View Full Version : CEHIA - ROMANIA
... am deschis acest topic pentru a pune shi ultimele informatzii despre meci, feed, etc ...
... TOATE ARTICOLELE de mai jos sunt luate de pe principalele ziare de SPORT din Romania ...
www.gsp.ro
www.prosport.ro
o veste buna :
Pavel Nedved s-a retras din naţională
Pavel Nedved, jucătorul lui Juventus Torino, premiat cu Balonul de aur anul trecut, a anunţat astăzi printr-un comunicat remis Federaţiei Cehe de Fotbal că a decis să pună punct carierei sale la naţională. Cehul, īn vīrstă de 32 de ani, a fost selecţionat de 83 de ori īn naţională, debutīnd īn echipa Cehiei īn iunie 1994, īntr-un amical cu selecţionata Irlandei. Nedved a evoluat ultima īn echipa naţională īn semifinalele Euro-2004, īn partida Grecia - Cehia, scor 1-0, cīnd a părăsit terenul accidentat, īn minutul 40 al meciului. Decizia lui de astăzi m-a surprins foarte tare, dar se pare că este un lucru cert", a declarat Karel Bruckner, antrenorul naţionalei cehe:
Ca sa bata Romania ar trebui sa se retraga si ceilalti 10 jucatori cehi. Cea mai slaba echipa nationala pe care a avut-o Romania vreodata. Nashpa.
@nrares, nu mai fi pesimist!
daca ne bat , ne batem singuri(autogol), dar merg pe victorie Ro.
pe o bere?
danjoedesinaia.
Printre stranierii care au primit telegrame de convocare pentru 9 octombrie se numără şi Cristi Chivu. Chemarea la lot pare mai mult o īncurajare pentru căpitanul echipei naţionale, care nu va apuca să evolueze īn nici un meci pīnă atunci. Contactat ieri, Chivu a spus că "mă antrenez individual īn fiecare zi cu speranţa că voi putea evolua la Praga. Īmi va fi greu pentru că n-am mai jucat de 5 luni şi trebuie să mă pun la punct cu condiţia fizică".
Fundaşul Romei şi-a reluat pregătirea de 10 zile. De atunci el lucrează īn fiecare zi de la 9:00 la 15:00, timp īn care aleargă, face forţă, mobilitate pentru gleznă şi genunchi, conduce mingea printre jaloane. "Īnvăţ să nu-mi mai fie frică să calc", a caracterizat jucătorul programul pe care īl urmează.
Vineri el a trecut vizita medicală anuală, pe care a ratat-o cīnd au efectuat-o coechipierii de la Roma. Medicii au constatat că este apt de efort, dar consultul lor s-a rezumat la o investigaţie generală. Nici osul fracturat nu-i pune probleme, dar are alt gen de probleme. De exemplu, după ce a efectuat cīteva serii de sărituri l-au durut genunchii. "E normal, el n-are nici un pic de condiţie fizică, n-a mai făcut nimic de 5 luni", a afirmat o sursă medicală, care s-a declarat sceptică īn privinţa folosirii lui Chivu īn meciul cu Cehia, mai ales că nu va disputa nici un joc īnainte de prezentarea la lot.
--------------------------------------------------------------------------------
Revine Codrea
Pentru Paul Codrea amicalul Romānia-Japonia (1-1), disputat pe 11 octombrie 2003, a fost ultimul meci īn tricoul "naţionalei". El are 18 selecţii şi un gol marcat
Anghel Iordănescu a făcut ieri prima mişcare īn vederea partidei cu Cehia, programată pe 9 octombrie, la Praga, de la ora 18:00. Selecţionerul a trimis telegrame de convocare pe numele a 13 "stranieri". Noutăţile le reprezintă revenirile "italienilor" Cristi Chivu şi Paul Codrea (23 de ani).
Convocarea ultimului este cīt se poate de firească, ţinīnd cont de forma excelentă manifestată de mijlocaşul lui AC Torino īn debutul sezonului din Serie B. Forţat de problemele īnchizătorilor Mirel Rădoi şi Ovidiu Petre, Iordănescu nu l-a mai putut neglija pe Codrea, deşi Generalul nu l-a inclus pe timişorean īn lotul provizoriu de 50 de jucători transmis la UEFA. Faţă de precedentele acţiuni din preliminarii lipsesc Marius Niculae (accidentat) şi Nicolae Mitea, detaşat disciplinar la tineret.
INTERVIU
Fericit şi surprins
Codrea speră că a fost convocat ca mijlocaş central
- Ai aflat, Paul, vestea convocării?
- Mi-a spus maică-mea că a auzit ceva, dar abia acum sīnt sigur, după ce mi-aţi confirmat.
- Eşti surprins?
- Sīnt fericit şi surprins īn acelaşi timp. A trecut o grămadă de vreme de cīnd n-am mai fost chemat la echipa naţională. Aproape un an. Mereu am sperat că voi reveni la lot īntr-o bună zi.
- Ce crezi că l-a determinat pe selecţioner să apeleze din nou la tine?
- Probabil şi-a dat seama că sīnt īn formă şi joc titular la AC Torino, dar poate a contat şi faptul că Rădoi este indisponibil.
- Pe ce post evoluezi la Torino?
- Mijlocaş central, ceea ce mi-aş dori să fiu folosit şi la echipa naţională. Dar n-aş zice nu nici dacă ar fi să joc mijlocaş dreapta, chiar dacă īn anii trecuţi n-am prea dat randamentul scontat pe acest post. Eram īntr-o pasă mai proastă şi puţin obosit. Prefer totuşi să evoluez īnchizător. Important e să şi joc dacă am fost convocat pentru că am să sar, probabil, peste un meci la echipa de club. Mă voi sfătui şi cu staff-ul lui Torino după ce-mi parvine telegrama.
--------------------------------------------------------------------------------
"Stranierii" pentru Cehia
Portar
Bogdan LOBONŢ / Ajax Amsterdam
Fundaşi
Flavius STOICAN / Şahtior Doneţk
Cosmin BĂRCĂUAN / Şahtior Doneţk
Cristian CHIVU / AS Roma
Adrian IENCSI / Spartak Moscova
Răzvan RAŢ / Şahtior Doneţk
Cristian DANCIA / Torpedo Moscova
Mijlocaşi
Florin ŞOAVĂ / Spartak Moscova
Daniel PANCU / Beşiktaş
Paul CODREA / AC Torino
Florin CERNAT / Dinamo Kiev
Atacanţi
Adrian MUTU / Chelsea
Ciprian MARICA / Şahtior Doneţk
Mutu are probleme la menisc
Īn timpul unei şedinţe de pregătire din cursul acestei săptămīni, Adrian Mutu a simţit dureri la genunchiul piciorului stīng, acolo unde a mai avut probleme īn primăvară. "Am simţit īnţepături şi apoi mi-a apărut o gīlmă pe interior", a explicat el la acel moment. Specialiştii lui Chelsea au diagnosticat la vremea respectivă "o inflamaţie a unui ligament". Acum, lucrurile sīnt ceva mai complicate, īntrucīt ar exista şi unele probleme la menisc. Īn cursul zilei de astăzi jucătorul va face un examen amănunţit şi va afla īn detaliu situaţia īn care se află. y Decebal Rădulescu
Keşeru convocat la tineret
Antrenorul selecţionatei de tineret, Nicolae Manea, a convocat şapte "stranieri" pentru meciul cu reprezentativa similară a Cehiei, programat pe 8 octombrie, la Mlada Boleslav, de la ora 17:40. Aceştia sīnt: Sebastian Huţan, Răzvan Cociş, George Florescu (toţi de la Şerif Tiraspol), Gabriel Tamaş (Spartak Moscova), Claudiu Keşeru (FC Nantes), Ianis Zicu (AC Parma) şi Nicolae Mitea (Ajax Amsterdam).
Mitea nu-i mai face dedicaţii lui Puiu
Internaţionalul lui Ajax Amsterdam nu este supărat pe Anghel Iordănescu pentru că nu l-a convocat la prima reprezentativă īn vederea meciului cu Cehia. "Nu moare nimeni dacă lipseşte un meci de la echipa naţională. Voi evolua acolo unde este nevoie de mine. Vin să joc la tineret şi sper ne calificăm. Vreau să repet prestaţia bună din partida cu Macedonia, cīnd am marcat trei goluri, pentru a demonstra că am valoare de echipa mare. Dacă voi īnscrie din nou, nu-i mai dedic golurile domnului Iordănescu, pentru a nu-mi mai sări lumea īn cap", a punctat Nicolae Mitea.
ADVERSARI CM 2006
Nedved renunţă. E definitiv!
Căpitanul Cehiei şi-a făcut ieri publică decizia retragerii din "naţională"
După săptămīni īntregi īn care ne-a ţinut pe jar şi pe noi, şi pe suporterii cehi, Pavel Nedved s-a hotărīt. Renunţă la echipa reprezentativă, unde a adunat 83 de prezenţe (17 goluri), pentru a se dedica īn exclusivitate lui Juventus. Ceea ce īnseamnă că "tricolorii" nu vor mai avea de-a face cu "Balonul de Aur 2003" nici pe 9 octombrie, īn confruntarea de la Praga, şi nici īn returul de la Bucureşti, pe 3 septembrie 2005.
"Starea mea de sănătate nu e suficient de bună pentru a putea suporta solicitarea fizică enormă pe care o presupun prezenţa la «naţională» şi īndeplinirea īndatoririlor pe care le am la club", a explicat mijlocaşul lui Juve īntr-un comunicat remis ieri federaţiei de la Praga. Declaraţia nu face decīt s-o confirme pe aceea oferită de Nedved presei italiene la īnceputul lui august, pe cīnd se afla īn recuperare după entorsa la genunchiul drept contractată la Euro. "Vreau să mă dedic numai lui Juve. Nu mi se pare just ca din cauza accidentării suferite īn semifinala cu Grecia să nu mă pot pregăti la club, care īmi plăteşte salariul şi acum nu poate conta pe mine", afirma atunci mijlocaşul īn vīrstă de 32 de ani.
REACŢII
"Decizia lui de astăzi m-a surprins foarte tare, dar trebuie să respect realitatea"
Karel Bruckner, selecţioner Cehia
"E o lovitură dură. Pavel era căpitanul şi liderul nostru. Eram convins că va reveni īn echipă"
Tomas Ujfalusi, internaţional ceh
"Va fi dificil, dacă nu imposibil, să īnlocuim un asemenea jucător. Acum nu ne-a rămas decīt să mergem īnainte. Aşa e īn fotbal: unii pleacă, alţii vin"
Milan Baros, internaţional ceh
Rosicky s-a antrenat ieri
Am scăpat de Nedved, dar nu şi de Tomas Rosicky. Conducătorul de joc al cehilor s-a pregătit ieri alături de coechipierii de la Borussia Dortmund, pentru prima oară de la accidentarea suferită pe 11 septembrie (ruptură la muşchii bazinului). Mijlocaşul īn vīrstă de 24 de ani a declarat cotidianului "Bild" că "recuperarea a decurs foarte bine şi sper să revin pe 2 octombrie, īn partida cu FC Nurnberg".
25 septembrie 2004
Avocatul lui Pavel Nedved, Bronislav Şerak, l-a făcut pe selecţionerul Karel Bruckner direct responsabil de retragerea "Balonului de aur 2003" din naţionala Cehiei. "Bruckner l-a forţat practic să renunţe", susţine Şerak. Cum? "Duminica trecută, cīnd l-a vizitat la Torino, i-a cerut lui Nedved să facă un efort şi să vină la meciul cu Romānia. L-a exasperat cu insistenţele lui, īmpingīndu-l astfel să ia o hotărīre pe care o regretăm astăzi cu toţii. Acesta e adevărul". Avocatul a mai pretins că "Pavel a fost tentat să precizeze acest aspect īn comunicatul său, dar n-a vrut să-l pună pe selecţioner īntr-o lumină proastă īn faţa opiniei publice".
