fie?
Stie cineva ceva romanesc care sa fie bun de ceva? Nu vedeti ca tara asta sa duce pe ...., cum vreti sa fie ceva?
fiberspeeder
30-11-2004, 17:36
daca nu e cu secrete nu fac aia nimic... trebuie sa fi cu secrete !!!
Porerea mea... ce e prea misterios e muci
Trebuia sa-i intrebi daca fac abonamente celor care sunt afara (la munca)... nu cred ca cei de prin tzara or sa se inghesuie sa-i umple pe astia de bani...
Prima jumatate a lunii decembrie incepe maine. Cu alte cuvinte, F(a)S sunt pe ultima suta de metri (de fapt cam pe ultimii metri din respectiva suta). Si dupa raspunsul vag la mailul prietenului nostru, s-ar zice ca nu prea au nimic definitivat. Adica sa fii in pragul lansarii si sa nu ai nici macar o grila de canale cat de cat pusa la punct? Sa nu stii care sunt variantele de comercializare a echipamentului? Sa nu faci o campanie promotionala de sa rupa gura targului? Si colac peste pupaza sa te mai astepti si sa vina lumea sa se aboneze! :evil: Toate astea sa i le spuna lu' Mutu! In ritmul asta, poate peste doi trei ani va ajunge si omul obisnuit, care habar nu are ce e aia satelit si televiziune digitala sa se dumireasca la ce dracu se refera vecinu' cu oala ciudata pe casa cand vorbeste de DTH. Ma intreb daca sistemul va ajunge sa fie complet functional macar la primavara...daca vor mai lansa totusi.
Am o presimtire ca daca va exista totusi posibilitatea de a achizitiona doar receiverul si cardul, vor pune un pret de se va dovedi mai avantajos sa iei tot kitul! Ce dracu, sa fim romani pana la capat! :twisted:
KingBlana
30-11-2004, 19:54
Poate nu vor sa lanseze acum ca e perioada electorala si DTH se traduce in romaneste DA (Direct Acasa) :lol:
Domnilor va salut, de ce tot va amagiti ,atita vreme cit P.C.R. alias P.S.D. nu veti vedea ,nici DTH nici PPV , cu stima.Romanii i-au ales ei sa-i aiba. :rip: [/img]
Dece sunteti mereu asa de pesimisti?
Pentru cei din afara tari este o veste foarte buna!
La ora actuala programele romanesti sunt imprastiate pe vreo 180 de grade. Pe langa asta este aproape imposibil sa receptionezi Protv, TVR1 etc.
Filme si seriale de ultima ora, programe X etc. le putem receptiona si in pachetele franceze, italiene, spaniole sau obtine peste emule sau dc++.
Exact aceste emisiuni romanesti de proasta calitate :) le asteapta cei de afara de multi ani de zile.
Eu unul ma abonez imediat :!:
@tuxy4 Exact asta spuneam. Pt cei din afara este mana cereasca acest pachet indiferent ce are in el.Voi sinteti interesati sa ascultati romaneste.Noi cei de aici sintem satui pina peste cap si vrem ce aveti voi. Asta e viata si pe baza acestui lucru unii cistiga bani(firmele tv)
Si eu voi printre primii care se vor abona...
Din lista RDI avem urmatoarele programe romanesti si la care mai adaugam citeva gen Discovery si gata marele pachet digital care o sa rupa gura tirgului.De restul ..in pachetul urmator !!
TVR 1
TVR 2
TVR Cultural
TVR International
Antena 1
Pro TV
Pro TV International
Acasa TV
Realitatea TV
Etno TV
TV K Lumea
TV Sport
National TV
MTV Romania
Tele 7 ABC
B1 TV
Telesport
Prima TV
PRO Cinema
OTV
N24
HBO Romania
Din lista RDI avem urmatoarele programe romanesti si la care mai adaugam citeva gen Discovery si gata marele pachet digital care o sa rupa gura tirgului.De restul ..in pachetul urmator !!
TVR 1
TVR 2
TVR Cultural
TVR International
Antena 1
Pro TV
Pro TV International
Acasa TV
Realitatea TV
Etno TV
TV K Lumea
TV Sport
National TV
MTV Romania
Tele 7 ABC
B1 TV
Telesport
Prima TV
PRO Cinema
OTV
N24
HBO Romania
:rdiband: :beta: :cheers:
Adrian.
as pute sti si eu cum sa intru in contact cu ei pt. ceva detali ca as vrea sa stiu pt.noi cei de afara daca avem vreo posibilitate (poate clonam)de a vedea tot acest pachet pe un singur satelit ca sunt putini cei care au sau vreau sa puna o motorizata si atunci unde ajungem.?daca cineva ma poate ajuta va multumesc din toata inima! :D
steliantomoiaga@yahoo.it
bazil0101
01-12-2004, 15:45
@stelrob,
www.focussat.ro
fiberspeeder
01-12-2004, 15:58
ce pagina de web au amaratii astia de la focus...
