View Full Version : te ajuta cu ceva sp2 ?
va ajuta cu ceva Service pack2 sau mai mult va incurca ?
SP2 vine sa acore cateva bug-uri si gauri de securitate gasite in cursul timpului. De asemenea include toate update-urile si patch-urile de pana la el, lucru folositor celor care nu pot face update de pe net. In rest, daca sunt ceva programe mai speciale s-ar putea sa aveti surprize. De exemplu, IBM a recomandat sa nu se puna SP2 pe sisteme ruland soft proprietar din cauza ca nu a fost suficient documentat.
Eu recomand SP2.
backup_2k
17-12-2004, 15:17
Service Pack 2..
Eu clar il recomand. Daca il instalezi scapi de tot felul de griji cu privire la toti worm-isorii de anul trecut. Ce-o sa fie ..nu se stie..:)
Il recomand si mai mult ca CD bootabil de XP cu SP2 inclus. In felul asta se bucura si cei legati la net, sau in retea de o siguranta, care inainte nu exista. Ma refer la al doilea reboot al instalarii, unde nu aveam cum sa ne ferim de viermi, decat scotand cablul. Pentru cei nu prea bine cu calculatorul era un dezastru, pentru ca nu stiau sa-si dea un shutdown -a, si uitea asa nici devirusarea nu le prea mergea...:)
Nu e de uitat Data Execution Prevention, si firewall-ul ..la nivel de port si la nivel de aplicatie..
Inca un amanunt destul de picant pentru browseri :), este un popup blocker inclus in IE. Brusc dupa aplicarea SP2, IE o sa contina acest popup blocker.
Multe lucruri bune si gratuite
Keep walking,
backup_2k
Eu cum votez ?ca nu mai merge sa votez...
fiberspeeder
19-12-2004, 00:18
sp2 E DE TOT CACATUL!!!
mortii mamii lui de bil gheits, saracia asta de patci la patci blocheaza 2 programe care merg ca un cur... l-am dezinstalat rapid...
backup_2k
20-12-2004, 11:31
@fiberspeeder
sunt de acord cu tine - cu bill gheits, si eu sunt linux-man, dar ce aduce sp2, face mai mult bine, decat multe altele de pe la ei..
daca merita instalat, DA merita..
Chestia cu blocatul programelor sta in configurarea DEP-ului, de la Proprietatile lui My computer, si apoi pe la Advanced.. DEP, pui in lista programele tale si nu mai ai probleme..
fiberspeeder
04-01-2005, 09:51
Chestia cu blocatul programelor sta in configurarea DEP-ului, de la Proprietatile lui My computer, si apoi pe la Advanced.. DEP, pui in lista programele tale si nu mai ai probleme..
care dep omule? unde sa bag programele alea? ca la mine dep este dezactivat cu totul... doar pe help pot sa dau click
backup_2k
11-01-2005, 15:41
Lasa help-ul la o parte..
Faci click dreapta pe My Computer, alegi Properties, apoi mergi la Advanced, si acolo configurezi DEP-ul.
Nu mai dati vina pe SP2, daca nu stiti fratilor..
Iar daca chiar e dezactivat, atunci ai o problema cu autoritatile (din reteaua ta :lol: )
Asta e ..
In cazul asta chiar nu-ti convine SP2, ca de.. e mai greu de umblat la motor fara scule :)
TRAIASCA LINUXUL SI COMUNITATILE
:rifle: :2guns: :bandana: :duel: :xp: [/code][/b]
TRAIASCA LINUXUL SI COMUNITATILE
:rifle: :2guns: :bandana: :duel: :xp: [/code][/b]
...cum iti merg jocurile pe linux ? :twisted:
KingBlana
24-02-2005, 12:58
Linuxul e pentru lucruri serioase ...
Am si un Debian si un Xpsp2.
Eram si eu impotriva SP2 , pt ca SP1 era cam nasol (cel putin la mine).
Am pus SP2 de vreo 3 saptamāni si culmea : win merge perfect . Nu s-a blocat niciodata , calculatorul mergānd intre 16 si 24 de ore pe zi ....
Exact cum a spus si KB. Linuxul nu a fost conceput pt.jocuri, insa sunt jocuri de win care merg si in linux.
si cam ce lucruri serioase poti face in linux si in xp nu? :twisted:
@edy_smf
In linux se pot face multe si e mai stabil. De exemplu un server pe linux de mail, web merge fara nici o interventie speciala cu lunile pe configuratii de obicei nu foarte pretentioase. Parerea mea care sunt fan linux (recunosc insa ca nu prea am timp) este ca daca ai rebdare sa citesti documentatii si sa mai si pui in practica ce scrie pe acolo o sa ajungi sa intzelegi multe probleme legate de servere, retele sau alte lucruri legate de calculator. Apoi nu e de neglijat faptul ca linux e open source si foarte portabil pe platforme hardware diferite.
backup_2k
15-04-2005, 09:33
Postul era despre SP2, dar vad ca am ajuns sa comparam XP SP2 cu Linux.
Linux e un OS de-a dreptul desavarsit. Are multe lucruri pe care XP-ul nu le are.
@edy_smf, cum asculti tu pe o interfata ethernet daca ajung cereri? :shock: :shock:
si asta e numai un exemplu..
Eu ma dau pe linux de aprox 8 anishori, de cand a nu prea era X decat experimental, dar la cat de matur e acum datorita platformei open-source, eu n-as zice ca e mai bun ca XP.
XP-ul (chiar si SP2) e un teddy-bear pe langa dendroidul Linux.. :!:
bazil0101
15-04-2005, 09:59
linux vs. windows
cred ca e nevoie de un nou topic :)
depinde la ce folosesti pc-ul si nivelul de cunostinte in domeniu pe care il detine utilizatorul.
apropo de sp2, rezolva multe gauri ale xp-ului, asa ca ramine util.
Banan6ro
11-06-2005, 10:12
securitatate e rezolvata in schimb unele jocuri mai vechi nu merg per ansamblu e zic ca merita
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.