"E o minciună sfruntată!", s-a apărat Bruckner, īntr-un interviu acordat ieri cotidianului "Deniksport". "Eu i-am explicat lui Nedved că am toată īnţelegerea pentru situaţia lui. I-am spus: Ştiu că ai nevoie de timp ca să te refaci complet după entorsa suferită la Euro. Ştiu că īn această toamnă şansele de a reveni la echipa reprezentativă sīnt minime. Dar te aştept la anul", este varianta tehnicianului ceh.
Poborsky pune paie pe foc
Marcat de retragerea lui Pavel Nedved, cel mai bun prieten al său, Karel Poborsky a criticat la rīndu-i conducerea echipei reprezentative, dar şi presa. "N-au făcut absolut nimic să-i uşureze lui Pavel situaţia. Şefii federaţiei au stat cu mīinile-n sīn, iar ziarele au sărit să-l acuze că joacă pentru Juve, dar nu ajută naţionala", a fost citat mijlocaşul Spartei Praga īn cotidianul "Deniksport".
Luni e adunarea
Jucătorii care vor fi convocaţi de selecţionerul Karel Bruckner pentru meciul cu "tricolorii" se vor reuni luni. Adunarea e la hotelul "Praha", din capitala Cehiei, devenit de mai mulţi ani cartierul general al echipei naţionale. Stabilimentul se află la numai 5 minute distanţă de "Toyota Arena" (fost Letna), stadionul pe care se va desfăşura confruntarea din 9 octombrie.
28 septembrie 2004
Cu tot patriotismul, cred ca cehii ne vor bate si inca greu de tot. Un 2-0 pentru ei ar fi bun...Echipa noastra nu joaca nimic, iar obsesiile Soava sau Iencsi ne vor costa...
... Un 2-0 pentru ei ar fi bun...... pentru cine ar fi bun ?
Bun pentru ei ar fi sigur...Pentru noi ar fi "bun" in sensul de a nu fi umiliti. Poate sint pesimist, dar nu am motive de sperante mari. Ne bazam pe jucatorii "estici", iar ei pe jucatori din Anglia, Italia sau Germania...
Inima spera la un egal, insa creierul spune ca o luam rau de tot.... :cry:
Bun pentru ei ar fi sigur...Pentru noi ar fi "bun" in sensul de a nu fi umiliti. Poate sint pesimist, dar nu am motive de sperante mari. Ne bazam pe jucatorii "estici", iar ei pe jucatori din Anglia, Italia sau Germania...
Jenant, dar asta-i cota jucatorilor romani...
Din EvZ :
Karel Bruckner, antrenorul Cehiei, a anuntat lotul pentru meciul cu Romania, de la Praga, din preliminariile Cupei Mondiale. Va prezentam lista celor 19 fotbalisti chemati sa-i infrunte pe tricolori: Cech (Chelsea), Blazek (Sparta Praga), Kinsky (Saturn Ramenskoe) - portari; Bolf (Auxerre), Grygera (Ajax), Hubschman (Sahtior), Jankulovski (Udinese), Jiranek (Spartak Moscova), Rozehnal (FC Bruges), Ujfalusi (AC Fiorentina) - fundasi; Galasek (Ajax), Jarosik (TSKA Moscova), Kovac (Sparta Praga), Rosicky (Borussia Dortmund), Vachousek (Austria Viena) - mijlocasi; Baros (FC Liverpool), Heinz (Borussia Mönchengladbach), Koller (Borussia Dortmund), Lokvenc (VfL Bochum) - atacanti.
Fără Pavel Nedved, retras săptămīna trecută din "naţională", fără Karel Poborsky, care a declarat ieri forfait din cauza accidentării la peroneu. Lotul cehilor pentru confruntarea cu Romānia, comunicat ieri de selecţionerul Karel Bruckner, a pierdut enorm īn calitate. Īn special linia mediană, altă dată punctul forte, pare acum dezechilibrată.
Poborsky acoperea flancul drept, iar Nedved putea acţiona atīt īn spatele "vīrfurilor", cīt şi pe banda stīngă. Debutantul Kovaci, singura noutate din efectiv, nu poate constitui īn nici un caz o alternativă viabilă. Īmpotriva Romāniei, pe 9 octombrie, greul va rămīne practic īn spatele tīnărului Rosicky, dar şi īn dreptul lui există un semn de īntrebare. Mijlocaşul Borussiei Dortmund, a şi declarat-o, nu se simte pregătit să preia rolul de lider al echipei. Īn plus, vine şi după o accidentare care l-a ţinut două săptămīni pe tuşă.
Bătăi de cap īi dă lui Karel Bruckner inclusiv "īnchizătorul" Galasek. Revenit marţi la Ajax, după o accidentare suferită la genunchi, mijlocaşul īn vīrstă de 31 de ani a făcut o figură modestă īn confruntarea din Ligă cu Bayern (0-4). Ar fi trebuit să stabilizeze jocul campioanei Olandei, dar el a acţionat greoi şi a greşit grav la golul doi al bavarezilor.
Puiu īl apără pe Mutu
Anghel Iordănescu a declarat īntr-un interviu acordat pentru Antena 1 că Adrian Mutu nu este folosit la Chelsea pentru că antrenorul Jose Mourinho doreşte să demonstreze că fotbaliştii aduşi de el la echipa londoneză īşi merită banii.
Chivu reintră pe 16 octombrie
Cristi Chivu īşi va face revenirea pe gazon la o săptămīnă după īntīlnirea Cehia - Romānia din preliminariile CM 2006. Jurnalul "La Gazzetta dello Sport" a anunţat ieri că fundaşul romān va fi abia atunci complet restabilit, după fractura de metatarsian la piciorul drept suferită la sfīrşitul lunii iulie. Chivu va debuta astfel īn acest sezon la AS Roma īn deplasarea de la Livorno, meci īn devans din etapa a 6-a īn Serie A. / Daniel Scorpie
30 septembrie 2004
unul cite unul se retrag sau se accidenteaza toti cehii;
speram ca o sa aiba totusi la dispozitie 11 jucatori sa incropeasca un lot :>>
"Fără Pavel Nedved, retras săptămīna trecută din "naţională", fără Karel Poborsky, care a declarat ieri forfait din cauza accidentării la peroneu. Lotul cehilor pentru confruntarea cu Romānia, comunicat ieri de selecţionerul Karel Bruckner, a pierdut enorm īn calitate. Īn special linia mediană, altă dată punctul forte, pare acum dezechilibrată"(Gazeta Sporturilor-30/09/2004)
Jucătorii convocaţi de Bruckner :
Petr Cech
Jaromir Blazek
Antonin Kinsky
Rene Bolf
Zdenek Grygera
Tomas Hubschman
Marek Jankulovski
Martin Jiranek
David Rozehnal
Tomas Ujfalusi
Tomas Galasek
Jiri Jarosik
Radoslav Kovaci
Tomas Rosicky
Stepan Vachousek
Milan Baros
Marek Heinz
Jan Koller
Vratislav Lokvenc
S-au dus vremurile cīnd Anghel Iordănescu rezolva componenţa lotului dintr-un foc după transmiterea telegramelor de convocare "stranierilor". Īn ultimul timp, grijile selecţionerului s-au prelungit mereu pīnă īn ultima clipă. Aşa se va īntīmpla şi de această dată. Deşi reunirea lotului īn vederea meciului cu Cehia este prevăzută pentru luni, fotbaliştii din campionatul intern vor fi nominalizaţi abia după etapa din acest week-end. Īn condiţiile īn care a convocat 13 "stranieri", dintre care iese īnsă din calcul Cristi Chivu, īncă īn refăcere, īn mod normal Iordănescu va completa lotul cu cel puţin 10 jucători din Divizia A. Din păcate pentru selecţioner, aria restrīnsă de selecţie oferită de competiţia internă nu-i propune prea multe soluţii capabile să facă faţă unui examen dificil, cum se anunţă a fi partida de sīmbăta viitoare de la Praga. Īn rīndurile care urmează, Gazeta Sporturilor analizează variantele existente.
Portari
Lobonţ
Alegerea rezervei lui Lobonţ reprezintă o misiune ingrată pentru Iordănescu. Īn condiţiile īn care Emilian Dolha şi George Curcă, portari care au făcut parte din lotul pentru "dubla" cu Macedonia şi Andorra, au gafat lamentabil etapa trecută, există posibilitatea ca nici unul dintre ei să nu meargă īn Cehia. Variante de īnlocuire ar putea fi bancarul Marius Popa sau dinamovistul Bogdan Stelea.
Fundaşi
Stoican
Iencsi
Bărcăuan
Chivu
Raţ
Dancia
Din cīte se poate observa īn compartimentul defensiv este nevoie de dublarea postului de fundaş dreapta, care mai mult ca sigur va fi stelistul Ogăraru, precum şi de cooptarea īncă unui apărător central pentru a-l īnlocui pe Cristi Chivu, convocat , dar inapt pentru meciul cu Cehia. Stelistul Sorin Ghionea pare prima opţiune, dar nici bancarul Flavius Moldovan nu este de neglijat. Cum nu este imposibil să fie chemaţi ambii la lot.
Mijlocaşi
Pancu
Şoavă
Codrea
Cernat
Īn linia mediană mai au loc doar mijlocaşi laterali şi un coordonator care să-l suplinească pe Pancu. Īnchizătorii sīnt deja cunoscuţi: Şoavă şi Codrea. Pentru cele două locuri de pe flancul drept se luptă Florentin Petre, Florentin Dumitru şi Caramarin, īn timp ce Nicolae Dică n-are cum lipsi de līngă Cernat ca soluţie pentru banda stīngă. Dublarea postului de coordonator ar putea fi rezolvată de convocarea unuia dintre Mihăiţă Pleşan sau Marian Aliuţă.
Atacanţi
Mutu
Marica
De obicei, Anghel Iordănescu n-a convocat pentru un meci mai mult de patru atacanţi. Astfel, selecţionerul trebuie să apeleze la două vīrfuri din Divizia A. Evoluţiile din ultimele partide īl recomandă pe Adrian Neaga. Spre deosebire de stelist, dinamovistul Ionel Dănciulescu nu a avut prestaţii prea convingătoare īn ultima vreme, motiv pentru care rapidistul Daniel Niculae constituie o variantă luată calcul de selecţioner.