Adica investesc milioane de coco in tot felul de chestii si au o pagina de web facuta in 15 secunde?
nu se poate asa ceva... e vai capul lor...
Ce scrie acolo?
Under construction adica in curs de realizare.
Sky Italia i-a trebuit cateva saptamani sa porneasca si sa puna la punct siteul care fata de Tele+ care a inclus si un forum este inferior ca si "substanta",iar cand au inceput transmisiile totul se vedea cu pixellatiuni si calitate cu mult sub OTV si acesta era Sky iTalia,ditamai firma cu renume.
Dat-ii Cezarului ce-i al lui,cu timpul toate se vor pune la punct.
claudiu_escu
02-12-2004, 10:15
pt cei ce stau in afara Romaniei, scrisoare primita de la Focus SAT:
"Va multumim pentru interesul manifestat in privinta serviciilor noastre
Licenta de retransmisie si drepturile de autor pe care le avem noi se refera
la teritoriul Romaniei, asadar nu vom putea avea abonati in afara acestui
teritoriu. Noi comercializam acest serviciu si echipamentele aferente
receptiei numai pe teritoriul Romaniei, neavand nici o responsabilitate in
privinta receptiei in afara acestui teritoriu.
Estimam ca serviciul nostru va fi disponibil din a doua jumatate a lunii
decembrie.
Receptia acestora va fi posibila numai prin achizitionarea unui echipament
de receptie impreuna cu smartcard-ul cu care este "imperecheat" din
fabricatie. Ne-am gandit sa oferim celor ce au deja un astfel de sistem
posibilitatea de a achizitiona numai receptorul cu smartcard, fara antena si
LNB + accesorii. In acest caz Focus Sat nu va fi raspunzatoare de realizarea
instalarii si nici de calitatea receptiei.
Kit-ul initial va fi disponibil incepand cu ultima decada a lunii decembrie
prin lanturi de magazine specializate de IT si audio-video ce sunt prezente
pe tot teritoriul tarii. Unul dintre aceste lanturi este Flamingo............"
@claudiu,lasai frate sa dea numai in Ro,si ce?Daca vrei neaparat iti face un var abonament pe numele lui...ce ei stiu de unde receptionezi tu?Dar daca lista de programe se limiteaza la ce a fost postat mai sus,eu spun ca nu se merita.
Anonymous
02-12-2004, 11:03
Sa fim seriosi... antena 0.7 +lnb+ accesorii = maxim 1 milion...
Dar daca lista de programe se limiteaza la ce a fost postat mai sus,eu spun ca nu se merita.
Daca te referi la lista postata de @dun trebuie sa te contrazic. Nu stiu ce ai vrea mai mult...eu consider ca e suficient pt. aprox. 6 Euroi pe luna.
Dar trebuie mentionat ca acea lista este fictiva si copiata de pe prima pagina-RDI si reprezinta TOATE ofertele de programe romanesti actuale si nicidecum oferta FOCUS-SAT !
Asta cu licenta e nashpa .. va trebui sa asteptam "pachet" de la rudele din Romania ... Vorba lu cineva de pe aici .. piraterie 100% ...deaia se duce totu de rapa .. :(
Romanie play blogat !
PS Cum e semnalul in regiunea Congo,? Dar in Boswana...??
Da auzi bei @Nanukeee ... daca io iti cer sa-mi faci abonament la Premiere pe numele tau ... faci sau nu???
Nu faci ... ca nu-ti place sa ai in cap paie ... Jegurile alea de la Premiere de ce nu fac abonamente in Romania, ca Romania are ARDEALUL in care-i plin de SASI de-ai lor ... care vor sa vada si ei alceva in afara de mutra lu' ILIESCU si a lu' NEA STASE????
.... 8)
Da auzi bei @Nanukeee ... daca io iti cer sa-mi faci abonament la Premiere pe numele tau ... faci sau nu???
.... 8)
Eu nu am cum ca sunt intara cu renume PDofilist da vorbesc cu matusa mea din gerpadia si iti face. trimiti matale banu si adresa la o adresa indicata si tushica mea promite ca trimite echipamentul :))
Acuma pe bune ... eram si eu suparat dar sunt constient ca astea sunt mersurile ...Doar pe teritoriul Romaniei ..
Astept sa vaz in ce echipament sa investesc economiile ..
sauzimnumai de bine
man,pina acum au zis ca i prima jumatate a luni decembrie iar acum spun ca a doua jumatate a luni decembrie ,totul este o
aminare fara sfirsit!
dani29
Intr-un final si ceva ,,date tehnice oficiale,, cica zic ei :lol: : http://www.focussat.ro/prezentare.htm
Seamana parca cu un Hyundai!