Iordănescu īl vrea pe Abiodun
Selecţionerul a declarat pentru Antena 1 că şi-l doreşte la echipa naţională pe mijlocaşul nigerian Agunbiade Abiodun de la FC Naţional. "Sīnt īncīntat de prestaţia lui Abiodun. Vreau ca īntr-un viitor apropiat acest fotbalist să joace pentru reprezentativa Romāniei. Timpul va rezolva problema eventualei naturalizări", a punctat Iordănescu, impresionat şi de internaţionalul australian McKain. Generalul a mai precizat: "Faptul că ascensiunea Naţionalului se datorează şi jucătorilor străini arată că selecţia din campionatul intern este īn suferinţă". y Viorel Tudorache
"Mutu e cinci clase peste Kezman"
Ionel Ganea a sărit şi el īn sprijinul lui Adrian Mutu după ce o făcuse ieri Anghel Iordănescu. "Mourinho nu e corect faţă de Mutu, care este cu cinci clase peste Kezman. Cu toate acestea, sīrbul joacă, iar Adrian e ţinut rezervă. Mourinho īşi bagă oamenii aduşi de el pentru a justifica banii cheltuiţi pe transferuri", a declarat Ganea, care astăzi īşi īncheie concediul medical efectuat īn staţiunea spaniolă Grand Canaria, la recomandarea conducerii clubului Wolverhampton. y Viorel Tudorache
1 octombrie 2004
Chiar īnaintea celui mai important meci al echipei naţionale, cel de la Praga, la conducerea FRF mocneşte un scandal de proporţii. Mircea Sandu şi selecţionerul Anghel Iordănescu sīnt protagoniştii unei dispute care ascunde elemente de culise, necunoscute pīnă acum. La suprafaţă, preşedintele vrea 7 puncte din următoarele trei partide, iar antrenorul reacţionează iritat, formulīnd un răspuns abrupt: "Poate că a aranjat el ceva cu arbitrii! Sau poate intră el şi dă vreo două goluri! Dacă nu e nici una dintre cele două variante, īnseamnă că vrea să pună presiune pe mine şi pe echipă".
Sandu către Puiu: "Echipa nu joacă nimic!"
Conform unor surse federale, Mircea Sandu şi Iordănescu se ocolesc pe culoarele FRF. Şi totul ar fi pornit de la intrarea īn politică a lui Iordănescu. La īnceput, Mircea Sandu a acceptat situaţia, dar imediat după ce numele fiicei sale a apărut īn "Dosarul Cocaina", şeful de la FRF şi-a schimbat atitudinea. A părut că Iordănescu nu-l mai are cu nimic la mīnă, i-a dispărut crisparea şi a īnceput să facă declaraţii degajate vizavi de antrenor şi de echipa naţională. Pīnă īn acel moment putea spera că fata lui va fi protejată. După ce a īnţeles că nu se va īntīmpla aşa, a izbucnit.
Īn spatele uşilor īnchise, Sandu i-ar fi reproşat mai īntīi lui Iordănescu faptul că "echipa n-a jucat mai nimic īn primele două partide importante, cu Finlanda şi cu Macedonia". Asta īn ciuda faptului că "tricolorii" au cīştigau ambele jocuri cu 2-1.
Puiu către Sandu: "De ce nu le-ai luat apărarea?"
Al doilea element care a adīncit fisura a fost acela că Sandu i-ar fi amintit de episodul Flora, de la Craiova. "Dacă a fost aşa, e inadmisibil", i-ar fi spus şeful FRF. Iordănescu i-a dat o replică scurtă, dar care pare că vine din sīnul echipei naţionale. "Nu le-ai luat apărarea nici o clipă". Aşa a şi fost. La momentul respectiv Mircea Sandu a tăcut, iar acum cīteva zile a spus: "Ar fi bine ca jucătorii să mai lase cazinourile şi alte lucruri de acest gen". E foarte posibil ca īn clipa de faţă să existe două tabere. Una din care fac parte jucătorii şi Iordănescu, iar cealaltă īn care se află doar Mircea Sandu. Ultimul pare īnsă că le-a pregătit o surpriză adversarilor săi.
Ameninţarea Naşului: "Reīntoarcerea lui Piţurcă"
Simţind pericolul, Anghel Iordănescu a īncercat să facă un pas īnaintea şefului său. O sursă importantă din cadrul FRF a declarat pentru Gazeta Sporturilor că Puiu şi-a asigurat viitorul īn cazul īn care va fi demis la finalul acestui an. A semnat la Paris un precontract cu naţionala Arabiei Saudite. Iritarea preşedintelui a atins īn acest moment apogeul.
Probabil că partida de la Praga va fi hotărītoare pentru selecţioner. Dacă o pierde, e foarte posibil ca el să fie īmpins spre demisie. Dar nu imediat, pentru că Iordănescu ar primi şi o lovitură din punct de vedere politic, chiar īn prag de alegeri, pentru că va candida pentru funcţia de senator pe listele PSD. Mutarea s-ar face īn iarnă.
Aici intervine surpriza. Iarna e anotimpul despre care Victor Piţurcă a amintit imediat după plecarea de la Steaua. "Pīnă īn iarnă nu voi antrena pe nimeni!". Şi a refuzat toate ofertele pe care le-a avut. Totul se leagă, pentru că Mircea Sandu, de fiecare dată cīnd a avut ocazia, a făcut o precizare care suna īn felul următor: "Oricum, Piţurcă a plecat īntr-un moment nepotrivit de la echipa naţională. E foarte posibil să se īntoarcă". Preşedintele are mustrări de conştiinţă, dar şi o mare problemă: şi-ar pune īn cap tricolorii, pentru că marea lor majoritate īl preferă pe Iordănescu lui Piţurcă, ultimul fiind mult mai puţin dispus să acorde un tratament preferenţial vedetelor.
BILETE/ DISPUTĂ
FRF i-a ameninţaţi pe cehi cu UEFA
Federaţia romānă a cīştigat o primă bătălie din războiul psihologic īmpotriva forului fotbalistic de la Praga. Preţul de 28 de euro perceput de cehi pentru fiecare din cele 2.400 de bilete distribuite suporterilor romāni a declanşat dispute īntre conducerile celor două organisme. După īndelungi parlamentări şi ameninţări cu reclamaţii la UEFA, federalii cehi şi-au recunoscut greşeala. "Au spus că nu trebuia să ceară 28 de euro pentru toate biletele, fiindcă unele locuri sīnt situate īntr-un sector unde tichetele costă 14 euro. Suporterii vor fi despăgubiţi", a declarat Cristian Bivolaru, secretarul general adjunct al FRF. Spre nemulţumirea Ambasadei Romāniei la Praga, federaţia cehă a oferit diplomaţilor romāni doar două invitaţii la meciul de sīmbătă, deşi solicitaseră zece. y Viorel Tudorache
Mutu pune condiţii
Internaţionalul romān de la Chelsea a ajuns la capătul răbdărilor şi nu pare să mai accepte la nesfīrşit statutul de rezervă. Adrian Mutu a purtat o discuţie tranşantă cu managerul Jose Mourinho. Apropiaţi ai căpitanului susţin că atacantul "tricolor" l-a rugat pe antrenorul portughez să-l ajute să aibă măcar un meci īn picioare īnaintea partidei reprezentativei cu Cehia. Antrenorul i-a promis că-l va folosi astăzi īmpotriva lui Liverpool, Adi avertizīnd voalat că este dispus să renunţe la Chelsea pentru a nu pierde echipa naţională. y Viorel Tudorache
"Postul domnului Iordănescu nu este nici pe departe ameninţat şi vă asigur că relaţiile noastre sīnt excelente. Nu am avut intenţia de a declanşa presiune asupra domnului Iordănescu, asupra staff-ului tehnic al echipei naţionale şi a jucătorilor ei"
Mircea Sandu, preşedintele FRF
2 octombrie 2004
Va rata şi Mutu meciul cu Cehia?
Gruparea londoneză a trimis ieri la prīnz un fax către FRF prin care solicita ca Adrian Mutu să nu facă deplasarea la Bucureşti īn vederea meciului cu Cehia. Conform unor surse federale, oficialii lui Chelsea şi-au motivat cererea prin faptul că jucătorul ar fi accidentat şi că astfel nu are rost să mai facă o călătorie īn plus. Mai mult, aceştia pomenesc de o eventuală intervenţie chirurgicală la care ar urma să fie supus internaţionalul romān, din cauza ciupiturii de menisc de la piciorul drept.
Oficialii FRF s-au ferit să ia poziţie pentru moment, īnsă, conform regulilor FIFA, cluburile sīnt obligate să-şi lase jucătorii convocaţi la meciurile oficiale.
Surse sigure susţin īnsă că īn spatele faxului trimis pe adresa FRF ar sta, de fapt, īnsuşi Mourinho. Se pare că, sătul de statutul de rezervă, Mutu ar fi intrat īntr-un conflict deschis cu portughezul, iar acesta ar īncerca acum să se răzbune.
Īntr-o situaţie asemănătoare se află şi căpitanul Cristi Chivu, care nu a fost lăsat să se prezinte la reunirea lotului din cauza faptului că nu este complet refăcut.
iulian.valvoiu@prosport.ro
Roma nu-i dă voie lui Chivu
Īn presa italiană, revenirea lui Chivu a fost anunţată pentru data de 17 octombrie, atunci cīnd Roma va īntīlni pe Livorno. Īn aceste condiţii, probabilitatea ca fundaşul romān să fie prezent pe gazon la Praga este aproape nulă. Cu toate acestea, Cristi a fost deja chemat la lot, Generalul sperīnd, īn urmă cu cīteva zile, atunci cīnd a trebuit să trimită telegramele de convocare, īntr-o minune. Īn orice condiţii, prezenţa căpitanului era considerată benefică īn anturajul naţionalei. Italienii sīnt īnsă de părere că ar fi mult mai bine ca fundaşul nostru să rămīnă la Roma sub supravegherea staff-ului formaţiei italiene: Dacă tot nu joci, ce rost are să stai mai mult pe drumuri?, sīnt de părere romanii. Cīt despre o forţare, nu poate fi vorba: Nu ai jucat nici un meci de atīt timp pentru noi. Cum să evoluezi la naţională? Dacă rişti şi te accidentezi, ce se īntīmplă?, sīnt īntrebări care poate i s-au pus, pe bună dreptate, romānului.
Ieri, Cristi aştepta īncă un răspuns din partea conducerii, dar părea decis să nu forţeze prea mult nota. Cu atīt mai mult cu cīt accidentarea care l-a ţinut aproape o jumătate de an pe tuşă nu s-a produs cīnd se afla īn pregătire cu echipa sa de club. Eu īmi doresc foarte mult să mă īntorc la echipa naţională, dar acum nu mai depinde de mine. Deşi mă pregătesc normal, nu pot să īntind prea mult coarda deoarece nu am evoluat nici un meci īn acest campionat. Totuşi mai sīnt două zile pīnă la convocare, şi se pot īntīmpla multe. Din punctul meu de vedere aş veni şi de astăzi, ne-a declarat Chivu.
Īncurajat de tricolori
Posibila revenire a lui Cristi Chivu la echipa naţională, după accidentarea ce l-a făcut indisponibil atītea luni, a fost primită cu foarte mult entuziasm de colegii săi. De cīnd am fost anunţat că fac parte din nou din lotul echipei naţionale, am fost sunat de majoritatea dintre colegi, care mi-au spus că aşteaptă cu nerăbdare să fim din nou īmpreună. Atīt prietenul meu Lobonţ, cīt şi Mutu, Pancu şi ceilalţi băieţi m-au sunat şi mi-au transmis că īmi vor face o primire grandioasă. Īmi este dor de toţi cei care fac parte din formaţie, antrenori, jucători şi ceilalţi membri, ne-a declarat internaţionalul nostru.
Iordănescu, dorit de Legia Varşovia
După ce Legia Varşovia şi Wisla Cracovia au fost eliminate īn primul tur al Cupei UEFA, ambele echipe au anunţat schimbări majore la nivelul conducerilor administrative şi tehnice. Potrivit presei poloneze, printre posibilii succesori ai tehnicianului Legiei, Dariusz Kubicki - care foarte probabil va fi demis ca urmare a eliminării īn faţa celor de la Austria Viena -, se numără şi Anghel Iordănescu. Selecţionerul Romāniei mai are contract cu federaţia romānă pīnă la sfīrşitul campaniei de calificare la CM 2006, īnţelegerea putīndu-se prelungi īn cazul īn care tricolorii vor ajunge la turneul final din Germania. Generalul nu a dat īncă nici un răspuns oficialilor polonezi. Pe lista Legiei mai figurează fostul antrenor al Cehiei, Josef Chovanec, ex-selecţionerul spaniol Javier Clemente şi austriacul Bernd Krauss, ultima oară la Admira Wacker.
Bruckner se teme de Mutu
Selecţionerul naţionalei Cehiei, Karel Bruckner, a declarat pentru site-ul oficial al Federaţiei Cehe de Fotbal (CMFS) că Adrian Mutu este cel mai periculos jucător al reprezentativei Romāniei. Echipa Romāniei este foarte puternică. Am vizionat īnregistrările meciurilor cu Macedonia şi Finlanda. Pot spune că jucătorii romāni sīnt foarte rapizi, iar īn atac improvizează foarte bine. Adrian Mutu este de departe cel mai periculos jucător al lor, a declarat Bruckner.
Pesimism ceh
Īn urma unui sondaj realizat de Denik Sport, referitor la şansele de calificare la Campionatul Mondial din 2006 fără aportul jucătorului Pavel Nedved, 57% dintre cei care au răspuns nu dau şanse reprezentativei conduse de Karel Bruckner. Tot īn acelaşi cotidian, 58% la sută dintre cei care au accesat site-ul respectiv ar prefera ca stīlpul apărării cehe, Tomas Repka, retras din echipa naţională īn 2001, după necalificarea echipei reprezentative la Campionatul Mondial din 2002, să revină la naţională. Pesimismul cehilor este amplificat şi de accidentarea lui Karel Poborsky, cīt şi de incertitudinea folosirii lui Tomas Rosicky, abia refăcut după o serioasă accidentare!
marian.bratu@prosport.ro
dan.filoti@prosport.ro
Titular pe postul de fundaş dreapta al echipei naţionale, Flavius Stoican a confirmat ieri că este apt pentru īntīlnirea de săptămīna viitoare de la Praga. Fotbalistul s-a accidentat miercuri seară pe final la meciul de Champions League pe care echipa sa, Şahtior, l-a pierdut, 3-0, la Barcelona. "M-a lovit tare Van Bronckhorst şi m-am ales cu o contuzie la genunchiul drept. Acum sīnt īn cantonament cu Şahtior şi voi juca sigur duminică īmpotriva lui Obolon, după care sīnt convocat de nea Puiu Iordănescu", a declarat Stoican.
Fotbalistul īn vīrstă de 28 de ani este optimist īn privinţa meciului cu Cehia. Răspunde amuzat atunci cīnd e īntrebat ce va face Romānia la Praga: "Īi batem! Va fi vai de mama lor! Cred că le dăm patru goluri, iar Bărcăuan marchează de două ori". Īşi revine după cīteva secunde: "Vezi că am glumit, n-o să fie chiar 4-0 pentru noi, dar aş vrea să cīştigăm la două goluri diferenţă, ca să n-avem emoţii. Va fi un meci dificil, īnsă putem să īnvingem. Veţi vedea!".
Revine Mitea?
Iordănescu se gīndeşte să-l convoace de la tineret pe mijlocaşul lui Ajax pentru meciul de la Praga
Viorel Tudorache
Problemele de efectiv cu care se confruntă reprezentativa Romāniei īnaintea meciului cu Cehia par să-l fi determinat pe Anghel Iordănescu să revină la sentimente mai bune faţă de Nicolae Mitea (19 ani). Exilat disciplinar la selecţionata de tineret īnaintea partidei cu Macedonia de luna trecută, mijlocaşul lui Ajax Amsterdam ar putea reintra īn planurile Generalului pentru īntīlnirea de sīmbătă de la Praga. Selecţionerul s-a supărat pe tīnărul internaţional după ce acesta i-a dedicat ironic cele trei goluri marcate la Caracal īmpotriva "naţionalei" de tineret a Macedoniei şi nu l-a mai inclus pe lista "stranierilor" convocaţi pentru confruntarea anului de la Praga. Mitea se va prezenta īnsă mīine la reunirea lotului de tineret şi, după unele surse federale, există posibilitatea să intre īn cantonament cu prima reprezentativă.
Se reunesc mīine
Reprezentativa Romāniei se va reuni luni la prīnz la Casa Fotbalului īn vederea meciului cu Cehia din preliminariile CM 2006, programat sīmbătă pe stadionul "Toyota" din Praga, de la ora 18:00. "Tricolorii" vor intra īn cantonament la baza olimpică de la Izvorani şi vor efectua antrenamentele la Săftica. Delegaţia romānă va decola spre Praga miercuri după-amiază de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", lotul mare urmīnd să se cazeze la hotelul Corinthia Towers din capitala Cehiei.
Repka tentat să revină la "naţionala" Cehiei
Potrivit presei din Cehia, selecţionerul Karel Bruckner ar putea completa lotul pentru partida cu Romānia cu un fundaş central care evoluează īn Anglia. E vorba despre Tomas Repka de la West Ham United, care i-a dat de īnţeles antrenorului ceh că ar fi dispus să revină la echipa naţională după ce s-a retras īn 2001.
Bărcăuan: Să ne īntoarcem măcar cu un punct
Apărătorul lui Şahtior, Cosmin Bărcăuan, a mărturisit ieri că īntīlnirea Cehia - Romānia de pe 9 octombrie "va fi cel mai important meci al actualei campanii de calificare la Mondiale. Trebuie să ne īntoarcem cu cel puţin un punct. Am īnceput īn forţă, avem 9 puncte din 9 posibile şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie. Le-aş transmite suporterilor să fie alături de noi, să fie īn galben la Praga, fiindcă avem nevoie de ei". / Eduard Apostol
3 octombrie 2004
www.gsp.ro
www.prosport.ro
Se pare ca ne uitam iar in bezna. Cehii transmit teresrtial si comunistii de la tvr ca de obicei. sa speram la vre-un feed
... de la TVR pin“la NOVA TV trebuie ei sa "urce" semnalul pe sat ... acu sa speram ca "prindem" feed-ul si ca nu va fi iar codat ...
Bafta,
zumeo
... din Gazeta de azi ...
"Sigur putem īnvinge!". Acesta a fost răspunsul lui Iordănescu la īntrebarea dacă Romānia are şanse mari să bată la Praga. Alături de Mircea Sandu, selecţionerul a părut foarte optimist la conferinţa de presă organizată ieri la reunirea lotului echipei naţionale de la Casa Fotbalului. După ce preşedintele FRF a ţinut să precizeze īncă o dată că relaţiile dintre el şi selecţioner sīnt "excelente, nu cum au spus unele ziare că nu ne-am vorbi sau că ne-am evita pe holurile Federaţiei. Orice speculaţie pe această temă nu are nici un suport. Puiu īşi va continua contractul cu «naţionala» īn termenii prevăzuţi".
Mircea Sandu a dezvăluit presei că tot scandalul legat de cele 7 puncte impuse lui Iordănescu īn partidele cu Macedonia, Andorra şi Cehia a fost supralicitat: "Eu chiar m-am gīndit la nouă puncte şi nu cred că am pus presiune pe echipă. Tensiunea e acum īn curtea cehilor, deoarece ei joacă un meci decisiv".
Optimismul celor doi a fost īmpărtăşit şi de majoritatea fotbaliştilor care s-au prezentat ieri la Casa Fotbalului. "Trebuie să mergem să cīştigăm. Dacă ne vom apăra, pierdem sigur. Vom fi 75% calificaţi dacă reuşim să īnvingem la Praga", a fost prima declaraţie a lui Florin Şoavă. Vedeta cehilor, Jan Koller, a fost ironizată de portarul "naţionalei", Bogdan Lobonţ, care s-a arătat deranjat de atenţia acordată vīrfului Borussiei Dortmund: "Ce cred despre Koller? E foarte mare. Dar nu mă mai īntrebaţi atīt de el că doar nu e Dumnezeu!". După seria de ghinioane trăite īn campaniile trecute, "tricolorii" se gīndesc de data aceasta şi la şansă. "Avem nevoie şi de puţin noroc īn clipa asta ca să cīştigăm cu cehii". Paraschiv, marcat īncă de īnfrīngerea Stelei cu Poli Iaşi, a explicat: "Victoria noastră la Praga n-ar fi o surpriză precum cea făcută de Poli īn Ghencea".
Mircea Sandu a ţinut morţiş să nege informaţia că īntre el şi selecţioner există o stare de tensiune. "Noi avem o relaţie excelentă de peste 30 de ani, ne vedem chiar şi cu familiile". Cei doi au vrut să demonstreze presei cīt de bine se īnţeleg, vorbindu-şi de cīteva ori īn şoaptă, dar au fost şi situaţii cīnd stăteau spate īn spate, precum īn fotografie / Alex Nicodim
Puiu īncurcat de rezultate din Divizia A
Anghel Iordănescu a declarat că a fost bulversat de evoluţiile din ultima vreme a celor trei echipe din campionatul intern care dau cei mai mulţi jucători la echipa naţională. "După ce Steaua a pierdut cu Poli, am fost tentat să şterg din numele steliştilor de pe lista mea. De asemenea, mă aşteptam la mai mult de la FC Naţional. Evoluţiile proaste ale Rapidului m-au determinat să nu-l convoc decīt pe Dolha".
LOTUL PENTRU MECIUL CU CEHIA
Portari
Bogdan LOBONŢ - Ajax
Emilian DOLHA - Rapid
Marius POPA - FC Naţional
Fundaşi
Flavius STOICAN - Şahtior Doneţk
George OGĂRARU - Steaua
Adrian IENCSI - Spartak Moscova
Cosmin BĂRCĂUAN - Şahtior Doneţk
Flavius MOLDOVAN - FC Naţional
Răzvan RAŢ - Şahtior Doneţk
Cristian DANCIA - Torpedo Moscova
Mijlocaşi
Florentin PETRE - Dinamo
Gabriel CARAMARIN - FC Naţional
Florin ŞOAVĂ - Spartak Moscova
Paul CODREA - AC Torino
Sorin PARASCHIV - Steaua
Daniel PANCU - Beşiktaş
Florin CERNAT - Dinamo Kiev
Nicolae DICĂ - Steaua
Atacanţi
Adrian MUTU - Chelsea
Ionel DĂNCIULESCU - Dinamo
Ciprian MARICA - Şahtior Doneţk
Adrian NEAGA - Steaua
5 octombrie 2004
... de la TVR pin“la NOVA TV trebuie ei sa "urce" semnalul pe sat ... acu sa speram ca "prindem" feed-ul si ca nu va fi iar codat ...
Bafta,
zumeo
Nova emite doar terestru, dar eu va doresc oricum succes la feeduri ... Cei care vor o varianta sigura de a vedea meciul in direct, vor trebui sa bata drumul pina la Praga (sau in tara :mrgreen: ).
Pina una-alta "prietenii" nostri bosnieci de la BHTV1 se pare ca au hotarit din nou sa transmita necodat derbyul super-exploziv al Balcanilor, Bosnia - Serbia Muntenegru, simbata la ora 21:15.