Cyberino
02-12-2004, 22:00
Nu va mai agitatzi atita daca am asteptat peste 10 ani sa apara primul pachet romanesc asa ca mai putem astepa si de craciun ne face cadou Mos-Focussat sa ne bucuram totzi.
catalinn
02-12-2004, 23:44
faptul ca cineva(ruda, prieten) in romania face abonament pe numele lui, la pachetul focus, si pana la urma il folosesc eu in afara romaniei, nu inseamna piraterie, precum a spus cineva mai sus. e aberant. platesc pentru receiver si card, fac ce vreau cu el.
in romania exista un numar destul de mare de italieni care au abonamente la sky italia si ei traiesc in romania. acu' doar nu o sa ma opreasca vamesu' roman cand o sa ies din tara cu receiveru' si o sa-l confiste :!:
...scrisoare primita de la Focus SAT:
"Va multumim pentru interesul manifestat in privinta serviciilor noastre
...Receptia acestora va fi posibila numai prin achizitionarea unui echipament de receptie impreuna cu smartcard-ul cu care este "imperecheat" din fabricatie. Ne-am gandit sa oferim celor ce au deja un astfel de sistem posibilitatea de a achizitiona numai receptorul cu smartcard, fara antena si LNB + accesorii. In acest caz Focus Sat nu va fi raspunzatoare de realizarea instalarii si nici de calitatea receptiei....
Asta parea a fi o veste buna...
Adica, cei care au deja o antena si LNB puteau sa economiseasca un pic din pretul "kitului" de instalare.
Dar apoi a aparut asta:
Pentru receptionarea serviciilor in sistem DTH prin platforma FocusSat-ESS, se pot folosi doar receptoarele comercializate exclusiv in acest scop. De asemenea garantam calitatea semnalului doar in cazul utilizarii antenei de receptie si a cablurilor si conecticii incluse in kit-ul de instalare. Mentionam ca antena, LNB-ul, conectica si 20 de metri de cablu coaxial sunt oferite ca bonus viitorilor abonati FocusSat.
(citat de pe http://www.focussat.ro/prezentare.htm )
Si planul cu economisirea s-a cam dus la dracu!... :evil: :evil: :evil:
gompo
Se stie deja cind si in ce data va fi lansarea?
blu sky
faptul ca cineva(ruda, prieten) in romania face abonament pe numele lui, la pachetul focus, si pana la urma il folosesc eu in afara romaniei, nu inseamna piraterie, precum a spus cineva mai sus. e aberant.:!:
Aberant sau nu, daca citeai printre randuri, ai fi īnteles ca o solutie cu mai putine batai de cap ar fi o cartela pirat .. nu toate matusile si unchii din romania sunt dispusi sa faca abo pentru nepoti din strainatate ...Plus ca sunt cāte unicare au emigrat cu toata familia
sauzim numai de bine
Treaba cu imperecherea cartelei si folosirii exclusive a receptorului lor e o golanie! Nu puteau si ei sa ia exemplul sarbilor de la Pink care merge pe un modul Euro Ird*, in orice receiver cu CI, cardul (ird* 2) se poate cumpara oriunde in Europa si sistemul nu e spart!
Unde mai pui ca multi care au deja receivere destepte or sa evite sa mai puna un receiver (alte cabluri, alte probleme la inregistrare, alta telecomanda, cand era asa simplu sa bage un modul in CI-ul ramas poate liber...). Dupa aia scolarizeaz-o pe bunica sau pe mama soacra care abia invatase pe ce telecomanda si pe ce taste sa apese ca sa-si vada Etno-ul ei pe Dreambox sau Humax!
Anonymous
03-12-2004, 10:54
In Romania ORICE se face e o magarie. Ma mir ca nu au facut in PVu.
Cind ma gindeam si eu ca imi iau CAM+cartela si eu si pt. parinti.... Greu de crezut in conditiile in care trebuie sa iau si receptor. Raspunsul e simplu : nu imi permit. :oops:
@ Kroky si Isr2002
de acord cu voi !!!
Romeo
Treaba cu imperecherea cartelei si folosirii exclusive a receptorului lor e o golanie! Nu puteau si ei sa ia exemplul sarbilor de la Pink care merge pe un modul Euro Ird*, in orice receiver cu CI, cardul (ird* 2) se poate cumpara oriunde in Europa si sistemul nu e spart!
Unde mai pui ca multi care au deja receivere destepte or sa evite sa mai puna un receiver (alte cabluri, alte probleme la inregistrare, alta telecomanda, cand era asa simplu sa bage un modul in CI-ul ramas poate liber...). Dupa aia scolarizeaz-o pe bunica sau pe mama soacra care abia invatase pe ce telecomanda si pe ce taste sa apese ca sa-si vada Etno-ul ei pe Dreambox sau Humax!
poate vor sa previna cardsharingul ...la asta nu v-ati gandit ?
Echostar3001
03-12-2004, 13:59
read here :
http://www.focussat.ro/prezentare.htm
Aici e mai interesant
http://www.focussat.ro/prezentare_files/
Aurel
poate vor sa previna cardsharingul ...la asta nu v-ati gandit ?
Tocmai de asta e golanie, la noi nu s-au gandit? :D
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.