TVR International ii va delecta in schimb la ora meciului de la Praga pe romanii din diaspora cu deosebit de po....rele emisiuni "Retrospectiva saptamanii", "Dincolo de harta" sau "Malaele ... cu 5 stele !" :lol:
claudiuw
06-10-2004, 09:56
Eu mi-am asigurat bilet pentru meciul Cehia - Romania, asa ca il voi vedea LIVE. :lol:
Eu mi-am asigurat bilet pentru meciul Cehia - Romania, asa ca il voi vedea LIVE. :lol:
Si eu am bilet, trebuie doar sa mai gasesc pe cineva care sa-mi inregistreze emisunile pe care le pierd pe TVR International daca ma duc la meci :lol: :lol: :lol:
arate matchu pe Nova TV si je FTA :)
arate matchu pe Nova TV si je FTA :)
Ai cercetat tu si ai descoperit asta ?! Bravo, buna informatie ai reusit sa gasesti !
Singura problema este ca programul cehesc Nova care transmite meciul in Cehia nu este emis pe satelit. Probabil tu te-ai gindit la programul croat Nova Tv, care nici vorba sa transmita meciul.
valentino
06-10-2004, 14:38
Cine merge la meci si unde stati??
Hai sa vedem care unde sta, nu de alta dar poate ne intalnim si noi la o bere inainte sau dupa meci...
Valentino
P.S. Eu am bilet in sectorul H74 sau H76 sa ma corecteze @silber daca este gresit.
@Fanta
Nu ne trimiti si noua niste sepcute cu RDI, sa-ti facem reclama gratuita la site cind vom aparea la televizor :lol: ? In plus ne-am putea astfel gasi mai usor intre noi pe stadion. Daca imi trimiti una, promit sa ma duc si la Amsterdam la meci :lol: :lol: :lol:
@valentino
H74..... :wink:
Cyberino
06-10-2004, 16:38
@Valentino
Cred ca totzi avem in H74 - multumiri lui Silber - eu am rindu 2 o fii al doi-lea sau penultimul rind. Am voie cu binoclu? Cred ca nu daca cu bricheta io spart capu lu arbitru.....
@loko
Buna ideaa cu sapcile as fii dispus sa platesc nu-mi trebuie gratuit, poate faci citeva si le vinzi la meci.
Eu am vrut sa va aduc seminte(gratuit) am avut vreo 100 de plicuri dar mi le-o minacat soarecii nemtzi...
@loko
Buna ideaa cu sapcile as fii dispus sa platesc nu-mi trebuie gratuit, poate faci citeva si le vinzi la meci.
Este desigur cam tirziu ... Poate le trimite @Fanta (daca are bineinteles) cu cineva din tara care vine la meci, si eu mi-as cumpara una (nici un T-Shirt n-ar fi rau) ...
Reprezentativa Romāniei ocupă locul 26 īn clasamentul FIFA Coca Cola pe luna septembrie dat publicităţii miercuri, de forul fotbalistic mondial.
Romānia a acumulat 664 de puncte şi a urcat şase poziţii faţă de luna trecută, cīnd se afla pe locul 32. Adversarele Romāniei īn preliminariile Cupei Mondiale 2006 din Germania ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 5 (755 de puncte), Cehia - locul 6 (751 de puncte), Finlanda - locul 45 (585 de puncte), Macedonia - locul 92 (492 de puncte), Armenia - locul 123 (386 puncte) şi Andorra - locul 147 (290 de puncte).
Primele 20 de locuri īn clasamentul FIFA Coca-Cola sīnt următoarele:
1.Brazilia 845 puncte
2.Franţa 799
3.Argentina 778
4. Spania 774
5.Olanda 755
6.Cehia 751
7. Anglia 739
8. Portugalia 735
9. Italia 735
10.Mexic 734
11. SUA 717
12.Turcia 711
13. Germania 706
14.Irlanda 705
15.Danemarca 704
16.Grecia 703
17.Uruguay 702
18.Nigeria 701
19. Japonia 699
20.Iran 698
6 octombrie 2004
... de unde draq au scos americanii, japonezii shi iranienii atitea puncte ? :evil: :evil:
nu ne trebuie benoclu ca stadionul nu e asa mare...
Noi stam in H82 (vreo 14 persoane) !
Veste buna pentru abonatii Premiere : meciul se transmite live pe Premiere Sport !
http://www.premiere.de/content/Programm_Sport_Suedamerika_WM_Quali_Start.jsp
Veste buna pentru abonatii Premiere : meciul se transmite live pe Premiere Sport !
http://www.premiere.de/content/Programm_Sport_Suedamerika_WM_Quali_Start.jsp
OLEEE - OLE-OLE-OLE ... ASTA DA VESTEEEE BUNAAAA ! :D :cheers: :rdiband:
Bafta,
zumeo
Suporterii romani nu mai gasesc locuri de cazare
Orasul magic, Orasul de aur, Orasul celor 100 de turnuri si Parisul estului sint doar citeva dintre renumele cistigate de-a lungul timpului de Praga, o metropola europeana plina de turisti si de tentatii. Pentru fotbalistii lui Anghel Iordanescu, capitala Cehiei este, incepind de ieri, doar o halta in drumul anevoios catre Cupa Mondiala Germania 2006. Romanii ar putea profita de faptul ca nationala Cehiei traverseaza o perioada de criza, din cauza divergentelor dintre generatii. In plus, nici un fotbalist nu este dispus sa-si asume rolul de lider, ramas vacant dupa retragerea lui Pavel Nedved, decizie care continua sa stirneasca adevarate furtuni in sinul federatiei de la Praga.
Meciului crucial dintre Cehia si Romania, programat simbata seara, a stirnit un interes deosebit in rindul suporterilor. Cursele de avion Bucuresti - Praga sint pline, iar cei care nu si-au rezervat inca bilet mai au foarte putine sanse sa plece. Variantele cu autocarul, dar si cu propriile automobile, care ofera un cost mai avantajos, sint preferate, se pare, de romani. Incepind de astazi, la Praga sint asteptati peste 2.400 de suporteri din Romania. Lor li se va adauga si un contingent semnificativ de compatrioti care traiesc in Germania, Austria si Italia, veniti sa sustina nationala la primul test cu adevarat dificil din aceasta campanie de calificare.
Hotelurile sint pline ochi
La Praga, suporterii romani vor avea insa o surpriza de proportii, aceea a lipsei acute a locurilor de cazare, dar mai ales a preturilor exorbitante. Astfel, costul unei camere la un hotel modest, de la periferie, se ridica la peste 50 de euro pe zi, in timp ce la un hotel de cel putin trei stele depaseste 80-90 de euro pe zi. Si asta nu pentru ca peste doua zile nationala ceha infrunta Romania, ci pentru ca agentiile de turism catalogheaza aceasta perioada a anului drept high season, adica sezon de virf, cererea de a vizita Praga fiind foarte ridicata. Pentru germani, austrieci sau japonezi, preturile sint mai mult decit normale, in timp ce pentru suporterii tricolori veniti pina aici cu batrina Dacie reprezinta un adevarat atentat la bugetul familiei.
Praga merita insa toate aceste eforturi, o plimbare prin misticul si uluitorul oras fiind o adevarata trecere prin istorie. Fiecare colt de strada pare o mica opera de arta, o comoara arhitecturala, indiferent ca e realizata in stilul gotic, baroc, renascentist sau modern. Inainte de a fi gazda meciului Cehia - Romania, Praga, capitala regiunii Boemia, este orasul de origine a unor personalitati ca Einstein, Mozart si Kafka.
Muzeu in aer liber
Desi vor sta patru zile la Praga, Mutu si coechipierii sai nu vor avea probabil nici timpul, nici dispozitia necesare pentru a savura frumusetile inegalabile ale asezarii brazdate de riul Vltava. Stare Mestro, adica Orasul vechi, este principala atractie a turistilor, un amestec fascinant de bisericute, galerii, anticariate, monumente istorice si crame, cu alte cuvinte un muzeu in aer liber. Unul dintre cele mai interesante obiective este Castelul Praha, in interiorul caruia se afla statuia Sfintului Gheorghe omorind balaurul. Poate ca Iordanescu ar trebui sa-si aduca elevii aici vineri la prinz, cind tricolorii au programata o scurta iesire in oras, pentru a-i destinde si mobiliza inainte de meci. La urma urmei, Cehia chiar este un adevarat balaur pentru general, avertizat subtil de Mircea Sandu ca simbata seara ar putea pierde ultimul meci din postura de selectioner al Romaniei.
Biletele s-au epuizat
Cu o po....tie putin peste 1,2 milioane de locuitori, capitala Cehiei nu pare o metropola supraaglomerata, sufocata de trafic sau imbicsita de noxe. Asta si pentru ca transportul in comun este extrem de bine pus la punct. Tramvaiele, autobuzele sau metroul sosesc cu o precizie germana, exact la ora indicata pe placutele afisate in statie, fiecare calator avind astfel posibilitatea de a-si calcula durata cursei si, implicit, costul biletului care nu depaseste 12 coroane, adica aproximativ 40 de euro-centi (16.000 de lei). Deocamdata, nimic nu da impresia ca peste doua zile in Praga se va desfasura un meci pe viata si pe moarte. Nici un afis, banner sau actiune a suporterilor nu anunta marele eveniment, tratat totusi cu interes de presa. Biletele s-au epuizat insa. Ieri, la Toyota Arena, stadionul unde joaca Sparta Praga si locul unde se va disputa partida, toate casele de bilete aveau obloanele trase. Doar doi speculanti incercau sa vinda ultimele bilete ramase, cu locuri la peluza, la un pret de 500 de coroane, aproximativ 17 euro, apropiat de costul oficial (14 euro).
Victoria tricolorilor, cota 5/1
Delegatia Romaniei a sosit la Praga aseara. De la aeroportul Ruzyne, tricolorii au mers la hotelul de cinci stele Corinthia Towers, una dintre cladirile moderne ale capitalei cehe. Astazi, pina la prinz, elevilor lui Iordanescu le-a fost programat un studiu video, iar la ora 18.00 vor efectua antrenamentul oficial, pe Toyota Arena. Cehii sint foarte increzatori in sansele lor, casele de pariuri din Praga oferind cote foarte mari pentru o eventuala victorie a romanilor, intre 4,65 si 5,5 euro la un euro pariat. Cine mizeaza pe succesul nationalei lui Karel Bruckner va incasa doar 1,45 euro la un euro pariat. Si egalul are o cota foarte buna, 3,9.
Tunurile pe federatie
Presa ceha a alocat ieri spatii importante meciului cu Romania, dar mai ales situatiei tensionate din lotul lui Bruckner. Prima pagina a cotidianului Sport reflecta acuzele aduse de Vlastimil Kostal, presedintele de la Sparta Praga, oficialilor din federatia ceha, dar mai ales lui Karel Bruckner. Acestia ar fi mintit opinia publica in ceea ce priveste cazul Nedved. Mai precis, Kostal sustine ca selectionerul a stiut de mult ca Nedved nu va mai veni la nationala, din cauza numeroaselor probleme medicale, dar a tainuit acest lucru. In plus, reprezentantii federatiei anuntasera ca sint mari sanse ca mijlocasul de la Juventus Torino sa evolueze in calificari, desi cunosteau ca acest lucru nu se va intimpla. Toate acestea au dus la o situatie tensionata in sinul primei reprezentative, aproape toti jucatorii de baza refuzind sa-si asume rolul de lider si sa preia banderola de capitan.
Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.
Din tabloidul The Sun :
Mourinho is stupid
By ANDREW DILLON
http://images.thesun.co.uk/picture/0,,2004460884,00.jpg
ADRIAN MUTUS Romanian pals have branded Chelsea boss Jose Mourinho a mean-spirited cheapskate who is unworthy of his job.
And Romanias players are even ready to pay the £120,000 fine that Mutu has been threatened with.
SunSport exclusively reported how Mutu had gone AWOL and joined the Romanian squad, despite Mourinho claiming the £15.8million striker was not fit.
Mutu is determined to play against the Czech Republic on Saturday even though he will be fined a fortnights wages.
But Romanian PFA boss Dumitru Dragomir stormed yesterday: If Mourinho insists on fining him that will only make Mutu a hero, not only for Romanians but for everyone who understands football because Mutu simply loves his country.
The Chelsea management seem to be low-quality men, poor in spirit and too small for the grand name of that club.
Romanian FA President Mircea Sandu also steamed into the Blues.
He fumed: I simply cant believe Chelsea would be so stupid as to do such a thing as fine him simply because he has decided to play for his country.
We will take his case and a formal protest to FIFA and UEFA because it is clearly not fair.
Chelsea have to respect the rules which say that the player picked by his country must be present at the team get-together and, if the doctors find him not fit, then he is sent home or prevented from playing.
But there is no way his club is allowed to keep the player in London and prevent him from joining our squad.
Romanian defender Cosmin Barcauan also backed his team-mate.
http://images.thesun.co.uk/picture/0,,2004460885,00.jpg
MUTU ... defiant
He promised: If Mutu is fined for playing for his country we, his team mates, can cover the amount of the fine in order to give him the money back because it is a total injustice.
Romania coach Anghel Iordanescu vowed to ignore Mourinhos claim that want-away striker Mutu is not fit for the World Cup qualifier in Prague after suffering a knee injury.
Iordanescu stormed: Mutu is one of the most important men in our team, in fact hes vital.
Mutu is fit, our doctor has seen him and he will play.
Even FIFA boss Sepp Blatter has come out against Mourinho.
Blatter rapped: This is not the way for coaches to deal with players who are called up for their national team.
Mourinho is now certain to try to offload Mutu, 25, during the January transfer window and is even prepared to pay £30,000 a week to get rid of him.
The boss will cough up half Mutus £60,000-a-week wages to any club that will take the renegade player on loan.
Chelsea also plan to invoke a clause in their contract with Aston Villa to recall on-loan Carlton Cole as a replacement.
BABANOVAC1980
07-10-2004, 18:23
2-0 pentru Romania
8) :idea:
Sunt un pesimist si am votat cu Cehia :oops:
Sper sa gresesc si mine sa ma bucur impreuna cu optimistii :lol:
f11
:!: HAI ROMANIA :!:
Si o veste si mai buna pentru cei care nu sint abonati Premiere :lol: : meciul va fi transmis FTA pe Al Jazeera Sports (26 E si 7 W) !!!
Coordonate Al Jazeera Sports :
- pe Nilesat 101, 7 W, 12015 V, 27500
http://www.lyngsat.com/nile101.html
- pe Arabsat 2D, 26 E, 10971 H, 17777
http://www.lyngsat.com/arab2d.html
Coordonate Al Jazeera Sports :
- pe Nilesat 101, 7 W, 12015 V, 27500
http://www.lyngsat.com/nile101.html
http://www.satcodx-op.com/NIL/NIL102KB.jpg
- pe Arabsat 2D, 26 E, 10971 H, 17777
http://www.lyngsat.com/arab2d.html
http://www.satcodx-op.com/ARA/ARA03AKU.jpg
Astia sint "dusmanii" :
http://www.fotbal.cz/img/foto/AM.jpg
Iar aici gasiti statistica intilnilor cu Cehia (ma rog, cu Cehoslovacia) :
http://www.fotbal.cz/c/nat/AM/statistika/staty1.asp#Rumunsko
Din pacate timpul anuntat pentru simbata la Praga este innorat/ploaie si temperatura intre 4 si 11 grade :cry: .
http://www.wunderground.com/global/stations/11518.html
http://de.weather.yahoo.com/EZXX/EZXX0012/index_c.html
http://www.w3.weather.com/outlook/travel/local/EZXX0012?letter=P&lswe=czech%20republic&lswa=WeatherLocalUndeclared
http://de.weather.yahoo.com/EZXX/EZXX0012/index_c.html
Sper ca stadionul este acoperit si scaunele incalzite :lol: :lol: :lol:
Mai aruncati din cind in cind si o privire la webcamul de pe stadion :
http://www.sparta.cz/apl/kamera.asp
.. iar aici puteti vedea si mai bine cam cum este timpul acum la Praga :
http://webcam.magicware.cz/aktual.asp
Maidanezu
08-10-2004, 15:14
CE DIAMETRU TRE SA AIBE OALA .. ca sa prind arabsat 3A 26 Est...
ca tot nu prind semnal ..
ma aflu in olanda ..
MERSI
doctorul
08-10-2004, 16:46
Meciul se va transmite necodat pe tvr1
Hai dom'le, bagi fitile din astea? E patratelul rosu cat casa pe site-ul TVR.
Meciul se va transmite necodat pe tvr1, asa cum reiese de aici http://www.tbwsport.com/Default.aspx?centar=liveOnTv
Nu te supara, dar daca lansezi o astfel de informatie, iti trebuie o sursa mult mai sigura. TVR 1 fiind partial codat, pe multe site-uri apare ca FTA.
Verifica te rog site-ul TVR, apoi videotextul TVR, apoi eventuale alte surse de informatie (rude, prieteni care lucreaza la TVR :lol: , daca ai) si abia dupa aceea posteaza rezultatul muncii de "cercetare" !
Fotbalul international a fost totdeauna codat pe TVR. Cu atit mai mult un meci din deplasare, unde drepturile de transmisie apartin tarii gazda.
Apreciez bunavointa ta, dar o astfel de informatie neverificata nu produce decit deruta !
nic eu prind signalu pe Al Jazeera Sport, nic pe nile nic pe arab
prind imagine da cu semne
nic eu prind signalu pe Al Jazeera Sport, nic pe nile nic pe arab
prind imagine da cu semne
Ce diametru are antena ta ?
Daca nu reusesti, nu-ti ramine decit sa speri intr-un feed FTA, sau ...
...daca esti in Germania, sa te duci la Media Markt (sau alt magazin care vinde cartele Premiere), si sa-i rogi pe vinzatori sa-ti puna meciul nostru la televizor, ca sa testezi cum se vede :mrgreen: .
Tocmai am primit urmatorul mail:
TVR International va transmite inregistrarea meciului Cehia - Romania duminica, 10 octombrie, ora 00.10 (ora Romaniei) si luni, 11 octombrie, ora 05.00 (ora Romaniei).
Cristina Mitran
TVR International
Nu e tare faza? :D
Am trimis si raspuns:
Va rog transmiteti sefilor dumneavoastra ca atitudinea televiziunii nationale fata de romanii din diaspora care doresc sa urmareasca meciurile echipei nationale de fotbal in direct este pur si simplu jignitoare.
08-10-2004, 20:04
CEHIA - ROMANIA 4-1 (TINERET)pentru romania a inscris MITEA..
Am trimis si raspuns:
Va rog transmiteti sefilor dumneavoastra ca atitudinea televiziunii nationale fata de romanii din diaspora care doresc sa urmareasca meciurile echipei nationale de fotbal in direct este pur si simplu jignitoare.
08-10-2004, 21:12
CEHIA - ROMANIA 3-1 :oops:
CEHIA - ROMANIA 4-1 (TINERET)pentru romania a inscris MITEA..
La seniori nu vom fi departe...
Cyberino
08-10-2004, 23:40
@loko
Uite ca nu ne ploua sint toate locurile acoperite.
Stadion Letna ( Toyota-Arena ) Prag
Verein : AC Sparta Praha fotbol a.s.
Baujahr : 1933 / 1994
Kapazität : 21.362 Zuschauer, alles überdachte Sitzplätze
@loko
Uite ca nu ne ploua sint toate locurile acoperite.
Stadion Letna ( Toyota-Arena ) Prag
Verein : AC Sparta Praha fotbol a.s.
Baujahr : 1933 / 1994
Kapazität : 21.362 Zuschauer, alles überdachte Sitzplätze
Asta da veste buna ! Din ce se vedea pe webcam nu mi-am dat seama. Ma duc repede sa-mi mai scot din umbrele si haine de rezerva din bagaj :lol: !
Nu stiu daca mai se uita cineva la ora asta avansata, aproape de kick-off dar.... Am reusit sa prind Arabsat cu oala de 80cm la latitudine de 53grade. Insa intra doar canalele de S/R 27500 si calitate maxim 40%. Nu intra buchetul Al-Jazeera. Aveti idee de ce? Sunt prea la nord si oala e prea mica? Smnalul de S/R 17777 e mai slab nu? La 27500 ar trebui sa intre o calitate de 70% si abia atunci sa prind canale S/R mai mic... Daca aveti un sfat, astept nerabdator.
KingBlana
09-10-2004, 13:35
Cluj , Arabsat , 120 cm , 0.6dB
http://kingblana.idilis.ro/fast.gif
http://kingblana.idilis.ro/jazeera.gif
casaverlag
09-10-2004, 14:16
7e,10959 h,6666,7/8,id: CZCT2 in 4:2:2
sursa: http://www.sat-benelux.nl/forum/viewtopic.php?t=53172
Maidanezu
09-10-2004, 14:48
ARE CINEVA O IDEE CAT CE DIAMETRU TRE SA AIVE OALA CA SA PRIND ARABSAT IN OLANDA ..? am o oala de 90 cm si lnb 0.5db
daca ma uit la poza asta pare sa merga dar daca incerc nici macar 1% semnal :)
http://www.satcodx-op.com/ARA/ARA03AKU.jpg
KingBlana
09-10-2004, 15:07
Nu era un Al-Jazeera si pe 19“ E sau pe 13“ E :?:
Acela e Al Jazeera . Acesta e Al Jazeera Sports .
Meseriashu
09-10-2004, 15:10
cu 80 cm nu mishca la nurnberg
- pe 26e semnal 14%
- pe 7w nu e semnal la AJ-Sport, da la altele cacalau
...ashteptam feedu. Trebuie sa urce ei semanlu pe satelit!
emule-ro
09-10-2004, 15:35
Este o rusine ce face pachetul TVR cu Romanii de peste hotare. Dar asa a fost si va fii la romani, si atunci mai vorbesc de patriotism ???? Pacat, dar bine ca am picat intr-o grupa "usoara" pentr-u noi de peste hotare;))) ex:
Macedonia=MKTV,Olanda=Ned1,etc..., si TVR int. la ora 00,05 reluare HA,HA,HA,.....din partea mea sa desfiinteze TVR int, sau sal numeasca TVR Pensionari
HAI ROMANIA
claudiu_escu
09-10-2004, 15:59
In Hanovra la fel, arabii de pe 26E nu intra, decit SR de peste 25k :(
asteptam feed-ul!
fratilor sper sa vina ceva feed-uri !!!!
In premiera pt. RDI meciul va fi transmis si AICI (http://kastoru.no-ip.biz/)
emule-ro
09-10-2004, 17:28
Eu ma voi uita LIVE pe teletextul de pe ARD la pagina 209 :(
HAI ROMANIA (nationala) :D JOS TVR-ul :evil: :twisted:
claudiu_escu
09-10-2004, 17:29
se pare ca nici un feed nu e disponibil :(
din cauza ca e simbata nu prea sint multi memrbi online ca sa ne vina cu noi informatii :(
nu pot sa spun decit Hai Romania!
pe Al Jazeera Sports e oricum meciul Angliei daca nu ma insel
Meseriashu
09-10-2004, 17:57
il mai transmite si TV SPORT Romania cu delay de la 18h00
Premiere PW
Comentariul este preluat de la TVR1
Eutelsat W3A (7.0°E)
Fréquence: 11106 - Pol: H - SR: 6666 - FEC: 7/8
Catégorie: Sport - Football
Transmis en: MPEG-2 crypté
Infos: Czech-Romania
Meseriashu
09-10-2004, 18:07
E codat... semnalu e beton 40%, dar ce folos...
Maidanezu
09-10-2004, 18:29
1-0 a inschris Koler
KingBlana
09-10-2004, 18:41
http://www.bl.uk/collections/easteuropean/images/czech.jpg
Traiasca masina si fitzele lui Mutu
http://www.car-data.com/photos.25/p.lincoln.navigator.25.jpg
masina asta se conduce cu caciula pe cap ... ca am vazut eu la mutulica
s-aterminat am pierdut sper ca sa cistigam urmatorul !!!
pe care AlJazeera a mers mąi fratilor ?
stupidman
09-10-2004, 19:46
Premiere PW
Comentariul este preluat de la TVR1
Daca P.W. a obtinut drepturi de difuzare pt.abonatii lui,ar fi trebuit
si TVR sa aiba acelasi respect pt. abonati mai ales ca noi platim TVR
de doua ori(si la cablu si la Electrica).Dar ca de obicei platim dublu si
primim p--a.
Dar ca de obicei platim dublu si
primim p--a.
Asa este ...nu au bani si platesc in natura :-)
mariusn123
09-10-2004, 19:59
Pe JSSC-2 s-a dat Ukraina.... :x in schimb s-a vazut bine la ..... :P R in direct romania....
BaFTA!
Cred ca arbitrul si-a castigat pe deplin mesajul transmis din tribune. :baby:
nu inteleg cind v-a invata echipa noastra sa nu mai fie complexata de toate alte tari care nu au traditie in fotbal(latin) si sa cistige in fata acestor numiti"fotbalisti"'!!!!sper sa exprim gindurile(suferintele) tuturor care gindesc la fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Acesta este rezultatul blestemului meu....nici nu o sa se califice....votati pe Vadim ca il pune pe Dan Diaconescu in fruntea CNA si v-a desfinta citeva posturi tv(PRO TV etc) precum si v-a face curatenie in
TVR ,si va aduce acest post pe drumul tv-urilor tip ZDF sau ARD care stiu ce sa faca cu banii proveniti din taxa de abonament.(platirea tuturor drepturilor de televiziune)
In legatura cu meciul....dar voi ati chiar crezut ca vom face ceva bun???Pai atita timp cit mafiia din fotbalul nostru nu va disparea si atita timp cit il avem pe Iordanescu antrenor si pe Becali( secund cu indicatii cine joaca si cine nu)nu vom avea parte de o echipa nationala calificata.De data asta iara s-a confirmat ceea ce era de confirmat,adica o echipa care nu joaca nimic. :shit:
:goodnight:
si fiindca sint un om al calculelor votez pentru o infringere a olandei pentru o calificare mai usoara a noastra !!!!!
Daca nu am castigat pe teren, macar am castigat in tribune. Dupa parerea mea galeria noastra a fost net superioara !
Se pare ca machedonii ne ajuta. au facut egal cu olanda 2-2. sa-i intampine asa si pe cehi si sperantele noastre cresc din nou
Sīnteţi siguri că trebuia să fiţi acolo, domnilor "tricolori"? Sīnteţi sigur, domnule General, că locul vă este pe banca tehnică şi nu pe vreun şezlong de senator? Sigur ştiaţi că la Praga aveţi meci decisiv, nu şedinţă de partid? Că pe teren s-a văzut altceva: o echipă care caută drumul īnapoi, spre propria poartă, şi de cele mai multe ori īl găseşte.
Domnule Raţ, aţi nimerit bine arena? Că la fotbal nu se punctează directele şi upercuturile. Stimabile Şoavă, v-aţi gīndit vreodată la o carieră īn lupte libere? Ei bine, ar fi timpul. Domnule Bărcăuan, nu cumva aţi greşit desenul animat? Că degeaba v-aţi obosit să formaţi un cuplu comic cu Baros. Noi n-am rīs. Poate cehii.
Domnule Mutu, nu vă ajunge că-i daţi lui Cech mingi de antrenament la Chelsea? Trebuia să daţi fuga să-l antrenaţi şi la Praga? Chiar atīt de mult vă place să-l tachinaţi? Sau Mutu nu era acolo?
Īn fine, domnilor īn galben, cine v-a pus să vă pierdeţi timpul ieri seară pe "Toyota"? Iordănescu v-a pus? Dar Iordănescu nu-i Dumnezeu, ce dracu! Praga e un oraş frumos. Viaţa e scurtă. Sīnteţi tineri. Distraţi-vă! Nu vă irosiţi energia īn fotbal! Nu irosiţi şansele "naţionalei"!
Daţi-i voie să se dreagă!
G.S. - Maria Andrieş
CLASAMENTUL
1 Finlanda 4 3 0 1 9 3 6 9
2 Romānia 4 3 0 1 9 4 5 9
3 Macedonia 3 1 1 1 6 4 2 4
4 Olanda 2 1 1 0 4 2 2 4
5 Cehia 2 1 0 1 1 2 -1 3
6 Andorra 2 0 0 2 1 8 -7 0
7 Armenia 3 0 0 3 1 8 -7 0
[/b]
Am fost varza .Pocaitul de Iordanescu trebuie schimbat imediat.
Pancu s-a retras din echipa nationala. :cry: :cry: :cry:
http://www.prosport.ro/images/content/articles/2004/09/30/home/95569590d0781a806b6d_150_113_.jpg
Din nou acasa ...
Pacat de suporterii romani prezenti in numar asa de mare la Praga, care au facut tot a fost puterea lor sa incurajeze echipe noastra, care le-a oferit un meci sub orice critica in schimb. Singurul lucru cu care am ramas a fost bucuria de a vedea un mare jucator de la adversari, Milan Baros ! Ce diferenta intre jocul lui si MAREA DEZAMAGIRE MUTU !
Ai nostri nu au jucat nimic in prima repriza, cehii nu au mai fortat in repriza a doua. Ai nostri nu au reusit sa dribleze nici un ceh in dueluri unu la unu, nu au avut nici macar o lovitura libera din apropierea portii adverse. Cam atit, toata lumea a vazut cum s-a prezentat echipa noastra ...
Selecţionata Romāniei a fost susţinută aseară pe stadionul Toyota de circa 2.400 de fani veniţi din ţară şi din diasporă. Primii suporteri ai "tricolorilor" au ajuns īncă de joi noapte īn capitala Cehiei, cīţiva dintre aceştia fiind prezenţi şi la partida echipelor de tineret. Vineri seară a sosit contingentul cel mai numeros. Vremea rece şi ploioasă nu i-a īmpiedicat pe romāni să ia pulsul vieţii de noapte din barurile şi cafenelele din Praga.
Ieri dimineaţă, majoritatea dintre ei au luat la pas Praga pentru a admira cīt mai multe din frumuseţile "Oraşului de Aur", cum este supranumită capitala Cehiei. Oameni purtīnd culorile Romāniei au colindat īn voie cele mai importante puncte turistice: Castelul Hrad, Podul Karl, Oraşul Vechi şi centrul comercial. Mai mulţi suporteri s-au oprit la jumătatea Podului Karl pentru a atinge statuia Sfīntului Johann Nepomuk. Auziseră de legenda potrivit căreia cel care atinge simultan cu mīna stīngă crucea şi cu dreapta cele cinci stele de pe statuie i se va īndeplini orice dorinţă. Toţi s-au gīndit la echipa naţională.
Cu circa o oră īnaintea partidei, romānii erau deja īn tribunele arenei lui Sparta Praga. Pīnă să pătrundă pe stadion ei au consumat bere la terasele din preajmă şi şi-au cumpărat şepci şi fulare īn culorile clubului praghez, exact aceleaşi cu cele ale drapelului nostru! De ani buni "naţionala" Romāniei n-a mai avut o galerie atīt de numeroasă la un meci īn deplasare. Mai exact de la meciul de la Budapesta, din toamna lui 1998, cīnd "tricolorii" au terminat la egalitate, 1-1, cu Ungaria, īn preliminariile Euro 2000.
Bătaie īntre suporteri
Membrii galeriilor echipelor Dinamo şi Rapid au fost implicate īnainte de partidă īn cīteva schimburi de lovituri, fapt ce a necesitat intervenţia forţele de ordine cehe. De altfel, conform martorilor, intrarea celor două grupuri īn stadion a fost īngreunată de aceste incidente.
Mărturie şocantă
Koller a făcut injecţii
Cīţiva fani romāni care au stat īn hotel cu "naţionala" Cehiei l-au văzut pe masivul atacant īnţepat de seringă
Incredibil, dar adevărat! 30 de suporteri din Timişoara, ajunşi joi seara īn capitala Cehiei, prin intermediul unei agenţii de turism din Romānia, au fost cazaţi la hotelul Praha, stabiliment unde fotbaliştii reprezentativei Cehiei au pregătit meciul cu Romānia. Surprinzător, fanii romāni, printre care se află şi Ionel Olari, şeful Gărzii Financiare Timiş, n-au īntīmpinat nici un fel de probleme īn a se stabili īn cartierul general al echipei lui Karel Bruckner.
Ionel Olari a povestit: "Cehii n-au avut nimic de obiectat că īn hotel cu ei stau suporteri romāni. Jucătorii chiar au fost prietenoşi cu noi. Erau tot timpul bine dispuşi. Ne-am dat seama de acest lucru cīnd stăteau līngă masa noastră la bar. Galasek saluta de fiecare dată cīnd ne vedea. Petr Cech a zīmbit cīnd i-am pomenit numele lui Mutu. Vineri seară l-am văzut pe Jan Koller ieşind din lift cu braţul īndoit şi cu un tampon de vată ţinut ca după un vaccin. Sau probabil īi luase sīnge, cine ştie?".
Cristian Pop a adăugat: "Am rămas uluit cīnd i-am văzut de aproape cīt de īnalţi şi bine făcuţi sīnt. Koller mīnca trei prăjituri o dată. Atacantul are o unghie neagră şi ar fi bine ca fundaşii noştri să-l calce pe picior. M-a surprins īnsă neglijenţa manifestată de cehi. Am trecut fără nici o problemă pe līngă platoul de prăjituri oferite ca desert jucătorilor, iar dacă eram rău intenţionaţi puteam să le punem nişte substanţe īn mīncare şi īi băteam cu 3-0".
10 octombrie 2004
@loko & Co ... trebuia sa le punetzi ceva prafuri de gastrita ! :)
@loko & Co ... trebuia sa le punetzi ceva prafuri de gastrita ! :)
Eu nu am stat din pacate la hotelul ala :lol: , dar si asa nu cred ca ar fi ajutat, avind in vedere nivelul la care s-au prezentat ai nostri. Asa de lent au jucat jucatorii romani, ca mai degraba le-or fi bagat lor fanii cehi ceva in ceai :lol: ...
@loko
Mergi la meciul lui Steaua din Parma?Eu 99% voi fi acolo.
@all
Imi pare rau ca v-am "ametit" cu informatia transmiterii meciului pe Al Jazeera Sports, eu am vazut cu ochii mei un clip promo in care il aratau pe Baros si ziceau ceva de Cehia - Romania aratind ora meciului. Se pare ca a fost transmis pe un Al Jazeera Sports 3, care nu emite pe satelit.
@loko
Mergi la meciul lui Steaua din Parma?Eu 99% voi fi acolo.
As fi foarte interesat de meci, dar joia mi-e imposibil sa-mi iau liber, mai ales ca pe 1.11 abia ma voi intoarce din concediu. Daca se juca simbata era mult mai simplu ... Iti doresc oricum sa porti mai mult noroc Stelei la Parma decit cit am purtat noi Romaniei la Praga (salutari cu acesta ocazie lui @Silber, @Flavius).
Am vazut ca meciul Romaniei la Amsterdam in iunie pica intr-o simbata, sper sa pot fi prezent acolo.
@loko: ... pe unde atzi stat frate ? suntetzi shi voi in pozele astea ? :) :) :)
http://d2774266.u40.infinology.com/pics/Praga102004/
Bafta,
zumeo
valentino
11-10-2004, 10:35
@zumeo_z
Grupul acesta au stat cu noi in Hotel!!
La stadion au stat langa suporterii veniti din Romania.(tribuna I si coltul peluzei)
Valentino
P.S. Tu ai fost in grupul asta??
Se pare ca a fost transmis pe un Al Jazeera Sports 3, care nu emite pe satelit.
Mai multe detalii aici :
http://disc.server.com/discussion.cgi?disc=200455;article=48976;title=LJ% 27s%20LIVE%20Football%20on%20Satellite;pagemark=40
http://disc.server.com/discussion.cgi?disc=200455;article=49000;title=LJ% 27s%20LIVE%20Football%20on%20Satellite;pagemark=40
Cyberino
11-10-2004, 14:21
Sa fim sinceri nici cehii n-au jucat bine exceptia Baros (asta parca avea mingea lipita de picior) daca nu era 11 m raminea 0:0.
Pe romani nu vreau sa-i critic dar de ce nu a jucat Cernat de la inceput si Mutu a fost sub orice critica acuma stiu de ce sta pe banca de rezerva la Chelsee, la nationala tot acolo iar fii locu si acolo sa ramine pina la pensie.
Sint sigur ca la Praga am fost cu mult peste 3000 de spectatori Romani.
AGERO Stuttgart a organizat excursia pe care au promis-o si s-au adunat 3 autocare (cam 150 persoane in blocurile D77,D79).
Ca suporterii stelisti si rapidisti s-au incaierat nu ma surprinde.
La penultimul meci al Nationalei la care am fost (era in sept.1997 Romania-Macedonia pentru calificarea la Mondialele din Franta,scor 3-2),am stat la tribuna principala.
Intr-o parte statea galeria Rapidista iar de partea opusa cea Stelista.
In cele 2 ore cit am stat pe Stadionul Ghencea am auzit mai mult injurii reciproce ale celor 2 galerii,decit strigate de incurajare ale ROMANIEI.
Nu mai pomenesc de faptul ca ,cu 15 min inainte de final s-au invitat afara din stadion pentru a se incaiera.
Eram cu fiul meu care pe atunci avea 15 ani si n-aveam nici un chef sa nimeresc printre ei asa ca am plecat cu 10 min mai devreme la scorul de 3-0,in taxi am auzit ca Macedonienii ne daduse doua goluri in ultimele minute.
Asta este Spectacolul pe care-l ofera asa zisele galerii Bucurestene.
Sper ca acestia sa nu se regaseasca si in mijlocul nostru.
Cit priveste meciul cu Olanda din 4 iunie 2005 ,sper sa pot striga din nou pina la raguseala:
HAI ROMANIA
Cu tima:
cico
@loko
si eu iti transmit multe salutari si sper sa ne intalnim si in Olanda la meci (il conving eu si pe Silber sa vina :lol: ).Deja santem 4 suporteri pt. acest meci :lol: :lol:
Intr-adevar,in prima repriza ai nostrii au fost sub orice critica .A doua repriza au jucat insa mai bine.Cehii nu au mai prea atacat ca nu au putut !
S-a pierdut un singur meci nu calificarea.Hai sa fim toti putin mai optimisti si sa fim alaturi de ei asa cum putem.Echipa Romaniei este o echipa in formare care are nevoie de timp si nu de o sabie deasupra capului . Toti cei care am mers la meci am crezut in aceasta echipa si de ce sa nu credem in continuare.
Aceasta este parerea mea,eu am fost tot timpul alaturi de ei si voi fi si de acum inainte ! Pt. ca sant ROMAN !!!
Numai bine, Flavius.
P.S. Nu dati cu pietre !
Grigore Cartianu
Marti, 12 Octombrie 2004
Meciul cu Cehia a fost pregatit cu whisky!
O noua diversiune pusa la cale de rauvoitori la adresa bravilor nostri tricolori?
Surse credibile sustin ca, lunea trecuta, sase fotbalisti au cinat pina dupa miezul noptii la restaurantul Aquarium
In ultima vreme, paginile ziarelor si jurnalele de stiri ale televiziunilor au fost invadate de informatii privind viata nesportiva a unor fotbalisti. Deseori e vorba chiar de jucatori ai echipei nationale. Inaintea meciului cu Cehia, unii dintre ei au promis ca-si vor da sufletul pe teren, aparind culorile Romaniei. Ei bine, sase jucatori si-au dat sufletul intr-un restaurant bucurestean, pina dupa miezul noptii. Locul: restaurantul Aquarium. Momentul: luni, 4 octombrie, cu cinci zile inaintea meciului de la Praga. Protagonistii: Mutu, Pancu, Lobont, Iencsi, Paraschiv si inca un tricolor, ramas deocamdata neidentificat. Informatia ne-a fost confirmata de trei surse diferite.
Luni seara, dupa antrenamentul efectuat de tricolori la Saftica, selectionerul Anghel Iordanescu a declarat presei: Le-am dat liber jucatorilor pina miine dimineata si le-am spus ca am o singura rugaminte: sa nu vina adusi de politie!. In acel moment, Iordanescu nu si-a mai putut stapini risul. Trimiterea era, evident, la episodul Mutu. La o convocare anterioara, capitanul echipei nationale a fost tras pe dreapta de un echipaj al politiei rutiere si lasat fara permis de conducere, la 5.00 dimineata, dupa o noapte agitata.
Rugamintea lui Iordanescu, chiar si spusa in gluma, a fost luata la pret de matineu de citiva jucatori. Spre miezul noptii, citiva dintre ei au fost reperati la Aquarium, restaurant cu specific italian, obisnuit cu vizitele fotbalistilor sau ale conducatorilor din fotbal. Sursele noastre ne-au descris starea in care se aflau acestia atunci cind, in jurul orei 1.00, au parasit restaurantul: Pancu si Lobont erau pulbere, Iencsi si Mutu se afumasera, iar Paraschiv si inca unul pareau in regula. Investigatiile noastre nu au dus la identificarea certa a celui de-al saselea participant la cina prelungita de la Aquarium. Cele trei surse au indicat doi fotbalisti diferiti, de aceea, pina cind nu vom avea o certitudine, nu vom publica numele vehiculate.
Chiar daca au fost, oricum nu v-am spune!
Personalul restaurantului Aquarium ne-a sugerat ieri ca nu ne poate confirma, dar nici infirma daca fotbalistii au trecut prin acel local inainte de meciul cu echipa Cehiei. Nu va putem spune pentru ca ne pierdem clientii. Nici daca ma intrebati daca domnul acesta, din fata mea, este aici, in acest moment, tot nu va pot spune! Avem si noi niste reguli pe care va rog sa le intelegeti, si-a explicat tacerea un angajat al restaurantului care-l are printre clientii permanenti pe Cornel Dinu, administratorul-delegat al clubului Dinamo. (Georgeta Ghidovat)
Escapadele nocturne ale tricolorilor
Inaintea meciului de la Praga, in noaptea de vineri spre simbata, liderii echipei nationale, Mutu, Pancu si Lobont, s-au culcat abia spre dimineata, in jurul orei 4.30. Surse federale au dezvaluit pentru cotidianul Prosport ca fotbalistii au consumat bauturi alcoolice, au vizionat filme porno si s-au jucat pe laptop.
Abia reveniti din Cehia, jucatorii Adi Mutu, Daniel Pancu, Adrian Iencsi si Alin Stoica au petrecut toata noaptea de simbata, dupa cum sustine Gazeta Sporturilor, in clubul bucurestean The Office. Ei si-ar fi inecat amarul infringerii cu trei sticle de whisky.
Cu doua zile inaintea jocului cu Macedonia, disputat pe 4 septembrie si incheiat cu victoria tricolorilor cu 2-1, Adi Mutu, Adrian Neaga si Bogdan Lobont au fugit din cantonament si s-au distrat intr-un club de strip-tease din Craiova.
In saptamina amicalului cu Germania, disputat pe 28 aprilie, vedetele Adi Mutu si Rica Neaga, carora li s-au adaugat Marian Aliuta si Alex Piturca, au avut o aventura de-o noapte cu vedeta porno Laura Andresan.
Iencsi: Nu stiu nimic
Adrian Iencsi, fundas central la echipa nationala, se afla ieri la Moscova, unde a efectuat primul antrenament la Spartak, dupa dezastrul de la Praga. Nu stiu nimic despre aceasta poveste. Ma jur ca eu n-am fost luni la Aquarium! Ultima oara cind am mincat acolo a fost acum un an. Dar cind s-ar fi petrecut asta? Dupa meci sau inainte? Luni, dupa reunire? Oricum, jucatorii erau in timpul lor liber in acea zi, nu?.
Mutu, Pancu si Lobont nu au raspuns apelurilor telefonice ale EVZ, pentru a comenta aceste informatii. Stelistul Paraschiv nu a putut fi contactat intrucit abia isi schimbase numarul de telefon. (D.C.) [/quote]
FRF le-a multumit fanilor de la Praga
Federatia si-a exprimat "gratitudinea" fata de romanii prezenti pe "Toyota Arena", desi acestia au cerut dupa meci demisia lui Iordanescu
Federatia Romana de Fotbal a remis ieri presei un comunicat prin intermediul caruia, alaturi de colectivul tehnic al echipei nationale si de jucatorii acesteia, isi exprima gratitudinea fata de miile de suporteri prezenti sambata in tribunele stadionului "Toyota Arena" din Praga, la meciul Cehia - Romania, scor 1-0. "Minunatii nostri compatrioti din tara si din diaspora n-au pregetat sa depuna toate eforturile, inclusiv (sau in primul rand) cele materiale, astfel incat sa-i incurajeze pe "tricolori" in dificila partida disputata impotriva Cehiei. Acesti romani, care si-au demonstrat inca o data dragostea fata de tara si de echipa nationala a Romaniei, au castigat net "meciul" lor, cel din tribune, si au facut tot ce a depins de ei pentru a-si purta favoritii spre victorie. Din pacate, jucatorii au parasit terenul infranti, spre dezamagirea miilor de romani de la Praga si a milioanelor de compatrioti din fata micilor ecrane. Exprimand inca o data multumiri si respectul deosebit cuvenit celor care i-au incurajat si care le sunt alaturi, internationalii romani sunt decisi sa "imprumute" tenacitatea de care a dat dovada cel de-al 12-lea coechipier si sa obtina ceea ce o tara intreaga doreste: calificarea la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2006. Alaturi de toti suporterii, pe care-i respecta si pe care-i roaga sa le ramana aproape in dificilele confruntari care vor urma", se arata in comunicatul FRF. De mentionat ca, imediat dupa meci, suporterii romani, in numar de aproximativ 2500, au cerut vehement demisia lui Iordanescu de la carma "tricolorilor".
... topic inchis de JE ...
... pentru a continua discutziile despre campania de calificare a echipei natzionale va invit pe topicul de AICI (http://www.rdi-sat.com/f2/viewtopic.php?t=27693)
Bafta,
zumeo
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.